Zobacz temat - [R45] Co to takiego? Problemy z odpaleniem.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Co to takiego? Problemy z odpaleniem.

diegoD - Wto Sie 25, 2015 20:17
Temat postu: [R45] Co to takiego? Problemy z odpaleniem.
Koledzy!
Czy ktoś mi uprzejmie powie co to za wynalazek? Jest na przewodzie paliwowym za filtrem paliwa w stronę silnika.

Dodam, że mam problemy z odpaleniem. Szukałem zaworka zwrotnego i znalazłem takie coś. Autko kręci, nie odpala. Nowe świece, kable, aku. Czujniki położenia wału, krokowiec wszystko sprawne. Ciśnienie paliwa ok. Kompresja również. Odpala rano zawsze za 3-4 razem. Później - od strzała. Ostatecznie zainstalowałem zaworek zwrotny, jednak i to nie pomogło. Jeżdżę na LPG, bez różnicy co do odpalenia jakie paliwo "nocuje" w układzie. Z niepokojących objawów - po zatkaniu dolotu powietrza tylko delikatnie go dusi - nie gaśnie. Nieszczelności na kolektorze? Lewe powietrze? No i ogólny spadek mocy zauważalny... Hm... Co o tym sądzicie? Z góry dziękuję za pomoc.

greg-si - Wto Sie 25, 2015 21:00

Szybkozłączka...
diegoD - Wto Wrz 01, 2015 06:50

Dzięki greg-si!
Czy macie może jakieś pomysły co do problemów z odpaleniem? Co ewentualnie jeszcze sprawdzić? Brakuje mi już pomysłów...Niedawno robiona uszczelka głowicy, wymieniany filtr paliwa. Pompę słychać, paliwo w baku jest.

Victor1989 - Wto Wrz 01, 2015 06:56

Miałem dziwny przypadek u siebie, auto rano ciężko odpalało.
Kręciło i silnik "załapywał" ale bez trzymania gazu auto gasło.
Jak przytrzymałem obroty 1,5-2k przez chwilę to już chodziło normalnie.
Później R odpalał już normalnie, pomogła zmiana akumulatora.
Nie mam pojęcia czemu, jak i dlaczego ale pomogło !

Spróbuj naładować akumulator, może coś to zmieni, albo odpal z "matki" jeżeli posiadasz.

diegoD - Sob Wrz 05, 2015 07:30

Aku wymieniony na nowy 2 miesiące temu. Spróbuje jeszcze z kątami wtrysku, bo nic innego nie przychodzi mi na myśl. Tak czy inaczej dzięki ;)
sknerko - Nie Wrz 06, 2015 19:22

diegoD napisał/a:
Spróbuje jeszcze z kątami wtrysku, bo nic innego nie przychodzi mi na myśl.
o czym mówisz bo kąt wtrysku to diesel raczej
diegoD - Pon Wrz 07, 2015 08:45

Słuszna uwaga, dzięki!