Zobacz temat - [220]Pompa wtryskowa VP37

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [220]Pompa wtryskowa VP37

Banned_Admin - Nie Wrz 06, 2015 10:32
Temat postu: [220]Pompa wtryskowa VP37
Witam. Wczoraj wymieniłem w swoim robercie pompe wtryskową ponieważ poprzednia zaliczyła zgon po 234 tys km :o i wstawiłem używaną z...Land ROvera freelandera....i teraz pytanie....czy mój r220 bedzie spalał tyle ropy co LR FR? czy dawkowanie paliwa w pompie od terenówki jest zwiększone czy nie? dodam ze pompa została wyjęta z auta ktore przejechało 60 tys MIL
sTERYD - Nie Wrz 06, 2015 10:37

a od kiedy to dawkowanie paliwa zależy od nadwozia?
Banned_Admin - Nie Wrz 06, 2015 10:56

no własnie nie byłem pewny tego czy to jest zależne od danego modelu auta. teraz juz jestem spokojniejszy :mrgreen:
bociannielot - Nie Wrz 06, 2015 11:34

w sumie nie wiem czy pompa jest taka sama, sdi we freelku miala np inne cisnienie otwarcia na wtryskach z tego co pamietam
Banned_Admin napisał/a:
Wczoraj wymieniłem w swoim robercie pompe wtryskową ponieważ poprzednia zaliczyła zgon po 234 tys km
skad pewnosc ze wlasnie tyle miala pompa ;-)
Banned_Admin - Nie Wrz 06, 2015 16:51

pewność mam bo auto miało razem ze mną dwóch właścicieli a zostało sprowadzone z Francji i przebieg jest autentyczny. Nie wiem czy ma wieksze cisnienie otwarcia ale juz sie przekonałem pare minut temu ze auto z tą pompą pali 5,2 litra na 100 km przy stałej prędkości 120 km/h wiec wynik jest rewelacyjny jak dla mnie.
Remigiusz - Pon Wrz 07, 2015 00:31

Pompa od freelka jest większa jeżeli chodzi o środek leć głowica jest mniejsza niż w sdi. Od ffreelka ma też większy nastawnik. Ciśnienie ma większe bo wtryski mają trochę inne ciśnienie otwarcia niż w sdi.

Najlepszy mod tak zwana Frankenstein pompa to jest korpus i środek od freelandera a głowica od pompy sdi. W tedy masz pompę jak vp30 :-)

Freelka ma głowice 10mm a sdi/SD mają 11mm.

[ Dodano: Pon Wrz 07, 2015 01:31 ]
A co się stało w stara pompę ? Ze zgon. Jak bus miał ją na zbyciu chętnie starą przygarne.