|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Wasze nick'i dlaczego akurat takie :D
Revolt - Sob Maj 12, 2007 10:06 Temat postu: Wasze nick'i dlaczego akurat takie :D Tak jak w temacie skad wzieły sie wasze nick'i co symbolizuja lub z czym sa zwiazane
Ciekawi mnie najbardziej nic Krzyska (thef) z angielskiego jesli by dodac literke "t" wyraz oznacza "kradzież"
Interesują mnie tez znaczenie nicków walkie, Ant, IIygas,sTERYD no i przedewszystkim zababmw oraz wiele innych
Chciałbym tez zauważyć ze wiekszość grona moderatorskiego ma swoje imie w nicku(piter, maciej MaReK Brt -to chyba od Bartek? emes -to od Przemka Irek wiadomo, Pablo i Paul to juz chyba ksywki ? czyzby jakas tradycja
Brt - Sob Maj 12, 2007 10:14
Hmm jak słusznie zauważyłeś Brt to od Bartka Początkowo na stronie klubowej był inny nick - ksywka ze szkoły średniej (patrz: email ) ale został zmieniony na łatwiejszy
Hmmmm wypadałoby, żebyś też ze swojego nicka sie wytłumaczył
PS. Emes nie jest od Przemka ale niech sam napisze jeśli chce
Revolt - Sob Maj 12, 2007 10:14
Thef chyba kluczem do tej zagadki beda słowa "upadły anioł" czemu np nie zbuntowany czy cóś
[ Dodano: Sob Maj 12, 2007 11:15 am ]
ja poźniej
llygas - Sob Maj 12, 2007 10:30
Revolt napisał/a: | Interesują mnie tez znaczenie nicków walkie, Ant, IIygas |
Mój jest bardzo prosty. Składa się z pierwszej litery imienia (Łukasz) i całego nazwiska (Łygas) a w związku z brakiem polskich znaków zostało 2x L. llygas
A wybrałem taki nick dlatego że taki identyfikator do systemu mam w pracy.
reed - Sob Maj 12, 2007 11:05
A ja mam Reed bo kiedys pod wrazeniem przeczytania ksiazki (od deski do deski - w dwa wieczory ) Robocop spodobala mi sie postac sierzanta Warren Reed'a. I jego nazwisko "przejalem"
Piotrass - Sob Maj 12, 2007 11:13
Piotrass - Piotr - to chyba jasne
thef - Sob Maj 12, 2007 11:17
thefallenangel - tak było w oryginale, zresztą po mailu można sprawdzić. Historia błaha, miałem swego czasu duże problemy osobiste i mega doła. No i w związku z tym bywałem często nieznośny dla znajomych, co dla tych, którzy mnie bliżej znają mogłoby się wydawać nie możliwe. No i tak raz mi kumpel powiedział, że z aniołka zmieniłem się w diabełka, po czym dodał: "fallen angel". Tak więc przylgnęło do mnie na jakiś czas, co zaowocowało kilkoma nickami w necie "thefallenangel", aż się wziąłem w garść i wyleczyłem z głupiego dołowania i pogłębiania tylko problemów. Postanowiłem się też odciąć od mrocznego nicka, a że jego skrót, którego używali ludzie piszący do mnie spodobał mi się no to jest teraz THEF.
PS>mail niestety został
Revolt, hmmm.. grałem kiedyś z kumplami w akademiku na kompach w takie samochodziki zdalnie sterowane
Revolt - Sob Maj 12, 2007 11:41
thef napisał/a: | Revolt, hmmm.. grałem kiedyś z kumplami w akademiku na kompach w takie samochodziki zdalnie sterowane |
Hmmm nie o gre chodzi w moim przypadku.
Moja historia kiedys była całkiem podobna do tej opisanej przez Thef'a i dlatego tez powstał Revo za dawnych czasów od rewolucji - przemiany ale ze nie było na niektórych portalach lub forach miejsca dla takiego nica wiec dodałem "lt" i powstał Revolt.
thef - Sob Maj 12, 2007 11:55
Revolt napisał/a: | Interesują mnie tez znaczenie nicków walkie... |
To taka wędrowniczka jest, jak zdążyłem zauważyć
Paul - Sob Maj 12, 2007 12:20
Hehe, mój nick to nie ksywka żadna tylko imię (a że w zamorskim języku..... )
Adrian355 - Sob Maj 12, 2007 13:02
Adrian no to imie chyba a 355 dało mi allegro a żeby było łatwo zapamiętać to wszędzie mam Adrian355
pawciu87 - Sob Maj 12, 2007 14:01
cos o mnie teraz... wszyscy od kiedy pamietam nazywali mnie pawciu, byla to ksywka pochodzaca oczywiscie od mojego imienia - Pawel, a ze latwo mi jest to zapamietac to bardzo czesto jej uzywam na niektorych forach uzywam nicku K_A_T - mialo wowczas to skutek na temat fscynacji pewnego zespolu i zbyt glebokie wglebienie sie w jego filozofie co nie znaczy nadal lubie sobie go posluchac...
tian - Sob Maj 12, 2007 14:24
mrd - tajemna symbolika literowa pochodząca z kultury Inków, a każda z liter zawiera moc żywiołów żartuje oczywiście.
Kiedyś miałem ksywkę "murdock" (jeden oszołom z "drużyny A"), a ze często lubiłem pograć w stare gierki (wpisy 3 literowe) to zrobił sie taki skrócik.
Na forum perkusji online też mnie pytali o znaczenie tego skrótu - odpowiadałem ze to: Mam Rozje.....y Drumset (z ang. zestaw perkusyjny) używałem wtedy starego Polmuza
Teraz to może Mam Rover Dalekobieżny?
pozdrawiam
mrd
xavier - Sob Maj 12, 2007 15:42
xavier..fascynacja bajka X-man`s..i goscia w niej. Dr Xavier to jedna z postacji tej bajki ktora potrafila mieszac ludzia w umyslach..ja staram sie to robic za pomoca gramofonow i plyt vinylowych
pozdr
giewu - Sob Maj 12, 2007 16:41
a mój nick to po prostu moje inicjały
emes - Sob Maj 12, 2007 18:43
To ja też coś napiszę na ten temat, po prostu iniciały, dokładnie tak samo jak w przypadku giewu
7Tomi - Sob Maj 12, 2007 20:12
Tomi - wiadomo ,
114 -> Pierwszy Roverek i w ogóle pierwszy samochód. Od 2000r. zawsze była w domu 114 jest.. i zawsze pewnie już będzie... Może inne Roverki będą się zmieniac ale R114 ma miejsce w historii, w sercu i w garażu oczywiście
bialy114 - Sob Maj 12, 2007 20:42
Co prawda nie było mnie na liście do wytłumaczenia, a że też mam 114, więc się odezwę:
bialy - taki kolor włosów(kilku widziało ), "siwy" w klasie już był, więc od młodych lat został "biały"
114 - mam co prawda 600-kę, a nie 114 - przy ustawianiu pierwszego konta pocztowego "bialy" już był zjęty, więc strzeliłem "114" i tak już zostało.
...i to by było na tyle...
ezy - Sob Maj 12, 2007 21:31
No to i ja się dorzucę - żem ogólnie wyzwolony duchem to z dawnych lat spodobało mi się określenie easy rider a że słuchałem i wciąż wracam często do muzyki Hendrixa to zapożyczyłem od niego mini skrócik ezy bo na płycie było EZy rider ( samo EZ by pewnie wystarczyło ale głupio by wyglądało). No pozaty to ezy bardzo przystaje do moejgo usposobienia więc przyjąłem
Nic z imieniem ani z nazwiskiem za to nick zawsze w necie przeze mnie stosowany.
Gdybym miał stare ksywy używac to by było johnny lub jose (przez to parszywe hiszpańskie "h" - hose)
[ Dodano: Sob Maj 12, 2007 10:39 pm ]
Ciekawym tez dlaczego przemek_docent docentem jest a piter34 ma 34 (lat?) lub walkie! - jej całokształt
jerzu - Sob Maj 12, 2007 22:05
U mnie jerzu bo tak wszyscy do mnie mówią. Powstało to od nazwiska Jerzyński Taki jeżyk z błędem ortograficznym
MaReK - Sob Maj 12, 2007 22:29
A ja jestem MaReK bo RoSzKoWsKi by sie do kitu pisalo
A tak powaznie, to kiedy bylem jeszcze studentem (pierwszy rok) a o internecie wiedzialem tyle, co teraz na temat wplywu zorzy polarnej na rozwoj seksualny rabrabaru, dominowal IRC.
Na tym ze ircu trzeba bylo sie jakos przedstawic, a ilosc znakow do przedstawienia sie byla (7). Nie chcialo mi sie wymyslac nic, a mimo to chcialem pozostac anonimowy. Marek bylo zajete... Ale bylo wolne |Marek tylko to wygladalo glupio, to zrobilem "dziecineo" |MaReK| i tak zostalem W niektorych mniej oficjalnych miejscach w sieci Internet wystepuje jeszcze jako cocoban
Pozdrawiam,
piotrekM - Sob Maj 12, 2007 23:01
jak wszyscy to i ja opowiem Wam moją pasjonującą historię... w życiu byście nie zgadli ze mój nick to imie a dodatkową zmyłką jest to, że pojawia się tam też pewna tajemnicza literka... WY Klubowicze dowiecie sie jako pierwsi co ona oznacza... a wiec....(werble)..... jest to pierwsza litera mojego nazwiska często mój nick brzmi tez majes3 majes bo od nazwiska(Majewski) 3 bo mi poczta tak dala i tak zostalo wszędzie... czy to różne maile czy allegro etc. etc...
Kozik - Nie Maj 13, 2007 13:12
No to ja też się dorzucę.
Kozik to zdrobnienie od nazwiska zostało mi to jeszcze z czasów kiedy jeździłem maluchem, nie należałem do osób które długo się zastanawiają czy zaciągnąc ręczny na zakręcie czy nie.
Teraz jestem (mam nadzieję) trochę mądrzejszy i więcej myślę podczas jazdy.
P.S.
Chcesz zapiąć bok maluchem tak jak bety a nie masz ręcznego???
Dojeżdżając do zakrętu w który normalnie wchodzi się 60 utrzymujesz 70 km/h na samym zakręcie redukcja do 2jki (bez gazu) jak zaczyna zamiatać tyłem pełny gaz i kontra - koła mielą a maluch idzie bokiem
sliwka - Nie Maj 13, 2007 15:16
Kozik napisał/a: | nie należałem do osób które długo się zastanawiają czy zaciągnąc ręczny na zakręcie czy nie. |
mam takiego kolege, najpierw zaciaga ręczny a potem.. nie, nie mysli tylko czeka co się stanie leżałem już z nim samochodem w rowie na boku i mieliśmy stłuczkę podczas spontanicznych wyścigów, nie z mojej winy
Mam taki nick bo nazywam się Śliwka i akurat nie był zajęty (pierwszy raz chyba) w innych miejscach moje nicki to rozne pochodne sliwki.
Adolf - Nie Maj 13, 2007 15:23
Adolf.. wziął się od Adolvo (takie zostało na innych forach)..
a pochodziło od imienia Ad.. i auta, które było inne niż wszystkie Volvo 480..
..a że kiedyś kumpel powiedział, że głupio brzmi Adolvo przez "w".. to został Adolf..
Kozik - Nie Maj 13, 2007 15:46
sliwka napisał/a: | mam takiego kolege, najpierw zaciaga ręczny a potem.. nie, nie mysli tylko czeka co się stanie |
Ale w tedy ja myślałem że wszystko co sobie wymyśle to mi się uda - i udawało praktycznie zawsze. Dopiero jak zacząłem rozumieć prawa fizyki to przestałem wariować. Teraz jak na to patrzę (mam na filmikach) to wiele rzeczy nie powinno się udać a się udawało .
Viniu - Nie Maj 13, 2007 18:13
Viniu.. zdrobnienie od Winicjusza z Quo Vadis... a imię wywodzi sie z łaciny od wina
MaReK - Nie Maj 13, 2007 18:24
Adolf napisał/a: | Adolf.. wziął się od Adolvo (takie zostało na innych forach)..
a pochodziło od imienia Ad.. i auta, które było inne niż wszystkie Volvo 480..
..a że kiedyś kumpel powiedział, że głupio brzmi Adolvo przez "w".. to został Adolf.. |
Uff... bo juz myslalem ze masz cos wspolnego z mlodzieza wszechpolska, a co za tym idzie... no niewazne... wazne ze sie wyjasnilo
Pozdrawiam,
piter34 - Nie Maj 13, 2007 18:48
ezy napisał/a: | piter34 ma 34 (lat?) |
Na pierwszym forum, na którym się logowałem kiedykolwiek "piter" było już zajęte, to dorzuciłem "34", mój nr z dziennika z technikum
String - Nie Maj 13, 2007 19:40
hmmm... Ja może też wytłumaczę i urwę w ten sposób pasmo kpin wkierunku mojej osoby
String - ksywa którą sobie wydumałem, gdy przybyłem na studia i zetknąłem sie po raz pierwszy z internetem a w szczególności z IRC. Ksywa nie pochodzi od nazwy intymnej części garderoby (gdyż wtedy nie wiedziałem, że coś takiego istnieje - a jeśli dobrze pamiętam to o takiej bieliźnie nikt w naszej ojczyźnie jeszcze nie słyszał. A bynajmniej sie nie mówilo).
.... no to do sedna...... mój nick pochodzi z tłumaczenia słowa "struna". Był to jedynie ładnie brzmiący wyraz który nazywal część składową gitary. A o to mi chodziło, bo na gitarze gram sobie od 1989 roku i chciałem aby nazwa kojarzyła sie z moim hobby......... no i psia kość się nie kojarzy
Pozdrawiam all
AndrewS - Nie Maj 13, 2007 20:08
u mnie praktycznie nie ma co wyjasniac mam na imie Andrzej dlatego Andrew, a S to pierwsza litera nazwiska
jesli gdzies taka ksywka juz jest zajeta to szukam podobnej np. AndrewS_
a BTW AndrewS to nazwisko goscia posiadajacego fajna strone o tunikgu serii K rovera Dave Andrews
PabloFKP - Nie Maj 13, 2007 20:37
A w moim przypadku to zaczelo sie jak bylem na delegacji w Szwecji zaczeli na mnie mowić Pablo i do teraz w pracy na mnie tak mówią a FKP to poprostu dodałem bo Pablo było zajete. FKP oznacza mój pierwszy klub a zarazem samochód FiestaKlubPolska
[ Dodano: Nie Maj 13, 2007 9:39 pm ]
Revolt napisał/a: | Pablo i Paul to juz chyba ksywki ? |
imiona Pawły my jesteśmy
UncleAllEvil - Nie Maj 13, 2007 21:09
Z moim nickiem prosta sprawa, kumpel mnie w liceum przezywał wujek wszystko zło Zapewne ze względu na niektóre moje pomysły...
Taki mam też nick na allegro (WujekWszystkoZlo, a kumpel ma nicdobrego ), na ebayu UncleAllEvil.
Taki też nick używam od jakiegoś czasu na forach internetowych
Ant - Nie Maj 13, 2007 21:21 Temat postu: Re: Wasze nick'i dlaczego akurat takie :D
Revolt napisał/a: | Tak jak w temacie skad wzieły sie wasze nick'i co symbolizuja lub z czym sa zwiazane
Ciekawi mnie najbardziej nic Krzyska (thef) z angielskiego jesli by dodac literke "t" wyraz oznacza "kradzież"
Interesują mnie tez znaczenie nicków walkie, Ant, IIygas,sTERYD no i przedewszystkim zababmw oraz wiele innych
Chciałbym tez zauważyć ze wiekszość grona moderatorskiego ma swoje imie w nicku(piter, maciej MaReK Brt -to chyba od Bartek? emes -to od Przemka Irek wiadomo, Pablo i Paul to juz chyba ksywki ? czyzby jakas tradycja |
he he he co do mnie to wystarczy przeczytać nazwisko i i przetłumaczyć ksywkę z ang.
zawsze byłem mrówa a że jak zakładałem pierwsze swoje konto mail-owe to nie mogłem wpisać mrówka więc wykminiłem Ant i tak zostało - a i tak mówią do mnie mrówa
walkie - Nie Maj 13, 2007 21:34
A ja... W wieku 15 lat, wlazlam na siec z nickiem Walkiria. ICQ i IRC i czaty. I tak sobie bylam jako Walkiria az sie przeprowadzilam do Wrocka, i kumpel stwierdzil ze Walkiria to za dlugie i zaczal mnie nazywac jako Walkie.
I wokol tych dwoch nickow sa rozne kombinacje. Mozna mnie w sieci znalezc jako walkie, walkiria lub walkirka lub valkyria.
Reasumujac walkie jest od walkirii.
A walkiria wziela sie z fascynacji dzieciecej a mianowicie gry Magii i Miecz gdzie gralam ta postacia
Ant - Nie Maj 13, 2007 21:39
walkie napisał/a: | A ja... W wieku 15 lat, wlazlam na siec z nickiem Walkiria. ICQ i IRC i czaty. I tak sobie bylam jako Walkiria az sie przeprowadzilam do Wrocka, i kumpel stwierdzil ze Walkiria to za dlugie i zaczal mnie nazywac jako Walkie.
I wokol tych dwoch nickow sa rozne kombinacje. Mozna mnie w sieci znalezc jako walkie, walkiria lub walkirka lub valkyria.
A walkiria wziela sie z fascynacji dzieciecej a mianowicie gry Magii i Miecz gdzie gralam ta postacia |
no to była gra, bez dwóch zadań...
wiedziałem w podświadomości że mamy ze sobą cos wspólnego
ja też niejedną noc przesiadziałem przy niej...
Marian_K - Pon Maj 14, 2007 09:01
Ja o sobie już kiedyś wspominałem. Na potrzeby absolutnie anonimowego szperania w internecie wymyśliłem wirtualną postać przedstawiającą się: Marian Krzak. Z taką debilną ksywką (he he - ciągle znajomi się ze mnie śmieją) wchodziłem w różne mniej lub bardziej pozytywne zakątki sieci i byłem zupełnie nierozpoznawalny. Niestety moja anonimowość skończyła się w momencie zakupu Roverka. Na grupie dyskusyjnej zadałem pytanie dotyczące samochodu korzystając właśnie z nicka Marian_K. Nie spodziewałem się że będę tu dłużej zaglądał, dlatego nie wymyślałem jakiejś rozsądnej ksywki. Rzeczywistość - jak to zwykle bywa - okazała się zaskakująca: klimat tego miejsca spowodował, że jestem tu do dziś. Ponieważ w międzyczasie zapisałem się do Klubu - już teraz dokładnie wiadomo kim tak naprawdę jest Marian Krzak.
Pozdrawiam,
Adam S. ( Marian Krzak )
walkie - Pon Maj 14, 2007 09:08
Ant napisał/a: | no to była gra, bez dwóch zadań...
wiedziałem w podświadomości że mamy ze sobą cos wspólnego
ja też niejedną noc przesiadziałem przy niej... |
No ja to samo ...
reed - Pon Maj 14, 2007 13:00
Marian_K napisał/a: | Z taką debilną ksywką | Hehh nie taka zła
Ja kiedyś jak rezerwowałem komputery (w czasach kiedy jeszcze połączenie modemowe 36600 było full wypasem a stałe łącza były w sferze marzeń) w jednej z Łódzkich kawiarenek gosciu się zapytał na jaką ksywkę rezerwuje a że nie miałem nic przuygotowanego a chodzilem do liceum technicznego elektro-energetycznego i spojrzalem na transformator i wiecie co powiedzialem TRANSFORMATOR
to tak BTW debilnych ksywek:P
7Tomi - Pon Maj 14, 2007 22:45
walkie napisał/a: |
A walkiria wziela sie z fascynacji dzieciecej a mianowicie gry Magii i Miecz gdzie gralam ta postacia |
Mnie walkiria kojarzy sie z narkotykiem - w grze Max Payne jakiś narkotyk tak sie zwał z tego co pamiętam.
eszet - Pon Maj 14, 2007 23:42
Hmmm,ja również specjalnie się nie wysiliłem wymyślając swój nick.To po prostu moje inicjały:S.Ż. - z lekka uproszczone.Na forum Fiesty mam ksywkę STACHO35.
P.s.Pozdro dla PABLO FKP
Owsik - Wto Maj 15, 2007 00:35
Mój nick to moja ksywka ze studium policealnego - koleżanki tak na mnie mówiły bo ja im mówiłem, że są "przebrzydłe larwy" No i tak się ostał Owsik.
Na niektórych forach używam jeszcze nicka WRC fan, ale to chyba jasne skąd to się wzięło
PabloFKP - Wto Maj 15, 2007 14:09
eszet napisał/a: | Fiesty mam ksywkę STACHO35.
|
Stacho ale ten świat mały FKP na Roverki :D
eszet napisał/a: | Pozdro dla PABLO FKP |
Również pozdrawiam
P.S. Z tego co pamięć mnie nie myli mieliśmy sie okazje poznać w ZG. Prawda?
eszet - Wto Maj 15, 2007 15:24
Pamiętasz gościa ,który na wstecznym ruszył z kreski ,wstyd sie przyznać,ale to ja .
MaReK - Wto Maj 15, 2007 18:24
eszet napisał/a: | Pamiętasz gościa ,który na wstecznym ruszył z kreski ,wstyd sie przyznać,ale to ja . |
To ten co z Toba startowal byl b. szybki
eszet - Wto Maj 15, 2007 19:58
Heh,dużo by o tym gadać,gdyby nie moja gorąca głowa miałbym 1-sze miejsce w swojej klasie a tak - drugie i kupę śmiechu na forum.Ale zabawa była przednia.
Przemek_Docent - Wto Maj 15, 2007 22:16
ezy napisał/a: | Ciekawym tez dlaczego przemek_docent docentem jest (...) |
A było to tak...
Zacząłem studia na Polibudzie Warszawskiej na matematyce...
Zaliczyłem laboratorium z fizyki... Poległem niestety na analizie matematycznej i fizyce No i miałem pół roku wolnego
W następnym roku zacząłem studia na Polibudzie raz jeszcze, na poligrafii. I co? Znowu miałem to samo laboratorium z fizyki.
No to wtedy wśród moich kolegów, nie wiedzących co do czego podłączyć, byłem asem Zacząłem im pomagać. No i pytali dla jaj "Panie Docencie jak to zrobić?" No to mówiłem.
No i się "Docent" przykleił, kiedy poznawałem następnych ludzi na uczelni
Na szczęście tym razem udało mi się chociaż skończyć tę zacną uczelnię
Nie pracuję na uczelni, nie jestem więc docentem senso stricte
Zdarzały się, jak niektórym kolegom, "wariacje" - początkowo był docent240d od Merca 123 240D (na Alledrogo nadal tak funkcjonuję), tu w Klubie zaczynałem od Docent620SDi - wiadomo, od czego Potem pojawił się Tomcat i ta końcówka stała się nie do końca adekwatna, więc poprosiłem o małą zmianę w klubowej bazie danych. Tak narodził się Przemek_Docent
Ot i cała historia Która jest przy okazji historią mojego życia
Ale długie wyszło...
tomq - Sro Maj 16, 2007 20:48 Temat postu: Re: Wasze nick'i dlaczego akurat takie :D
Revolt napisał/a: | Tak jak w temacie skad wzieły sie wasze nick'i co symbolizuja lub z czym sa zwiazane / ciach/ |
No to u mnie bardzo prosto.
1/. Imię: Tomek (przetłumaczone na "inglisz").
2/. Pierwsze dwie litery nazwiska: Ku, które dla żartu kiedyś napisałem jako Q.
1/ + 2/ = tomq.
Pozdrawiam
Barcik - Sob Maj 19, 2007 08:42
Choć dopiero wczoraj się zarejestrowałem na forum, to również się "wytłumaczę" z nicka.
Brzmi jak zdrobniałe śląskie imię, a to tylko spolszczone nazwisko... właściciela autokomisu "Bartzick MG-Rover" w Niemczech, gdzie kupiłem swojego Roverka (wspominałem o tym w dziale "Powitanie")
Pozdrawiam
Barcik
sandal - Sro Maj 23, 2007 07:38
A mam swoją ksywkę od 3 klasy szk. podstawowej czyli jakieś 17 lat a wzięła się od tego, że mama kupiła mi sandały i swego czasu grałem w nich w piłkę z kolegami pod blokiem i tak jakoś wyszło, że ktoś powiedział sandał i to się przyjęło i zostało.
W necie obsługuje się nickiem bez polskich literek - mój pierwszy email to też był sandal@coś tam, na allegro sandal był zajęty, więc dodałem swój ówczesny wiek.
PTE - Czw Maj 24, 2007 21:20
A u mnie to inicjały imion nadanych na chrzcie oraz z bierzmowania. Pragnę oświadczyć, iż nie mam nic wspólnego z powszechnymi towarzystwami emerytalnymi (oprócz faktu pozostawania klientem jednego z nich), Polskim Towarzystwem Ekonomicznym, tudzież Polskim Towarzystwem Entomologicznym lub endodontycznym
ezy - Pią Maj 25, 2007 08:55
A PT Erotomanów ?
PTE - Pią Maj 25, 2007 09:20
ezy napisał/a: | A PT Erotomanów ? |
Nie wiem o czym mówisz
k3master - Pią Cze 08, 2007 14:23
Witam,
No to i ja wyjaśnię o co biega z moim nickiem.
Otóż, na studiach wynajmowałem ze znajomymi kamienicę (teraz to już kultowe miejsce na ulicy Kujawskiej. Numer domu 3.
Podczas jednej z imprez padła skrócona nazwa tego adresu "k3".
Po studiach znajomi się porozjeżdzali do domów, a ja zostałem i przyjmowałem coraz to nowych lokatorów - rotacja była spora.
Tak więc byłem "Ostatnim Mohikaninem" na tym mieszkaniu, człekiem który wszystko o mieszkaniu wiedział, widział itd czyli po prostu Panem
Do nicka włożyłem tylko angielski odpowiednik, zlepiłem dwa elementy w całość i tak powstał k3master.
Jest to jednak ksywka wyłącznie używana na niniejszym forum. Nikt tak do mnie nie mówi hehe jestem samozwańczym Panem. Eh ta próżność...:-)
Pozdrawiam wszystkich!
rovero - Pią Cze 15, 2007 08:01
U mnie czysty przypadek... rejestrowalem sie na stronie klubowej i nic mi nie przychodzilo do głowy, wcześniej na forach rejestrowałem się jako jolejnik (od Jacka Olejnika) lub WielkiSchu (Fan Michaela Schumachera od dawien dawna). Tak więc wpisałem Rovero i spodobało mi się
piter34 - Pią Cze 15, 2007 15:38
rovero napisał/a: | Tak więc wpisałem Rovero i spodobało mi się |
A to się czyta "rołwero" czy "rołwer-oł""?
rovero - Pią Cze 15, 2007 17:19
piter34 napisał/a: | A to się czyta "rołwero" czy "rołwer-oł""? |
na spocie przyjelo sie rowero
Vit0 - Czw Cze 21, 2007 10:06
Dawno temu za czasow Quake 2 i Starcrafta mialem inna xywke typowa dla nalogowego gracza, ale czas biegl i coraz wiecej ludzi zaczelo na mnie mowic po prostu Wito (wiec oczywistym jest, ze pochodzi od imienia), jednak zeby jakos to wyroznic z tlumu i nie miec problemow z popularnoscia tego nicka w calym necie przerobilem to na Vit0 przez V i zero na koncu. Tak funkcjonuje wszedzie na necie i poza nim i jeszcze nie trafilem na podrobke, czyli innego usera o tym samym nicku.
... i tak jakos zostalo
Tempest - Czw Cze 21, 2007 13:04
żeby nabić sobie kolejnego posta też coś tu skrobnę
nicka sam sobie wymyśliłem, a wziął się z nazwiska jednego z grajków zespołu Rob Zombie
koleś zwał się Tempesta, a że mi się spodobało bardzo odjąłem po prostu ostatnią literkę i tak pozostał Tempest (a, że ma też fajne znaczenie w języku polskim to tylko dodaje smaczku)
posługuję się różnymi nickami (ale najczęściej tym), ponieważ zdarza się, że Tempeścik jest zajęty (choć tam gdzie ma być mój to jest )
tian - Czw Cze 21, 2007 13:17
OT: A tak z innej beczki to Tempesta ciekawie gra mam gdzieś nagrania.
I drumbattle z Charlie'm Benante (Antrax)
Pozdry
mrd
AndrewS - Czw Cze 21, 2007 20:26
Tempest napisał/a: | spodobało bardzo odjąłem po prostu ostatnią literkę i tak pozostał Tempest |
no i wyszlo Ci nazwisko wokalisty zespolu Europe
Tempest - Czw Cze 21, 2007 21:08
AndrewS napisał/a: | no i wyszlo Ci nazwisko wokalisty zespolu Europe |
AAAAAAAAAAAAHHHHH!!!!!!
i co ja teraz zrobię
cały mój świat się zawalił
Viniu - Pią Cze 22, 2007 07:36
Tempest napisał/a: | AAAAAAAAAAAAHHHHH!!!!!!
i co ja teraz zrobię
cały mój świat się zawalił |
Nie łam się.... parę lat temu (dokładnie jakieś 20 ) też był idolem... i to na całym świecie
Tempest - Pią Cze 22, 2007 10:57
IT'S THE FINAL COUNTDOWN!!!!.....to seppuku
AndrewS - Pią Cze 22, 2007 11:47
ee tam mi sie podoba
a jeszcze bardziej ballada Carrie czy jakos tak,
kurde offtop sie robi
Viniu - Pią Cze 22, 2007 12:01
AndrewS napisał/a: | ee tam mi sie podoba | W magnetofonie mono na licencji Grundiga podłączonym do radia Taraban 2 kasetę Europe zjechałem chyba w miesiąc... leciała na okrągło...
AndrewS napisał/a: | kurde offtop sie robi | Fakt... czas chyba na przeniesienie do tematu "nasze sentymenty"
Brt - Pon Cze 25, 2007 20:47
Cytat: | Fakt... czas chyba na przeniesienie do tematu "nasze sentymenty" |
Viniu, to otwieraj nowy na 100% interesujący wątek
PS. Końcowe odliczanie coś w sobie ma
koni - Sro Cze 27, 2007 21:58
cóż moja historia nie jest tak oryginalna jak innych forumowiczów.. no ale nic- nick KONI wzioł się w moim przekonianiu od mojego imienia Konrad, tak na mnie mówi kilku znajomych i tak zostało i w nicku i w e-mail, z racji tego, że z takim nickiem często sie spotykam swego czasu było koni_rules (to tak z próżności) lub enzo_rules(funkcjonuje na allegro)
koni@op.pl
Jusci - Nie Wrz 23, 2007 17:37
Mój nick powstał jeszcze w szkole podstawowej. Koledzy mnie tak nazwali. Jest to jakby zdrobnienie nazwiska (Juszczak)
sTERYD - Nie Wrz 23, 2007 20:35
widzę że niezła dyskusja mnię ominęła
cóż chyba nadużywałem opcji oznacz wszystkie jako przeczytane
ale dodam swoje 3 grosze
moja xyvka wzięła się ze studiów, na 1 i 2 roku piłem sporo piffa (i tak mi zresztą zostało ) i z kumplami robiliśmy różne durne rzeczy i często śmialiśmy się z ludzi z ograniczoną ilością szyi w organizmie, i tak jakoś uknuło mi się powiedzenie o sterydach w czopkach, czopek się nie przyjął, za to steryd i owszem
Potem miałem manię podpisywania się z małej litery z capsem i tak mi zostało
ogólnie używam trochę wariacji w tej kwestii np w AAO: sTERYDZIOCH, jakby ktoś chciał mnie zabić
a czasem używam też innych
DEBEC - Nie Wrz 23, 2007 21:56
To i ja się dopiszę. Pierwsze litery - mojego imienia, imienia kogoś bliskiego i mojego nazwiska. W sumie nic oryginalnego ale chodziło mi bezproblemowe zapamiętanie, gdzie dzisiaj do wszystkiego potrzebne są nicki, piny - a łeb to nie sklep, gdzie wszystko sie pomieści. Używam go praktycznie wszędzie np. na playchess.com
Kris - Pon Wrz 24, 2007 09:47
mój to dopiero skąplikowany od [imienia of course i nie chodzi tu o imie Krystyna
kolin - Pon Wrz 24, 2007 11:57
kolin moje się wzieło od tego ze mam bardzo zblirzone nazwisko...i znajomy tak zaczeli gadać pare lat temu i tak się przyjeło...dla bardziej wtajemniczonych jestem jeszcze Wajhi...ale to długa Historia
wsl - Pon Wrz 24, 2007 12:28
weasel- z lat dzieciństwa kiedy to byłem zapalonym fanatykiem składania modeli samolotów. Wówczas interesowałem się również samolotami i historią I i II wojny światowej. Jedna z formacji lotniczych, która bardzo mnie zaciekawiła posiadała kryptonim całej formacji i akcji "weasel- łasica" tak też zostało. Więcej dla zainteresowany TU
Pozdrawiam
Tempest - Pon Wrz 24, 2007 12:49
wsl napisał/a: | kryptonim całej formacji i akcji "weasel- łasica" tak też zostało |
a już myślałem, że od "I am Weasel"
uhu - Pon Wrz 24, 2007 16:04
uhu - od nazwiska.
Przylgnęło już w podstawówce, ja tylko zmieniłem wtedy ch na samo h i już tak zostało
Cherman - Wto Wrz 25, 2007 09:20
Cherman (w internecie) - od tytułu jednej z piosenek Wilków
Lesioo (w realu) - od nazwiska
Eddek - Sro Paź 17, 2007 08:14
Moj nick powstal ktoregos piwnego wieczoru u kolegi jakos z 6 lat temu, jak komus w rece wpadla plyta Iron Maide - Piece fo Mind (jak ktos nie wie jak wyglada to odsylam do googla . Ktos wtedy rzucil, ze "wygladam podobnie jak koles z okladki". Koles z okladki zwal sie Eddie The Head i byl w sumie zombie-maskotka kapeli. Tak na pocatku sie pojawialo tu i tam EddieTH, pozniej na IRCu ktos nazwal mnei Eddek i tak zostalo do dzis
greg_szczytno - Sro Gru 12, 2007 11:48
Odgrzebie posta
Mój nik ehh ten akurat to wiadomo --->>>GRZEGORZ - proste
Lepszy jest ten którym na ogół w necie sie posługuję
WARRIOR_22 - lub wariacje do 25
Wziął się oczywiście z gier ta sie składa że dość intensywnie grałem w counter strike - a no i tak zostało.
I tak alegro różne czaty i inne takie miejsca są odwiedzane przez warriorka jak mnie pieszczotliwie nazywano
może ktoś sie spotkał z tym nikiem
Upgreydd - Sro Gru 12, 2007 22:10
skad sie wzial Upgreydd...
Z kumplem pewnego czasu ogladalismy duuuzo filmow o murzynach - glupawych czarnych komedii gdzie ciagle czarni kumple wolali na siebie "my dog" "my bitch" "my "człowiek rasy czarnej"". A ze my fani Rapu to dla smiechu w swoim towarzystwie tez mowilismy do siebie "my bitch" i w tym momencie wyszedl film Idiokracja gdzie alfons Upgreydd przeniosl sie w przyszlosc szukajac swojej "pani lekkich obyczajow" (film denny nie polecam). I ktorys ze znajomych po kolejnym zwrocie grzecznosciowym uzytym miedzy nami tj. "my bitch" zaczal sie smiac i powiedzial ze zachowuje sie jak Upgreydd I tak zostalo, nick nie jest uzywany w gronie ludzi, tylko na necie i wtajemniczeni dobrze wiedza o co chodzi Pozdrowionka
Natko_ - Nie Gru 16, 2007 01:42
MaReK - szczerze mówiąc jakiś czas temu myślałam, że rozgryzłam Twój nick
Dziś się okazało, że nie miałam racji i tylko "dorobiłam Ci filozofię"
_Ma_R_ove_ReK_
Mój niech sobie dalej jest taki jaki jest - prosty, ale nie do końca
ernesto - Nie Gru 16, 2007 14:33
heh...no to i ja podbijam
Ze mna jest sprawa dosc prosta - bo ernesto, to od imienia..
Pzdr
E
secio - Nie Gru 16, 2007 15:58
AndrewS napisał/a: |
a BTW AndrewS to nazwisko goscia posiadajacego fajna strone o tunikgu serii K rovera Dave Andrews |
Przyznam sie, ze bralem pod uwage, ze Twoj nick to od Dave'a wlasnie .
AndrewS - Nie Gru 16, 2007 18:41
secio napisał/a: | Przyznam sie, ze bralem pod uwage, ze Twoj nick to od Dave'a wlasnie |
eee nie, nazwalem sie tak na dluuuuugo przed znalezieniem tej strony
ray0579 - Nie Gru 16, 2007 20:19
Witam
Ciekawy temat, więc i ja się dołączę.
Przeczytałem niemal wszystkie posty i niektóre nicki mają interesujące historie .
Historia z RAY'em zaczęła się od filmu biograficznego o wielkim muzyku Rayu Charlesie.
Byłem wtedy uzależniony od netu [hmm w sumie nadal jestem] i potrzebowałem jakiegoś prostego nicka do czata, poczty i wszelkich innych stron potrzebujących logowania.
Ponadto RAY zawiera dwie literki mojego imienia [Eryk] a cyfry? 05-maj, 79-rocznik ludzi wyjątkowych . Kiedyś pisywałem do gazetek szkolnych jako "jmj" - skrót od wielkiego mistrza Jean Michel Jarre'a [ stare dobre czasy]. "ray" mi się bardziej podoba i tak już zostało.
Ot i cała historyja
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
tom214Si - Wto Mar 11, 2008 19:20
Znów odświeżę coś starego 3 m-ce nikt nic nie pisał a sporo nowych ludków doszło. Co do mojego nicka to nie ma co wyjaśniać, a co do carramby vel Don Pedro to i owszem: 3 niezależne od siebie,, nieznające się i niezawisłe osoby już mnie tak nazwały więc chyba coś w tym jest...
PS. pozostali tego nie powiedzieli, ale napewno tak myślą
Najbardziej frapuje mnie nick mundek131 - nikt nie pyta ? nikt się nie "tłumaczy"? To od mundialu, Edmunda czy mundurków? Z początku myślałem że.... różnie sobie już myślałem aż wreszcie zobaczyłem zdjęcie
general_p - Wto Mar 11, 2008 19:30
Mój pochodzi ze studiów - mówili na mnie Generał, a "p", żeby wyróżnić się od innych generałów.
NEOSSS - Wto Mar 11, 2008 20:05
NEO - Swego czasu lubiłem Matrixa i podpisywałem się tak wszędzie jak widać zostało mi tak do dziś...
SSS - Imię, Nazwisko, Pseudonim... Żeby być tym innym NEO powstał NEOSSS
mundek131 - Wto Mar 11, 2008 20:27
juz sie tlumaczę , baaardzo lubiany przeze mnie kolega tak na mnie mówił i bardzo to miło wspominam, owego pana równiez, a dlatego tak wołał bo... to męski odpowiednik mojego imienia
p.s. nie byłam facetem
P.s.2 to był mój najlepsiejszy kumpel jakiego miałam (teraz jest B.daleko)
[ Dodano: Wto Mar 11, 2008 20:41 ]
aha a 131 _ lubie 13 tkę 13 ty, szczególnie pt. 13-tego, całe życie mieszkam pod 13 tką i nawet teraz prawie tez, w szkole nr.w dzienniku 31 a że kiedys do czegos tam za mało liter w hasle było to została dodana po prostu jeszcze 1 , gdyby dalej było mało była by kolejna 3 i już .
przemciooo - Wto Mar 11, 2008 21:19
przemciooo, bo to lepiej brzmi niż przemysław..
kasjopea - Wto Mar 11, 2008 21:29
Mój mąż jako pierwszy zaistniał na tym forum pod nickiem wolarz. Jest to nazwa gwiazdozbioru nieba północnego. Prawdę mówiąc nie wiem dlaczego taki nick wybrał, być może z sentymentu do astronawigacji - nie wiem - być może wyjaśni to po powrocie z morza. Ja natomiast, żeby ładnie do niego pasować wybrałam nazwę innego gwiazdozbioru - kasjopea. Z małej litery żeby było łatwiej pisać. A poza tym jak już ktoś zauważył, ten nick pięknie brzmi. Już nie wspomnę o tym, że daje szerokie pole do popisu przerabiaczom nicków na SB.
przemciooo - Wto Mar 11, 2008 21:32
A ja się zastanawiałem dlaczego kasjopea, a nie Monia
Teraz już wiem
Yassu - Czw Mar 13, 2008 21:50
Yassu
Chciałem, chce i mam nadzieję że pojadę do Grecji...
Stąd też mój nick Yassu - z greckiego oznacza cześć
Myślałem kiedyś nad nickiem, który miał łatwo wpadać w ucho, mia być bezproblemowo pisany, miał być w języku obcym i miał być wolny
Na innych forach i stronach też pod tym nickiem jestem podpisany, ew. yassu82 (od rocznika)
YASSU
michone - Czw Mar 13, 2008 22:52
u mnie najpierw bylo michal1 pozniej mich@l, pozniej mich1... draznilo mnie ze ciagle trafialem na kogos z takim nickiem grajac w Counter-Strike przez siec... I z mich1 zrobilo sie michone i tak zostalo:)
thef - Czw Mar 13, 2008 22:57
Cytat: | u mnie najpierw bylo michal1 pozniej mich@l, pozniej mich1... draznilo mnie ze ciagle trafialem na kogos z takim nickiem grajac w Counter-Strike przez siec... I z mich1 zrobilo sie michone i tak zostalo:) | Hehe, to jak mamy czytać/mówić, michone czy michłan ?
michone - Czw Mar 13, 2008 22:59
jak chcecie nie uzywam tego w życiu codziennym jestem Michał dla Pań może być Michaś
thef - Czw Mar 13, 2008 23:09
Cytat: | jak chcecie nie uzywam tego w życiu codziennym jestem Michał dla Pań może być Michaś | Przyjedź na zlot, to gwarantuję, że prędzej będziesz michonem albo michłanem niż Michałem .
kasjopea - Czw Mar 13, 2008 23:19
michone napisał/a: | dla Pań może być Michaś | a może Pieszczoch
dareke - Pią Mar 14, 2008 00:27
Nie ma to jak nocką przy dobrej muzyce(muzyka filmowa z Gladiatora) trafić na taki temacik.
dareke-mój nik wypowiada się go w całości tak jak się pisze , ale nie wiem czemu na zlocie ucinali to -e ? Kiedyś w górach Algau spotkałem fajną osobę , przedstawiłem się ale ona uparcie mówiła do mnie dareke. Spodobało mi się to i z Darka zrobił się dareke
truten23 - Sro Mar 19, 2008 22:46
a mój nick wywodzi sie z technikum, gdzie wykuwały sie charaktery (i ksywki też)
Koledzy zawolali raz na mnie termit- od jakiegoś filmu przyrodniczego, ksywka ewoluowała na trutnia. A że na poczcie był juz taki jeden, to powstał truten23 i tak jest wszędzie
Viniu - Sro Mar 19, 2008 22:56
Truten U mnie w technikum też mieliśmy kolegę o takiej ksywce..
truten23 - Sro Mar 19, 2008 23:09
a miał pocztę na o2??
xROnx - Pon Cze 02, 2008 09:14
...a xROnx nic nie znaczy
Eddek - Pon Cze 02, 2008 09:46
Napewno cos znaczy, wyjdzie jak sie przekopie przez akta SB i IPN
sknerko - Pon Cze 02, 2008 12:49
Witam
Mój nick wziął się, dlatego że nie chciałem bratu pożyczyć na fajki jak nie był jeszcze dorosły
Brt - Pon Cze 02, 2008 13:31
dobre
mario_81 - Pon Cze 02, 2008 13:50
mario_81
mario - od imienia Mariusz
81 - rok produkcji
i tak jest już wszędzie..
Tomaszi - Pon Cze 02, 2008 16:37
To, że imię to się chyba wszyscy domyślacie pewnikiem zastanawia was po co te "i" na końcu. Szczerze mówić to nie wiem czy te "i" cokolwiek oznacza
W ten sposób co niektórzy wołali mnie na studiach, teraz będę dywagował nie byłem najmłodszy na roku (zaoczne), wołali mi Tomasz, nie wiem czemu nie Tomek, może dlatego, że Tomasz brzmi tak jakoś poważniej i w pewnym momencie przyłatali do tego "i" więc powstało Tomaszi
mimo66 - Pon Cze 02, 2008 18:37
mimo66 - mimo wszystko przeżyłem, a 66 to data urodzenia.
Ale stary już jestem , ale chyba nie najstarszy
xROnx - Pon Cze 02, 2008 18:47
mimo66 napisał/a: | Ale stary już jestem , ale chyba nie najstarszy |
wydaje mi sie ale chyba nie
Anyway. Przypomnial mi sie cytat z filmu pt: "Pulp Fiction" kiedy do Bruce W. jechal taxowka z jakas tam babka i ona mu sie przedstawila i powiedziala ze jej imie oznacza tam cos i jak sie zapytala Bruce'a o jego imie i sie tez jakos tam przedstawil to ona zapytala go co to imie oznacza. A jego odp była: "Amerykanske imiona g*wno znacza"
To tak nawiazujac ciut ciut do mojego nicka ze niby Ron i ze niby amerykanskie imie
Paul - Pon Cze 02, 2008 22:30
mimo66 napisał/a: | ale chyba nie najstarszy |
No, na pewno nie
kamil_luczak - Pon Cze 02, 2008 22:33
Mojego nicku to nie opisuje, chyba ze ktos bedzie sie upieral, to moge opisac
kasjopea - Pon Cze 02, 2008 22:54
Paul napisał/a: | No, na pewno nie |
Kamil Luczak, ja się upieram
Paul - Pon Cze 02, 2008 23:03
Kasjo, dzięki , ale ja się nie przejmuję - życie jest jak taksówka: szybko jedzie, drogo kosztuje i w końcu trzeba wysiąść (to nie mój text )
kasjopea - Pon Cze 02, 2008 23:08
a czym tu się przejmować, ja też już po trzecim braniu
mcjg - Pon Cze 02, 2008 23:35
Mój nick to pełna opcja inicjałów.
kamil_luczak - Wto Cze 03, 2008 09:16
kasjopea - ok a wiec Kamil to moje cudowne imie, na ktorego dzwiek mdleje Druga czesc to nazwisko, tylko bez kreseczki w L bo nie wiem dlaczego nie moglem wstawic Ł
kasjopea - Wto Cze 03, 2008 10:05
Kamil Luczak, no w życiu bym się nie domyśliła
dobryziom - Wto Cze 03, 2008 10:42
kasjopea napisał/a: | Kamil Luczak, no w życiu bym się nie domyśliła |
hmmm myślę ze coś ściemnia bo to było by za proste
u mnie to prosta sprawa jestem taki dobry ziomek
lelek11 - Wto Cze 03, 2008 13:16
Mój nick wziął się od podstawówki hehe bo już od podstawówki mówili na mnie łełek od mojego imienia paweł a że w mailu nie ma polskich naków to jest lelek a 11 to był mój wiek kiedy zakładałem pocztę hehe
maciej - Wto Cze 03, 2008 13:32
No skoro tak się głowicie nad nickiem kamila, to myślę, że nie zgadniecie skąd ja mam nick...
kasjopea - Wto Cze 03, 2008 13:35
maciej, może jakaś podpowiedź? pół na pół cy cuś?
pawel - Wto Cze 03, 2008 13:51
Strzelam: nick maciej pochodzi jak u mnie - ze świadectwa chrztu
maciej - Wto Cze 03, 2008 14:10
Nie strzelaj! Poddaje się!!!
Do wszytkiego się przyznaję.
dobryziom - Wto Cze 03, 2008 14:16
nie ma co strzelać ja wiem po prostu zaczerpnięto ten nick z mojego imienia
maciej - Wto Cze 03, 2008 14:21
dobryziom napisał/a: | nie ma co strzelać ja wiem po prostu zaczerpnięto ten nick z mojego imienia |
Hmm... Ja wysnuję inną teorię - może Twoje imię zaczerpnięto z tego nick'a...
dobryziom - Wto Cze 03, 2008 14:23
nie możliwe Maciej było wcześniej niż Maciej
maciej - Wto Cze 03, 2008 14:26
dobryziom napisał/a: | nie możliwe Maciej było wcześniej niż Maciej |
Hmm... Pozwolę się niezgodzić patrząc daty wpisane w dokument, o którym pisał Paweł...
dobryziom - Wto Cze 03, 2008 15:41
Maciej chyba chcesz Maciejowi zrobić przykrość
Eddek - Wto Cze 03, 2008 15:41
Kamil Luczak, bo litery Ł to zuoooooooo
maciej - Wto Cze 03, 2008 17:03
dobryziom napisał/a: | Maciej chyba chcesz Maciejowi zrobić przykrość |
A dlaczego od razu przykrość!!!
Bronię się tylko przed zarzutem o plagiat!
giewu - Wto Cze 03, 2008 17:05
maciej napisał/a: | Bronię się tylko przed zarzutem o plagiat! |
w tym przypadku plagiat to by popełnili Twoi rodzice
maciej - Wto Cze 03, 2008 17:06
giewu napisał/a: | plagiat to by popełnili Twoi rodzice |
No raczej ja używając nick'a.
giewu - Wto Cze 03, 2008 17:17
maciej napisał/a: | No raczej ja używają nick'a. |
Bziku - Wto Cze 03, 2008 18:06
To i ja się wyjaśnie Bziku to ksywa z liceum, bo nikomu nie chciało sie do mnie mówić Bzicki (moje nazwisko). Ot i cała historia
dobryziom - Sro Cze 04, 2008 09:27
maciej napisał/a: | dobryziom napisał/a: | Maciej chyba chcesz Maciejowi zrobić przykrość |
A dlaczego od razu przykrość!!!
Bronię się tylko przed zarzutem o plagiat! |
Maciej Maciej dwa bratanki i do szabli i do szklanki hehehe
maciej - Sro Cze 04, 2008 09:58
fearless - Czw Kwi 23, 2009 10:02
Dzięki wskazaniu odpowiedniego miejsca przez Kolegę Thef-a, odświeżam temat, może oprócz mnie, jeszcze ktoś z nowych wyjaśni pochodzenie swojego nicka.
Mój, pochodzi jeszcze z czasów szkoły średniej, kiedy to zawzięcie i z wielką pasją grywałem w Counter Strike 1.6 w klanie. Koledzy z klanu, uznali że mój nick jaki się posługiwałem, jest nieodpowiedni - a był to brylant , pokusili się o stworzenie listy nicków do wyboru, następnie było głosowanie i tak powstał fearless. Przylgnęło to do mnie i jakoś już nigdy nie chciało mi się tego zmieniać - ot i cała historia.
pioneer_SRT - Czw Kwi 23, 2009 11:33
Mój, pochodzi jeszcze z czasów Podstawówki , kiedy było głosno w Polsce o firmie PIONEER i Tak zostało aż do dzis:Pioneer
Krzysi3k - Czw Kwi 23, 2009 11:42
Skąd się wziął mój nick chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć
Ale z tymi cyferkami wyjaśnię.
Otóż nie lubię mieć 100 różnych nicków, a w większości przypadków Krzysiek jest zajęte, więc idąc z duchem czasu zamieniłem e na 3, lecz niestety dalej były pozajmowane, jako propozycję wyskoczyło mi Krzysi3k5 i tak od tego czasu jestem Krzysi3k5 wszędzie
Tomhet - Czw Kwi 23, 2009 11:50
w moim przypadku nick nie pochodzi od imienia (mam na imie Adam, nie Tomek ), ale z zafascynowania pewnym projektem norweskiego black metalu Burzum. Tenze Burzum stworzyl genialny utwor ambientowy o tytule Tomhet. Z norwerskiego Tomhet oznacza pustke (w ciemnowieczu 16-18 to bylo calkiem na miejscu )
link do utworu http://www.youtube.com/watch?v=gbmSnnpMSNw
boss.007 - Czw Kwi 23, 2009 11:55
A z moim to jest tak:
-boss - bo bardzo mi sie podoba(pod wieloma względami )
-007 - bo uwielbiam filmy z... Jestem boss... boss.007
Pozdrawiam.
memphisto - Czw Kwi 23, 2009 14:52
haha to i ja sie pochwale
memphisto - wzięło się z Counter-Strike'a (oj to były czasy ESL, CB, turnieje haha)
kupiłem sobie buty z firmy memphis i ktoś wpadł na pomysł, aby zrobić memphisTO i tak zostało ale to jest tylko nick forumowy/internetowy na podwórku jest zupełnie inny
no i z tego nicku nazwałem sobie firmę PHU MEMPHIS haha
kalisz - Czw Kwi 23, 2009 15:11
wrc_fan_, bo od "zawsze" interesowałem się motoryzacją oraz sportami motorowymi, zwłaszcza rajdami WRC Ale to tylko nick internetowy.
Niestety minęły wspaniałe czasy rywalizacji Colina McRae'a, Tommiego Mäkinen'a, Carlosa Sainz'a - wtedy to się działo!
Teraz nuda straszna Loeb, Loeb, Loeb.... ale rajdy fascynują mnie nadal
hubosza87 - Czw Kwi 23, 2009 18:34
hubosza od imienia - hubert, mówią tak do mnie znajomi a 87 to data produkcji. kiedyś poprostu bylem hubosza teraz już nie wszędzie dajęradę sie zalogować jako hubosza,więc jest hubosza87
szamanpl - Czw Kwi 23, 2009 18:51
U mnie od nazwiska......
najpierw gdy byłem szkrabem szymek
później szyman
gdy siadłem na motocykl szaman
i tak już zostało
filo - Czw Kwi 23, 2009 19:01
Prosta sprawa-mój nick na forum to moje nazwisko...
magneto - Czw Kwi 23, 2009 19:01
A ja nie wiem skąd się wziąl mój nick.odkąd pamiętam moi koledzy zawsze mówili mi magneto i tak zostało
jasiu87 - Czw Kwi 23, 2009 19:04
Jasiu to od nazwiska Jasiński a 87 data produkcji dlaczego... bo sam Jasiu jest zawsze zajęty
izjawa - Czw Kwi 23, 2009 20:36
izjawa = iza + zjawa.
zjawa, bo przez 2 tygodnie koleżanka "nie widziała" czym przyjeżdżam do pracy, chociaż nasze auta stały obok siebie na parkingu.... takie wrażenie robią tylko rovery
McGAJveR - Czw Kwi 23, 2009 20:51
Mc'GAJveR
Mc' to tylko dodatek, GAJ to nazwisko, ve to znowu dodatek R - od pierwszej litery imienia... -Robert
That's All
AndrewS - Czw Kwi 23, 2009 20:55
izjawa napisał/a: | czym przyjeżdżam do pracy, chociaż nasze auta stały obok siebie na parkingu |
mialem nadzieje, ze przyjedzasz czeskim motocyklem
Armandoo - Czw Kwi 23, 2009 21:01
Witam,
mój nick wziął się od mojego dziwnego imienia jakim obdarzyli mnie wyjątkowo oryginalni rodzice
A imię brzmi Armand ... dodam , że ani ja ani moja rodzinna nie pochodzi z Rumunii , Węgier itp... ... tylko z Polski
A żeby było ciekawiej jeszcze to po małym tuning mojego imienia i dodaniu sobie kilku literek nick wyszedł jak z telenoweli brazyliskiej , których jestem gorącym sympatykiem
PS. Jak teraz czytam co napisałem to widzę , że jakoś mi się to dziwie niegramatycznie napisało
boss.007 - Czw Kwi 23, 2009 21:05
Armandoo napisał/a: | A imię brzmi Armand |
A Pamiętasz jak nazwałem cię Armani (i dostałem wtedy warna )
Byłem blisko
Bez podtekstów i urazy
Armandoo - Czw Kwi 23, 2009 21:07
Hehe...ja też dostałem wtedy warna
Armani jeszcze ścierpie...ale nie nawidze Arnoldów , Armundów , Armat i innych dziwadeł
boss.007 - Czw Kwi 23, 2009 21:10
Armandoo napisał/a: | Armat i innych dziwadeł |
Armandoo napisał/a: | Hehe...ja też dostałem wtedy warna
|
Łooooo to tak to leciało
Kris - Czw Kwi 23, 2009 21:18
a mooj się wziął od imienia, że zaczynałem jak w klubie było z 10 osób to nawet username taki (dość w zasadzie popularny) bez cyferek/znaków mi się udało otrzymać
zetes - Czw Kwi 23, 2009 21:23
moj to pierwsze litery imienia i nazwiska, czytane fonetycznie
Dam-Kam - Czw Kwi 23, 2009 21:35
Dam-Kam - chyba jasne Damian Kam... ponoć 6 najpopularniejsze nazwisko w PL
memphisto - Czw Kwi 23, 2009 21:36
kamiński ?
boss.007 - Czw Kwi 23, 2009 21:37
Dam-Kam napisał/a: | Damian Kam... ponoć 6 najpopularniejsze nazwisko w PL |
No oczywiste że chodzi o KAMikadze
Dam-Kam - Czw Kwi 23, 2009 21:39
Oui
[ Dodano: Czw Kwi 23, 2009 22:40 ]
boss.007
boss.007 - Czw Kwi 23, 2009 21:42
Dam-Kam napisał/a: |
[ Dodano: Czw Kwi 23, 2009 22:40 ]
boss.007 |
Rodowity Polak Czysta Krew (wstrząśnięta,nie mieszana )
Dam-Kam - Czw Kwi 23, 2009 21:45
z babki pradziadka zgadza się, wstrząsnięta ale nie zmieszana
Markzo - Pią Kwi 24, 2009 16:56
markzo, hmmm....tyle lat, że już sam nie wiem czemu Marek sie nazywam, a chyba makros było zajęte i wyszło markzo a realu oczywiście nazywają mnie po swojemu - Koza (od nazwiska Kozubek), Szklarz (ekhm...niechcący stłukłem kilka syzbek ) i jeszcze przechu... bo mam masę "mądrych" pomysłów
Mayson - Nie Kwi 26, 2009 19:20
A ja nie pamiętam skąd się wziął mayson... to było ze 20 lat temu pod wpływem jakiejś postaci z książki chyba.. albo z gry...? Nie pamiętam ale dodam, że pijany wtedy na pewno nie byłem
TIGER - Nie Kwi 26, 2009 20:21
U mnie to było tak, że jak się rejestrowałem to myślałem jaki by tu dać nick. Trwało to długo. Patrzę na stół a tam stoi napój energetyzujący TIGER więc stąd ten nick. Natomiast sobie myslę jaki by tu dać podpis noi dalej to samo co pisze na napoju
-IKS- - Nie Kwi 26, 2009 20:53
a ja , moi drodzy, mam nicka stworzonego z moich aktualnych inicjałów...
aktualnych, bo kiedyś byłam KIM : Krzesińska Izabela Magdalena
teraz jestem IKS : Izabela Krzesińska Szczyrba...
za bardzo byłam przywiązana do swojego nazwiska, żeby z niego rezygnować a poza tym Tatuś ma trzy córki, które nazwiska dalej nie przekażą...
no to ja przynajmniej nadal jestem Krzesiun (tak na siebie mówimy w domu)
a w szkole podstawowej to na mnie różnie wołali : krzesło, krzesiwo, Iska-walizka, itp., itd.
elkac_wp.pl - Pon Kwi 27, 2009 18:52
-IKS-, a ja myślałam że może coś wspólnego z profilami spawanymi masz
Koty3 - Wto Kwi 28, 2009 14:57
I ja wtrącę swoje 3 grosze, gdyż nicki, xyvki itp baaaardzo lubię i zaciekawił mnie ten wątek
Kotem byłem od przedszkola ( nazwisko długie i przekręcane na wszystkie sposoby ). I nawet znajomi i koledzy/koleżanki z którymi nie jedno się przeszło nie zawsze znają prawdziwe dane.
Ponieważ Osiołkiem będą podróżować również moja Połówka i Narybek, to jak inaczej mogłem dać Wam znać o naszj 3-ce?
A przy okazji - za kotami zwierzętami nie przepadam, i na pewno nie wpuszczę takiego do R!
pozdrawiam
xROnx - Wto Kwi 28, 2009 15:51
... po długim czasie jednak doszedłem do wniosku że napisze Wam skąd mam takiego nicka
Otuż: kiedy to na każdego przychodzi okres buntu ja zaczełem słuchać kapeli Offspring. Normalnie szał. Po pewnym czasie stwierdziłem że zaczne się uczyć grać na perkusji. I dzięki Ronowi Welty - który był wtedy perkusistą Offspringa, zaczełem kariere jako perkusista. Potem znalazłem kapele o nazwie AFI a ponieważ na tamte czasy kapela ta była znana tylko nie licznym postanowiłem stworzyć strone wuwuwu o tej kapeli i od tamtego czasu zaczełem się podpisywać jako Ron(strona już ładnych parę lat nie istnieje).
Kilka lat temu (teraz będzie to chyba z 6) dzięki wyżej wspomnianemu zespołowi AFI poznałem pewną filozofię, postawę życiową mianowicie Straight Edge (sXe) dla zainteresowanych odsyłam do wujka Google i tak doszły przed i za nick dwa iksy -> xRonx.
potem była już tylko modyfikacja którą widzicie obecnie.
ot co
Rowan - Wto Kwi 28, 2009 16:42
No to i ja
Bardzo spontanicznie. Nie wiem sam od czego się to Rowan wzięło, bo ani od nazwiska, ani imienia Coś z tego co pamiętam koledzy się zlewali z jakiegoś Robka, czy kogoś, naprawdę nie wiele pamiętam to było dokładnie 10lat temu, miałem wtedy 6 lat, tak jakoś wymyślili Rowan i zostało, a, że mi się spodobało później, bo taka mało pospolita i rzadka ksywka mi się trafiła, to tak już zostało.
OT cała historia.
maniek35 - Wto Kwi 28, 2009 17:15
Mój od imienia Mariusz i chole... wie czemu wszyscy mnie tak nazywają cyferka to zeszłoroczna liczba wiosen o i tak
Jugol - Wto Kwi 28, 2009 17:21
Było to zimą 1992 r, pełniłem zaszczytny obowiązek obrony ojczyzny, ale po około 2 miesiącach służby dla kraju, nudy straszne się zrobiły, te same ,,Stary'', ,,Krazy'', ,,Urale'',
,,BRDM-y'' i KBK AK MS na ramieniu.Więc postanowiłem to zmienić i wybrać się na wojnę- tam zawsze coś się dzieje i żadnej ślepej amunicji. Wstępnie miała być Kambodża, ale jak dojechaliśmy do Kielc, do Centrum Szkolenia na potrzeby Sił Pokojowych ONZ, mieli już komplet na Kambodżę, więc poleciałem do Jugosławii. I jak przyjechałem do kraju na pierwszy urlop, to u mnie na parafii mówili do mnie i o mnie właśnie: Jugol , a to focia z tego okresu:
camaro17 - Wto Kwi 28, 2009 19:23
CAMARO17- od swego imienia Karol, jakości się tak to mi skojarzyło a z racji że zawsze interesowałem się i interesuję się nadal motoryzacją tak już zostało. 17 od wieku jak zacząłem się tym nikiem posługiwać.
maciekwawa - Wto Kwi 28, 2009 20:07
U mnie jak sama nazwa wskazuje jestem MACIEK Z WARSZAWY
memphisto - Wto Kwi 28, 2009 21:21
maciekwawa, miałeś może R19 ? bo kojarzę taki nick z forum R19
marcinmarcin - Wto Kwi 28, 2009 21:33
Mój nick wskazuje że jest nas dwóch. Jeden ma na imię Jan, drugi Franciszek
maciekwawa - Wto Kwi 28, 2009 22:34
memphisto napisał/a: | maciekwawa, miałeś może R19 ? bo kojarzę taki nick z forum R19 |
Tak:) miałem r19 cabrio williamsa ja na kazdym forum mam ten sam nick:)
to była moja renault http://www.polskajazda.pl...enault/19/26032
a teraz jest http://www.polskajazda.pl...Rover/200/24233
Perez - Sro Kwi 29, 2009 00:48
Ja ogolnie jestem Perez, ale na wszystkich forach i innych miejscach zawsze perez bylo zajete, wiec nazwalem sie pereziu.
Historia jest taka, ze moj brat mnie w zlosci przy kolegach nazwal Gruby Perez ( z reklamy Sprite) i tak zostalo, ze wszyscy zaczeli na mnie mowic Perez.
A teraz moj brat jak cos potrzebuje to sie do mnie zwraca: np. pereziu prosze.....
1robecki - Sro Kwi 29, 2009 12:08
Tak czytam i czytam, niezłe historie.
A ja po prostu- od imienia, a że taki świr jest tylko jeden- no cóż, to jest 1robecki i tyle
SyntaX - Sro Kwi 29, 2009 13:58
SyntaX od słowa semtex.
Pewnego pamietnego sylwestra roku Pańskiego 2000 sprawiłem ze było wielkie buuuuuummm. A następnego dnia w miejscu gdzie w drzewie była dziupla....
Zaraz zaraz przecież tam już nie ma drzewa.
Eddek - Sro Kwi 29, 2009 14:35
Syntax error mi sie kojarzy z czasami Pascala i literowek w kodzie
Mayson - Sro Kwi 29, 2009 15:18
SyntaX napisał/a: | SyntaX od słowa syntex. |
A nie "semtex"?
AndrewS - Sro Kwi 29, 2009 16:58
Eddek napisał/a: | Syntax error mi sie kojarzy z czasami Pascala i literowek w kodzie |
mi tak samo
Lechos - Sro Kwi 29, 2009 19:11
Moj wyszedl z braku laku czyli radosna tworczosc wlasna, zdrobniale od imienia Leszek.
memphisto napisał/a: | maciekwawa, miałeś może R19 ? bo kojarzę taki nick z forum R19 | widze, ze kilku posiadaczy R 19 (i bywalcow forum Reni) przesiadlo sie na Roverki--- w tym i ja
memphisto - Sro Kwi 29, 2009 21:40
maciekwawa, przeje.ana była ta renatka ! nie jednokrotnie się o niej mówiło !
a sprzedałeś ją ? taki skarb ja bym nie sprzedawał ! do tego magiczny williams 16v ahhhh miodzio !
ja swoją do dziś mam jako auto pakowne
[ Dodano: Sro Kwi 29, 2009 22:42 ]
Lechos, nie wiem jak ty, ale ja b. dobrze wspominam renie
|
|