Zobacz temat - [R45] Reflektory...

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Reflektory...

Jugol - Sro Lut 11, 2009 20:22
Temat postu: [R45] Reflektory...
Czy istnieje możliwość przestawienia angielskich lamp(luster),żeby odpowiadały naszym wymogom europejskim?Nie chodzi mi o naklejki na klosz.Czy pozostaje tylko poszukiwanie europejskich reflektorów???
PHJOWI - Sro Lut 11, 2009 20:26

nie ma możliwości przeróbki
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 20:31
Temat postu: Re: [R 45]Reflektory...
Jugol napisał/a:
Czy istnieje możliwość przestawienia angielskich lamp(luster),żeby odpowiadały naszym wymogom europejskim?Nie chodzi mi o naklejki na klosz.Czy pozostaje tylko poszukiwanie europejskich reflektorów???

wypoleruj szkla i zapodaj soczewki :) :)

Jugol - Sro Lut 11, 2009 20:32

..dzięki a expresową odpowiedź :ok: Zaczynam więc poszukiwania europejskich :/

[ Dodano: Sro Lut 11, 2009 20:33 ]
Bolo co masz na myśli???Jaśniej proszę,poczuj się tak jabyś rozmawiał z blondynką :mrgreen:

Brt - Sro Lut 11, 2009 20:37

Jugol nie rób tego co pisze Bolo :mrg: :lol: chociaż jest to jakieś wyjście z sytuacji ;)
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 20:39

Jugol napisał/a:
..dzięki a expresową odpowiedź :ok: Zaczynam więc poszukiwania europejskich :/

[ Dodano: Sro Lut 11, 2009 20:33 ]
Bolo co masz na myśli???Jaśniej proszę,poczuj się tak jabyś rozmawiał z blondynką :mrgreen:

poprostu zrobic cos takiego jak maja swiatla w normalnych autach czyli gladki klosz i do tego soczewke na srodku tak jak lampy w Punto II bo te super swiecily w sosunku do R :beczy:
a to wyglada to tak

Jugol - Sro Lut 11, 2009 20:43

Bolo,nie o to mi chodzi.Podoba mi się oryginalny typ lamp.Nie skrzywdzę w ten sposób mojej Kochanicy :niee:
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 20:45

Jugol napisał/a:
Bolo,nie o to mi chodzi.Podoba mi się oryginalny typ lamp.Nie skrzywdzę w ten sposób mojej Kochanicy :niee:

podobac to sie moze ogolnie R a nie te lampy bo one wogole nie siweca :( :( :(

Lechos - Sro Lut 11, 2009 20:46

BoloSr napisał/a:
swiatla w normalnych autach

BoloSr czemu kupiles nienormalne autko? :bezradny:

BoloSr - Sro Lut 11, 2009 20:49

Lechos napisał/a:

przepraszam bardzo ale to auto jest OK ja nic takiego jak ty nie napisalem tylko pisze ze lampy mlby by byc takie jak w 75(ZT) kseony albo soczewkowe i bylo by super bo to jedyne co mnie przeszkadza po przesiadce z Punto II gdzie lampy swiecily super ale nic pozatym :) wiec prosze mi bez takich tekstow nie wyskakiwac :walka:

maciej - Sro Lut 11, 2009 20:55

BoloSr napisał/a:
lampy mlby by byc takie jak w 75(ZT) kseony

To akurat nie jest dobry przykład. ;)
Jechałem z MaRKiem ZT w nocy i jakoś mnie nie powaliły - wolę chyba moje z R600 i R800, tylko brakuje mi spryskiwaczy.
BoloSr napisał/a:
albo soczewkowe

A co takiego fajnego jest w soczewkach?
Chyba wygląd - świecą tak samo - ta sama moc i kierunek światła.
I tak samo mogą być dobrze, jak i źle zaprojektowane. ;)

BoloSr - Sro Lut 11, 2009 20:59

maciej napisał/a:
BoloSr napisał/a:
lampy mlby by byc takie jak w 75(ZT) kseony

To akurat nie jest dobry przykład. ;)
Jechałem z MaRKiem ZT w nocy i jakoś mnie nie powaliły - wolę chyba moje z R600 i R800, tylko brakuje mi spryskiwaczy.
BoloSr napisał/a:
albo soczewkowe

A co takiego fajnego jest w soczewkach?
Chyba wygląd - świecą tak samo - ta sama moc i kierunek światła.
I tak samo mogą być dobrze, jak i źle zaprojektowane. ;)

no to moze zle mial ustawione :(
w punto siwecilo duzo lepiej poprostu i tyle te w MG mam ustawione dobrze na stacji diagnostycznej :) i do tego nowe zarowki i swieca strasznie nisko moze to byc przyczyna tego ze slabo swieca (malo sowietlaja tak chyba bedzie lepiej :( ) moze je troche podniesc :rotfl:

Jugol - Sro Lut 11, 2009 21:03

Panowie cisza mnie tu w temacie,bo się jeszcze przezemnie pochamracie :mrgreen:
Konix - Sro Lut 11, 2009 21:06

Cytat:
podobac to sie moze ogolnie R a nie te lampy bo one wogole nie siweca :(

Pożycz sobie od kolegi fiata 126p na 2 tygodnie, przestaniesz narzekać, że w R światła słabo świecą :mrgreen:

Jugol - Sro Lut 11, 2009 21:07

PHJOVI dał mi konkretną odpowiedź i jest po temacie-szukam europejczyków,żadnych xenonów,soczewek itp,itd.PHJOVI dziękuję za pomoc i temat uważam za zamknięty :ok:

P.S.

...zapomniałem dodać dobranoc-zaraz trzeba zawijac w kierunku pracy :/

Brt - Sro Lut 11, 2009 21:07

pamietam z R45 walkie i emesa, ze światło było jasne i jakośwydaje mi się, że dosć dobrze świeciły :hm: .... co do stacji diagnostycznej ..... ja mam akurat kiepskie doświadczenie z ustawionymi przez nich światłami ;) po wyjexdzie od nich sam na pierwszej z brzegu ścianie je poprawiałem, bo swieciły 10m przed autem ;) ... moze są za nisko ustawione jednak :hm:
maciej - Sro Lut 11, 2009 21:08

BoloSr napisał/a:
no to moze zle mial ustawione :(

Raczej nie, ale jakoś nie zrobiły na mnie wrażenia. :)
BoloSr napisał/a:
w punto siwecilo duzo lepiej poprostu i tyle

Nie mówię, że nie, ale to nie tak, że soczewki są super, a reszta beee, a tak zrozumiałem Twój poprzedni post. ;)
BoloSr napisał/a:
moze je troche podniesc

To może być rozwiązanie. :ok: ;)
Jugol napisał/a:
Zaczynam więc poszukiwania europejskich :/

www.tomateam.pl - spytaj, może Tomi ma jakieś zamienniki lub oryginały nie są w jakiejś drastycznej cenie...

BoloSr - Sro Lut 11, 2009 21:10

Brt napisał/a:
pamietam z R45 walkie i emesa, ze światło było jasne i jakośwydaje mi się, że dosć dobrze świeciły :hm: .... co do stacji diagnostycznej ..... ja mam akurat kiepskie doświadczenie z ustawionymi przez nich światłami ;) po wyjexdzie od nich sam na pierwszej z brzegu ścianie je poprawiałem, bo swieciły 10m przed autem ;) ... moze są za nisko ustawione jednak :hm:

moze masz racje ale niechcialbym oslepiac ludzi bo w sumie moge sobie sam podniesc tylko ile ?? ?
bo masz racje swieca moze z 10-20 metrow przed autem a potem juz ciemno :( :(

Jugol - Sro Lut 11, 2009 21:10

...uważam ,że R 45 ma dobre światła,tylko moje akurat biją po oczach tych z przeciwka,ale to wina typu-ruch lewostronny,a nie że są słabe.Ciach bajera.....
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 21:12

Konix napisał/a:
Cytat:
podobac to sie moze ogolnie R a nie te lampy bo one wogole nie siweca :(

Pożycz sobie od kolegi fiata 126p na 2 tygodnie, przestaniesz narzekać, że w R światła słabo świecą :mrgreen:

no mozna tez an samych postojowkach jezdzic tez :)

Brt - Sro Lut 11, 2009 21:14

hmm gdzieś był podany na forum dokładny opis ustawiania reflektorów ... stajesz przed ścianą, zaznaczasz środek lamp i poniżej środka punkty o ileś cm niżej , póxniej odsuwasz sie ileś metrów od ściany i ... kręcisz śrubkami ;) Dokładnych wartości nie pamiętam :roll: w google tez pewnie znajdziesz ;)
BoloSr - Sro Lut 11, 2009 21:16

Brt napisał/a:
hmm gdzieś był podany na forum dokładny opis ustawiania reflektorów ... stajesz przed ścianą, zaznaczasz środek lamp i poniżej środka punkty o ileś cm niżej , póxniej odsuwasz sie ileś metrów od ściany i ... kręcisz śrubkami ;) Dokładnych wartości nie pamiętam :roll: w google tez pewnie znajdziesz ;)

kiedys szukalem i za choinke nie moglem znalesc bo az mnie krecilo zeby sam to zrobic ale facet na przegladzie powiedzial ze jest OK wiec zostawilem i tak jezdzie :sad:

Jugol - Sro Lut 11, 2009 21:19

maciej u toma są tylko prawe i po 916pln :shock:
Lechos - Sro Lut 11, 2009 21:21

BoloSr napisał/a:
poprostu zrobic cos takiego jak maja swiatla w normalnych autach czyli gladki klosz i do tego soczewke

BoloSr napisał/a:
Lechos napisał/a:

ja nic takiego jak ty nie napisalem tylko pisze ze lampy mlby by byc takie jak w 75(ZT) kseony albo soczewkowe

skoro piszesz, ze normalne autko ma kxenony lub soczewki to jak nazwiesz autko z tradycyjnymi kloszami?
BoloSr napisał/a:
:walka:
gdzie i kiedy :mrgreen: bo juz zaczynam :boks: trenowac

[ Dodano: Sro Lut 11, 2009 21:26 ]
BoloSr napisał/a:
kiedys szukalem i za choinke nie moglem znalesc
w TYM temacie masz jak sie ustawia swiatla
Brt - Sro Lut 11, 2009 21:50

BoloSr napisał/a:
Pożycz sobie od kolegi fiata 126p na 2 tygodnie, przestaniesz narzekać, że w R światła słabo świecą

No gdybyś pożyczył mojego ex maluszka, to coś czuję, że byś póxniej narzekał na swoje :P :twisted:

PTE - Czw Lut 12, 2009 10:10

Jugol napisał/a:
maciej u toma są tylko prawe i po 916pln :shock:

I taniej nowych raczej nie dostaniesz. W Rimmerbros dostępne są zarówno lewy jak i prawy (XBC104520 i XBC104530) po 176,69£ za szukę, czyli 916zł. Dodaj do tego jeszcze koszty przesyłki.