|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200/98] IMMO
tisot - Pon Paź 27, 2008 02:25 Temat postu: [R200/98] IMMO Witam all
Sporo przeczytalem w temacie ale..
1. NIe moge wlaczyc ani wylaczyc alarmu z pilota
2. Central nie fabryczny
3. KOdu IMMO brak
4. Kiedy otwarte drzwi alarm nie wyje kiedy zamkniete wyje jak diabli
5. Co zrobic?
Pozdrawiam
coldmanns - Pon Paź 27, 2008 06:29
tisot, witaj na forum.
Tak apropo to wypadalo by się przywitać w odpowiednim dziale
A co do problemu, to troche za mało napisałeś.
Możesz mieć słabą baterię w pilocie - stąd brak otwarcia autka z pilota.
Trochę dziwne, to co napisałeś w pkt., 4.
Opisz to dokladniej to może uda się coś poradzić.
PS.
Jesteś pewny że masz niefabryczny central
tisot - Pon Paź 27, 2008 06:38
Sorki za brak przywitania w innym dziale ...musze sie zapoznac z netykieta.
Co do baterii to zminilem wczoraj ...bo wczoraj tez sie to stalo.
Co do central jestem pewnien mozna powiedziec ze jestem 1 wlascicielem i na moja prosbe zakladano go jakies 2-3 lata temu.
Nie wiem co wiecej napisac moze poprostu jak krok po kroku zcharmonizowac pilota
ktora kleme odpiac aby na 10 min odlaczyc akumulator, itp.
Pozdro
coldmanns - Pon Paź 27, 2008 06:46
Wiem że pomaga odpinanie i podłączanie akumulatora na przemian z wciskaniem na pilocie otwarcia drzwi.
Tzn. Odpinasz aku, podpinasz aku. wciskasz przycisk, odpinasz aku. podpinasz aku. wciskasz przycisk itd.
Powinno załapać.
Sam nie miałem takiego problemu, ale na forum właśnie w taki sposób wiele osób sobie poradziło.
tisot - Pon Paź 27, 2008 06:48
Odpinam najpierw + czy -?
I ile czasu maja trwac przerwy? w odpieciu aku?
coldmanns - Pon Paź 27, 2008 06:51
to jak odpinasz to nie ma znaczenia, bo finalnie i tak odpinasz obie wiec padu nie ma.
Przerwy, ja wiem ze 20 sek.
tisot - Pon Paź 27, 2008 06:56
Dzieki ide dzialac
a co z kluczykami tzn z pilotem cos trzeba trzymac z 5 sek ale ktory przycisk z kludka czy bez?
coldmanns - Pon Paź 27, 2008 06:59
ten przycisk co jest do otwarcia drzwi.
tisot - Pon Paź 27, 2008 07:14
A ja teraz myslisz e pamietam ktory jest do otwarcia? Chyba bez kludki
[ Dodano: Pon Paź 27, 2008 07:16 ]
a tegu mi brakuje tzn. katy kodowej
coldmanns - Pon Paź 27, 2008 07:16
no napewno.
ten z klódką oznacza zamknięcie!
tisot - Pon Paź 27, 2008 07:17 Temat postu: IMMO a tego mi brakuje karta kodowa
coldmanns - Pon Paź 27, 2008 07:20
napisz model alarmu.
masz go na pilocie i na syrenie
tisot - Pon Paź 27, 2008 11:45
oznaczenie to 3TXA
Odłączyłem klemy po 10 min poszedelm podlaczyc... (drzwi byly zamkniete) a on zaczyna wyc
giewu - Pon Paź 27, 2008 12:11
coldmanns napisał/a: | Wiem że pomaga odpinanie i podłączanie akumulatora na przemian z wciskaniem na pilocie otwarcia drzwi.
Tzn. Odpinasz aku, podpinasz aku. wciskasz przycisk, odpinasz aku. podpinasz aku. wciskasz przycisk itd. |
co takiego ?
coldmanns napisał/a: | na forum właśnie w taki sposób wiele osób sobie poradziło. |
zacytuj mi choć jedną
tisot napisał/a: | jak krok po kroku zcharmonizowac pilota ... oznaczenie to 3TXA |
jeśli masz na myśli zsynchronizowanie pilota z centralką to naciśnij na pilocie przycisk zamknięcia 4-5 razy
[ Dodano: Pon Paź 27, 2008 12:12 ]
tisot napisał/a: | a tego mi brakuje karta kodowa |
podjedź do fachowca z TestBookiem i po problemie
tisot - Pon Paź 27, 2008 12:44
Czyli tylko servis
sTERYD - Pon Paź 27, 2008 14:22
tisot, w Twoim wypadku wystarczy podjechać w niedzielę na bemowo
info np tu:
http://forum.roverki.eu/viewforum.php?f=14
tisot - Wto Paź 28, 2008 10:06
Stan obecny po odlaczeniu akumulatora
1. central nie dziala
2. samochod odpala jak drzwi sa zamkniete jak otwarte to dupa
3. pilot ze zmieniona beteria nie wywoluje reakcji w samochodzie
moze jakis pomysl
pgrad - Wto Paź 28, 2008 11:14
Zrób tak:
odepnij klemę ujemną (-), poczekaj 10 minut, podłącz klemę, a podczas podłączania niech ktoś cały czas naciska i puszcza przycisk od zamykania drzwi. Jak tylko drzwi się zamkną niech wciśnie przycisk otwierania drzwi. Pilot wtedy jest zsynchronizowany, jeżeli to nie pomaga to spróbuj wymienić baterię (może kupiłeś starą jakąś), sprawdź napięcie na akumulatorze-powinno być większe niż 12,4V, i około 12,6V gdy alarm nie wyje. Jeżeli wszystko wygląda na "sprawne", to zostaje wizyta na testbook'u lub u jakiegoś czarodzieja.
tisot - Wto Paź 28, 2008 13:16
zaproponowano mi wyciecie immo za 450 zeta albo wprogramowanie za 250 ale programowanie bez gwarancji bo dziwne objawy
drogo kurcze ale czy to nie sciema
leszczyna - Sro Paź 29, 2008 12:36
u mnie za wycięcie immo i dorobienie 2 pilotów w nowym sączu krzykneli 400-600pln zdecydowałem tego nie robić tylko dokupić używanego pilota i go zaprogramować w serwisie z test bookiem tylko nie wiem gdzie tego serwisu szukać
vanetten - Sro Lis 19, 2008 13:42
Panowie chcę dziś wymienić aku w moim R200, i mam pytanie, czy możliwe jest podpięcie kablami innego aku(nowego) do klem jeszcze ze starym aku tak żeby było cały czas napięcie ? wiadomo immo nie chcę mieć Roverka unieruchomionego
secio - Sro Lis 19, 2008 14:14
vanetten napisał/a: | Panowie chcę dziś wymienić aku w moim R200, i mam pytanie, czy możliwe jest podpięcie kablami innego aku(nowego) do klem jeszcze ze starym aku tak żeby było cały czas napięcie ? wiadomo immo nie chcę mieć Roverka unieruchomionego |
Nie raz czytalem na forumo domniemanych problemach z immo po odlaczeniu akumulatora. To prawda czy jakis mit ? Ja nie zauwazylem zadnej roznicy w otwieraniu drzwi... moze faktycznie trzeba jakos poklikac pilotem w celu synchronizacji, co robie nieswiadomie klikajac w pare razy az sie otworzy.
A moze dotyczy to tylko konrektych modeli ?
A wracajac do pytania autora watku. Mozna.
Mariusz
vanetten - Sro Lis 19, 2008 14:19
Jadę teraz do sklepu po nowy aku i z Panem sprzedawcą będziemy przekładać ale chyba bez podpięcia innego aku na kablach w klemy. Zobaczymy co z tego wyniknie
wild_weasel - Sro Lis 19, 2008 14:52
Wielokrotnie odpinałem akumulator jak maszyna miała dłużej stać (coś mi prąd żarło). Potem podpinałem klemę i wszystko działało od pierwszego wejrzenia
Podpiąć można dokładnie tak samo jak przy uruchamianiu na kable z sąsiedniego samochodu
giewu - Sro Lis 19, 2008 15:20
przestańcie z tymi mitami na temat problemów z immo bądź alarmem po odpięciu akumulatora ...
akumulator można rozpinać tyle razy ile się tylko ma ochoty, natomiast po ponownym podpięciu (jeśli będzie potrzeba) wcisnąć przycisk zamykania na pilocie pięć razy pod rząd i gitara
vanetten - Sro Lis 19, 2008 16:54
Poszło sprawnie i szybko na kabelki
|
|