|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200] Który pilot jest lepszy
marcze83 - Czw Lip 09, 2009 16:04 Temat postu: [R 200] Który pilot jest lepszy którego pilota używać na co dzień: (17 TN), czy (3TXB), z którym jest mniej problemów?
staf - Czw Lip 09, 2009 16:40
Przeczytaj to. Może ci pomoże.
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=148718
des - Czw Lip 09, 2009 22:00
Z tego co wiem to ten ma większy zasięg i bateria dłużej wytrzymuje.
natomiast
Tego mam, zasięg przy nowej baterii, która wytrzymuje ok 4 miesięcy wynosi jakieś 2 metry. Z biegiem czasu oczywiście zasięg maleje.
Ogólnie te piloty to totalna porażka.
Myślałem już żeby zamienić centralkę z pilotami na takie z allegro bo tamte mają mega zasięg kilkudziesięciu metrów, ale nie wiem czy takie coś zadziała.
tian - Pią Lip 10, 2009 08:07
aiwer napisał/a: | 3TXB
Tego mam, zasięg przy nowej baterii, która wytrzymuje ok 4 miesięcy wynosi jakieś 2 metry. Z biegiem czasu oczywiście zasięg maleje. |
Ja mam też taki pilot, baterie mam juz 3ci rok, zasięg spokojnie 4-5m (na nowej baterii nawet z 4go piętra łapał)
Ale to zależne jest od sztuki, Kolega Kozik zaledwie miał zasięg 0,5-1 m
fearless - Pią Lip 10, 2009 08:12
mrd napisał/a: | Ale to zależne jest od sztuki, Kolega Kozik zaledwie miał zasięg 0,5-1 m | Wydaje mi się, że zależy od stanu rezonatora kwarcowego, ale to tylko moje osobiste zdanie
szoso - Pią Lip 10, 2009 08:25
ja mam 3TXA i jak wymienie baterię to ciągnie całkiem przyzwoicie ale na drugi dzień zasięg maleje do około 2m
nie wiem co jest grane
Vesper416 - Pią Lip 10, 2009 08:39
A czy jakiś spec mógl by sie wypowiedziec czy da rade podmienic centralny wraz z pilotami na jakis zamiennik na allegro oczywiscie nie pasujacy do rovera. Pewnie problem bedzie tylko z immo
szoso - Pią Lip 10, 2009 08:42
Vesper416 napisał/a: | Pewnie problem bedzie tylko z immo |
jakby go wywalić to nic już nie będzie stało na przeszkodzie
Vesper416 - Pią Lip 10, 2009 08:51
http://allegro.pl/item674...ojego_auta.html
ten pilot posiada funkcje odciecia immobilaizera: (tylko nie wiadomo jak to w praktyce zadziała i czy w ogóle zadziała)
ALARM KOMPLETNY I GOTOWY DO MONTAŻU:
-2 NAJNOWSZE PILOTY SCYZORYK
-CENTRALA ALARMU
-PRZEKAŹNIK ROZŁĄCZAJĄCY-IMMOBILIZER
-CZUJNIK WSTRZĄSOWY
-2xLOGO
-CZUJNIK POD PRZEDNIĄ KLAPĘ
-GŁOŚNA SYRENKA
-WIĄZKI ELEKTRYCZNE
-DIODA
-PRZYCISK SERWISOWY
-INSTRUKCJA OBSŁUGI-POLSKA
-PISEMNA GWARANCJA 24 M-CE
-DOWÓD ZAKUPU(paragon/faktura)
-PORADNIK
szoso - Pią Lip 10, 2009 08:58
Vesper416 napisał/a: | PILOTY SCYZORYK |
kurde nie ma to jak scyzoryk,fajna sprawa
Vesper416 - Pią Lip 10, 2009 09:05
chyba sie zastanowię nad wyciceciem fabrycznego immo ten alarm zawiera wlasny immo a poza tym powszechnie wiadomo ile kłopotów przysparzają fabryczne immo.
Koszt nie wielki a jaki komfort normalne piloty które mają pożądny zasięg i multum opcji zabezpieczających auto plus dodatkowe opcje które mi sie mega podobają np. zdalne włączenie ogrzewania postojowego dobre na zime
Ale jeszcze zaczekam aż jakieś spece się odezwą!
szoso - Pią Lip 10, 2009 09:10
Vesper416 napisał/a: | a poza tym powszechnie wiadomo ile kłopotów przysparzają fabryczne immo. |
wkur... mnie te immo i te piloty i wszystko co z tym związane
Vesper416 - Pią Lip 10, 2009 09:17
Ja nie dawno kupiłem roverka i jak pierwszy raz pojechalem na jazde probną to ja pie....
Akumulator słaby i pusty bak oczywiscie. samochód stanął mineło chwile czasu i sie cholerstwo uzbroiło. Potem podłączyliśmy agregacik zeby odpalic a tu tylko "CYK"
i nikt nawet kolo z komisu nie wiedzial co jest grane dopiero jak wykonał ileś tam telefonów to sie udało....
A teraz to sie boję wymienić akumulator bo jak czytam na forum to czesto zdarza sie przy zmianie ze immo fiksuje....
szoso - Pią Lip 10, 2009 09:22
Vesper416 napisał/a: | A teraz to sie boję wymienić akumulator bo jak czytam na forum to czesto zdarza sie przy zmianie ze immo fiksuje.... |
wiesz może nie tak fiksuje jak to że ludzie źle synchronizują piloty po odłączeniu aku
jak szybko podmienisz aku to jest nadzieja że nie trzeba będzie nic synchronizować
Vesper416 - Pią Lip 10, 2009 09:27
Mniejsza o to wole sobie założyc cos normalnego z czy będe miał pewność że mnie nie zawiedzie poza tym wk... mnie na parkingu przed marketem szukasz auta a inni robią sobie panick i beep beep i juz wiedzą gdzie auto stoi a my chociażbyś stał obok niego to jak pilot ma humor to wiadomo.... i wciskaj kilka razy przyciski (totalna porażka!!!)
szoso - Pią Lip 10, 2009 09:38
Vesper416 napisał/a: | poza tym wk... mnie na parkingu przed marketem szukasz auta a inni robią sobie panick i beep beep i juz wiedzą gdzie auto stoi a my chociażbyś stał obok niego to jak pilot ma humor to wiadomo.... i wciskaj kilka razy przyciski (totalna porażka!!!) |
wiem coś o tym,zgubiłem kiedyś auto pod Mediamarkt w Markach,popierdzieliło mi sie i nie mogłem go znaleźć i myślałem że mi zaj... a tak zrobiłbym pik pik i po sprawie
TomC - Pią Lip 10, 2009 12:40
Przesadzacie. Mój z głowy ciągnie koło 10 - 12m. Normalnie około 6m.
Krótki zasięg pilota ma niepodważalny plus. Złodziej nie zeskanuje pilota jak to bywa w alarmach które działają z 8km.
marcze83 - Pią Lip 10, 2009 14:18
Cytat: | chyba sie zastanowię nad wyciceciem fabrycznego immo |
Vesper416 napisał/a: | Koszt nie wielki a jaki komfort |
niewielki tzn. ile u mnie wołają od 400 d0 600pln podobno zależy jaki moduł czy coś, a pilot działa mi do ok 1,5 metra na nowej baterii
kasjopea - Pią Lip 10, 2009 14:25
szosownik, i Vesper416, możecie konwersować bez używania przekleństw. Co z tego, że wykropkujecie i tak każdy wie, o co chodzi.
szoso - Pią Lip 10, 2009 14:43
kasjopea napisał/a: | Co z tego, że wykropkujecie i tak każdy wie, o co chodzi. |
na pewno wie o co chodzi ale wykropkowane jest po cenzurze więc to nie przekleństwo proszę pani
ale jeśli takie jest twoje życzenie to proszę bardzo
kasjopea - Pią Lip 10, 2009 14:48
Dziękuję
Vesper416 - Pią Lip 10, 2009 15:00
Również przepraszam
To jak montowałaś ktoś już nie fabryczny alaram w roverku?
|
|