|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Reflektory...
Jugol - Sro Lut 11, 2009 20:22 Temat postu: [R45] Reflektory... Czy istnieje możliwość przestawienia angielskich lamp(luster),żeby odpowiadały naszym wymogom europejskim?Nie chodzi mi o naklejki na klosz.Czy pozostaje tylko poszukiwanie europejskich reflektorów???
PHJOWI - Sro Lut 11, 2009 20:26
nie ma możliwości przeróbki
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 20:31 Temat postu: Re: [R 45]Reflektory...
Jugol napisał/a: | Czy istnieje możliwość przestawienia angielskich lamp(luster),żeby odpowiadały naszym wymogom europejskim?Nie chodzi mi o naklejki na klosz.Czy pozostaje tylko poszukiwanie europejskich reflektorów??? |
wypoleruj szkla i zapodaj soczewki :)
Jugol - Sro Lut 11, 2009 20:32
..dzięki a expresową odpowiedź Zaczynam więc poszukiwania europejskich
[ Dodano: Sro Lut 11, 2009 20:33 ]
Bolo co masz na myśli???Jaśniej proszę,poczuj się tak jabyś rozmawiał z blondynką
Brt - Sro Lut 11, 2009 20:37
Jugol nie rób tego co pisze Bolo chociaż jest to jakieś wyjście z sytuacji
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 20:39
Jugol napisał/a: | ..dzięki a expresową odpowiedź Zaczynam więc poszukiwania europejskich
[ Dodano: Sro Lut 11, 2009 20:33 ]
Bolo co masz na myśli???Jaśniej proszę,poczuj się tak jabyś rozmawiał z blondynką |
poprostu zrobic cos takiego jak maja swiatla w normalnych autach czyli gladki klosz i do tego soczewke na srodku tak jak lampy w Punto II bo te super swiecily w sosunku do R
a to wyglada to tak
Jugol - Sro Lut 11, 2009 20:43
Bolo,nie o to mi chodzi.Podoba mi się oryginalny typ lamp.Nie skrzywdzę w ten sposób mojej Kochanicy
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 20:45
Jugol napisał/a: | Bolo,nie o to mi chodzi.Podoba mi się oryginalny typ lamp.Nie skrzywdzę w ten sposób mojej Kochanicy |
podobac to sie moze ogolnie R a nie te lampy bo one wogole nie siweca :(
Lechos - Sro Lut 11, 2009 20:46
BoloSr napisał/a: | swiatla w normalnych autach |
BoloSr czemu kupiles nienormalne autko?
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 20:49
Lechos napisał/a: | BoloSr czemu kupiles nienormalne autko? |
przepraszam bardzo ale to auto jest OK ja nic takiego jak ty nie napisalem tylko pisze ze lampy mlby by byc takie jak w 75(ZT) kseony albo soczewkowe i bylo by super bo to jedyne co mnie przeszkadza po przesiadce z Punto II gdzie lampy swiecily super ale nic pozatym wiec prosze mi bez takich tekstow nie wyskakiwac
maciej - Sro Lut 11, 2009 20:55
BoloSr napisał/a: | lampy mlby by byc takie jak w 75(ZT) kseony |
To akurat nie jest dobry przykład.
Jechałem z MaRKiem ZT w nocy i jakoś mnie nie powaliły - wolę chyba moje z R600 i R800, tylko brakuje mi spryskiwaczy.
BoloSr napisał/a: | albo soczewkowe |
A co takiego fajnego jest w soczewkach?
Chyba wygląd - świecą tak samo - ta sama moc i kierunek światła.
I tak samo mogą być dobrze, jak i źle zaprojektowane.
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 20:59
maciej napisał/a: | BoloSr napisał/a: | lampy mlby by byc takie jak w 75(ZT) kseony |
To akurat nie jest dobry przykład.
Jechałem z MaRKiem ZT w nocy i jakoś mnie nie powaliły - wolę chyba moje z R600 i R800, tylko brakuje mi spryskiwaczy.
BoloSr napisał/a: | albo soczewkowe |
A co takiego fajnego jest w soczewkach?
Chyba wygląd - świecą tak samo - ta sama moc i kierunek światła.
I tak samo mogą być dobrze, jak i źle zaprojektowane. |
no to moze zle mial ustawione
w punto siwecilo duzo lepiej poprostu i tyle te w MG mam ustawione dobrze na stacji diagnostycznej i do tego nowe zarowki i swieca strasznie nisko moze to byc przyczyna tego ze slabo swieca (malo sowietlaja tak chyba bedzie lepiej ) moze je troche podniesc
Jugol - Sro Lut 11, 2009 21:03
Panowie cisza mnie tu w temacie,bo się jeszcze przezemnie pochamracie
Konix - Sro Lut 11, 2009 21:06
Cytat: | podobac to sie moze ogolnie R a nie te lampy bo one wogole nie siweca |
Pożycz sobie od kolegi fiata 126p na 2 tygodnie, przestaniesz narzekać, że w R światła słabo świecą
Jugol - Sro Lut 11, 2009 21:07
PHJOVI dał mi konkretną odpowiedź i jest po temacie-szukam europejczyków,żadnych xenonów,soczewek itp,itd.PHJOVI dziękuję za pomoc i temat uważam za zamknięty
P.S.
...zapomniałem dodać dobranoc-zaraz trzeba zawijac w kierunku pracy
Brt - Sro Lut 11, 2009 21:07
pamietam z R45 walkie i emesa, ze światło było jasne i jakośwydaje mi się, że dosć dobrze świeciły .... co do stacji diagnostycznej ..... ja mam akurat kiepskie doświadczenie z ustawionymi przez nich światłami po wyjexdzie od nich sam na pierwszej z brzegu ścianie je poprawiałem, bo swieciły 10m przed autem ... moze są za nisko ustawione jednak
maciej - Sro Lut 11, 2009 21:08
BoloSr napisał/a: | no to moze zle mial ustawione |
Raczej nie, ale jakoś nie zrobiły na mnie wrażenia.
BoloSr napisał/a: | w punto siwecilo duzo lepiej poprostu i tyle |
Nie mówię, że nie, ale to nie tak, że soczewki są super, a reszta beee, a tak zrozumiałem Twój poprzedni post.
BoloSr napisał/a: | moze je troche podniesc |
To może być rozwiązanie.
Jugol napisał/a: | Zaczynam więc poszukiwania europejskich |
www.tomateam.pl - spytaj, może Tomi ma jakieś zamienniki lub oryginały nie są w jakiejś drastycznej cenie...
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 21:10
Brt napisał/a: | pamietam z R45 walkie i emesa, ze światło było jasne i jakośwydaje mi się, że dosć dobrze świeciły .... co do stacji diagnostycznej ..... ja mam akurat kiepskie doświadczenie z ustawionymi przez nich światłami po wyjexdzie od nich sam na pierwszej z brzegu ścianie je poprawiałem, bo swieciły 10m przed autem ... moze są za nisko ustawione jednak |
moze masz racje ale niechcialbym oslepiac ludzi bo w sumie moge sobie sam podniesc tylko ile ?
bo masz racje swieca moze z 10-20 metrow przed autem a potem juz ciemno
Jugol - Sro Lut 11, 2009 21:10
...uważam ,że R 45 ma dobre światła,tylko moje akurat biją po oczach tych z przeciwka,ale to wina typu-ruch lewostronny,a nie że są słabe.Ciach bajera.....
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 21:12
Konix napisał/a: | Cytat: | podobac to sie moze ogolnie R a nie te lampy bo one wogole nie siweca |
Pożycz sobie od kolegi fiata 126p na 2 tygodnie, przestaniesz narzekać, że w R światła słabo świecą |
no mozna tez an samych postojowkach jezdzic tez
Brt - Sro Lut 11, 2009 21:14
hmm gdzieś był podany na forum dokładny opis ustawiania reflektorów ... stajesz przed ścianą, zaznaczasz środek lamp i poniżej środka punkty o ileś cm niżej , póxniej odsuwasz sie ileś metrów od ściany i ... kręcisz śrubkami Dokładnych wartości nie pamiętam w google tez pewnie znajdziesz
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 21:16
Brt napisał/a: | hmm gdzieś był podany na forum dokładny opis ustawiania reflektorów ... stajesz przed ścianą, zaznaczasz środek lamp i poniżej środka punkty o ileś cm niżej , póxniej odsuwasz sie ileś metrów od ściany i ... kręcisz śrubkami Dokładnych wartości nie pamiętam w google tez pewnie znajdziesz |
kiedys szukalem i za choinke nie moglem znalesc bo az mnie krecilo zeby sam to zrobic ale facet na przegladzie powiedzial ze jest OK wiec zostawilem i tak jezdzie
Jugol - Sro Lut 11, 2009 21:19
maciej u toma są tylko prawe i po 916pln
Lechos - Sro Lut 11, 2009 21:21
BoloSr napisał/a: | poprostu zrobic cos takiego jak maja swiatla w normalnych autach czyli gladki klosz i do tego soczewke |
BoloSr napisał/a: | Lechos napisał/a: | BoloSr czemu kupiles nienormalne autko? |
ja nic takiego jak ty nie napisalem tylko pisze ze lampy mlby by byc takie jak w 75(ZT) kseony albo soczewkowe |
skoro piszesz, ze normalne autko ma kxenony lub soczewki to jak nazwiesz autko z tradycyjnymi kloszami?
BoloSr napisał/a: | | gdzie i kiedy bo juz zaczynam trenowac
[ Dodano: Sro Lut 11, 2009 21:26 ]
BoloSr napisał/a: | kiedys szukalem i za choinke nie moglem znalesc | w TYM temacie masz jak sie ustawia swiatla
Brt - Sro Lut 11, 2009 21:50
BoloSr napisał/a: | Pożycz sobie od kolegi fiata 126p na 2 tygodnie, przestaniesz narzekać, że w R światła słabo świecą |
No gdybyś pożyczył mojego ex maluszka, to coś czuję, że byś póxniej narzekał na swoje
PTE - Czw Lut 12, 2009 10:10
Jugol napisał/a: | maciej u toma są tylko prawe i po 916pln |
I taniej nowych raczej nie dostaniesz. W Rimmerbros dostępne są zarówno lewy jak i prawy (XBC104520 i XBC104530) po 176,69£ za szukę, czyli 916zł. Dodaj do tego jeszcze koszty przesyłki.
|
|