|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Forum i WWW - [Forum] Nowy Layout dla Forum ROVERki.pl
MaReK - Pią Wrz 25, 2009 02:23 Temat postu: [Forum] Nowy Layout dla Forum ROVERki.pl Dzięki sporym wysilkom naszego kolegi - Ley - udało się w końcu udostępnić nowy layout dla naszego forum.
Nazwa nowego szablonu nie mogla sie nazywac inaczej jak "Leyout" Myślę, że wielu z Was nowy wygląd forum przypadnie do gustu. Gdyby jednak okazało się, że starsze wersje szablonow bardziej się komuś podobały, może sobie ustawić je indywidualnie.
W nowym szablonie, banner z autkami mozna zwijac i rozwijac poprzez naciskanie na nim lewym klawiszem myszki.
Pozdrawiam,
mcteusz - Pią Wrz 25, 2009 05:29
Ależ to jest świetne....
Bardzo miły akcent z rana w piątek....
tommyyogi - Pią Wrz 25, 2009 05:29
Jak dla mnie rewelacja.
Podziękowania dla Was za kawał dobrej roboty.
Pozdrawiam
azer - Pią Wrz 25, 2009 05:42
rewelacja kawał dobrej roboty
Krzysi3k - Pią Wrz 25, 2009 05:43
Świetny!
HuMaX - Pią Wrz 25, 2009 05:58
Bardzo przejrzysty layout, wręcz piękny!
zouza - Pią Wrz 25, 2009 06:08
Bardzo mi się podobywowuje bardzo
ywis - Pią Wrz 25, 2009 06:20
Piękna robota
komarek - Pią Wrz 25, 2009 06:24
Rewelacja
PopaY - Pią Wrz 25, 2009 06:33
Ładny, ale strasznie duży Czy mógłby ktoś poprawić stary wygląd?
SeevS - Pią Wrz 25, 2009 06:55
Wow Great job
Jak wszedłem to zrobił mi się taki banan na twarzy że teraz ciągle go mam
Viniu - Pią Wrz 25, 2009 07:16
Ożesz kurna... Jestem pod wielkim wrażeniem Kapitalna robota
KoObi89 - Pią Wrz 25, 2009 07:28
Kurde naprawde super robota odwalona została ... aż miło popatrzec
Thrillco - Pią Wrz 25, 2009 07:42
No wreszcie trochę współczesności ...teraz jeszcze stronę pchnąc w XXI w. trzeba.
bambi - Pią Wrz 25, 2009 07:46
bardzo ładnie
0L0 - Pią Wrz 25, 2009 07:50
W garażu nie ma przycisków
Markzo - Pią Wrz 25, 2009 08:03
śliczota!!! poporstu ocieka zayebistością
filo - Pią Wrz 25, 2009 08:04
MaReK napisał/a: | Gdyby jednak okazało się, że starsze wersje szablonow bardziej się komuś podobały, może sobie ustawić je indy |
Że zapytam-jak to zrobić? Bo coś nie mogę "dojść" do tego...
sarkunx - Pią Wrz 25, 2009 08:07
Noooo! Ładne ładne. gratulacje dla Leya!
Brt - Pią Wrz 25, 2009 08:09
filo napisał/a: | MaReK napisał/a:
Gdyby jednak okazało się, że starsze wersje szablonow bardziej się komuś podobały, może sobie ustawić je indy
Że zapytam-jak to zrobić? Bo coś nie mogę "dojść" do tego... |
na głównej stronie na dole (tuż pod działem "Test") po prawej stronie masz możliwość wyboru własnych preferencji do przeglądania forum
filo - Pią Wrz 25, 2009 08:10
OK. Właśnie znalazłem.
Dzięki.
walkie - Pią Wrz 25, 2009 08:12
pietro - Pią Wrz 25, 2009 08:13
brawo ciekawa stylizacja
tylko u mnie samo przechodzi do starego layoutu po wejściu w swój profil i powrocie na stronę główną
benola - Pią Wrz 25, 2009 08:21
Powiew świeżości!
Podoba mi się!
Gratujacje!
PopaY - Pią Wrz 25, 2009 08:24
Brt, a co z tymi błędami na starym wyglądzie, które teraz powstały?
brand - Pią Wrz 25, 2009 08:29
Wypaśny.Miły dla oka i jakże oryginalny!!! Gratuluje Twórcy!
Mayson - Pią Wrz 25, 2009 08:35
Markzo napisał/a: | poporstu ocieka zayebistością |
Ciekawe stwierdzenie Niemniej przyłączam się - nowe w tym wypadku znaczy lepsze
Brt - Pią Wrz 25, 2009 08:36
PopaY, pewnie będą naprawione .... to nie karetka pogotowia trzeba chwilę poczekać
Ley - Pią Wrz 25, 2009 08:53
0l0 napisał/a: | W garażu nie ma przycisków |
Nie wszystko dało się w 100% przetestować na klonie forum - część mankamentów jak np brak guzików w Garażu zostanie poprawione dość szybko bo guziki jako takie są już przygotowane od jakiegoś czasu.
Co do innych uchybień - piszcie jeśli znajdziecie jakieś błędy, bo mimo że testowałem forum na IE i FF oraz na telefonie komórkowym, to na pewno coś mogliśmy przeoczyć.
Tylko proszę o cierpliwość - nie wszystko da się poprawić "od ręki"
Mam nadzieję, że nowy wygląd spodoba się wielu z Was, a może nawet większości
Wszelkie uwagi krytyczne chętnie przyjmuję na PW
Życzę miłego dnia
[edit]
Jeśli ktoś nie wczytał się dokładnie w pierwszy post MaReK'a (uwielbiam to odmieniać ) to banner można zwęzić klikając na niego - ustawienia się zapamiętują (jeśli macie obsługę ciastek włączoną) więc nie rozwinie się dopóki ponownie nie klikniecie w autka
camaro17 - Pią Wrz 25, 2009 09:06
Jestem bardzo miło zaskoczony
PopaY - Pią Wrz 25, 2009 09:08
A ma ktoś grafikę ze stylu "leyout" w dużej rozdzielczości? Taką tapetką na notebooku bym nie pogardził
kruszon - Pią Wrz 25, 2009 09:10
Hej!
Ley! Kawal dobrej roboty!
Jedyne zastrzezenie mam do kolory fontów w linkach "odwiedzonych" przez co staje sie to malo czytelne - po prostu sa za jasne w stosunku do tla
Ley - Pią Wrz 25, 2009 09:12
PopaY napisał/a: | A ma ktoś grafikę ze stylu "leyout" ? |
Pewnie ktoś ma Może kiedyś się pojawi na stronie jako tapetka do pobrania, ale póki co trzeba dokończyć to i owo na forum bo jeszcze kilka rzeczy zostało do poprawy
Joa - Pią Wrz 25, 2009 09:13
pracowal, pracowal i stworzyl
bardzo fajnie ten Leyout Ci wyszedl
Ley - Pią Wrz 25, 2009 09:14
kruszon, te linki ciut przyciemnię - pamiętałem o tym wcześniej ale wypadło mi z głowy ostatnio tak samo jak niebieska czcionka w tytule "Shoutbox'a" zostanie poprawiona
PopaY - Pią Wrz 25, 2009 09:16
Ley napisał/a: | PopaY napisał/a: | A ma ktoś grafikę ze stylu "leyout" ? |
Pewnie ktoś ma Może kiedyś się pojawi na stronie jako tapetka do pobrania, ale póki co trzeba dokończyć to i owo na forum bo jeszcze kilka rzeczy zostało do poprawy |
No to czekam
kasjopea - Pią Wrz 25, 2009 09:24
Super fajnie to wygląda
Konix - Pią Wrz 25, 2009 09:27
Fajne jak diaboł w laciach
PopaY - Pią Wrz 25, 2009 09:30
Ley napisał/a: | Jeśli ktoś nie wczytał się dokładnie w pierwszy post MaReK'a (uwielbiam to odmieniać ) to banner można zwęzić klikając na niego - ustawienia się zapamiętują (jeśli macie obsługę ciastek włączoną) więc nie rozwinie się dopóki ponownie nie klikniecie w autka |
Oooo, faktycznie się nie wczytałem No to może zmienię na nowy
Ley - Pią Wrz 25, 2009 09:37
w starym layoucie pojawia się błąd wyświetlania menu, a dokładnie linku "wiadomości" bo niestety zmiana stylu na graficzne wyświetlanie tej sekcji wymagało ingerencji w jednym ze wspólnych plików forum - na pewno to zreperujemy, ale to potrwa dłużej, ponieważ muszę trochę pogrzebać w plikach, a ponieważ od 30go do 5go mnie nie ma, to nie obiecuję, że zdążę przed wyjazdem
faecd - Pią Wrz 25, 2009 09:40
impressed:) well done boys!
kasjopea - Pią Wrz 25, 2009 09:51
A czy nowy layout będzie również stroną startową dla niezalogowanych?
Remigiusz - Pią Wrz 25, 2009 09:52
ładnie ładnie juz myślałem ze stronę pomyliłem
Leyout fajny mi się podoba Ale niestety funkcji więcej nie przybyło
Szkodza ze Layout odpowiadana na posty nie jest bardziej z ikonami gdzie np pisze
Quote code itd. powinna tam jeszcze pic taka funkcja wklej Code youtube
A druga rzecz to taka ze jak się klika na odpowiedz to brakuje mi wyświetlania ostatnich postów poniżej
Dalo by się to jakoś zrobić
chodzi mi o takie cos:
emes - Pią Wrz 25, 2009 10:07
Bardzo ładny Ley-out Do tego jest opcja zwijania banera
Ley, bardzo dobra robota
Chciałbym w tym temacie dodać podziękowania dla MaReK'a za robotę od strony administracyjnej forum przy wdrożeniu Leyout'u
MaReK - Pią Wrz 25, 2009 10:17
Witam po milej nocce spedzonej na przerzucaniu leyoutu Ley'a do naszego forum.
Jak to w zyciu bywa, zawsze musi sie cos spier...
Tak w przypadku guzika w starym layoucie, jak pisal Ley bedzie trzeba poczekac.
Wiem co i jak i gdzie, ale musze to testowac na zywym organizmie, wiec lepiej w nocy jak wszystkie porzadne ludziki juz spia
Co do linku youtuba masz taka opcje jak [ movie ] link z youtuba w postaci v=_UQN4PvUl88&feature=rec-HM-r2 [ /move ]. Oczywiscie spacje pomiedzy [ ] trzeba wykasowac.
Mozna tez w ten sposob nasze roverkowe ogladac i wrzucac, tylko chwilowa
przerwa techniczna serwera filmowego to uniemozliwia.
[ movie ]link=nazwafilmu.flv[ /movie ]
Niestety po edycji posta trzeba bedzie recznie zmienic link, gdyz tworzy sie on
jako caly URL.
Poniewaz calosc robilem do 4:00 i autofocus wylaczyl mi sie na lewym oku,
to niedopatrzylem tego, zeby forum mialo domyslny styl dla niezalogowanych.
I jeszcze raz przypominam "BANNER mozna klikiem zwinac lub rozwinac".
Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz gratulacji i podziekowania dla Ley'a (tez lubie to odmieniac )
sobrus - Pią Wrz 25, 2009 10:20
Bardzo ładnie, zaskoczyliście mnie
Remigiusz - Pią Wrz 25, 2009 10:31
MaReK, git działa to jak trzeba marek
MaReK - Pią Wrz 25, 2009 10:36
Moze brakuje ikonki kilkanej, ale to juz detal
Ley - Pią Wrz 25, 2009 10:37
Remi55 napisał/a: | Ale niestety funkcji więcej nie przybyło |
Przybyło, bo jest bezpośredni link do technicznego faq ze strony roverki.pl Wiem, że to niewiele, ale zawsze jest;)
Co do innych funkcji i użyteczności się nie wypowiem, bo nie było jakiś konkretnych zamówień wcześniej Ale wszystkie głosy mile widziane i docelowo na pewno to i owo się jeszcze doda/poprawi jeśli będzie to Wam przydatne (i możliwe do ogarnięcia).
A jak już sobie gratulujemy to MaReK też powinien dostać duże piwo, podobnie jak kilka innych osób*, które skutecznie kierowały moje pomysły na właściwe tory i na bieżąco sugerowały co wymaga jeszcze przemyślenia Wierzcie mi lub nie, ale przez ostatnie 2 m-ce projekt przeszedł długą drogę i jak dziś patrzę na pierwowzór, to myślę, że warto było odwlekać "premierę" :
*mam tu na myśli wszystkich, którzy przekazywali swoje komentarze w trakcie prac na ręce Marka, co owocowało godzinami spędzonymi na gadulcowych sesjach online Nie chcę nikogo pominąć (bo nie o wszystkich wiem z nicka) zatem dziękuję ogólnie
Perez - Pią Wrz 25, 2009 10:39
Layout jest naprawde kunsztowny tylko, zeby teraz Ley nie out
des - Pią Wrz 25, 2009 11:08
naprawdę wery gut ale przydała by się opcja podglądu postów z możliwością cytowania podczas odpowiedzi.
Toshiro - Pią Wrz 25, 2009 11:16
o kurde, świetny layout, według mnie zachęca do przeglądnięcia forum osóby które nawet przypadkowo do nas trafią z początku myślałem że walnąłem byka w adresie
am_k - Pią Wrz 25, 2009 11:33
Szacun
Robertus74 - Pią Wrz 25, 2009 12:08
kruszon napisał/a: | Jedyne zastrzezenie mam do kolory fontów w linkach "odwiedzonych" przez co staje sie to malo czytelne - po prostu sa za jasne w stosunku do tla | Tak, też uważam to za drobną wadę.
A poza tym extra!
gustav.pl - Pią Wrz 25, 2009 14:49
No no no A zwłaszcza, że 75-tka prawie w kolorze mojego autka
Mix - Pią Wrz 25, 2009 15:26
Ja za to będę mógł się codziennie napatrzeć na moje auto po prawej, chociaż odrazu wyjaśniam, że to nie mój egzemplarz, ale identyczny
Ley - gratulacje, dobra robota, chociaż z projektem byłem na bieżąco, więc zaskoczony rano specjalnie nie byłem Można poprawić jeszcze skrypt, aby w tel. kom. forum nie rozsypywało się aż tak bardzo
Deamian - Pią Wrz 25, 2009 15:47
Normalnie jak włączyłem to Oczywiście pozytywnie
Normalnie rewelka. Aż nie moge się napatrzeć Wielkie brawa Good job
BLAST - Pią Wrz 25, 2009 15:47
Uhuhu ale zaskoczenie... bardzo pozytywne
Ley - Pią Wrz 25, 2009 15:55
Mixtated napisał/a: | Można poprawić jeszcze skrypt, aby w tel. kom. forum nie rozsypywało się aż tak bardzo |
W komórce było sprawdzane przed dodaniem "zwijającego się" obrazka i się nie rozsypywało... pokażesz mi wieczorem na piwie jak to teraz wygląda to poprawimy
kalisz - Pią Wrz 25, 2009 15:55
Super
Wielkie podziękowania dla zaangażowanych w tą pracę
Raptile - Pią Wrz 25, 2009 15:57
Mi niestety się nie podoba subSilver rox Ale szacun za chęci i profesjonalizm
Ley - Pią Wrz 25, 2009 15:59
Raptile napisał/a: | Mi niestety się nie podoba subSilver rox Ale szacun za chęci i profesjonalizm |
Oj żaba, żaba, w niedzielę będą bęcki
Adrian355 - Pią Wrz 25, 2009 16:16
fajnie
ale ja tam korzystam z unubut
Raptile - Pią Wrz 25, 2009 16:16
Ley, życie
PopaY - Pią Wrz 25, 2009 16:25
Adrian355 napisał/a: | fajnie
ale ja tam korzystam z unubut |
Chyba "Ubuntu" - to taka odmiana Linuxa
jasiu87 - Pią Wrz 25, 2009 16:30
łooooooooooooo moje pierwsze słowo extra
Adrian355 - Pią Wrz 25, 2009 16:31
PopaY, dzięki
Artu - Pią Wrz 25, 2009 16:44
Bardzo fajnie wam to wyszło . Ciekawe logo + przejrzystość forum zachowana (ładne i stonowane barwy).
Pat - Pią Wrz 25, 2009 17:16
dla mnie genialne ... jestem za tym by strona glowna rowniez zostala zrobiona w tym klimacie
az sie prosilo o takie odświeżenie
leszczu - Pią Wrz 25, 2009 17:42
super mi też się podoba
greg-si - Pią Wrz 25, 2009 19:00
ogólnie jest ok
dodał bym jednak coś takiego by zamiast jednego zdjęcia z 75`ką i ZS`em było kilka różnych które losowo są wgrywane
wiem że jest taka możliwość bo na innym forum tak mamy. Obecne już mi się znudziło
Ley - Pią Wrz 25, 2009 19:06
greg-si napisał/a: | kilka różnych które losowo są wgrywane wiem że jest taka możliwość bo na innym forum tak mamy. |
Ja też wiem że jest taka możliwość ale to wszystko zajmuje trochę czasu zatem szybko realizacja tego pomysłu pewnie nie nastąpi... ale gdzieś tam w moim umyśle ten pomysł dojrzewa więc nic straconego Póki co jest kilka ważniejszych spraw które trzeba podomykać
Jugol - Pią Wrz 25, 2009 19:22
Szacun wielgaśny od Jugola- kawał dobrej, piknej i miłej dla oka roboty
qlesh - Pią Wrz 25, 2009 19:25
rewelcia
Przemek_Docent - Pią Wrz 25, 2009 20:15
MiTo nowe forum się bardzo podoba!
SyntaX - Pią Wrz 25, 2009 20:33
Właśnie wruciłem z wyjazdu do Warszawy.
Wchodzęa tu taka niespodziewanka.
Super
I już nie czuję zmęczenia
Mayson - Pią Wrz 25, 2009 21:27
Przemek_Docent napisał/a: | MiTo nowe forum się bardzo podoba! |
Ty już nie uprawiaj kryptoreklamy swojego drugiego Klubu
greg-si - Pią Wrz 25, 2009 21:49
Ley, spoko
to tylko luźna sugestia i wiadomo że od razu wszystkiego zrobić się nie da
Asia - Sob Wrz 26, 2009 06:40
Ley, brawo
jak dla mnie bomba!
menior - Sob Wrz 26, 2009 09:47
ladnie,az sie wychodzic nie chce
Perez - Sob Wrz 26, 2009 10:04
Artu napisał/a: | Ciekawe logo |
Logo jest juz od dawna, to logo klubowe
PopaY - Sob Wrz 26, 2009 10:11
Logo klubowe to jest na stronie klubowej Koledze chyba chodziło o grafikę
namiko - Sob Wrz 26, 2009 10:36
Świetne!
Bardzo mi się podoba!
staf - Sob Wrz 26, 2009 11:25
Dlaczego nie widze awatara? Tak juz zostanie?
Mix - Sob Wrz 26, 2009 11:35
staf, jeśli nie widzisz awatara to korzystałeś poprzednio pewnie z subsilvera, mam rację? Przy ubuntu awatara nie było, tak jak nie ma go teraz. Wątpię, aby miał się pojawić, bo zaburzy obecną całość
staf - Sob Wrz 26, 2009 11:51
Mixtated napisał/a: | staf, jeśli nie widzisz awatara to korzystałeś poprzednio pewnie z subsilvera, mam rację? |
Dokładnie tak. Pogodze się z jego brakiem bo stronka jest tego warta. Dzięki i pozdrawiam.
kasjopea - Sob Wrz 26, 2009 15:03
PopaY, tutaj też jest logo klubowe
Perez - Sob Wrz 26, 2009 15:20
kasjopea, juz mi sie nie chcialo tego pisac, ale dzieki
PopaY - Sob Wrz 26, 2009 17:28
kasjopea napisał/a: | PopaY, tutaj też jest logo klubowe | Tak, tak, wiem Chodzi o łódeczkę. Mi się pomyliło z grafiką po prostu
violla - Sob Wrz 26, 2009 17:31
Ley, jestem pod wrażeniem!
Bardzo mi się podoba!
MaReK - Sob Wrz 26, 2009 20:15
Błąd ikonki nowych wiadomosci i braku wiadomosci dla innych styli wyeliminowany.
IInvit - Nie Wrz 27, 2009 10:06
super !!strona jest śliczna
Ley Marek zrobiliście kawał dobrej roboty dzięki Wam za to
MaReK - Nie Wrz 27, 2009 11:39
Jeszcze raz chcialbym podkreslic, ze cala robote najgorsza czyli:
- projekt
- ciecie grafiki pod forum
- drobne zmiany w kodzie
- milion poprawek od marudzacego mnie, oraz kilka sugestii ze strony ADM/MOD
zrobil ley i to on jest adresatem wszystkich braw i pochwal.
Ja chcac pomoc jak moglem najlepiej zrobilem mu grunt pod wszelkie proby i bylem lacznikiem pomiedzy nim, a ADM/MOD.
I na Zlocie Ogolnopolskim jesli Ley sie pojawi, to powinien dostac cala blache ciasta wlasnorecznie wypieczonego przez obecnego prezesa i viceprezesa klubu
Pozdrawiam,
kasjopea - Nie Wrz 27, 2009 11:41
Znaczy razem z Brt mam robić to ciasto?
Naprawdę kawał super fajnej roboty wykonaliście
Ley - Nie Wrz 27, 2009 11:53
MaReK napisał/a: | I na Zlocie Ogolnopolskim jesli Ley sie pojawi |
Niestety na tym Zlocie mnie nie będzie - jak już komunikowałem na spotach ostatnich, termin zlotu pokrył się z moim planowanym i dużo wcześniej zarezerwowanym wyjazdem do Pragi... ale odbijemy sobie na wiosnę
Także z tym ciastem to się tak nie spieszcie
A Ty, Marek, już się nie migaj od gratulacji, bo gdyby nie Twoje sugestie różne (i nie tylko Twoje) to wiesz jakby ten banner wyglądał
Wojtek88 - Nie Wrz 27, 2009 18:48
Wchodzę sobie dziś ok. 19:30, patrze i nie mogę uwierzyć, czy ja się zalogowałem na jakieś inne forum
Pięknie to wszystko wygląda, bardzo oryginalnie, gratulacje dla pomysłodawcy oraz wykonawcy.
Ley - Pon Wrz 28, 2009 10:28
A mógłby ktoś wejść na forum przez telefon komórkowy i zerknąć jak to wygląda? Dostałem info, że podobno coś się rozjeżdża po ostatniej modyfikacji (mimo iż wcześniej było ok) a nie mogę tego tak od ręki sprawdzić
kruszon - Pon Wrz 28, 2009 10:35
Ley, u mnie na Operze Mini jest rozjechane
Pozdrawiam
Ley - Pon Wrz 28, 2009 10:39
a możesz doprecyzować co się rozjeżdża? albo w którym miejscu chociaż
kruszon - Pon Wrz 28, 2009 10:47
Fotki nie najwyzszych lotow, ale powinienes sie zorientowac co i jak
Ley - Pon Wrz 28, 2009 10:49
ok, czyli trzeba pomanewrować z tabelką zerknę w toto jak Marek mi prześle plik
Brt - Pon Wrz 28, 2009 12:50
ja jeszcze wspomnę o bardzojasnoniebieskim kolorku linków i niektórych tematów (nie wiem nawet dlaczego te niektóre są jaśniejsze ) można by było go trochę "przyciemnić" w wolnej chwili prosiłbym o interwencję
MaReK - Pon Wrz 28, 2009 12:51
To ja doloze jeszcze prosbe o pomyslenie, gdzie mozna uzyc zmiennej $NICK ktora by mnie informowala czy jestem zalogowany na siebie czy moze na jakiegos Admina
Pozdrawiam,
kruszon - Pon Wrz 28, 2009 13:17
Brt napisał/a: | ja jeszcze wspomnę o bardzojasnoniebieskim kolorku linków i niektórych tematów (nie wiem nawet dlaczego te niektóre są jaśniejsze ) można by było go trochę "przyciemnić" w wolnej chwili prosiłbym o interwencję |
Brt, Pisalem o tym wcześniej. Ley napisał, że będzie nad tym pracował. Te jaśniejsze linki to linki odwiedzone przez ciebie.
Pozdrawiam
Brt - Pon Wrz 28, 2009 13:19
kruszon napisał/a: | Te jaśniejsze linki to linki odwiedzone przez ciebie |
a no włąśnie nie mogłem rozszyfrować o co kaman
kruszon napisał/a: | Brt, Pisalem o tym wcześniej. Ley napisał, że będzie nad tym pracował |
Spoko dlatego też napisałem "w wolnej chwili"
Ley - Pon Wrz 28, 2009 13:40
MaReK napisał/a: | To ja doloze jeszcze prosbe o pomyslenie, gdzie mozna uzyc zmiennej $NICK ktora by mnie informowala czy jestem zalogowany na siebie czy moze na jakiegos Admina |
Najprościej - na stronie głównej nad informacją "ostatnio odwiedziłeś forum... bla bla.." dodać krótki tekst: "Witaj, MaRek" - większość layotów tak ma, nie wiem czemu u nas się to zapodziało
Pytanie czy to wsytarczy, czy potrzebne jest aby ta informacja widniała zawsze bez względu na której stronie forum jesteś - wtedy potrzeba by wepchnąć to w nagłówek (a w zasadzie pod banner) -też do zrobienia, ale wtedy to już raczej z tekstem "jesteś zalogowany jako MaReK"
Brt - Pon Wrz 28, 2009 13:55
Cytat: | Najprościej - na stronie głównej nad informacją "ostatnio odwiedziłeś forum... bla bla.." dodać krótki tekst: "Witaj, MaRek" - większość layotów tak ma |
Jak dla mnei to wystarczy na głównej
Valander_wwa - Pon Wrz 28, 2009 16:45
no gratulować, bardzo ładnie wygląda nowy design. Czytelny, swierzy
IInvit - Czw Paź 01, 2009 13:34
hmm, nie wiem czy to jest kwestia nowego leyoutu, ale opcja sprawdzania pisowni nie wykrywa błędów
MaReK - Czw Paź 01, 2009 20:35
A w innym stylu dziala?
IInvit - Czw Paź 01, 2009 21:20
MaReK napisał/a: | A w innym stylu dziala? |
działa
kruszon - Sro Paź 07, 2009 13:34
Jeszcze jedno spostrzeżenie. Jeśli banner mam zwinięty to zdarza się, że po kliknięciu na link wskazujący konkretny post przeglądarka nie ląduje na danym poście tylko lekko poniżej (w tym miejscu w którym pewnie byłby post gdyby banner był rozwinięty).
Też tak macie? Sprawdzcie.
Pozdrawiam
gustav.pl - Czw Paź 29, 2009 19:58
Nie wiem czy to jest związane z tym tematem, ale nie działa sprawdzanie pisowni Tzn. wcześniej po kliknięciu na "Pisownia" widziałem które wyraz były błędnie napisane, a teraz tego nie ma
Oczywiście mówię o tym nie tylko po lekturze postów niektórych forumowiczów , ale też po własnych próbach włączenia tej funkcji.
Pozdrawiam
Tomaszi - Czw Lis 05, 2009 21:44
Ley napisał/a: | ok, czyli trzeba pomanewrować z tabelką zerknę w toto jak Marek mi prześle plik |
Nie tylko z jedną tabelką
Użytkowuje telefon tzw. G1 (htc dream) z wbudowaną przeglądarką. Mogę powiększać strokę - głównie po to by coś przeczytać i jak i trafić paluchem w przyciski, linki. Zrobiłem screeny żeby pokazać jak wygląda forum ( zaznaczę że tak samo było za nim powstał Leyout,ale może da się z tym coś zrobić.
[
hvil - Pią Lis 06, 2009 12:45
ja od siebie zapytam tylko czy tego małego okienka na dole co się czasem odświeża w czasie rozmowy czasem nie nie można by zamienić na kanał irc?:-) byłoby to wygodniejsze, szybsze i wiadomo kto aktualnie przebywa i ma ochote na kontakt. Ale to tylko moje spostrzeżenie.
MaReK - Pią Lis 06, 2009 13:57
mozesz sobie zamienic... wchodzac na warszawa.irc.pl
A tak na powaznie byla juz o tym mowa w innym watku - poszukaj.
Ciufa - Pią Lis 06, 2009 21:32
a kiedy forum będzie na całym monitorze a nie tylko na środku ?
MaReK - Pią Lis 06, 2009 22:07
Jak kupisz sobie mniejszy monitor, albo ustawisz mniejsza rozdzielczosc
Nie bedzie juz takie, ze wzgledu na nowy layout, ktory nie pozwala sie rozciagnac.
Pozdrawiam,
Remigiusz - Nie Lis 08, 2009 14:09
czemu nie działa cień i ogień na firefoxie na Windowsie
Na przeglądarce IE to działa i widać w w Firefox nie czy tylko u mnie tak jest
Ogien pokazuje mi ei jako zwykły Ogien
[ Dodano: Nie Lis 08, 2009 14:09 ]
Dodane:
azer - Czw Lut 04, 2010 22:59
gustav.pl napisał/a: | Nie wiem czy to jest związane z tym tematem, ale nie działa sprawdzanie pisowni Tzn. wcześniej po kliknięciu na "Pisownia" widziałem które wyraz były błędnie napisane, a teraz tego nie ma | obecnie występuje u mnie ten sam problem od paru dni, testowane na operze i FF, to samo w domu i w pracy. To u mnie tylko?
Remigiusz - Czw Lut 04, 2010 23:03
azer, Ściągnij sobie plugin'a Słownik polski do FF i spokój, jak dla mnie tak funkcja pisowni jest zbędna na tym forum
azer - Czw Lut 04, 2010 23:05
ff jest ble to nie wchodzi w rachubę.
opera też ma co prawda taką opcję, ale przyzwyczaiłem się do tej opcji sprawdzania pisowni
Remigiusz - Pią Mar 12, 2010 20:17
Jak to jest mozliwe ze mój post późniejszy jest wcześniej pokazywany
http://forum.roverki.eu/v...a5d3b96cfa6b4c4
MaReK - Pią Mar 12, 2010 21:19
To wynika z faktu, że on go napisał wcześniej od Ciebie.
W momencie jednak jak ty mu odpisałeś on edytował posta i wysłał do bazy.
Remigiusz - Pią Mar 12, 2010 21:48
MaReK, aha
Fajny fenomen
|
|