|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Euro 2012 - dostaliśmy szansę
emes - Sro Kwi 18, 2007 11:50 Temat postu: Euro 2012 - dostaliśmy szansę Podając za chyba wszystkimi portalami, wybrałem jeden:
http://www.sport.pl/pilka/0,80056.html
Mamy więc szansę na organizację Euro 2012, czy podołamy?
Jakie jest Wasze zdanie?
Z obawą wyobrażam sobie potencjalne afery, wykrywane przez obecny układ władz Ale liczę na to, że nastąpią zmiany, coś się w końcu ruszy, wyremontowane zostaną obiekty sportowe, powstaną nowe, można liczyć na znaczne przyspieszenie budowy dróg. Zastanawiam się też, czy wystarczy nam siły roboczej, skoro już teraz są problemy, szczególnie w budownictwie.
maciej - Sro Kwi 18, 2007 11:58
No, niestety jestem sceptyczny - na pewno będzie sporo afer i boję się, że może się okazać, że np. nie zdążyliśmy z oddaniem nowych stadionów, albo, że nie spełniają norm bezpieczeństwa...
Choć może potrzeba takiego sporego kopa, żeby się coś ruszyło...
Obym się mylił i żeby wszystko się udało.
IInvit - Sro Kwi 18, 2007 14:00
dostaliśmy szanse... ale obawiam się że jak zawsze jej nie wykorzystamy
chociaż trzymam kciuki i mam nadzieję że jednak się uda
Pozdrawiam
Viniu - Sro Kwi 18, 2007 14:17
Panie i Panowie... więcej optymizmu A tak powazniej to przekręty były i zawsze będą... w Grecji czy Portugali pewnie też były. Ja obawiam się jedynie jednego... biurokracji, przeciągających się przetargów, na prace projektowe, przetargów na wykonawstwo, odwołań od ich wyników, decyzji, pozwoleń na budowę itp. czyli przeciągania w czasie formalności... Bo z praktyki wiem jak to jest w niektórych urzędach...
Maryjan - Sro Kwi 18, 2007 14:55
Zgdzam się kolegą Viniu. W każdym kraju są afery mniejsze czy wieksze. Więcej optymizmu ludzie. Będzie dobrze
Dzenson - Sro Kwi 18, 2007 19:30
Ja bym się aż tak mocno nie cieszył...Tak z życia - skoro na nowo pobudowanej drodze po pół roku zapadają się studzienki to nie jest to chyba najlepszy prognostyk na jakość tego co ewentualnie powstanie. Boję się, że to przetrwa jedynie te imprezę a później...już przerabialiśmy kiedyś malowanie trawy na zielono bo sekretarz przyjeżdżał. Obym się mylił.
A z drugiej strony skoro niby maja do 2012 powstać nowe obiekty, drogi itd itd to ja pytam - a kiedy by to wszystko powstało gdyby nie Euro 2012?
Reasumując przedwczesna radość powodowana nieświadomością przedsięwzięcia jakiego trzeba się podjąć. Zastaw się a postaw się
zibi-gliwice - Sro Kwi 18, 2007 23:07
Obawiam się , że Polska będzie Pierwszym krajem , który na tego rodzaju Imprezie STRACI -zamiast zarobić !A już nie chcę myśleć (Obawiam się ) -Czyim kosztem to wszystko powstanie???Emerytów ,rencistów ,stypendiów uczniowskich i studenckich? No bo władza sobie NIE obetnie !
emes - Sro Kwi 18, 2007 23:36
Moim zdaniem będą do tego dotacje, nie przesadzajmy
Nie jesteście prokreatywni, trzeba nastawić się nieco bardziej za tą imprezą. Ale jednocześnie zachować zdrowy rozsądek.
zibi-gliwice - Czw Kwi 19, 2007 00:00
Prokreację to ja już Zakończyłem -5-tka dzieci to w zupełności Wystarczy ! A o moim zdrowym rozsądku ( I doświadczeniu -i to wielo(!)letnim świadczy właśnie moja opinia ! Pozdrawiam !
emes - Czw Kwi 19, 2007 00:12
zibi-gliwice napisał/a: | świadczy właśnie moja opinia |
Cenię sobie opinię bardziej doświadczonych, sam podchodzę do tego ze sporym raczej dystansem. Ale obyśmy się mylili i miło zaskoczyli
zibi-gliwice - Czw Kwi 19, 2007 00:38
Ja już ponad 50- lat mam nadzieję ,że będzie lepiej ! A jest coraz gorzej !Słowo ,że marzę o tym , aby w tym kraju było Normalnie i ....Uczciwie !Ale jest coraz Większy Burdel i kolesiostwo !!Wyobrażasz sobie co Ci złodzieje z Samo-Uwielbienia zrobią -jak Dorwą się do takiego koryta z taką forsą ?Wiesz jakie będą choćby koszty transportu na takie odległości ? Gdzie Donieck i Dniepropietrowsk a gdzie gdańsk i Poznań?A te koszty pokrywa Organizator !Ile swoich kolesi -złodziejaszków zatrudni Cyrk kaczorków w ramach koalicji ? A wiesz co oni będą robić , wiedząc ,że w następnej kadencji dostaną kopa w Dupę ?Będą się zabezpieczać ! Ot i wsio !A mi jest Normalnie ŻAL! pozdrawiam!
Wojtek - Czw Kwi 19, 2007 01:11
Dzenson napisał/a: | Ja bym się aż tak mocno nie cieszył...Tak z życia - skoro na nowo pobudowanej drodze po pół roku zapadają się studzienki to nie jest to chyba najlepszy prognostyk na jakość tego co ewentualnie powstanie. Boję się, że to przetrwa jedynie te imprezę a później...już przerabialiśmy kiedyś malowanie trawy na zielono bo sekretarz przyjeżdżał. Obym się mylił. |
A dlaczego tak pesymistycznie? Unia przeznaczyla na ten cel ogromne srodki finansowe, ktore zostana wpompowane w nasza gospodarke. Nie bedziemy tak ograniczeni w wydatkach jak przy inwestycjach ktore narodzily sie w sejmie. Nie bedzie sejmowej dyskusji : czy dac podwyzki pielegniarkom i nauczycielom, czy dac wiecej na autostrady.
Powstana nowe miejsca pracy. Ze ludzi do pracy nie ma? Wroca bo ktos to musi wybudowac. Bracia K. nie zacheca Ukraincow do przyjazdu poniewaz ich kraj ma ten sam problem. Poza tym sytuacja jest diametralnie inna. Nie powinnismy cos zrobic, a musimy. Wszelkie instytucje odpowiedzialne za to przedsiewziecie beda dzialaly pod ogromna presja.
Cytat: | A z drugiej strony skoro niby maja do 2012 powstać nowe obiekty, drogi itd itd to ja pytam - a kiedy by to wszystko powstało gdyby nie Euro 2012? |
Wszystko dzialo sie bardzo powoli. Teraz dostalismy kopa i dobrze.
Cytat: | Reasumując przedwczesna radość powodowana nieświadomością przedsięwzięcia jakiego trzeba się podjąć. Zastaw się a postaw się |
Chyba nie tak. Nie chodzi tylko o wydarzenie sportowe. Ja przynajmniej patrze na to tak - Mistrzostwa to deser. Glowne danie zaczyna sie juz teraz. Bardzo duza czesc gospodarki Polski bedzie teraz zaangazowana w to wydarzenie. I o to chodzilo.
Dzenson - Czw Kwi 19, 2007 07:51
Ja chciałem tylko napisać, że organizacja Euro2012 w Polsce to trochę tak jakby ktoś zgarnął czterech bardzo głodnych ludzi i zaproponował im organizację wielkiej imprezy kulinarnej. Czy ci ludzie z obojętnością rozstawialiby najprzedniejsze potrawy na stole jednocześnie zapominając o swoim głodzie?
Wojtek - wszystko pięknie ładnie ale jak ma się nagle odnaleziony miliard w budżecie do sytuacji w której minister sportu odmawia z powodu braków środków dofinansowanie chodziarki z domu dziecka? ( kwota - 4000zl)
Ale ja nie marudzę z zasady i mam nadzieję, że wszystko się uda bo klamka już i tak zapadła.
String - Czw Kwi 19, 2007 13:41
ja tam już bookuję bilety na Baltic Arena hehehehhee pojadę na pewno.
Paul - Czw Kwi 19, 2007 15:24
emes napisał/a: | Moim zdaniem będą do tego dotacje, nie przesadzajmy |
Dzisiaj w necie wyczytałem, że I minister (to ten najniższy ) powiedział, że żadnych dotacji z Unii nie będzie
Już się boję myśleć, skąd wezmą kasę na te wszystkie budowy
Wojtek - Czw Kwi 19, 2007 20:06
Paul napisał/a: | emes napisał/a: | Moim zdaniem będą do tego dotacje, nie przesadzajmy |
Dzisiaj w necie wyczytałem, że I minister (to ten najniższy ) powiedział, że żadnych dotacji z Unii nie będzie
Już się boję myśleć, skąd wezmą kasę na te wszystkie budowy |
Umknelo Ci jedno slowo "dodatkowych". Podstawowe sa juz przyznane 37 mld eur.
Maryjan - Czw Kwi 19, 2007 20:32
A czy słyszeliście takie powiedzenie "Jak Polak chce to potrafi" mam wielka nadzieje a raczej pewnośc że w tym przypadku się ono sprawdzi. To nie przypadek że to Polska wygrała, ktoś mądry o tym zadecydował, uwierzył w nasz kraj i w nas Polaków. Jestem pewien że staniemy na wysokości zadania i przygotujemy się dobrze do EURO 2012. Więrzę w to że Polacy będą umieli tą szansę godnie wykorzystać i pokażą całemu światu i cześci naszego społeczeństwa że niesteśmy tacy źli.
MaReK - Czw Kwi 19, 2007 21:10
Paul napisał/a: | emes napisał/a: | Moim zdaniem będą do tego dotacje, nie przesadzajmy |
Już się boję myśleć, skąd wezmą kasę na te wszystkie budowy |
Dotacje beda z unii ale nie na ten cel konkretnie. Z kazdej czesci wydziobia i zostanie sie te 40 mld euro
Osobiscie uwazam, ze jest szansa zeby sie to udalo.
Jesli zatrudnia do tego chinczykow to moga sie nawet wyrobic w terminie
To jest 5 lat... mam obawy tylko o te drogi, autostrady itp.
Obawiam sie bo u nas przez 2 lata buduje sie 20km autostrady
Mimo wszystko jestem dobrej mysli.
Sadze, ze nie stracimy na tym, a zyskamy juz odpowiedni ludzie tego dopilnuja
Pozdrawiam,
sliwka - Czw Kwi 19, 2007 21:30
Cytat: | Jako pierwszy serwis w kraju publikujemy plan rozbudowy sieci autostrad w Polsce w związku z przyznaniem nam przez UEFA organizacji mistrzostw Europy w 2012 roku. |
Paul - Czw Kwi 19, 2007 21:42
He he he, dobre
Brt - Czw Kwi 19, 2007 22:24
A na którymś z portali w komentarzach zapytano o pomysł na maskotkę mistrzostw. Co wygrało????
Pomarańczowa kaczka
sliwka - Pią Kwi 20, 2007 10:48
Świętujemy niesamowite wydarzenie! Imprezy takiej rangi jak Mistrzostwa
Europy to jeszcze u nas nie było (pewnie długo potem też nie będzie . Oto
zebrane przez nas komentarze najwyższych osób w państwie:
Minister Sportu: To będzie wspaniała lipcowa impreza...
Minister Edukacji: Te eliminacje wygraliśmy w cuglach...
Premier: To sukces bliźniaczo podobny do wygranych wyborów parlamentarnych
2005...
Min. Gosiewski: A finałowy mecz odbędzie się we Włoszczowie...
Stanisław Łyżwiński: Nie jestem ojcem tego sukcesu...
Donald Tusk: Oczywiście Polska powinna organizować ME 2012 ale sposób, w
jaki zrobił to PiS jest niedopuszczalny. Platforma Obywatelska zamierza
zaskarżyć ustawę UEFA do Trybunału Konstytucyjnego
Józef Oleksy: O ku*wa, teraz to dopiero będą przekręty.
Renata Beger: Serdecznie dziękujemy prezesowi UEFA Anana Platana.
Ludwik Dorn: Przegranych zakujemy w kamasze
A. Lepper: W tych mistrzostwach nic nie zablokuje nam drogi do sukcesu.
Posłanka Sandra Lewandowska: A naszych zwycięzców namaścimy pachnącymi
olejkami.
Edytka Górniak: Odpier*olcie się - nie zaśpiewam hymnu!
L. Miller: Nieważne jak zaczniemy - ważne jak skończymy.
Premier: I żadne krzyki, żadne płacze nie przekonają nas, że piłka jest
okrągła a bramki są dwie.
Prezydent: Oczywiscie zdążymy zbudować 3 mln stadionów.
Premier: To wielkie wyróżnienie dla Wolski
Jurek: musimy zapisać w konstytucji obronę stadionów od chwili poczęcia !
Konfucjusz: Szczęśliwy ten, kto mieszka daleko od stadionu.
Rasialdo: Kto przyjdzie mnie obejrzeć? Ooo, las rąk widzę!
Nostradamus: W 2012 i koniec świata i Polska będzie mistrzem świata... dwa w
jednym normalnie...
Jacek Kurski: a w wyborach 2009 obiecamy 6 milionow mieszkan i zwyciestwo w
mistrzostwach. Ciemny lud to kupi.
---------------------------------------------------------------------
Wątek "humor" się z tego robi
Cytat: | Mimo wszystko jestem dobrej mysli.
Sadze, ze nie stracimy na tym, a zyskamy juz odpowiedni ludzie tego dopilnuja |
no właśnie się tego boje, że niektórzy dopilnują żeby duużo zyskać ale osobiście i naszym kosztem.
ehhhh znowu z szabelką na czołgi...
Ale póki co jeszcze nieczego nie spier@$#li i trza się cieszyć!!
AndrewS - Nie Kwi 22, 2007 15:17
no UE powiedzialo ze nam nie da dodatkowych srodkow
boje sie myslec gdzie beda szukac kasy :-(
Dzenson - Pon Kwi 23, 2007 09:54
sliwka napisał/a: |
Ale póki co jeszcze nieczego nie spier@$#li i trza się cieszyć!! |
No już dali ciała na starcie. Ubiegali się o organizowanie tej imprezy od dawna ale o rezerwacji domeny euro2012.pl nikt nie pamiętał a i nie tylko o pl. Teraz będą musieli nieco więcej zapłacić właścicielowi domeny aby ją odsprzedał
piter34 - Pią Kwi 27, 2007 15:16
AndrewS napisał/a: | no UE powiedzialo ze nam nie da dodatkowych srodkow |
Żadnych dodatkowych ponad to, co już nam zaklepali
sliwka - Nie Cze 17, 2007 21:51
odgrzewam trochę
coś dla niepoprawnych optymistów
|
|