Zobacz temat - [R200] Pokaz i plany.

Forum Klubu ROVERki.pl

Nasze auta - [R200] Pokaz i plany.

rover200dermet - Czw Sty 26, 2012 16:01
Temat postu: [R200] Pokaz i plany.
Witam wszystkich klubowiczów ;)

Plany co do mojego ROVERka ;)

*Kupiłem oryginalne 15"

*zawieszenie obniżenie 40mm/40mm sprężyny MTS TECHNIK + 4 amortyzatory gazowe MONROE - :ok:

*podświetlenie tablicy rejestracyjnej LED - :ok:

*Żółte halogeny ( JDM ) - :ok:

*Felgi? ( brak pomysłu) 15" czy 16"

*Lusterka zewnętrzne od R25/ZR. - :ok:

*Dokładka do zderzaka przednia. - :ok:

* Tylny zderzak ZR - :ok:

*Przyciemnienie tylnej szyby. - :ok:

*Jakieś stikery - :ok:

*No i w środku jakieś pierdołki zegary,podświetlenie, gałka zmiany biegów..

*W dalekiej przyszłości może zmiana lakieru.

Na razie wygląda tak:

A tu na felgach:

I obniżony:

Więcej zdjęć będzie jak będą dalsze progresy ;)
Szerokości!

Harry - Czw Sty 26, 2012 18:23

rover200dermet napisał/a:
*Światła przeciwmgielne - działanie przy włączeniu(przycisk) oraz przy włączeniu kierunkowskazu będzie paliła się tylko ta mngiełka który kierunek został włączony ( takie doświetlenie zakrętu)

dla mnie głupota, w ogóle nie przydatne to jest, bo jak będziesz jechał w górach to takie doświetlanie nic Ci nie da,a w mieście nie potrzebnie będzie Ci się świecił halogen,bo jak będziesz skręcał to będziesz widział ludzi.

rover200dermet - Czw Sty 26, 2012 19:56

nie zrozumiałeś mnie, mi nie chodzi o to żeby to doświetlało mi dosłownie zakręty.. to ma ładnie wyglądać kiedy włączę kierunkowskaz.. chce trochę odmłodzić swojego ROVERka i w ten sposób mi się to uda ;)
Pozdrawiam.

slax - Czw Sty 26, 2012 20:19

*Światła przeciwmgielne - działanie przy włączeniu(przycisk) oraz przy włączeniu kierunkowskazu będzie paliła się tylko ta mngiełka który kierunek został włączony ( takie doświetlenie zakrętu)
Accordy robione na Azjatycki rynek miały cos takiego febrycznie, tylko byl do tego halogen dodatkowy z bardziej z boku zderzaka, i to już w 93 roku!!! A Helmuty teraz takie w nowych passatach montują i niby taka innowacja wielka
rover200dermet - Czw Sty 26, 2012 20:39

mi osobiście sie to bardzo podoba ;)
7Tomi - Pią Sty 27, 2012 11:20

slax napisał/a:
Accordy robione na Azjatycki rynek miały cos takiego febrycznie, tylko byl do tego halogen dodatkowy z bardziej z boku zderzaka, i to już w 93 roku!!! A Helmuty teraz takie w nowych passatach montują i niby taka innowacja wielka

Helmuty chwaliły sie systemem coming leaving home czy jakoś tak grubo po 2000 roku a w Roverach 75 ta opcja jest w standardzie juz od 99 roku :)

A doświetlanie zakrętów to fajny pomysł. Grande punto tak mają i fajnie to wygląda podczas skręcania :)

Powodzenia w modach

slax - Pią Sty 27, 2012 11:21

Tomi_114 napisał/a:
coming leaving home
a Czy przypadkiem R800 też nie ma takiego patentu?
leszczu - Pią Sty 27, 2012 13:15

Ale wypucowany silniczek. :mrgreen: A tak na serio to ładnie się prezentuje na tych fotkach. :wink:
7Tomi - Pią Sty 27, 2012 13:23

Ok tylko czy przy takich modach nie planujesz z silnikiem cos podzialac?? Choć na 1.6 16v ?

A co do dokładek z MG ZR to oprócz progów to ja już sie pogubiłem z tym - wszystkie ZR'y z jakimi miałem styczność miały całe zderzaki tzn. dokładka była zintegrowana ze zderzakiem czyli była niedemontowalna :)

rover200dermet - Pią Sty 27, 2012 13:27

nie zastanawiałem się nad tym, ale jak już to by był to silnik 1.8VVC, ale jak już by był taki SWAP to jeszcze chciałbym do tylu tarcze włożyć zamiast bębnów.
leszczu - Pią Sty 27, 2012 13:32

Tomi_114 napisał/a:
wszystkie ZR'y z jakimi miałem styczność miały całe zderzaki tzn. dokładka była zintegrowana ze zderzakiem czyli była niedemontowalna :)

ZR z początku produkcji miał te dokładki zdejmowalne, dopiero w 2003 połączyli je z zderzakami. :wink:

rover200dermet - Pią Sty 27, 2012 13:36

Tomi_114,
Cytat:
wszystkie ZR'y z jakimi miałem styczność miały całe zderzaki tzn. dokładka była zintegrowana ze zderzakiem czyli była niedemontowalna

no to cale zderzaki będzie trzeba szukać :)

7Tomi - Pią Sty 27, 2012 13:44

Tomi_114,
Cytat:
wszystkie ZR'y z jakimi miałem styczność miały całe zderzaki tzn. dokładka była zintegrowana ze zderzakiem czyli była niedemontowalna

Moim skromnym zdaniem zdecydowanie lepiej wygląda ten zderzak jako całośc z grilem i dokłądką :)

rover200dermet - Pią Sty 27, 2012 13:49

Cytat:
Moim skromnym zdaniem zdecydowanie lepiej wygląda ten zderzak jako całośc z grilem i dokłądką

poszukam i będzie trzeba kupić, pomalować i założyć ;)

Tomi_114, dzięki za rade!

leszczu - Pią Sty 27, 2012 13:59

Chcesz przedni zderzak od MG ZR dopasować do R200 ??

rover200dermet - Pią Sty 27, 2012 17:03

bardzo chętnie :)
leszczu - Pią Sty 27, 2012 17:12

No to jak ci na pw pisałem, będziesz miał sporo roboty i wydatków. :wink:

rover200dermet - Pią Sty 27, 2012 18:34

leszczu, skąd taka dokładkę wyrwałeś? ;)
7Tomi - Pią Sty 27, 2012 20:31

leszczu napisał/a:

No to jak ci na pw pisałem, będziesz miał sporo roboty i wydatków. :wink:

Moze niekoniecznie :) Możliwe ze będziemy robić projekt zderzaka 200/25 ;D Mamy pomysł żeby połączyć zderzak z R200 (góra) i dół (R25) a czas pokaże jak to wyjdzie :)

rover200dermet - Pią Sty 27, 2012 21:10

Cytat:
Moze niekoniecznie :) Możliwe ze będziemy robić projekt zderzaka 200/25 ;D Mamy pomysł żeby połączyć zderzak z R200 (góra) i dół (R25) a czas pokaże jak to wyjdzie :)

No to jak bedziesz mial projekt i bedzie wszystko ok to odkupie od was pomysl ;P P

Harry - Pią Sty 27, 2012 22:13

Tomi_114 napisał/a:
oze niekoniecznie :) Możliwe ze będziemy robić projekt zderzaka 200/25 ;D Mamy pomysł żeby połączyć zderzak z R200 (góra) i dół (R25) a czas pokaże jak to wyjdzie :)

w sieci jest tak zrobiona 200 i fajnie to wygląda jak znajde fotę to wrzucę. Też myślałem o takim połączeniu,ale zamiast kierunków w ZR albo pełna listwa,albo wrzucić tam światła dzienne lub jeszcze jedna opcja oryginalne kierunki na pozycje, a te w zderzaku normalne

leszczu - Sob Sty 28, 2012 10:57

Cytat:
leszczu, skąd taka dokładkę wyrwałeś? ;)

Udało mi się wyrwać z allegro. :grin:
Tomi_114 napisał/a:

Można i tak. :wink:

Ten też nie najgorzej wygląda. :wink:

rover200dermet - Sro Lut 22, 2012 22:22

Ten zderzak bardziej mi sie widzi w moim ROVERku ;)

[ Dodano: Sro Lut 22, 2012 22:22 ]
na razie wygląda to tak :

w poniedziałek 27.02.2012r oddaje do poprawki i malowania.
dojdą jeszcze lusterka od R25 ;)

Jak już będzie wszystko gotowe będą fotki ;D

A jutro 23.02.2012r daje tylna szybę do przyciemnienia :) tez będzie upload fotki.

leszczu - Czw Lut 23, 2012 11:28

No i jak będziesz przymocowywał ta dokładkę ??
A jutro 23.02.2012r daje tylna szybę do przyciemnienia :) tez będzie upload fotki.

Ile zaśpiewali za przyciemnienie ??

rover200dermet - Czw Lut 23, 2012 12:00

150 zl za tylna szybę. Dobierali mi folie do bocznych, które miałem już wcześniej przyciemnione. Wieczorem foto wrzucę.
leszczu - Czw Lut 23, 2012 12:06

150 zl za tylna szybę

O kurde sporo.
Tylne u siebie sam przyciemniłem i teraz tak się zastanawiam czy nie spróbować przyciemnić tylnej szyby.

rover200dermet - Pią Lut 24, 2012 22:41

no mi sie podoba ;) lepiej sie prezentuje.

[ Dodano: Pią Lut 24, 2012 22:41 ]
I taki efekt.

Jako że trochę mój roverek usiadł niżej to musiałem taką naklejkę dać ze względu na dużą ilość progów zwalniających czy tez innych przeszkód na drodze. ;s żeby się inni kierowcy nie denerwowali ;)

Kozik - Sob Lut 25, 2012 07:53

leszczu napisał/a:
Tylne u siebie sam przyciemniłem i teraz tak się zastanawiam czy nie spróbować przyciemnić tylnej szyby.

łatwo jest uszkodzić ogrzewanie, także pomyśl ;)

rover200dermet - Sob Lut 25, 2012 23:44

ja mam przyciemniona ze tak powiem "profesjonalnie" tzn, nie robiłem tego sam i mam nadzieje ze sie nic nie zepsuje ;p
leszczu - Nie Lut 26, 2012 11:15

Ja też jednak swoja szybę oddam do zakładu który tym się zajmuje. :grin:
rover200dermet - Sro Lut 29, 2012 14:15

no nie dość ze dobrze zrobią, to masz gwarancje ze ci się "bąble" nie zrobią pod folia ;) ja dostałem na 6 miesięcy.

[ Dodano: Sro Lut 29, 2012 14:15 ]
Zderzak wygląda u mnie tak :

No i są lusterka ;) A to fotka jak wyglądają na moim R :

leszczu - Sro Lut 29, 2012 17:35

Zderzak wygląda u mnie tak :

Coś dalej planujesz ?? Progi, tylny zderzak od ZR ??

rover200dermet - Sro Lut 29, 2012 22:38

no o progi sie boje, bo będzie bardzo nisko ;p ale coś będzie na pewno ;) no i tylny to wiadomo.. tylko muszę trochę kasy odłożyć ;)
leszczu - Czw Mar 01, 2012 12:15

no o progi sie boje, bo będzie bardzo nisko ;p

Oryginalne progi od ZR nie obniżają w ogóle. :wink:

hertz25 - Czw Mar 01, 2012 18:09

nawer progi nieorginalne nieobnizaja :wink:
slax - Czw Mar 01, 2012 19:45

leszczu napisał/a:
wo gule
w ogóle :wink:
rover200dermet - Nie Mar 04, 2012 11:40

chodzi mi o to ze jak je doloze to zejdzie nizej prog auta.. bo nie wierze ze zostanie na tej samej wysokosci..
Kozik - Nie Mar 04, 2012 12:05

chodzi mi o to ze jak je doloze to zejdzie nizej prog auta.. bo nie wierze ze zostanie na tej samej wysokosci..

optycznie auto idzie 10cm w dół a tak naprawdę to mierzyłem i jest w okolicach 1cm niżej, progi z ZR, z jednej strony to lepiej jest przytrzeć plastikowy próg niż spód auta, ale jeszcze z innej strony auto staje się o 100KM mocniejsze optycznie, co może co niektórych śmieszyć.
Mnie śmieszy najbardziej MG ZR 1.4 (o zgrozo wychodziły takie fabrycznie) bo to hańba, ZR wygląda na bardzo szybkie i sportowe auto a 1.4 nie jest baardzo szybki

leszczu - Nie Mar 04, 2012 17:17

Nie zejdzie dużo, nawet nie wiem czy ten 1 cm. :wink:

kzrr - Nie Mar 04, 2012 17:31

Kozik napisał/a:
Mnie śmieszy najbardziej MG ZR 1.4 (o zgrozo wychodziły takie fabrycznie) bo to hańba, ZR wygląda na bardzo szybkie i sportowe auto a 1.4 nie jest baardzo szybki

Wszystko kwestia sprzedaży - ktoś chciał "sportowe" auto z silnikiem który nie będzie dużo spalał. Zresztą im większa gama silników tym więcej klientów uda się ew. przyciągnąć do salonu, i dlatego pewnie mamy też diesla w ZR/S/T.

[ Dodano: Nie Mar 04, 2012 17:31 ]
Heh, tak dodam bo przypomniała mi się jedna rzecz (mały OT). Kiedyś na spocie we wrocku, zagadaliśmy z emesem do kolesia który przyjechał na spot hondy (tuż obok) Roverem Coupe z silnikiem 1.8 VVC, ale anglik. Opowiadaj np ze widział w Anglii Coupety z silnikiem diesla :D :D :D

Gekus - Nie Mar 04, 2012 22:16

Kozik napisał/a:

Prawda! :ok:

kzrr napisał/a:
Heh, tak dodam bo przypomniała mi się jedna rzecz (mały OT). Kiedyś na spocie we wrocku, zagadaliśmy z emesem do kolesia który przyjechał na spot hondy (tuż obok) Roverem Coupe z silnikiem 1.8 VVC, ale anglik. Opowiadaj np ze widział w Anglii Coupety z silnikiem diesla :D :D :D

:hahaha:
_

Swoją drogą - dlaczego kolejne R200 jest modyfikowane na styl MG ZR? To już wieje nudą na kilometr - zero oryginalności :nook:

rover200dermet - Pon Maj 07, 2012 13:45

a czy ja mowilem ze bede robil wszytko pod mg zr? :niee:

na razie pasuje i przerwe, trzeba funduszy dozbierac ;) a potem sie zobaczy co bedzie ladnie i skladnie wygladac ;) cos sie dopasuje, rynek z czesciami itp jest bardzo duzy ;)

[ Dodano: Sob Kwi 21, 2012 22:58 ]
obniżony na zdjęciu z innym R, nie poznałem właściciela ;P z dokładką od ZR macie linka do foty:

[ Dodano: Pon Maj 07, 2012 14:45 ]
No dobrze forumowicze.. Doszło kilka paczek pod moja nie obecność, a to owoce ;)

Trochę kosmetycznie trzeba dopasować i idealnie ;)

leszczu - Pon Maj 07, 2012 14:12

Trzeba trochę poprawić spasowanie zderzaka. :neutral:
rovek - Pon Maj 07, 2012 17:54

leszczu napisał/a:

Hahaha perfekcjonista.

rover200dermet, te halogeny mi się podobają, świetny miałeś pomysł.

leszczu - Pon Maj 07, 2012 18:23

rovek napisał/a:
leszczu napisał/a:

Hahaha perfekcjonista.

A żebyś wiedział. :mrgreen:

rover200dermet - Sro Maj 09, 2012 12:09

rovek, dzięki za opinie o halogenach, teraz nie świecą jeszcze muszę instalacje zrobić, założyłem żeby były..

leszczu, Co do zderzaka masz racje, lekka kosmetyka i będzie to jakoś wyglądać.

[ Dodano: Sro Maj 09, 2012 13:09 ]
Doszła bra i sticker ;) co sądzicie?

leszczu - Sro Maj 09, 2012 12:29

Kwestia gustu, a jak wiemy o gustach się nie dyskutuje. :grin:
rovek - Sro Maj 09, 2012 12:54

Bardzo fajnie i stylowo, najważniejsze że tobie sie podoba. Jak dla mnie wszystko na plus, ładny niski i agresywny, nie widziałem jeszcze roverka z brą, sam zastanawiałem się kiedyś nad założeniem.
brkzzz - Wto Maj 22, 2012 10:42

rover200dermet,
dużo dodatków, które wrzuciłeś (żółte światła w zderzaku, stickerbomby, maskotka) kojarzy mi się nieodłącznie ze środowskiem JDM, czyżby inspiracja? :)

HiS - Wto Maj 22, 2012 18:24

Taka dyskoteka na 4 kółkach, ale co kto lubi.
ADI-mistrzu - Wto Maj 22, 2012 18:51

HiS napisał/a:

Niestety muszę się zgodzić, wolę auta bardziej dystyngowane, tajemnicze i poważne...
Ale wiadomo, co osoba to inny gust :wink:

rovek - Wto Maj 22, 2012 19:16

A mi sie podoba, widać styl i charakter. W ciemno jestem w stanie powiedzieć, że samochodem jeździ ktoś zdecydowany a nie jakaś dupa co nie wie czy przykleić naklejke tu czy tam, wkręcić żarówkę od wartburga czy zostać przy ori.

rover200dermet, poprosimy więcej zdjęć.

Markzo - Wto Maj 22, 2012 22:07

brakuje felgi :/ wywaliłbym to bra z maski, nie pasi wg mnie.
leszczu - Sro Maj 23, 2012 11:39

Jak dla mnie na plus to dokładka od ZR i lampy Angel Eyes, reszta do zlikwidowania. Ale najważniejsze, aby dla rover200dermet, się podobało. :grin:
brkzzz - Sro Maj 23, 2012 11:59

ADI-mistrzu napisał/a:
HiS napisał/a:

Niestety muszę się zgodzić, wolę auta bardziej dystyngowane, tajemnicze i poważne...
Ale wiadomo, co osoba to inny gust :wink:

Panowie, do dyskoteki jeszcze ho ho daleko...
Dla porównania wpiszcie sobie "russian tuning" w wyszukiwarce :grin:

Przyznam, że sam dziwnie czuł bym się jeżdżąc ze stickerbombem czy ludzikiem na zderzaku, ale IMHO ma coś w sobie, podoba mi się.

[ Dodano: Sro Maj 23, 2012 12:59 ]
Markzo napisał/a:
brakuje felgi :/ wywaliłbym to bra z maski, nie pasi wg mnie.

W pełni się zgadzam. Zrobiłbym dokładnie to samo.
Te Rover'owskie felgi pasują do oryginalnego wyglądu, tutaj widziałbym coś lżejszego wizualnie jak fele z MG ZR lub podobne.

imejdz - Sro Maj 23, 2012 13:15

A mi się podoba takie zestawienie :) W końcu coś innego, świeżego.. Fakt, do pełni szczęścia brakuje dobrej felgi, nawet 17cali z ZR'a by się sprawdziło :) Nie mniej na prawdę podoba mi się :) Ciekaw jestem czy bra sprawdziłaby się na srebrnym lakierze w połączeniu z Black AE i czarną siatką zamiast żeberek w grillu :)
rover200dermet - Czw Maj 24, 2012 13:10

rovek, Beda fotki, w nastepnym tygodniu daje samochod do mechanika/lakiernika bedzie tylny zderzak od zr i koncowy tlumik lekki bass ;P

Wiec wtedy wrzuce jakies fotki..

rovek napisał/a:
A mi sie podoba, widać styl i charakter. W ciemno jestem w stanie powiedzieć, że samochodem jeździ ktoś zdecydowany a nie jakaś dupa co nie wie czy przykleić naklejke tu czy tam, wkręcić żarówkę od wartburga czy zostać przy ori.

Masz racje, przemysle co chce zrobic. Odkladam kase i kupuje, naklejam juz w przemyslane miejsce..

brkzzz napisał/a:

dużo dodatków, które wrzuciłeś (żółte światła w zderzaku, stickerbomby, maskotka) kojarzy mi się nieodłącznie ze środowskiem JDM, czyżby inspiracja? :)

Tak właśnie brkzzz, inspiracja JDM! ;)

[ Dodano: Czw Maj 24, 2012 14:10 ]
Panowie, a co do felg to macie racje.. bede szpilki wymienial bo chce wlozyc cos o ET35 a niestety te orginalne szpilki sa za ktorkie :( ( i wtedy jakas felga oczywiscie pod styl JDM :))

brkzzz - Czw Maj 24, 2012 22:10

Wydaje mi się że ET ma niewiele wspólnego z długością szpilek, to raczej kwestia grubości samej felgi w miejscu mocowania śrub.

Mała rada - szukaj felg Hondy, Wtedy ominie Cię problem zmiany nakrętek (i tu i tu są sferyczne), no i JDM to chyba przede wszystkim Civic :)

Ja wrzuciłem oryginalne felgi Hondy 15x7', ET nie znam szczerze mówiąc (oceniam między 35 i 40) i nakrętki pasowały z oryginalnych felg stalowych Rovera :) a że są to felgi z dekielkami, to za przeproszeniem, w dupie mam, że są przelotowe.

bociannielot - Pią Maj 25, 2012 06:26

Panowie, a co do felg to macie racje.. bede szpilki wymienial bo chce wlozyc cos o ET35
nie ma potrzeby wymieniać szpilek do ET 35, zresztą jak kolega wyżej napisał generalnie nie ma żadnych problemów na relacji ET/długość szpilki. BTW może ci felga, opona obcierać przy za małym ET - super by było jakbyś miał możliwość przymiarki takowego zestawu :!:
leszczu - Pią Maj 25, 2012 17:17

bociannielot napisał/a:
opona obcierać przy za małym ET

Zależy jeszcze jaka szerokości felgi. U mnie przy 6.5 lekko tył trze na wybojach przy 2 pasażerów. :neutral:

rover200dermet - Sro Cze 06, 2012 13:56

Odebrałem auto, a ze pogoda nie dopisywała ostatnimi dniami wiec dopiero dziś zrobiłem jakieś zdjęcia, na wstępnie chce przeprosić za jakość zdjęć.

A o to zdjęcia :

do tego ostatniego zdjęcia brakuje felgi.

Podeślijcie jakieś linki/fotki/przykłady ładnych felg i w rozsądnej cenie.

leszczu - Sro Cze 06, 2012 14:04

Ładna 17 (felga, a nie dziewczyna :razz: ) i autko będzie :ok:
rover200dermet - Sro Cze 06, 2012 14:12

leszczu, boje się wkładać 17" bo mam obniżonego Rover'ka. Myślałem bardziej nad 15"/6j i oponkę 195/50
leszczu - Sro Cze 06, 2012 14:16

leszczu, boje się wkładać 17" bo mam obniżonego Rover'ka

No i właśnie o to chodzi. Będzie mega wyglądać na 17. No ale jak nie chcesz, to 16 To jest minimum. :wink:

rover200dermet - Sro Cze 06, 2012 14:19

no będzie trzeba wybadać temat dogłębnie ;)
rovek - Sro Cze 06, 2012 14:28

Zajebista końcówka wydechu, gdzie dostać taką nakładkę?

Nie bój się wkładać dużych felg, to dopełni efekt i wcale nie jeździ sie na nich jak na wiaderku.

rover200dermet - Sro Cze 06, 2012 18:26

rovek napisał/a:
Zajebista końcówka wydechu, gdzie dostać taką nakładkę?

Nie bój się wkładać dużych felg, to dopełni efekt i wcale nie jeździ sie na nich jak na wiaderku.

rovek, nie boje się wkładać dużych felg, tylko chodzi o obniżenie.. żeby potem nie wyszło ze obniżyłem auto, a włożę 16" bądź 17" i nie będzie widać tego obniżenia..

To nie jest końcówka tylko cały tłumik końcowy :

Tu masz linka : http://www.venom24.pl/tlumiki-wydechy-c-3020.html

leszczu - Sro Cze 06, 2012 18:28

żeby potem nie wyszło ze obniżyłem auto, a włożę 16" bądź 17" i nie będzie widać tego obniżenia..

Oj uwierz mi na słowo, że będzie widać ten efekt. :wink:

bociannielot - Sro Cze 06, 2012 18:32

rover200dermet, właśnie to auto średnio wygląda np przy 17 i bez gleby, dlatego ta gleba jest wręcz pożądana przez większość użytkowników R
rover200dermet - Sro Cze 06, 2012 18:41

bociannielot, więc uważasz że będzie dobrze to wyglądać?

[ Dodano: Sro Cze 06, 2012 19:41 ]
A tutaj takie zdjęcie z okna ;)

:>

imejdz - Sro Cze 06, 2012 18:43

bedzie bardzo dobrze wyglądać. Tak jak Bóg przykazał ;)
rovek - Sro Cze 06, 2012 18:47

Dzieki za linka. 17" ładnie wypełnią nadkola.
bociannielot - Sro Cze 06, 2012 18:56

rover200dermet, będzie lepiej 17 wyglądać z gleba niż bez - bez dwóch zdań :ok: .
rover200dermet - Sro Cze 06, 2012 21:56

dzięki chłopaki za rady.. !

[ Dodano: Sro Cze 06, 2012 22:56 ]
Będziemy szukać jakiś ładnych felg ;)

greg-si - Czw Cze 07, 2012 10:08

Jak dasz mniejszą felgę to będziesz mógł czepiać podłogą i innymi bzdetami o różne wystające badziewia.
Założysz większą, prześwit Ci się zwiększy. Wizualnie nic nie ucierpi a jedynie poprawi.
Jedyna obawa to to że może Ci coś obcierać (nie musi bo to zależy od felgi i opony).

rover200dermet - Pią Cze 15, 2012 16:03

No i doszedł sticker na tylna blendę ;P

Teraz czekamy na kasę i szukamy felg ;')

rovek - Nie Lip 22, 2012 15:13

Nieźle wygląda ta blenda, ori kolor jest ohydny.
rover200dermet - Wto Wrz 11, 2012 10:50

Panowie, znalalem upragnione amortyzatory sportowe :)

Fotki:

Potem fotki jak zaloze ;)

Pływak - Wto Wrz 11, 2012 18:16

Chyba "sportowe" ;)
rover200dermet - Wto Wrz 11, 2012 18:20

To sa sportowe amortyzatory, krotkie, twarde, gazowe.
Pływak - Wto Wrz 11, 2012 18:25

Sportowe to miałby by coś wspólnego ze sportem, a to jest niestety najniższa półka, która raczej ze sportem nie ma nić wspólnego :) FK kiedyś robiło w miarę dobre zawiasy później zaczęli klepać zawieszenia "sportowe" które są tańsze niż zwykłe amortyzatory i sprężyny. Szukając zawiasu do siebie natknąłem się na sporo negatywnych opiniach o najnowszych produktach FK. Nie wiem gdzie akurat robią zawiasy ale wszystkie inne akcesoria "tuningowe" już od dawna klepią w chinach. Mimo wszystko fajnie, ze komuś opłacało się coś robić do R bo do tej pory z low ednu nic nie było :)
brkzzz - Wto Wrz 11, 2012 23:12

rover200dermet, czekamy na recenzje tych budżetowych amorków. Jakie sprężyny do tego?
rover200dermet - Sro Wrz 12, 2012 05:32

spezyny MTS-TECHNIK, recenzja bedzie na poczatku pazdziernika. Ale nie omieszkam zjawic sie w toruniu na zlocie ;)

Pływak, amorki sciagane z niemiec, nie widzialem ich jeszcze bo nie ma mnie w domu, ale jak zobacze to pewnie gdzies bedzie slynny napis : MADE IN ....... i wtedy powiem ;)

tronsek - Sro Wrz 12, 2012 06:22

Panowie, znalalem upragnione amortyzatory sportowe :)
Fotki:
Czy fotki przedstawiają dokładnie to co kupiłeś ?? Czy tylko przykład??
Jeżeli na fotkach jest to, co kupiłeś, to tylne amortyzatory nie będą pasować. To mi wygląda na komplet amorków do "Kanciaka"

Pływak - Sro Wrz 12, 2012 07:15

spezyny MTS-TECHNIK, recenzja bedzie na poczatku pazdziernika. Ale nie omieszkam zjawic sie w toruniu na zlocie ;)

Kurde pewnie zaraz będzie, ze wprowadzam nerwową atmosfere ale może jeszcze nie kupiłeś więc napisze ;) Sam chciałem kupić kit MTS jednak do mojego auta (nie wiem jak do R) były te same do diesla i do benzyny. Napisałem do większości sprzedawców dlaczego tak jest i czy jest jakaś gwarancja na deklarowane obniżenie bo nie chciałem, żeby usiadło więcej i tarło. Nikt mi nie był wstanie zagwarantować, ze nie usiądzie niżej więc odpuściłem. Później widziałem auto jak moje na MTSie i co? Auto stoi z klina tylko w tym problem, ze przód jest wyżej niż tył :lol:

Cytat:
Pływak, amorki sciagane z niemiec, nie widzialem ich jeszcze bo nie ma mnie w domu, ale jak zobacze to pewnie gdzies bedzie slynny napis : MADE IN ....... i wtedy powiem ;)

MTS i TAT też są "niemieckie" z tym, że tak na prawdę nie wiadomo gdzie je produkują. Co najlepsze MTS'a nie uświadczysz w zagranicznych sklepach, a podobno wg strony MTS'a produkt z EU i z powodzeniem sprzedawany za granicą. Szukałem zawiasów swego czasu nie niemieckim ebay i o MTSie nic.

Podsumowując za niewiele więcej masz sprężyny np. Vogtlanda, które są wiadomego pochodzenia i na 100% produkowane w Niemczech. Dziwi mnie także, ze jest na forum do sprzedani gwint bardzo dobrej firmy KW, a ludzie i tak wolą składać wynalazki najmniejszym kosztem, a podejrzewam, ze ten używany gwint z ZR'a kupiło by się w tej samej cenie.

rover200dermet - Sro Wrz 12, 2012 18:21

Pływak napisał/a:
Podsumowując za niewiele więcej masz sprężyny np. Vogtlanda, które są wiadomego pochodzenia i na 100% produkowane w Niemczech. Dziwi mnie także, ze jest na forum do sprzedani gwint bardzo dobrej firmy KW, a ludzie i tak wolą składać wynalazki najmniejszym kosztem, a podejrzewam, ze ten używany gwint z ZR'a kupiło by się w tej samej cenie.

Masz racje co do gwintu. Tylko ze sprawa tego typu jest, zanim zdecydowalem sie kupic te amorki to nic nie bylo na forum, allegro etc.. szukalem od 2 miesiecy, a jak byly to kosmiczne ceny 4,5tys i w gore. Wiec wolalem składac, a jak juz kupilem i mam to w domu to wpadlo ogloszenie na forum. Nie mam teraz tyle $ zeby kupic ten gwint.. ;s sam na siebie jestem zly.. ale cos poradzisz...

[ Dodano: Sro Wrz 12, 2012 19:21 ]
tronsek napisał/a:
Czy fotki przedstawiają dokładnie to co kupiłeś ?? Czy tylko przykład??
Jeżeli na fotkach jest to, co kupiłeś, to tylne amortyzatory nie będą pasować. To mi wygląda na komplet amorków do "Kanciaka"

To jest dokladnie to co kupilem, podalem kolesiowi wszystkie dane jakie potrzebowal do zamowienia i powinno sie zgadzac.

camaro17 - Sro Wrz 12, 2012 18:57

Mi udało się wyrwać używany gwint za bagatelne 400 zł KW Inoxx wersja I :) śpieszne pieniądze jaki nic , co prawda od razu poleciał na regeneracje ale i tak było warto bo za regeneracje zapłaciłem 130 zł / szt
Pracuje teraz idealnie tak jak powinie, i jestem zdania że dopiero gwint daj ogromna radochę z sportowego zawieszenia , a przy cięższych dieslach jest to nawet wskazane :)

A jak połączy się to z kompletem rozporek i slikami to śmiganie na suchym torze jest w prost nie do opisania :)

rover200dermet - Wto Paź 02, 2012 15:21

kupiłem gwint :) KW Inoxx wersja II
camaro17 - Wto Paź 02, 2012 20:38

rover200dermet, ten co był na allegro od Tommi_114 za 1,500 zł ?? ?
rover200dermet - Wto Paź 09, 2012 10:22

dokładnie tak, ten od Tommi_114

[ Dodano: Wto Paź 09, 2012 11:22 ]
Jest gwint i kanapy od Tommi_114, dzis jakies fotki ;)

leszczu - Wto Paź 09, 2012 10:25

Dawaj te foty. :mrgreen:
camaro17 - Wto Paź 09, 2012 19:55

No czekamy na te foty .... :wink:
rover200dermet - Sob Lis 10, 2012 16:38

musicie poczekac na foty, bo zadzwonili i musialem za granice jechac.. nawet na zlot sie nie zalapalem.. jak wroce to beda foty!

[ Dodano: Sob Lis 10, 2012 16:38 ]
A wiec, założyłem gwint i fotele od Tommi_114 :) Dzięki Tommy_114 :smile:

boczki nie pasowały i wpadłem na taki pomysł :

brkzzz - Sob Lis 10, 2012 20:07

Pomysł ciekawy, napis dobrze komponuje się z kolorystyką foteli, mógłby być jedynie ciut mniejszy :]
Dlaczego boczek nie pasował?

leszczu - Sob Lis 10, 2012 20:09

brkzzz napisał/a:
Dlaczego boczek nie pasował?

Chyba dla rover200dermet, chodziło oto, że nie pasował boczek tapicerki, do kolorystyki foteli. :wink:

rover200dermet - Sob Lis 10, 2012 22:02

dokładnie tak jak leszczu mówi, chodzi o to ze w boczkach był welur, a ze fotele się zmieniły to w boczkach tez trzeba było zmienić.. no tak mi zrobili i tak jestem zadowolony, bo myślałem ze wyjdzie ohydnie..
ArO - Sob Lis 10, 2012 23:25

pokaz foto R-a na gwincie :)
brkzzz - Nie Lis 11, 2012 15:47

ArO napisał/a:

Najlepiej min. i max skręconym :D

rover200dermet - Pią Gru 07, 2012 20:20

brkzzz napisał/a:
ArO napisał/a:

Najlepiej min. i max skręconym :D

teraz zima to jest wyżej.. później zapodam foto..

[ Dodano: Pią Gru 07, 2012 20:20 ]
sprzedam mojego R :( (( info na PRIV

camaro17 - Pią Gru 07, 2012 20:49

rover200dermet, toś pojechał ze sprzedażą :) , a gwinta przy najmniej zdążyłeś zamontować ?? jak nie to z chęcią odkupię :)
brkzzz - Pią Gru 07, 2012 21:49

camaro17, Ty już masz gwint w ZR, tego ja chcę odkupić :P
rover200dermet - Czw Cze 13, 2013 16:45

sprzedaje cale auto..

[ Dodano: Czw Kwi 18, 2013 04:03 ]
jednak nie sprzedaje ;) sa 16" od zr, pojdziemy na gwincie nizej i bedziemy cieszyc sie jazda..

[ Dodano: Czw Cze 13, 2013 17:45 ]
:twisted: Taki mały upload zdjęć :twisted:

leszczu - Czw Cze 13, 2013 19:09

Jak dla mnie to trochę za duży profil oponki. :wink:
Pazdzioch. - Czw Cze 13, 2013 19:15

Tak samo jak leszczu uważam. Zdecydowanie za wysoki profil. Popraw przedni zderzak bo na trzecim zdjęciu nie za fajnie to wygląda :)
rover200dermet - Czw Cze 13, 2013 20:19

Pazdzioch., To nie wina zderzaka tylko lamp, muszę jeszcze się z tym pomęczyć..

a co do felg to z oponami kupiłem okazyjnie 400zl komplet ( opony + alu ) ,a opony dobre ( po 7mm bierznik) to nie zmieniam na razie, ale dzięki za cenne rady.

Julek - Sob Cze 15, 2013 12:13

fajna furka niezla cena za fele 400zl to same opony z takim bieznikiem wiecej warte;p
rover200dermet - Czw Wrz 26, 2013 08:57

Orintuje sie ktos moze jak ustawic regulacje twardosci ( siła odbicia ) w kw inox II? jakos mnie naszlo zeby auto bylo bardziej twarde ;)