Zobacz temat - III Podlaski Spot Wiosenno-Letni

Forum Klubu ROVERki.pl

Spoty lokalne - III Podlaski Spot Wiosenno-Letni

Primo - Pią Maj 16, 2008 06:08
Temat postu: III Podlaski Spot Wiosenno-Letni
Witam
Wiosna już zawitała w nasze strony wiec dobrze by było odpalić nasze bryki i wybrać sie gdzieś wspólnie. Dni są już dłuższe wiec można zaplanować jakiegoś grilla poza miastem w dobrym towarzystwie : ) Czekam na jakieś propozycje i terminy spotkania. Pozdrawaim

marcin_g - Pią Maj 16, 2008 06:13

Jak najbardziej jestem zaaa :smile:
Kris - Pią Maj 16, 2008 07:12

no w zasadzie... łaj not
Thrillco - Pią Maj 16, 2008 08:09

Spoko - to zacznijmy od ustalenia - GDZIE....potem przejdziemy do kiedy i o której :)
Kris - Pią Maj 16, 2008 08:36

proponuję okolice Łomży :P
Albo ustalmy kiedy i kto, i wtedy wyznaczymy arytmetyczny środek

Primo - Pią Maj 16, 2008 13:47

Nio ja nie jestem rodowity Podlasianin wiec nie za bardzo wiem gdzie można sie gdzieś wybrać :) Ale czekam na propozycje jak coś to Termin 31 maj i 1 czerwiec są dla mnie ok.
Brt - Pią Maj 16, 2008 14:27

Primo napisał/a:
jak coś to Termin 31 maj i 1 czerwiec są dla mnie ok.

hehe konkurencja dla Zlotu ;)

marcin_g - Pią Maj 16, 2008 17:20

a ja myśle dalej o mazurkach :evil:
Dziekan - Pią Maj 16, 2008 17:53

zdecydowanie za :)
co do lokalizacji jakos tak jestem w stanie Krisa poprzec ;)

marcin_g - Pią Maj 16, 2008 19:06

ja łomżyniak ale tu u nas nic niema pustki kosciołów pełno , biedronek ludzie wydumajcie jakos fajno miejscowe na grilla w miescie siedziec chyba nie będziemy i na paliwo nie oszczedzajmy przecież to rover ,,opis Dziekana '' a wlasnie Dziekanie co z to 200 czarno
maciej - Pią Maj 16, 2008 20:25

A może Mazurki żeglarskie w któryś weekend czerwca po Zlocie? :D
marcin_g - Pią Maj 16, 2008 21:18

no ja już pisałem o mazurkach nawet Augustow bez różnicy aby jakieś ciche spokojne jeziorko i napewno wiecej osób by sie znalazło nawet miejscowe roverki :smile: ale poczekamy zobaczymy co inni zaproponujo
mielony22 - Pią Maj 16, 2008 21:48

popieram jakies jeziorko!!!dobry plan.obym nie pracowal no i zona tez to bysmy sie pisali na ten spocik.czas wreszcie poznac roverkowiczow z okolic.
Dziekan - Pią Maj 16, 2008 22:21

Co Ty Marcin gadasz jest park krajobrazowy fajny kawalek starego miasta i 4pory roku
-najlepsze wloskie zarcie na swiecie na ktore mi znajomi z Wawki specjalnie przyjezdzaja ;)
Bialy tez oprocz lotniska wiele wiecej spotowo-zlotowo nie oferuje. Grilla zas mozna wszedzie zrobic ;) Ale jak tam szanowna rada zadecyduje tak bedzie ;)
PS kolego z Kolna zapraszamy na spocik ;)

PPS czarny rover juz wie ;)

Brt - Pią Maj 16, 2008 22:26

maciej napisał/a:
A może Mazurki żeglarskie w któryś weekend czerwca po Zlocie? :D

A może trochę później bo JA TEŻ CHCĘ :P ;) a w czerwcu po Zlocie ni ma szns ;( ehhh hmmm

mielony22 - Pią Maj 16, 2008 22:41

Dziekan napisał/a:
PS kolego z Kolna zapraszamy na spocik

postaram sie byc.byloby calkiem fajowo

[ Dodano: Pią Maj 16, 2008 23:44 ]
Dziekan napisał/a:
PPS czarny rover juz wie

jakis z kolna?takiego jeszcze tu nie widzialem.sa napewno 3 x 400, ale wszystkie podchodza bardziej pod czerwien.hihi.czarnego roverka nie kojarze.

marcin_g - Sob Maj 17, 2008 06:17

witam kolege z kolna nie chodzi o 200 czarno z łomży ktora jeżdzi kobita :wink: a te 400 z kolna możesz zwerbowac na spocik :grin:

1.Primo
2.Kris
3.Ja
5.Thillco
6.Dziekan
7.Maciej
8.Brt
9.Mielony
10.Czarna 200 jeszcze nieznana :?:

już ładny wynik ale gdzie jest reszta

Thrillco - Sob Maj 17, 2008 07:29

No własnie patrze na termin i...jak bedzie gdzieś dalej to odpadam - pracuje 31 a 1...nie mam pojęcia - taka praca...która oznacza, ze nastepny weekend mam luz. No chyba, że miałbym traktować ten wypad jako kilkugodzinna wycieczke to spoko...gdziekolwiek bedzie :)
marcin_g - Sob Maj 17, 2008 17:53

trzeba będzie ustalic jakiś dzień co wszyscy będo mieli wolne :smile:
Primo - Pon Maj 19, 2008 11:04

Nio ruszyło się ale trzeba wymyślić gdzie :) Co do terminu tez pewnie się dogadamy. propozycje koledzy :) Czekam
mcteusz - Pon Maj 19, 2008 15:14

W końcu i ja tu zajrzałem. I zdaję sobie sprawę, że dla jednej osoby to nikt nie będzie terminu przekładał, ale byłbym za tym, żeby zrobić na samym początku lipca. Bo narazie mam końcówkę ciężkiego semestru, a w czerwcu środek pierdolnika (czyt. sesja) i może być ciężko się wybrać... Na Ogólnopolski teraz też nie mogę się wybrać bo moja połówka ma ostatni zjazd na swojej uczelni...
I szkoda by było obie takie okazje przegapić.... :cry: :cry:

mielony22 - Pon Maj 19, 2008 15:21

mi 1 czerwca tez w tej chwili nie pasi bo pewnie bede pracowac.z kolei kolejna niedziela to juz EURO 2008 no i mam czas do 20.45 bo o tej godzinie graja nasi.no chyba ze zdazymy wrocic do tej pory to nie widze zadnego problemu.
Dziekan - Pon Maj 19, 2008 16:02

1 czerwca bede jeszcze na zlocie PIKURa, ogolnie ten weekend z tego powodu odpada.
marcin_g - Pon Maj 19, 2008 16:06

ale jeszcze nikt nie mówi o terminie spoko dogadamy sie :/
mielony22 - Pon Maj 19, 2008 16:14

ja tylko mowie o naj blizszych weekendach.6-8 czerwca mam mam szkole.to tez pewnie by mnie nie bylo.chociaz wy mozecie przyjechac.hihi.OLECKO.lapiecie gdzie to jest???
Thrillco - Pon Maj 19, 2008 21:46

Luzik...na razie ustalmy miejsce jak pisałem wczesniej. termin..no wiadomo, jedni pracują inni oglądają Euro jeszcze inni maja S.E.S.J.E.. Najwazniejsze ze odzew coraz szerszy, wiec jest nadzieja ze do czasu ustalenia wszelkich niuansów trochę nas sie zbierze :) Ja to czerwiec zupełnie bym odstrzelił własnie ze wzgl. na Euro - jak znam zycie zawsze ktoś bedzie miał wazny mecz do oglądnięcia (mam tak z F1 i MotoGP;) )
Gabrysia - Sro Maj 21, 2008 10:42

Oczywiście jestem z Wami. Jeżeli tylko termin podpasuje to mnie również liczcie :wink:
marcin_g - Sro Maj 21, 2008 15:58

no proszę widzicie nic na sile czym dłużej sie planuje tym więcej ludzi sie zbiera SUPER ale to i tak nie wszyscy :twisted:
mielony22 - Czw Maj 22, 2008 15:39

to chyba ten spocik bedzie wiekszy od tego w tykocinie.ja sprobuje zalatwic jeszcze jedna 400 do tego. moze sie uda mlody chlopaczek jak my wszyscy :wink: to moze zechce sie wyrwac.
Marrkus - Nie Maj 25, 2008 19:54

Myślę że i ja się skuszę :D termin to bym proponował ustalić tak z odpowiednim zapasem by wszyscy mogli se załatwić wolne lub dopasować do terminu urlopu. Np 20-22.06 lub 27-29.06 - myślę że i studenci załatwią swoje zaliczenia do tego czasu ;)

A miejsce ponoć każde dobre ale aura będzie sprzyjać spędzaniu tego czasu gdzieś nad jakąś większą kałużą. Może okolice Pisza ? Kolega Maciej też mógłby się podrzucić jakiś pomysł bo z tego co się zorientowałem ktoś se tu lubi popływać i to wcale nie w wpław :wink:

marcin_g - Nie Maj 25, 2008 20:57

1.Primo
2.Kris
3.Ja
5.Thillco
6.Dziekan
7.Maciej :?:
8.Brt :?:
9.Mielony
10.Czarna 200 jeszcze nieznana :?:
11.Mcteusz
12.Gabrysia
13.Marrkus
14.Marek :?:
15,Viola :?:

NO I SUPER JUż 13 AUT ,ALE JUż SIE POGUBIłEM ZE WSZYSTKIM PLANUJEMY 1 DZIEń WYPAD CZY 2 żEBY SIE NAPIC' ZROBIC' GRILLA I WYTRZEż :smile: WIEC' DO POWROTU :wink:AHA ROZMAWIAłEM Z MARKIEM TAK ZE DOPISUJEMY ALE NIEPEWNE :cry:

mielony22 - Nie Maj 25, 2008 21:06

no to szykuje sie konkretnie.okolice pisza pasuja wkoncu nie daleko.hihi.czekam na propozycje.a jak sam na cos wpadne to tez nie omieszkam zamiescic stosownej informacji. :wink:
marcin_g - Nie Maj 25, 2008 21:15

no jeszcze pare aut z Kolna :wink: zaproś oczywiście ROVERA i będziemy sie bawic' zdążę może rdze zlikwidowac' :wink:
violla - Nie Maj 25, 2008 21:32

Postaramy sie z Markiem wpasc na spot :smile: .
Piszemy sie jednak tylko na jeden dzien, poniewaz chcialabym upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :razz: . Zaliczyc spot i odwiedzic mamuske. Wybieramy sie na suwalszczyzne w pierwszy lub drugi weekend czerwca. Proponuje na miejsce spotu Augustow :razz: , niedziela, nie wczesniej niz godz 14:00 :wink: .

mielony22 - Nie Maj 25, 2008 21:33

tego roverka postaram sie zwerbowac w nasze szeregi.moze i ja zdaze zeskrobac te zlotko z nadkoli.hihi :razz:
marcin_g - Nie Maj 25, 2008 21:40

Violla ja sie zgadzam Augustów ale data niewiadoma , Mielony nie skrob bo ja dziś skrobałem i wyskrobałem wielkie dziury z małej rdzy :grin:
violla - Nie Maj 25, 2008 21:45

No! To mamy trzy glosy za Augustowem :razz:
mielony22 - Nie Maj 25, 2008 22:03

zeskrobac bedzie trzeba bo zloto i srebro sie nie komponuja zbyt ladnie.hehe.ale musze poczekac na swojego "fachowca".bo sam to moge kolo zmienic. :wink:
emes - Nie Maj 25, 2008 22:39

Nie mogę się połapać w tych ustaleniach dotyczących spotu :-) Czy data jest już ustalona? :-) Nie ukrywam, że miałbym kawałek do przejechania, więc byłbym za przyjazdem na 2 dni. Poza tym nigdy nie byliśmy na Mazurach i chętnie pojechalibyśmy w te okolice na dłużej :-)
Thrillco - Pon Maj 26, 2008 03:38

Też jestem za Augustowem, niedzielą...ale o trochę wczesniejszej porze niż 14. Data...cóz, prace mam rozpisywaną dekadowo, wiec jak nie bede wiedział odpowiednio wczesnie a wypadnie mi work to nic nie zrobie.
marcin_g - Wto Maj 27, 2008 15:28

ja wole rownież niedziele i tylko na jeden dzień w czerwcu i połowę lipca nie mogę wziąśc' urlopiku :sad: już zapowiedziane dużo mam wywózki towaru na wojsko nawet w sobotę
buziaczek0807 - Wto Maj 27, 2008 16:33

Chętnie przyjadę z Zambrowa , mogą być Mazury .
marcin_g - Wto Maj 27, 2008 17:23

No oczywiście będziesz razem z Primo jechał :wink:
ACE - Wto Maj 27, 2008 23:00

Jak dla mnie super pomysł.
Dzieki za info na gg.
Czerwiec - weekend - może być Augustów.

marcin_g - Sro Maj 28, 2008 06:15

Niema za co to ja wysłałem wiadomośc' tak że możesz zapisac' sobie ten numerek :grin:
mcteusz - Sro Maj 28, 2008 08:02

A ja proponuję ostatni weekend czerwca czyli 28-29. Z racji tego, że wypad miałby być dwudniowy to potrzebne by było jakieś miejsce na nocleg. I w ogóle fajne miejsce na grill i piwko... Osobiście skłaniałbym się bardziej gdzieś w kierunku Pisza. Może Marcin G. znasz gdzieś tam jakieś fajne miejsce żeby je zaklepać?
Musimy mieć plan żeby nie jechać w ciemno.
Ostatecznie może być i Augustów, tylko że tam też trzeba mieć upatrzone miejsce...

marcin_g - Sro Maj 28, 2008 17:30

coś poduma na pewno, no i jak już na pivko to postaram sie o te wolne i zamienię sie z kumplem na zmianie :smile: a noclegówka pod namiocikiem super :wink:
ACE - Sro Maj 28, 2008 23:07

Marcin jesteś zapisany już na liście :)

Proponuje w Studzienicznej (jeziorko, namiot, grill) jeżeli z noclegiem.

Thrillco - Czw Maj 29, 2008 06:26

Przy mnie możesz dopisac (1dzień ?...) bo naprawdę mam tak porabaną prace, że nie wiem co i jak. No i nie mamy namiotu i wczoraj oddałem pozyczany od szwagra. Ataku dostanie jak pod koniec miesiąca znowu przyjde w lache z tym samym problemem :)
marcin_g - Czw Maj 29, 2008 19:40

może byc' Studzieniczna parę kilometrów od Augustowa nie byłem ale słyszałem ze fajnie (jest co zwiedzic') thillco ja tez nie mam namiotu i muszę podumac' skąd go wytrzasnąc' ale może i pojadę kupie

Studzieniczna - łomża -114 km
Studzieniczna - Białystok -103 km
Studzieniczna - Zambrów -144 km
Studzieniczna - Kolno -104 km
Studzieniczna - Ostrołęka -146 km
Studzieniczna - Warszawa -252 km
Studzieniczna - Głogów - 530 km
Studzieniczna - Wrocław - 583 km

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jezioro_Studzieniczne
http://galeria.diecezja.e...?g2_itemId=2110

czekamy na inne propozycje :wink:

Thrillco - Pią Maj 30, 2008 06:59

No ja uważam, ze ta propozycja jest najcciekawsza i najatrakcyjniejsza...bo i podobne jeszcze nie padły :)
W sumie myslałem i wymyśliłem Marcin to samo :) Po prostu trzeba bedzie wreszcie ten namiot kupić...albo wyajmowac gdzieś pokoik...o ile to ma jakiś sens. Z drugiej strony...jakby zrobić imrezke z ogniskiem do samego rana to reszte moge i w aucie odespać :D NIe pierwszy raz z reszta :)

Ludziów ze ojoej...oby wypaliło.
Zacznijmy szybko ustalac termin bo wszelkie ew. zmiany i wolne jakie potrzebuje musze już zgłosić. Postaram się podejrzeć w sobote jak mi wstepnie cały miech rozpisali.

Brt - Pią Maj 30, 2008 09:35

MARCIN G napisał/a:
Studzieniczna - łomża -114 km
Studzieniczna - Białystok -103 km
Studzieniczna - Zambrów -144 km
Studzieniczna - Kolno -104 km
Studzieniczna - Ostrołęka -146 km
Studzieniczna - Warszawa -252 km

Studzieniczna - Głogów - 530km :mrgreen: (w linii prostej ;) drogowo to pewnie z 700 :P hehehe)

marcin_g - Pią Maj 30, 2008 15:33

o tak ale ja sprawdzałem i nie zapisałem ponieważ są aż 3 Głogowa i nie wiedziałem który :smile: Primo są już flagi tylko jak my je odbierzemy
mcteusz - Pią Maj 30, 2008 19:10

Kurcze no ja tam nie mam bardzo wiedzy na temat innych terenów, ale jakoś bardziej by do mnie przemawiał teren bardziej w kierunku Olsztyna. Nam nie daleko i Warszawa i inni mieli by trochę bliżej....
marcin_g - Pią Maj 30, 2008 19:37

hmmmmm ciekawe

Olsztyn -Białystok -223 km
Olsztyn - Warszawa -212km

w Olsztynie są jeziora ale nie takie duże ,ale ok niech będzie

PROPOZYCJE
1.Studzieniczna - Ace
2.okolice Olsztyna - Mcteusz

Ludzie co tak milczycie czerwiec juz tuż tuż a tu dalej nie wiadomo co i jak , ja już idę kupowac' namiot śpiwory a tu dupa ,nic nie ustalone ,ile browcu kto ma zabrac' czy składka na kontener nicccccccccccc budżcie się

Primo - Pią Maj 30, 2008 21:17

Witam
Jeśli chodzi o mnie to najbardziej podoba mi sie propozycja ACE-a przynajmniej nie będziemy musieli wymyślać gdzie nad te mazury chyba że znajdzie sie ktoś i zarzuci jakieś ciekawe miejsce :) myślę że trzeba pozostać przy tym, i zostanie nam tylko kwestia terminu :) . A co do tych Flag to chyba poczekamy do poniedziałku niech chłopaki się wyzlotuja:) Myślę że xROnx nie będzie robił problemu z wysłaniem :) Najważniejsze mamy zaklepane :)

marcin_g - Sob Maj 31, 2008 22:40

tak jest flagi zaklepane ,może i by wysłał do spociku albo jak Violla z Markiem będą do Nas jechac' by odebrali dla Nas . A teraz co do spotu trzeba już ustalic' datę , miejsce bo co niektórzy majo powalone prace i trzeba urlopy zaklepywac' na sobotkę, tak ze do roboty podlasie :grin:
Thrillco - Nie Cze 01, 2008 03:37

Propozyszyn ACE jednak bardziej mi leży, nawet w sensie logistycznym, jesli mialoby to być 29-30 czerwca. 29 mam na rano, czyli ok.14 startuje w kierunku Augustowa...daje sobie jakieś 1.10 :D Ale za to wiem, ze moge przybarłożyć po całości :)
Marrkus - Nie Cze 01, 2008 17:27

Studzieniczna jest dobrym rozwiązaniem - niedaleko do samego Augustowa jak by zaszła potrzeba dodatkowego zaopatrzenia. Teren fajny - lasy i woda. Tylko pytanie, który kemping konkretnie? - być może warto poinformować zarządce danego terenu że trochę ludu się zwali na raz i by trzymał na taką okoliczność więcej miejsca.

Tuż w okolicy Studzienicznej jest miejscowość Sajenek nad jeziorem Sajno - przy samej drodze 664 jest tam taka ładna łączka która jak jest sucho świetnie służy za plac do zabaw i na miejsce do parkowania. Tuż obok na zboczu górki zaczyna się las. Jest wypożyczalnia sprzętu wodnego a dodatkową atrakcją są pociągi kursujące nieopodal i wydające ciekawe dzwięki. - to taka moja propozycja
Poniżej zdjęcia jak to się prezentuje (byłem tam w ubiegłym roku)

marcin_g - Nie Cze 01, 2008 18:24

no i pasuje można poinformowac' tylko datę jeszcze ustalic' i git a ty Marrkus masz jakieś dojścia do zarządców terenu :wink: aczy Studzieniczna czy Sejnek to juz byśmy mogli uzgodnic' gdzieś przed miejscem imprezki , a te miejsce co na fotkach to nie przypadkiem zablisko ulicy :?: no a teraz reszta co wy na to pisac' żeby lipy nie było kto na 100 jedzie
Thrillco - Nie Cze 01, 2008 18:42

Jak 29-30 to jestem na 99% - 1% na wypadki losowe zostawiam.
marcin_g - Nie Cze 01, 2008 18:46

30 czerwiec to poniedziałek proponuje 28-29 czerwiec ,acha piszcie czy z osobo towarzyszącą jedzie bo ja oczywiście z żono
Marrkus - Nie Cze 01, 2008 18:57

Za blisko drogi nie jest (jak na mój gust) a droga nie jest zbyt ruchliwa. Zarządców niestety nie znam żadnych.

Jeszcze jedna propozycja nad tym samym jeziorem co poprzednio (Sajno):

http://www.krolowa-woda.augustow.pl/index.php

Trafiłem tam przez przypadek poza sezonem i wyglądało na tyle interesująco że zapisałem se kontakt. Dodatkowo jest w miarę cywilizowane zaplecze sanitarne jest gdzie rozbić namiot a ci którzy woleli by jednak w czterech ścianach też coś znajdą dla siebie.

Thrillco - Nie Cze 01, 2008 19:13

28-29 odpadam kompletnie - mam na rano co oznacza pobudki o 4:00...co oznacza zero wypadów dalszych niż Galeria Biała
marcin_g - Nie Cze 01, 2008 20:55

Thrillco a urlop można zaklepac' ,umnie poniedziałki nie wchodzą w grę ponieważ zawsze wypada trasa z towarem i lipa a sobotka urlopik niedziela normalka wolne

ja proponuje sobota - niedziela a Thrillco niedziela - poniedziałek poczekamy na resztę jak komu pasuje najwyżej wpadnę na 1 dzionek i wieczorkiem do domku , ale również można zmienic' daty

28-29.06.2008 -Marcin G , Mcteusz , Ace
29-30.06.2008 -Thrillco , Mcteusz

lub wcześnie lub w lipcu :wink:

http://www.krolowa-woda.augustow.pl/index.php bardzo ciekawe i niedrogo 13 zł a taką grupko jak byśmy byli to na pewno i taniej ale trzeba przeczytac' regulamin cisza nocna od 22 do 6 lipa

mcteusz - Nie Cze 01, 2008 21:53

Mi się całkiem podoba druga propozycja Marrkusa.
Termin 28-29 powinien być ok. Później też już mam wolne więc mogło by być i w tygodniu.
Mnie trzeba liczyć razem z drugą połówką. I chyba warto by było wcześniej wszystko ustalić z zarządcami terenu, na który się zdecydujemy....

ACE - Nie Cze 01, 2008 22:11

Sajno, Studzieniczne. Tak czy inaczej jestem ZA.
Poniedziałek to NORMALNY dzień pracy, Thrillco klepnij świstek urlopowy i tyle.
Weekendowe terminy mi pasują do połowy lipca.

P.S. Nad Studzienicznym jest otawrte pole namiotowe i tyle. Studnia głębinowa z wodą, miejsce na ognisko, leśna dzicz i kibelki z drewna.
Może to i hardcore, ale zawsze możemy jechać do jakiegoś gospodarstwa agro-tur np. nad wspomnianym przez Marcusa Sajnem.

marcin_g - Nie Cze 01, 2008 22:19

dla mnie może byc' i dzicz wsio ryba spot to spot
Thrillco - Nie Cze 01, 2008 22:47

Panowie - to sie tak latwo mówi, weź urlop ale ja wakacje tez chce mieć a z racji takiej a nie innej pracy to i tak już bralem urlop pare razy, do tego wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią ,że między 10 a 12 znwou musze zaklepac urlop, bo będe miał gości, a wypada mi praca i to popołudniu.
Spot to tylko spot, jak się z terminem nie wstrzele to trudno - ominie mnie.

Primo - Pon Cze 02, 2008 07:51

Witam Co do terminu to bacznie obserwuje i w tym temacie wypowiem sie w ostatniej chwili niestety w robocie zaczęły sie okresy przeglądowe i normalnie pracuje tylko w tygodniu ale chodzą pogłoski ze w weekendy tez będziemy pracować :( Kierownik powie do pracy i nie ma sie nic do gadania a co do urlopu to z góry wykluczone bo kierownik nie podpisze :( taka praca. Robie wszytko żeby się stawić pozdrawiam i czekamy na resztę zainteresowanych.
Thrillco - Pon Cze 02, 2008 08:14

No Primo u mnie podobnie z urlopami i swietnie cie rozumiem. Jednak co do tego "do pracy" to za dni ustawowo wolne albo trzeba potem oddac wolne w tygodniu albo zapłacic 100-ki jak nie to...PIP, sad pracy itp . :)
Kris - Pon Cze 02, 2008 08:37

U mnie sezon wakacyjny odpada niestety :( a spot dwudniowy to już logistyczne bagno ;) latem.
marcin_g - Pon Cze 02, 2008 18:10

no weekendy powinny wszystkie byc' wolne :wink: a co do terminu też jeszcze nic nie wiadomo jak na razie lipa mało osób sie pisze a Kris odpada jak wypadło by 28-29 to Thillco mógł byś dojechac' choc na parę godzin :smile: zabrac' kierowce i walnąc' %%%
Thrillco - Pon Cze 02, 2008 18:19

no way...po raz z kierowca byłoby trudno, po dwa nie pije kiedy na drugie dzien mam na rano, moze na forum nie wygladam na takiego ale jestem zbyt powazny i odpowiedzialny a w pracy odpowiadam nie tylko za siebie i samochód ale i tych co sa w srodku i mam pewne zelazne zasady. Po trzecie ostatnie nie widze inc komfortowego w telepaniu sie 100km po tym jak wczesniej musiałem wstac o 4 rano i odwalic 8h i mieć w perspektywie powrót i kolejną pobudke o 4 rano. NIe te latka niestety - czasem mimo wyspania zdaza sie ze mi sie powieki zaczynają kleic za kółkiem. Do tego dodam, że byłbym po 3 rance - co wam po kolesiu, który bedzie kompletnie nieprzytomny.
emes - Wto Cze 03, 2008 12:21

Ja potwierdzę swoją obecność jak będę miał wymienione przednie lewe łożysko :-)
buziaczek0807 - Wto Cze 03, 2008 16:11

Jestem za terminem sobotnio-niedzielnym, po to są wolne dni żeby się spotykać ,odpoczywać etc...Myślę ,że większość pracujących ma wolne w "dni wolne" i trzeba ustawiać spotkanie pod większość z całym szacunkiem dla pracujących w soboty i niedziele.Gdzie .... przychylę się do większości .Nie znam żadnego z tych miejsc ale chętnie poznam.
Thrillco - Wto Cze 03, 2008 17:21

Aaaa..zdziwiłbyś się ilu ludzi musi pracowac w niedziele, zebys ty mógł miec ją wolna ;)
marcin_g - Wto Cze 03, 2008 17:26

Znam ludzi pracujących od poniedziałku bez dnia wolnego nawet w niedzielę i naprawdę nikomu nie życzę tego ale tak już musi byc' :sad:
Thrillco - Wto Cze 03, 2008 18:09

gdyby termin był o cały weekend wczesniej to mam luz totalny :)
marcin_g - Wto Cze 03, 2008 18:12

mi pasuje każdy weekend zawsze w sobotkę mogę byc' (soboty pracuje u staruszka tak że niema problemu )
Marrkus - Wto Cze 03, 2008 18:18

Wydaje mi się, że większość jest za terminem sobotnio-niedzielnym, oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie by spotkanie rozpocząć już w piątek po południu. A jeśli będą chętni to oczywiście mogą zostać i w poniedziałek... a może i dłużej :grin:

Wydaje mi się, że około 70-80% ludzi pracuje w podobny sposób, od poniedziałku do piątku są oczywiście wyjątki, ale powinniśmy dostosować się do większości. Ten piątek i poniedziałek to dla chętnych.

Byłbym za ustaleniem centralnego dnia (sobota lub niedziela) kiedy to wszyscy dołożyli by wszelkich starań by znaleźć się na miejscu - sam fakt uwiecznienia na fotografii takiej ilości aut marki Rover, MG, LandRover, RangeRover, Mini, Austin, Jaguar - i co tam jeszcze na wyspach produkują a mogło by przez przypadek znaleźć się na jednym parkingu, zapisał by się chlubnie w dziejach działalności Klubu Roverki na naszych północno-wschodnich terenach Rzeczpospolitej :wink:

Pozdrawiam

marcin_g - Wto Cze 03, 2008 18:28

myślę ze centralny dzień to sobota już jak wszyscy sie zjadązgodzą na przełożenie o 1 , teraz tylko niejscówka jedziemy na dziko czy kultura na agro . Aha i piszcie z kim sie zjawicie 2 połowa ,córka ,siostra czy koleżanka
mcteusz - Wto Cze 03, 2008 18:55

Jeśli 21-22 to ja wypadam... Ale dostosujmy do większości.... Płakał nie będę... :wink:
marcin_g - Wto Cze 03, 2008 18:59

oj cosik mi sie zdaje ze będzie lipa z całego tego spotu :wink: Mc co jest , ok ludzie piszcie jaka data odpowiada tylko tak żeby więcej osób sie zjawiło ,czym więcej tym lepiej
mcteusz - Wto Cze 03, 2008 20:43

Do 28 mam sesję... I to takie urwanie głowy w tym roku, że nie mogę sobie pozwolić na zmarnowanie nawet jednego dnia przed zakończeniem sesji... Po 28 jeśli nie znajdę stałej pracy, to mogę robić co chcę...
emes - Wto Cze 03, 2008 22:00

Ja będę wiedział w przyszłym tygodniu co i jak, póki co zamówiłem łożysko u Tomiego :-)

Chyba że przyjedziemy MeRoverem :-)

marcin_g - Sro Cze 04, 2008 16:52

a pytanko do Emesa a czy gadzety mógłbyś wziąśc' jak ktoś by coś zaklepał :wink:
violla - Sro Cze 04, 2008 18:47

Pasuje nam ostatni weekend lipca. Piszemy sie jednak tylko na jeden dzien (sobota).

P.s. Emesik, czy Ty na pewno wiesz gdzie lezy Augustów ? :razz: Bedziesz mial 550 km :twisted: . W jedna strone oczywiscie :mrgreen: .

marcin_g - Sro Cze 04, 2008 19:10

Violla lipca czy czerwca :wink:
violla - Sro Cze 04, 2008 19:17

Upss... czerwca oczywiscie :razz:
emes - Sro Cze 04, 2008 20:02

Właśnie dzisiaj się dowiedziałem, że będziemy w Warszawie w piątek za tydzień i nie damy rady przyjechać pod koniec czerwca. Chcemy zostać na weekend na Mazurach, bo to już w sumie niedaleko :-) Może uda się coś zorganizować? :-)
marcin_g - Sro Cze 04, 2008 21:17

ok Emes odpada ale Thillco dojeżdża do nas w niedziele po pracy :smile:
MaReK - Sro Cze 04, 2008 21:21

Emes czyzby prezesowskie odwiedziny zakatkow Polski, gdzie zbiera sie wiara Roverkowa ;D ? Weekend chcesz spedzic w Warszawie czy na mazurach?

Jesli chcecie fajna miejscowe to kolo Wioli rodzinnej miejscowosci jest takie miejsce, jeziorko, las i cisza... miejscowosc to Kaletnik ;)

marcin_g - Sro Cze 04, 2008 21:26

Tak zgadza sie trasa na Budzisko bliżej Litvy (20KM) ale to już za Suwałkami :wink:
Marrkus - Sro Cze 04, 2008 21:32

Czyli data ustalona - ostatni weekend czerwca i zostawmy to już w spokoju. teraz weźmy się za miejsce.

czy za Augustowem czy za Suwałkami to mała różnica (tylko kilkadziesiąt km) - a jeśli miejscówka sprawdzona i fajna to dlaczego by nie - można prosić jakieś bliższe namiary? Miejscowość to Kaletnik, a reszta? pole namiotowe, agroturystyka? jakiś tel? nazwa cokolwiek by skontaktować się i zapytać co oni na to byśmy się do nich zwalili ... :mrgreen:

MaReK - Sro Cze 04, 2008 21:35

Ale nie nie ;D To za mala miejscowosc na spot ;D
Kaletnik polecilem parze Emes/Ania ;D

Studzieniczna jest dobra ;)

marcin_g - Sro Cze 04, 2008 21:40

dokładnie data ostatni weekend czerwca i również myślę ze Studzieniczna jest bardzo dobrą miejscówko tylko właśnie jakiś tel do gospodarzy czy co zaraz popatrzę w necie może sie coś znajdzie :wink:

znalezione

Info turystyczne

Studzieniczna leży 5 km za Augustowem w kierunku Sejn.

Dojazd: codziennie z agustowskiego dworca PKS odjeżdża autobus Augustów-Sejny.

Nocleg: w Studzienicznej mieści się tylko jedna kwatera agroturystyczna. Pani Jakubowicz (Studzieniczna 6) wynajmuje pokoje w cenie 25 zł - 40 zł za osobę (w zależności od standardu pokoju); dwa kilometry za wsią mieści się pole namiotowe

Wyżywienie - sklep spożywczy na miejscu, bar

jak pod domek http://www.studzieniczna.pl/ a pola namiotowe gdzieś napewno znajdziemy :wink: no i myślę ze troszkę pozwiedzamy i zdjęcia poklikamy :grin: ale to uzgodnimy jak sie spotkamy np.w Augustowie

Thrillco - Czw Cze 05, 2008 03:42

yes yes...jestem za, jak czesto tam przelatywalem w pogoni za wspomnianymi autobusami relaci Augustów-Sejny (nawet z i do Bialego tez jeżdżą pośpieszne 2 razy dziennie) tak zawsze uważałem że spedzenie w tej okolicy weekendu bądź inych paru chwil jest pomysłem na 5.

I teraz potwierdzam - ustalajcie a ja się jakoś wstrzele. W ostatni weekend to dojade w Niedziele, myśle ,ze na 14-15 sie dotelepie i zostane z malzonka do poniedziałku. Albo...polece cała łaba z wami do Bialego z powrotem :)

No..to wsio zaczyna dostawać rak i nóg :)

ACE - Czw Cze 05, 2008 08:09

Znajdziemy, znajdziemy te pole, nie raz tam byłem :) :)
emes - Czw Cze 05, 2008 09:27

MaReK napisał/a:
Emes czyzby prezesowskie odwiedziny zakatkow Polski, gdzie zbiera sie wiara Roverkowa

Odwiedziny przy okazji, najprawdopodobniej będę w piątek w Warszawie :-) Ale postanowiliśmy z Anią, że zostaniemy na weekend, ale jeszcze nie wiemy, czy w Warszawie, czy pojedziemy dalej. Jeżeli nie uda się pojechać na Mazury, to pojedziemy trochę bliżej, może do Jachranki :-)

Poza tym, wracając jeszcze do wyjazdu do Warszawy, odwiedziny obowiązkowo, takich ludzi nie można nie odwiedzić, szczególnie będąc tak blisko :-)

MaReK - Czw Cze 05, 2008 10:01

No to nie wiem juz kogo chcesz odwiedzac?
Warszawska grupe bemowska? Nas z Wiolka, czy moze grupe podlaska ;D ?

Jachranka to nie mazury... emes opamietaj sie ;)

Pozdrawiam,

emes - Czw Cze 05, 2008 10:07

MaReK napisał/a:
Jachranka to nie mazury... emes opamietaj sie

To może od początku, bo zrobił się bałagan :-)

Będę w Warszawie w piątek i ze względu na to, że w tym rejonie jest co zobaczyć i z kim się spotkać, postanowiliśmy z Anią, że zostaniemy na weekend :-) Chcemy odwiedzić grupę bemowską, jeżeli będzie się dało oczywiście :-) Jeżeli nie, to odwiedzimy tych, których będzie się dało, oczywiście wliczając Ciebie i Violkę :-) Na weekend chcieliśmy jechać na Mazury, ale tam jest kawałek, a w niedzielę musielibyśmy wracać ponad 500km, więc pomyśleliśmy o tym, że możemy jechać bliżej i stąd wzięła się Jachranka :-)

MaReK - Czw Cze 05, 2008 10:26

Nie wiem dlaczego Wiolke napisales mala litera no coz ;D
A co tam w Jachrance ciekawego? Chciales pokazac Ani gdzie odbyl sie XI zlot i w ktorym miejscu zostales wybrany prezesem ;D ?

Cos pomyslimy... a gdzie bedziecie noclegowac ?

zetes - Czw Cze 05, 2008 10:27

emes jezeli bys mial do dyspozycji po wizycie w W-wie tylko dwa dni to zapomnij o mazurach bo wiekszosc czasu spedzisz w roverku i to wcale nie odpoczywajac. Proponuje Ci pozostanie na weekend w W-wie, tymbardziej, ze sa chetni zaopiekowania sie Toba :!:

[ Dodano: Czw Cze 05, 2008 11:45 ]
tzn. Wami :papa:

emes - Czw Cze 05, 2008 10:46

Dodam tylko, że nie chodzi o piątek w przyszłym tygodniu :-)

MaReK napisał/a:
Nie wiem dlaczego Wiolke napisales mala litera no coz

Wiesz z jakiego powodu :-) No a tak poważnie, już poprawiłem, chyba się na mnie za to nie obrazi :-)

MaReK napisał/a:
Chciales pokazac Ani gdzie odbyl sie XI zlot i w ktorym miejscu zostales wybrany prezesem

To jest całkiem niezły plan :-)

MaReK napisał/a:
a gdzie bedziecie noclegowac

Jeszcze nie wiemy, w weekend będziemy mieli trochę czasu, to pomyślimy o tym :-)

zetes napisał/a:
jezeli bys mial do dyspozycji po wizycie w W-wie tylko dwa dni to zapomnij o mazurach

Ja też myślę, że to trochę za krótko, szczególnie, że ani ja ani Ania tam jeszcze nie byliśmy :-)

zetes napisał/a:
wiekszosc czasu spedzisz w roverku

Póki co jeszcze nie wiadomo, czy pojedziemy Roverkiem, nie wiem czy do tego czasu uda mi się wymienić łożysko. Póki co mam dopiero łożysko, wszystko zależy do tego, czy Gawin znajdzie trochę czasu, żeby je wymienić na nowe :-)

Cytat:
tymbardziej, ze sa chetni zaopiekowania sie Toba

No a w to nawet nie wątpię :-)

Thrillco - Czw Cze 05, 2008 17:34

Ja chciałem tylko napomknąć szanownemu towarzystwu, ze to jest temat o spocie podlaskim...to tak jakby mi ktoś w przyszłości jakieś OT miał wypomnieć.
MaReK - Czw Cze 05, 2008 22:55

Sluszna uwaga. Moze by to gdzies wyniesc do offtopica z tytulem "Emesa przyjazd do stolicy" ;D ?

Dyskusja przeniesiona http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=27669

Pozdrawiam,

emes - Pią Cze 06, 2008 10:53

Thrillco napisał/a:
Ja chciałem tylko napomknąć szanownemu towarzystwu, ze to jest temat o spocie podlaskim

Popieram Marka, przepraszam za wprowadzenie OT w tym temacie :-)

marcin_g - Pią Cze 06, 2008 21:40

ja się nie gniewam :wink: a co do spotu kto sie jeszcze pisze , oprócz tych osób co majo już 99 % hallo ziomku z łomży DZIEKANIE nie milcz jak i reszta

28-29.06.2008 -Marcin G , Mcteusz , Ace , Buziaczek , Violla , Marek
29-30.06.2008 -Thrillco , Mcteusz

walkie - Pią Cze 06, 2008 21:48

A gdzie w końcu ten spot? Bo przez ten wyjazd emesa do stolicy to się pogubiłam. Choć szczerze wątpię czy mi się uda to jednak z chęcią bym Mazury odwiedziła. Zazwyczaj jeździłam do Piecek pomiędzy Mrągowem a Mikołajkami. To dużo dalej się spotykacie?

Emes, Ty się wybierasz do tej Warszawy jakbyś pierwszy raz w życiu miał stolicę odwiedzić :P Wsiadasz i jedziesz, za 5 h leniwym tempem jesteś na Al. Krakowskiej a dalej jedziesz już gdzie musisz. :)

marcin_g - Pią Cze 06, 2008 21:56

Studzieniczna 7km od Augustowa data to 28-29 czerwiec 2008 oczywiście :wink:
walkie - Pią Cze 06, 2008 22:02

MARCIN G napisał/a:
Studzieniczna 7km od Augustowa data to 28-29 czerwiec 2008 oczywiście :wink:

Cholera trochę daleko. :( Jakby tak w piątek i poniedziałek wziąć wolne i śmignąć ale myślałam, że to będzie bliżej polski aniżeli Rusów :) się okaże jutro. :)

Thrillco - Sob Cze 07, 2008 08:50

Walkie - to jest chyba bliżej niż do Mikołajek, które IMHO sa mocno przereklamowane :D
marcin_g - Sob Cze 07, 2008 09:02

raczej nie

Wrocław - Mikołajki -510 km
Wrocław - Studzieniczna -580 km

70 km w to a w to co to za różnica, po linii prostej z Mikołajek do Studzienicznej 120 km :wink:

Marrkus - Sob Cze 07, 2008 09:34

Z Wrocka wystarczy wjechać na krajową drogę nr 8 i tą właśnie droga dojedzie się bezpośrednio do Augustowa. Jedna droga i nic więcej :grin: serdecznie zapraszamy.

Mi z Wrocławia do miejscowości oddalonej o około 40 km od Augustowa zajęło coś około 7 godzin - oczywiście pogubiliśmy sie w Warszawie bo jechaliśmy bez żądnej mapy - myślę że z 30 min na to straciliśmy :mrgreen:

Serdecznie zapraszamy :ok:

walkie - Sob Cze 07, 2008 09:47

Dzięki. Idę zaraz na seminarkę i się okaże :)
mielony22 - Sob Cze 07, 2008 14:59

witam wszystkich ja niestety bede musial sie wypisac z tego spociku.w piatek zona mowi do mnie ze moze bysmy sie wybrali bo tylko w domu siedzimy.wiec banan na twarzy sie pojawil.tak sama z siebie bez wiekszej namowy.az tu za godzinke dzwoni telefon i dowiaduje sie ze dwie ostatnie niedziele czerwca musze pracowac.azeby tego bylo malo to jeszcze zjazd w szkole mi dowalili na ostatni weekend czerwca.wiec na 99 % mozecie mnie wykreslic z tej listy."% zostawiam sobie na ewentualne przypadki losu" - ktos gdzies napisal.pozdro
Marrkus - Nie Cze 08, 2008 20:02

A może ktoś ma ochotę przejechać się w okolice Augustowa pod namiot już w najbliższy weekend (14-15.06)?

Tak rzucam pomysł bo ja i tak pojadę :mrgreen: pod warunkiem, że pogoda dopisze.

maciej - Pon Cze 09, 2008 10:31

Thrillco napisał/a:
to jest chyba bliżej niż do Mikołajek, które IMHO sa mocno przereklamowane

Mikołajki to niemiecko-dresiarski folklor.
Trzymać się z daleka - jest tyle fajniejszych miejsc na Mzurkach - choćby Giżycko. :)

O właśnie - dla miłośników żeglarstwa - kto wybiera się na szanty w Giżycku? :)

Thrillco - Pon Cze 09, 2008 18:12

A ja wczoraj wieczorkiem wróciłem z 2 dniowego touru - Augustów-Barszcze (zaj...sty tor z Quadami, jeszcze mnie wszystko boli tak sie wycienczyłem-Zajazd "Zaścianki" polecam - o i to byłby dobry motyw na wypad rekreacyjno extremalny tak przy okazji - tanio 10 za okr, a jak ktos nie ma stacznosci regularjnie to po 2 okr, pada jak pies zdymany ;) Dalej Rajgród, Grajewo, Ełk, Gizycko, czyli obowiązkowa Twierdza BOYEN, w czasie powrotu zaliczenie Traktu Carskiego i kontemplacja ciszy na wierzyczce widokowo-obserwacyjnej. Boski weekend. i qrde ani pół R nie widziałem po drodze :O jak nigdy.
maciej - Pon Cze 09, 2008 18:38

Resztę atrakcji znam, ale co to jest Trakt Carski?
MaReK - Pon Cze 09, 2008 18:48

My z Violla tez zrobilismy trase Smolany - Kaletnik - Suwalki - Augustow - Grajewo - Ostroleka - ... Warszawa. W druga strone w piatek ta sama droga tylko przez Zambrow.

Na Ostroleka nie polecam drogi, bo w remoncie, ale ta przez Zambrow, Lomze, Ostr. to spoko sie jedzie....

Kris - Pon Cze 09, 2008 20:40

MaReK napisał/a:
My z Violla tez zrobilismy trase Smolany - Kaletnik - Suwalki - Augustow - Grajewo - Ostroleka - ... Warszawa. W druga strone w piatek ta sama droga tylko przez Zambrow.

Na Ostroleka nie polecam drogi, bo w remoncie, ale ta przez Zambrow, Lomze, Ostr. to spoko sie jedzie....

No to byli pałki u mnie i nie odezwali się, byśmy mini spot z jakimś free ;) beer'em zrobili ehhh

MaReK - Wto Cze 10, 2008 08:06

Gdybym mial czas to na pewno, a ja musialem pedzic ile sil w koniach do wawki :)
Wyjechalismy o 9:30 do wawki wpadlem o 13:40... z czego 1h jechalem od Pultuska do Legionowa :)

W Ostrolece dostalem cynk, ze jedzie Vectra czarna nieoznakowana z videorejestratorem...
Lecielismy z "kolega" z passata troche ponad norme;) i nagle przede mna toczy sie Vectra. Szara i z antena ML-165. Pomyslalem sobie, ze A. miala byc czarna, B. nie widzialem miskow z takim batem na dachu. Zbieram sie w kucki zeby wyprzedzic ale... hmm... jechalismy po obszarze zabudowanym bylo 52 km/h skonczyl sie obszar jest 92 km/h i ani grama wiecej.
Pomyslalem zeby zagadac do Opla i zapytac wprost, ale w tym czasie wyprzedzil mnie passat i chyba tez mu sie wydawalo, ze cos nie tak z ta Vectra bo sie przytulil do nich i jechalismy z 5 km gesiego ;) Za Ostroleka vectra skrecila w prawo i naszym oczom ukazaly sie mundury ;)

Grafitowy opel vectra rej. WOR z antena od CB ponad poltora metra ;)

I jakos nie mialem odwagi krzyknac "Kolego z vectry uwazaj, bo tu sie jakies misiaczki kreca" :)

Kris ale nie martw sie... jeszcze bedzie okazja do minispota.
Tylko telefon zostaw do siebie.

Pozdrawiam,

marcin_g - Wto Cze 10, 2008 21:18

No panowie i panie czekamy na resztę ,, Primo , Dziekan , Maciej , Brt , Czarna 200 , Gabrysia ,'' a tak poza tym zostawiłem dziś klubowo ulotkę za szybko zielonej 400-setce i silver 400-setce
Brt - Sro Cze 11, 2008 07:44

hehe :) nom to ja sie określę, że nie dotrę :bezradny: i akurat odległosć to mniejszy problem. Ten weekend mam zarezerwowany na inny wyjazd. :) ;)
maciej - Sro Cze 11, 2008 08:39

Ja niestety będę wiedział w ostatniej chwili, bo właśnie się okazało, że tylko wtedy moja Gosia może dostać urlop, więc być może będziemy wyjeżdżać gdzieś dalej...
Wyjdzie w praniu... :(

marcin_g - Pią Cze 13, 2008 20:56

no od środy cisza nikt sie nie odzywa jak na razie to ja sie wypowiem za dziekana ze jedzie tylko nie wiem czy sam czy z 2 połowo , ja jutro zmykam z ziomkiem do Poznania upatrzył 3x200 i 1x400 oczywiście rovera , jak zdążyłby z przerejestrowaniem jedzie z nami no i jak kupi :wink:
Dziekan - Pią Cze 13, 2008 22:57

co do jechania z połówą, na pewno bedzie ciezki wybor, prawdopodobnie wyborowa ale przyznam ze lubie zupelnie przystepnego cenowo maximusa. Zobaczymy :D

Generalnie reflektuje na zlocik gdzie by tam nie byl ale wciaz mam jeden pomysl. Zeby przeniesc to blizej, do Rajgrodu. Czysto, spokojnie, sporo blizej. Ale Augustow moze byc;)

PS Milosników carskich fortow zapraszam do Łomży, chetnie pokaze carskie forty ziemne. Dosc unikalna sprawa jesli chodzi o filozofie fortyfikacji.

mcteusz - Sob Cze 14, 2008 07:01

Dziekan napisał/a:
co do jechania z połówą, na pewno bedzie ciezki wybor, prawdopodobnie wyborowa ale przyznam ze lubie zupelnie przystepnego cenowo maximusa. Zobaczymy :D

:shock: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Podoba mi się podejście kolegi....

marcin_g - Nie Cze 15, 2008 01:38

mi również sie podoba podejście Dziekana ale idę spac' jestem !@!$#... dopierko wrócłlem, Rover kupiony za śmieszno kasę ale do robotki zderzak , błotnik lewy , maska, zapraweczk małe ale technicznie ok i silniczek 1,4 :wink: no i chyba dojedzie do Studzienicznej ,tyle km przejechał to i z nami dojedzie :smile: choc'by na lince :wink:

lista przeniesiona :twisted:

data wiadoma 28-29 czerwiec ludzi miej więcej wiadomo , teraz gdzie sie spotkamy i o której :smile:

Dziekan - Nie Cze 15, 2008 13:01

:)

Marcin, haha wiedzialem ze kolega jednak kupi:D No to robimy spota, to juz trzy autka beda:)

Notabene dzis zagadal do mnie pan, niedawno kupil ladna 45 w dieslu z niemiec ze smiesznie malym przebiegiem. Dalem ulotke;)

PS tez mialem ciekawy dzien, wczoraj rano wypad do Warszawy i powrot na dzialkowanie z wyborowa;) Rano wrocilem, siedze i lecze wiadomo co;)

marcin_g - Wto Cze 17, 2008 20:20

będą 3 jak papiery pozałatwia nie wiem czy sie wyrobi do spociku ale sie okaże ile w skarbówce będą oryginalne papiery trzymac' :wink:

no panowie i panie dopisywac' się ostatni tydzień gdzie i o której sie spotkamy ja proponuje w Augustowie godzina obojętna a z Augustowa ktoś prowadzi na miejscówkę do Studziennicznej

1.Primo
2.Marcin G + żona - (2 dni) -99%
3.Thillco - (1 dzień niedziela ) -99%
4.Dziekan + 2 połowa -(2 dni) -99%
5.Maciej :?:
6.Mcteusz + 2 połowa -(2 dni) -99%
7.Gabrysia
8Marrkus (2 dni) -99%
9.Violla + Marek - (1 dzień) -99%
10.Buziaczek -99%
11.Ace + 2 połowa - (2 dni) 50/50% :wink:
12 Marcin ( 2dni) -99% nawet na lince

brakuje nam tylko Gabrysi , Primo i Macieja

mcteusz - Nie Cze 22, 2008 09:38

Jak rozumiem spotykamy się w Augustowie? 28 czerwca? o 10 rano?
Moim zdaniem konkretne miejsce to sobie musimy już ustalić. Czy Studzieniczna czy gdzieś indziej. Reflektował bym na jakiś ośrodek, w którym będzie można i rozstawić namiot i schować się do domku. Może jakieś miejsce na grilla by się przydało. Może boisko do siatkówki żebyśmy mieli co robić?
Listę osób też trzeba jako tako wstępnie zrobić. Wymienić się numerami telefonów.
Jak będzie wiadomo plus minus ile nas tam będzie to proponowałbym zadzwonić do zarządców i być może ustalić jakieś przykładowe ceny dla zorganizowanej grupy (zanim tam pojedziemy to można się potargować).

marcin_g - Nie Cze 22, 2008 19:03

513129464 :wink: a gdzie znajdziemy numer do jakiegoś zarządcy , trzeba już na miejscu sie dowiadywac i dogadywac tak myśle :smile:
mcteusz - Nie Cze 22, 2008 19:40

MARCIN G napisał/a:
513129464 :wink: a gdzie znajdziemy numer do jakiegoś zarządcy , trzeba już na miejscu sie dowiadywac i dogadywac tak myśle :smile:

Nom kurcze, ale dobrze by było nie jechać w ciemno... Ja nadal sądzę że to nie musi być Augustów. Ale oby było jakieś wypróbowane przez kogoś miejsce... Ale niech się lud wypowie....

Marrkus - Nie Cze 22, 2008 20:04

Cytat:
Jeszcze jedna propozycja nad tym samym jeziorem co poprzednio (Sajno):

Trafiłem tam przez przypadek poza sezonem i wyglądało na tyle interesująco że zapisałem se kontakt. Dodatkowo jest w miarę cywilizowane zaplecze sanitarne jest gdzie rozbić namiot a ci którzy woleli by jednak w czterech ścianach też coś znajdą dla siebie.

już raz rzucałem tą propozycję - nie wygląda źle i ceny umiarkowane a zaplecze sanitarne też nie najgorsze...

marcin_g - Nie Cze 22, 2008 20:30

mi tam pasuje aby wodaaaa :wink:

nawet jest kontakt i rezerwacja a cena do uzgodnienia :wink: a regulamin ciszy nocnej chyba kulturalne podlasie jest :wink:

zapowiadają deszcze w sobotę i niedziele ale lepiej nie bo gdzie sie grilla zrobi , namiot kupiony materac też , pivo i jedzonko w piątek :> kumpel postawił swoją 200 setkę do lakiernika ale na sobotę ma zabrac' tylko troszkę sie boi jechac' bo papierków jeszcze niema , ale w środek i do przodku :wink:

Dziekan - Wto Cze 24, 2008 08:06

Zatem panowie i panie: jesli mamy jechac i spot ma sie odbyc -jest wtorek -czas na twardą deklarację. z Łomży przyjedzie 3 Marcinów na pewno...i jakieś tam połówki może;p

postarajmy sie do jutra zrobic ostateczne zgłoszenia zeby mozna bylo tam drydnac i cos zalatwic.

marcin_g - Wto Cze 24, 2008 17:36

:brawo: Dziekan ja sie pisze
Marrkus - Wto Cze 24, 2008 19:45

Ja + żona w ilości sztuk jedna 100%

Możliwe że ja pojadę już w piątek wieczorem. Nie wiem czy akurat do Augustowa ale w domu raczej nie wysiedzę :wink:

mcteusz - Sro Cze 25, 2008 17:01

No ja + Narzeczona też na pewno....
Dziekan - Sro Cze 25, 2008 17:06

Marcinie, zony wyliczyles poprawie ale modele aut Ci sie pomerdały, odwrotnie mamy ;)
marcin_g - Sro Cze 25, 2008 18:17

aj to od tych % w główce sie już telepie no i wkór..... bo w łomży niema nakrętek do moich felg :evil: ale spoko jadą już z Suwałk :twisted:

1.Dziekan + 2 połowa - łomża (200) -tel:504762283
2.Marcin G + żona - łomża (600) -tel:513129464
3.Marcin + 2 połowa - łomża (200) -tel:518774292
4.Marrkus + żona -Białystok (600)
5.Mcteusz + narzeczona - Wysoki Białystok :wink: (600)
6.Ace + 2 połowa - Białystok (200)

troszkę odpoczynku sie przyda , idę sie walne na wyro , zryty po robocie a jak wstanę to lecę z Dziekanem na fajeczka ale jak wstanę :wink:

ludzie ktoś jeszcze sie dopisuje przypominam że do soboty są 3 dni jeszcze

Thrillco - Sro Cze 25, 2008 18:57

Ja+ żona i byc może Duduś (synalek 4l) w niedziele bym zajechał rano bo wycyrklowałem wolne ale...nadal nie wiem gdzie wreszcie mam sie kierować poza Augustów.
marcin_g - Sro Cze 25, 2008 19:06

Spoko dopisałem numery tel do tych co mam , tak że dryn i mapa podana , Studzienniczna lub propozycja Marrkusa ale to już ustalimy :wink:
ACE - Sro Cze 25, 2008 23:08

Ja + girlfriend na 100% (sobota lub sobota+niedziela)

Proponuje spotkać się o ustalonej godz. 10 ?? na Rynku Zygmunta Augusta w Augustowie.
mapa (http://www.augustow.pl) - Marcin tel. do mnie już ma.

Przy okazji Imprezy w Augustowie :) :
28 czerwca
Weekend z Trójką - "Wodny Slalom Gwiazd z Trójką" Plaża miejska, Wyciąg nart wodnych
- Koncert zespołu "PUDELSI"

Można wybrać się ekipą z Białegostoku.
Jedziemy z Zielonych Wzgórz chętnych zapraszam na priva.

Link do zumi z trasą z Rynku do Studzienicznej jak by co :)

Dziekan - Czw Cze 26, 2008 15:42

CZyli z tego co zrozumiałem szukamy bazy już na miejscu.

Żeby czasami problemu z tym nie było, weekend...

marcin_g - Czw Cze 26, 2008 16:21

Dziekan spokojna głowa zawsze sie coś znajdzie :wink: aha o której ruszamy z łomży i gdzie sie spotkamy i czy jeszcze ktos jedzie jeszcze ludzie nie śpijcie
Thrillco - Czw Cze 26, 2008 19:51

Łaaa..lipa przeliczyłem sie bo myslałem że niedziela to 30 :/ To wypada, ze w ogóle odpadam bo mam "zlot" familijny przez cały weekend..a cholera myślałem ze się wyrwę :(
marcin_g - Czw Cze 26, 2008 21:32

ok lipa jeden odpadł i nie wiem czy 3 Marcin z łomży nie odpadnie wóz ma rozebrany ale sie okaże tak ze piszcie i zapisujcie sie na spocik bo będzie lipa jakich mało jak na razie 5 osób pewnych

a gdzie Primo , Gabrysia, Buziaczek ,Violla z Markiem ,Kris odpadł już dawno , Debec milczy a nawet sie nie odezwał

Dziekan - Pią Cze 27, 2008 14:32

Dobra, o ktorej sie spotykamy. Moze nie o dziesiatej, troche przywczesnie :p
MaReK - Pią Cze 27, 2008 15:11

Czecs. Troche sie nie odzywalem, ale... nie ma za bardzo czasu ;)

Otoz ja chcialem poinormowac, ze jeszcze nie wiem sami do konca czy bedziemy czy nie ;)
U nas to czasami kwestia minut, wiec... narazie jestesmy na NIE z powodu kiepskiego samopoczucia Violli. Gdybysmy jednak jechali to od rana do poludnia w sobote.

Pozdrawiam,

mcteusz - Pią Cze 27, 2008 19:35

No to końcowe ustalenia. Ja przed 9 rano wyjeżdżam z Białegostoku. Jak kogoś spotkam na trasie to będzie fajnie. Jak nie to i sam dojadę. Zaraz na priv roześlę wam mój numer telefonu żeby było łatwiej się znaleźć.
Jak dojedziemy będziemy się kręcić po Augustowie. Miejsce spotkania Rynek Zygmunta Augusta. Zostaje godzina do ustalenia. Na 9 zamierzam być. Jak będziecie o 10 to dobrze, jak o 12 to też dobrze tylko musimy to ustalić.
Myślę, że w Augustowie sklepy mają i zakupy będzie gdzie zrobić.... :P

Dobrze by było jakby się jeszcze ktoś obudził..... Ale jak nie to i tyle nas starczy, a inni niech żałują.... :)

marcin_g - Pią Cze 27, 2008 21:52

ok spoko z tego co wiem Dziekan wyjeżdza o 15 z lomży ponieważ niewiasta kończy o 14 markus pacuje ale dojedzie ja z żoną będziemy o 12 najwyżej sie pozwiedza , pospaceruje , i może sie miejscówkę znajdzie :smile:

nieważna ilośc' aby sie dobrze bawic' :wink:

mcteusz - Pią Cze 27, 2008 21:55

Trochę się to jakoś rozbiło mimo tyle wcześniejszego planowania...
Mam nadzieję, że jakoś się jutro poznajdujemy i że to wszystko wypali jak trzeba...
Do zobaczenia jutro...

Dziekan - Pią Cze 27, 2008 22:44

Coz, po to robimy drugi spot podlaski zeby trzeci byl jeszcze lepszy;)
Do zobaczenia jutro, jakos to bedzie;)

marcin_g - Sob Cze 28, 2008 06:57

tak jest jakoś to będzie kto ma jechac' ten przyjedzie a kto nie niech siedzi i kisi sie w domku , ten spocik jest 3 bo 2 już był w Białymstoku , ja już wstałem i zastanawiam sie czy myc' auto czy nie :smile:

dla tych co sie namyślą jak już będziemy na miejscu tel parę postów wstecz

ACE - Sob Cze 28, 2008 08:15

No to wio koniki ;)
Jak ktoś ma poksipol to niech wezmie. Bedzie uroczyste klejenie :)
Cholera te chmury...

Do zobaczenia.

marcin_g - Sob Cze 28, 2008 08:21

umnie chmurki były i są ale już blednieją pewnie na b-stok te gorsze poleciały :wink: do zobaczenia ja gdzieś przed 11 ruszam ale czy na tego Augusta trafie to nie wiem
Dziekan - Sob Cze 28, 2008 09:43

ja wylatuje o 13 :)
mcteusz - Nie Cze 29, 2008 12:50

My już wróciliśmy... Fajnie było... Może później fotki zapodam.... :D
marcin_g - Nie Cze 29, 2008 17:39

witam a my dopierko wróciliśmy zahaczyliśmy jeszcze działeczke i co na niej robiłem , spałem

Fotek jeszcze niema :wink:

Dziekan - Nie Cze 29, 2008 18:16

Heja banana wszystkim...no to zaliczylismy bardzo fajnego spota za ktory wszystkim dziekuje
Zaraz wrzuce kilka fotek, na zachete..."banner"...:D

[ Dodano: Nie Cze 29, 2008 19:19 ]
:hahaha:

marcin_g - Nie Cze 29, 2008 18:42

super kto otwiera galerie :wink:
mcteusz - Nie Cze 29, 2008 18:44

Świetny baner Ci wyszedł. I reszta fotek też fajna. Chciałem powrzucać trochę na galerię, ale nie wiem jak mogę tam katalog utworzyć......?
marcin_g - Nie Cze 29, 2008 18:45

i ja nie wiem a też chciałem
Dziekan - Pon Cze 30, 2008 10:36

Jest na gorze 'dodaj do galerii' jak sie wejdzie na galerie zlotowe. Ale ja juz porobilem wszystkie zdjecia na szerokosc 1000pxl a tam max 800 i rozmiar max 200kb -ja proponuje wrzucac tutaj. Polecam serwis www.photobucket.com latwo wrzuca sie zdjecia i wystarczy potem skopiowac gotowy link odrazu z formulka img i gotowe.
ACE - Pon Cze 30, 2008 10:53

Foty niezłe :)

A nie lepiej wrzucać na picassa.google ?? ?

Niech żałują CI co nie byli :) :)

Thrillco - Pon Cze 30, 2008 11:47

Dżiii...a ja wolne mam...dziś dopiero :(
marcin_g - Pon Cze 30, 2008 15:36

Dziekan ja wczoraj dodałem i było że trzeba czekac' na akceptacje a akceptacji jeszcze niema , więc może ty spróbuj , Thrillco przykro ale dziś my pracujemy , naprawdę zabawa udana a i ta walka Mcteusza z łabędziem szkoda ze kamery nie było :wink: od 1 lipca bedzie czynny park jurajski w Jurowcu obok Białegostoku ktoś sie wybiera bo ja z żono i córo tak
Thrillco - Pon Cze 30, 2008 22:26

ja tyż ale nie w ten a nastepny weekend...niedzielka albo coś w tym guście.
marcin_g - Wto Lip 01, 2008 06:14

no ja również nie tak od razu czekam na Marcina jak auto odbierze no i Dziekan to 3 auta a przy okazji można spocik w białym zaliczy :wink:

http://www.poranny.pl/app...ION07/416260504

Thrillco - Wto Lip 01, 2008 17:12

Byłem w Łomzy dzis Lansowozem służbowym no i na jednej z głownych dróg spotkałem na podporzadkowanej kolege z Granatowego R600 więc pozdrawiam. Może kojazysz białego Lanosa na Białostockich blachach ok. 7:30 rano :)
mcteusz - Wto Lip 01, 2008 17:29

Kurde kogo trzeba przelecieć żeby utworzył nam tą galerię na zdjęcia ze spota w galerii na stronie głównej? Bo bym zdjęcia pooglądał....
Marrkus - Wto Lip 01, 2008 21:58

pomęcz brt lub pitera34
marcin_g - Wto Lip 01, 2008 22:32

Thrillco napisał/a:
Byłem w Łomzy dzis Lansowozem służbowym no i na jednej z głownych dróg spotkałem na podporzadkowanej kolege z Granatowego R600 więc pozdrawiam. Może kojazysz białego Lanosa na Białostockich blachach ok. 7:30 rano :)

oj to może i ja zazwyczaj o tej do pracy latam :wink: ale lanosa nie widziałem
a co do męczenia ludzi może zwalmy te 200 zdjęc' tu :smile:

Thrillco - Sro Lip 02, 2008 03:48

No jeśli ty masz taaaakie felasie to ty :)
marcin_g - Sro Lip 02, 2008 06:11

tak zgadza sie to ja mam takie felasie :wink: żebyś jechał swoją 75 na pewno bym Ciebie zauważył :smile:
Brt - Sro Lip 02, 2008 23:41

galeria utworzona :)

http://www.roverki.pl/mod...howgall&gid=872

PS. fotki max 800pix szerokości i 200kB wagi ;)

papierowy "gps" rewelka :mrgreen: :hahaha: reszta również :D

marcin_g - Czw Lip 03, 2008 06:19

no i super teraz można już wklejac' fotki przyjdę z roboty trochę wkleje
mcteusz - Czw Lip 03, 2008 10:56

Ja już coś tam wybrałem i wrzuciłem. Tylko na akcepta trzeba poczekać. Trochę to żmudna robota, ale jakoś poszło.... Czekamy na inne fotki...
Brt - Czw Lip 03, 2008 11:45

done ;) żmudna ale oglądanie fotek bezcenne ;)
Dziekan - Czw Lip 03, 2008 18:40

Brt napisał/a:
papierowy "gps" rewelka reszta również

mial kolega taka ladna kartke jak poruszac sie w augustowie, nie moglem sie powstrzymac zeby jej nie stuningowac :grin:

marcin_g - Pią Lip 04, 2008 21:45

ja już foty wrzuciłem do galerii wybrałem najładniejsze teraz jeszcze Dziekan wrzuc' parę fotek no i Marrkus a i Mc ma ich pełno :wink: