Zobacz temat - [R75] Stuki z tyłu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Stuki z tyłu

marian14 - Nie Lip 26, 2015 21:33
Temat postu: [R75] Stuki z tyłu
Witam.Od jakiegoś czasu przy skręcie w lewo np.na rondzie słychać stuk z tyłu za pasażerem.Wyeliminowałem zawieszenie,klocki,kolo zapasowe i inne rzeczy w bagażniku i nie wiem co to może być.Stuk występuje tylko przy skręcie w lewo i to dosyć ostrym.Zastanawiam się czy może coś w zbiorniku paliwa sie nie obluzowało i nie stuka bo tam jeszcze nie zaglądałem.Proszę o jakieś wskazówki.
j0zek - Nie Lip 26, 2015 22:09

A jesteś pewien na 100%, że to stuk z tyłu?
marian14 - Nie Lip 26, 2015 22:27

Na 100% z tyłu po prawej stronie.Tak naprawdę stuk słychać od momentu gdy wymieniłem poszycie progów.Podejrzewałem,że może coś zostawili jak spawali i sie tłucze :? ?? :Dziwne tylko,że przy skręcie w lewo,a tak to cisza.
j0zek - Nie Lip 26, 2015 23:18

Sprawdź łącznik stabilizatora.
Może też wybita guma stabilizatora.

marian14 - Pon Lip 27, 2015 08:26

Byłem na szarpakach i wszystko jest ok.Jeden klocek był luźny,ale go zrobiłem.Nie mam pojęcia co to może być. :-|
j0zek - Pon Lip 27, 2015 10:05

To dziwne.. Ale naocznie też wszystko sprawdzałeś?
Ja swego czasu tez byłem na stacji na sprawdzeniu zawieszenia jak coś stukało, wszystkie wyniki super extra, a jak drążyłem temat, to dopiero po dokładnych oględzinach okazało się, że łączniki stabilizatorów z przodu walnięte.

marian14 - Pon Lip 27, 2015 11:35

Sprawdze jeszcz raz drążek bo może faktycznie coś mi umknęło. A plywak w baku nie może tak hałasować? :oops: