|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
MGF i MG TF - [MGF] Zmiana zawieszenia. Amortyzatory.
alexdownar - Czw Sie 13, 2015 21:53 Temat postu: [MGF] Zmiana zawieszenia. Amortyzatory. Witam wszystkich miłośników i amatorów MGF. Mam pomysł zmiany w swoim aucie zawieszenia z gruszy na zwykłe amartozatory. Czy ktoś już to praktykował? Jak to wpływa na komfort i bezpieczeństwo jazdy w tym modelu? Głównie chodzi mnie o polepszenie komfortu jazdy ze względu na bardzo twarde hydrauliczne zawieszenie. Będę wdzięczny za informację jak skompletować zawieszenie i jaki orientacyjny koszt zamiany.
Tinuviel - Sob Sie 15, 2015 13:10
Da się ale to nie takie łatwe. Zawieszenia z TFa nie da się przełożyć do Fa, są bodajże dwie firmy które robią gotowe kity ale ponoć miejsca mocowania w aucie od tego potrafią się deformować, zatem wskazane jest grzebnięcie w konstrukcji na początek aby ją wzmocnić. Generalnie dość droga i problematyczna sprawa.
Tu jest tan tańszy gorszy kit za 800 funtów:
http://www.moss-europe.co...ersion-kit.html
Lepszy robią w australii z tego co kojarzę.
flapjck1 - Pon Sie 17, 2015 13:47
hydragaz jest twardy jak jest nienapompowany albo napompowany zlym plynem, wiec nie wiem po co te kombinacje
sprawdz jeszcze czy wahacze na oskach sie obracaja bo moze nikt nigdy ich nie przesmarowal
hedgard1 - Sro Lis 02, 2016 22:58
Ja mam przerobione w swoim MGF, i nie narzekam na komfort jazdy.
|
|