|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Tuleje sanek - trawersa
Paki - Sro Mar 19, 2008 20:47 Temat postu: [R75] Tuleje sanek - trawersa Witam.mam wybitą poduszke w saniach i nie wiem gdzie ją zamówic.Dajcie jakiś namiar dobrzy ludzie.
przemo285 - Sro Mar 19, 2008 21:30
Sanki / trawersa są mocowane w sześciu miejscach do nadwozia wszystkie tuleje są te same ale najlepiej zrób zdjęcie o które tuleje chodzi ponieważ jest jeszcze do trawersy / sanek mocowany łącznik / łapa silnika taka aluminiowa i właśnie z tego Twojego opisu można różnie wnioskować
Paki - Sro Mar 19, 2008 21:30
ok!jutro zrobie foto bo dzis nie mam jak.DZIEKI
przemo285 - Sro Mar 19, 2008 21:32
Czy nie chodzi Tobie o tą część?
http://www.allegro.pl/ite...a_rover_75.html
Paki - Sro Mar 19, 2008 21:43
nie,to nie ta
[ Dodano: Sro Mar 19, 2008 21:49 ]
to jest ta od lewej druga
[ Dodano: Sro Mar 19, 2008 21:54 ]
mgjhttp://moto.allegro.pl...r_75.html#photo
to jest ta druga od dołu
Paki - Czw Mar 20, 2008 13:28 Temat postu: [R 75 2.0cdt ] PODUSZKA POD SANki nawiązując do wczoraiszej rozmowy(gdzie kupie tą poduszke )dodaje foto cześci i zapytujegdzie ją dostane w rozsądnej cenie
PHJOWI - Czw Mar 20, 2008 17:21
to nie poduszka tylko tuleje ma je na stanie bodajże 20-25zł /szt
piter34 - Pią Mar 21, 2008 11:01
Paki napisał/a: | mgjhttp://moto.allegro.pl...r_75.html#photo
to jest ta druga od dołu |
Link nie działa. Naprawiłem:
http://moto.allegro.pl/it...r_75.html#photo
[ Dodano: Pią Mar 21, 2008 12:05 ]
Scaliłem wątki.
Paki, nie zakładaj nowych wątków dot. tego samego tematu.
zetkaii - Pon Cze 17, 2013 10:39
Witajcie.
Właśnie potrzebuję wymienić dwie takie tuleje (może nawet więcej). Gdzie można je nabyć? Najlepiej gdzieś w internecie bo nie mam czasu gonić lub wydzwaniać po sklepach.
Pozdrowionka
MaReK - Wto Cze 18, 2013 07:45
Miałem rozwalone większość tych gumowych tulei w sankach.
Nie miałem czasu, żeby je ściągać z Anglii, dlatego kupiłem od ADI Auto Części sanki z Rovera 75 poliftowego. Sanie i tuleje były w stanie prawie idealnym. Po zamontowaniu auto stało się sztywniejsze i lepiej się prowadzi - nie pływa.
zetkaii - Sro Cze 19, 2013 12:00
Właśnie z tym ściąganiem z Anglii to trochę problem transportowy jest bo dla przykładu na rimmerbros jedna taka tuleja kosztuje 60 eurocent a najtańsze koszty przesyłki w granicach 20 euro. Reasumując 6 sztuk czyli komplet wyniesie 3,60 euro czyli grosze a koszt przesyłki niewspółmierny stąd moje pytanie czy w Polsce są te tuleje dostępne w rozsądnej cenie.
haszczyc - Sro Cze 19, 2013 22:27
zetkaii, można zrobić ściepę i kupić hurtem ja bym się na to pisał
zetkaii - Czw Cze 20, 2013 13:43
No to już jest nas dwóch. Jak pozyskamy kolejnych do spółki? Przydałoby się jeszcze ze dwóch. Ja mogę się zająć zakupem.
haszczyc - Czw Cze 20, 2013 22:36
można to zrobić tańszym sposobem zamówić na adres znajomego w UK a ten znajomy wyśle to tańszą przesyłka do Polski
zetkaii - Pią Cze 21, 2013 08:22
Nie wiem czy w ten sposób wiele się zyska, to zależy ilu chętnych by było, jeśli tylko my dwaj to dużo, jeśli byłoby więcej osób chętnych to zysk na przesyłce mniejszy. W każdym razie jeśli masz kogoś w UK to jaj jestem chętny. Sprawdziłem dokładnie i tak to wygląda:
Po pierwsze na rimmerbros cena tulei do diesla jest sporo wyższa (nie wiem czemu, czyżby były twardsze i solidniejsze, pewnie tak) i wynosi 8,25 euro brutto za sztukę, podczas gdy do benzyny 0,69 euro brutto. Trzeba by sprawdzić wymiar, może mógłbyś kupić te benzynowe i się nie przejmować. Koszt wysyłki do UK w zależności od ilości sztuk waha się w granicach od ok. 11 euro za 12 sztuk do ok. 15 euro za 30 sztuk. Dalej nie sprawdzałem bo nie podejrzewam, żeby było więcej niż 5 chętnych. Koszt wysyłki do Polski bez względu na ilość wynosi 32 euro. jedynie dla 6 sztuk czyli 1 osoby koszt wysyłki do Polski może być trochę mniejszy (Royal Mail) i wynosi 25 euro (21 netto). Są jeszcze dwie możliwości do UK za free ale nie znam angielskiego i nie wiem o co chodzi a mianowicie: Counter Pick-up (from Lincoln UK, specify date) oraz Take to Show (specify show, refer to events list). Jedno to zapewne odbiór osobisty ale drugie nie wiem co.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią Cze 21, 2013 09:15 ]
Aha już chyba wiem o co chodzi z tą ceną. Te do diesla to są oryginały MG Rover a te po 0,69 euro ta jakieś zamienniki. Pytanie czy warto je zatem kupować?
[ Dodano: Pią Cze 21, 2013 09:22 ]
Nie jednak te do benzyny to też oryginały. Już nic nie rozumiem.
haszczyc - Pią Cze 21, 2013 08:32
dziwna cena
rafalmis1 - Pią Cze 21, 2013 09:59
zetkaii, mam znajomego w Anglii. Wraca 1 lipca do polski. Tylko że ja dopiero w Polsce będę w pierwszym tygodniu sierpnia wiec jeżeli możesz tyle czekać to możemy coś pomyśleć. Tylko musisz wiedzieć jak najszybciej, ponieważ do wieczora będzie ze mną kontakt, później ciężko (dzisiaj wyjeżdżam )
mój numer znajdziesz w stopce, jak coś dzwoń ale forum tez sprawdzam lecz wolałbym abyś zadzwonił
zetkaii - Pią Cze 21, 2013 11:06
haszczyc co Ty na to?
rafalmis1, jak się zdecyduję/ zdecydujemy to zadzwonię po południu, zastanawiam się jeszcze czy do 1 lipca przesyłka dotrze do Twojego znajomego na wyspach
rafalmis1 - Pią Cze 21, 2013 11:14
zetkaii napisał/a: | zastanawiam się jeszcze czy do 1 lipca przesyłka dotrze do Twojego znajomego na wyspach |
to jest ważne bo żeby nie okazało się ze kupisz a on nie zdąży odebrać
ważne jest to aby zamówić i zapłacić. tylko czy te tuleje są małe aby do tory zmieścił
dodatkowo mój brat może odebrać od znajomego i będzie do odebrania po 20 lipca w Sosnowcu
zetkaii - Pią Cze 21, 2013 11:22
tuleje są małe więc do torby mógłby ze 100 takich wrzucić ale myślę, ze to się może nie udać, gdyż jak kupię nawet zaraz i zapłacę kartą kredytową to pewnie sklep będzie czekał aż środki znajdą się u nich na koncie, potem 3 dni wysyłki więc albo na styk albo d..pa zbita, chyba nie ma co ryzykować
rafalmis1 - Pią Cze 21, 2013 11:53
ewentualnie jest jeszcze taka możliwość że jak przyjdzie po tym terminie to mama kumpla wyśle do polski za 100 zł (chociaż czasem może się zdarzyć, że przyjdzie za darmo, ale to jest niepewne)
zetkaii - Pią Cze 21, 2013 16:06
Dzięki za pomoc rafalmis1 ale doszedłem do wniosku, że jest to nierealne żeby zamówienie dotarło do Twojego kumpla do UK przed 1 lipca. Może byłoby to możliwe ale trzeba by zadzwonić do rimmerbros i ustalić to telefonicznie a ja z moim angielskim nie dam rady tego uczynić. Sprawa nie jest gardłowa bo zawieszenie jeszcze nie rozebrane, na razie kompletuję części więc poczekam na rozwój wydarzeń, może uda się to jakoś inaczej załatwić a jeśli nie to za 25 euro za przesyłkę mam części w domu prosto ze sklepu. Dzięki Tobie można by było zaoszczędzić co prawda 15 euro i dobrze je spożytkować ale cóż nie wszystkie góry da się przeskoczyć. Pozdrawiam.
domas - Pią Mar 24, 2017 00:53
Witam. Temat dawno nie odgrzewany, ale postawiłem nie zakładać nowego tematu bo po co. Moje pytanie brzmi mam lekko wywalone 2 tuleje sanek i czy może istnieją jakieś zamienniki z BMW ? Podobno pasują z E46 z tylnego mostu, ale nie wiem czy to prawda. Pozdrawiam
|
|