|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Kontrowersje nt. "dowcipu"
magneto - Pon Kwi 19, 2010 19:26
Co najbardziej lubi Tusk?
- zimnego Lecha
PS. przepraszam wszystkich których uraziłem
Ciufa - Pon Kwi 19, 2010 19:29
ja to słyszałem troche inaczej
czym Putin przywitał Tuska podczas ostatniej wizyty w Rosji?
-zimnym Lechem
magneto - Pon Kwi 19, 2010 19:36
Ciufcia, teraz dostaniemy warna za złamanie regulaminu, albo nas zbanują tak jak sovieta
Chris83 - Pon Kwi 19, 2010 20:37
Masz rację Markzo.
Nieprzemyślałem.
Markzo - Pon Kwi 19, 2010 20:43
Chłopaki... schodzicie poniżej pewnego poziomu...
Mayson - Pon Kwi 19, 2010 20:52
magneto napisał/a: | Co najbardziej lubi Tusk?
- zimnego Lecha
PS. przepraszam wszystkich których uraziłem |
Ty nikogo nie uraziłeś - Ty pokazałeś swój poziom spod budki z piwem. I smutne tylko, że napisał to człowiek mający 34 lata, a więc niby dorosły.
sTERYD - Pon Kwi 19, 2010 21:00
ej no chociaż tutaj nie wprowadzajcie polityki dowcip jak dowcip nie każdego musi śmieszyć
benola - Pon Kwi 19, 2010 21:03
Ciekawe jak się poczujecie, gdy po stracie kogoś bliskiego inni będą dowcipkować z waszego nieszczęścia.Polecam odrobinę zastanowienia.
Mayson - Pon Kwi 19, 2010 21:08
sTERYD napisał/a: | ej no chociaż tutaj nie wprowadzajcie polityki dowcip jak dowcip nie każdego musi śmieszyć |
Może poczekajmy, aż trumny ostygną
olek997 - Pon Kwi 19, 2010 21:41
lekkie przegięcie.... troche brak taktu zwykłego
magneto - Wto Kwi 20, 2010 12:42
sTERYD napisał/a: | ej no chociaż tutaj nie wprowadzajcie polityki dowcip jak dowcip nie każdego musi śmieszyć |
Dokładnie.
Mayson napisał/a: | Może poczekajmy, aż trumny ostygną |
Dowcip słyszałem już w drugi dzień po tragedii i czekałem aż skończy się żałoba
olek997 - Wto Kwi 20, 2010 16:14
magneto, mamy Ci pomnik z tej okazji wystawić?
Krzysi3k - Wto Kwi 20, 2010 16:22
Dajcie już spokój, koniec.
olek997 - Wto Kwi 20, 2010 16:51
Krzysi3k,
magneto - Wto Kwi 20, 2010 18:18
olek997 napisał/a: | magneto, mamy Ci pomnik z tej okazji wystawić? |
Jakieś komleksy leczysz?.Masz problemy to nie czytaj tego wątku i bedzie ok.
To jest hydepark i chyba każdy może napisac to na co ma ochote.
Jak napisał sTERYD dowcip nie musi każdego śmieszyć
Definicje dowcipu masz tu,poczytaj moze zrozumiesz:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dowcip
Jeśli złamałem regulamin to moderatorzy to na pewno zauważą i wyciągną konsekwencje.
olek997 - Wto Kwi 20, 2010 20:02
magneto, póki co widze ze ty masz problem bo sie tłumaczysz jak dziecko w przedszkolu! do że dowcip nie musi nikogo śmieszyć nie ma nic wspólnego z poczuciem przyzwoitości i trzymaniem odpowiedniego poziomu! a Ty tak jak pisał kolega Mayson pokazujesz poziom tak zwazny z pod budki z piwem.
-IKS- - Wto Kwi 20, 2010 20:14
olek997 napisał/a: | magneto, póki co widze ze ty masz problem bo sie tłumaczysz jak dziecko w przedszkolu! do że dowcip nie musi nikogo śmieszyć nie ma nic wspólnego z poczuciem przyzwoitości i trzymaniem odpowiedniego poziomu! a Ty tak jak pisał kolega Mayson pokazujesz poziom tak zwazny z pod budki z piwem. |
tutaj się z Tobą nie zgodzę...
zauważyłam, że wielu naszych rodaków właśnie dowcipkując na trudne tematy jakoś sobie z nimi radzi...
olek997 - Wto Kwi 20, 2010 22:38
-IKS-, a nie uwazasz ze to smiesznie troche? fakt no jest to jakis sposób ale to tkaie troche chowanie głowy a nie stawienia czola.
benola - Wto Kwi 20, 2010 23:09
Szanowna- IKS-jak w przyszłości spotka Cię jakaś tragedia/czego nikomu nie życzę/ spróbuj rozładować towarzyszące przeżycia głupkowatym żartem.Trochę powagi nad tymi 96 trumnami.Dla bezmyślności nie ma żadnego usprawiedliwienia.W każdej sytuacji.Pozdrawiam.
olek997 - Sro Kwi 21, 2010 01:03
benola,
-IKS- - Sro Kwi 21, 2010 08:04
benola napisał/a: | Szanowna- IKS-jak w przyszłości spotka Cię jakaś tragedia/czego nikomu nie życzę/ spróbuj rozładować towarzyszące przeżycia głupkowatym żartem.Trochę powagi nad tymi 96 trumnami.Dla bezmyślności nie ma żadnego usprawiedliwienia.W każdej sytuacji.Pozdrawiam. |
szanowny benola, akurat następnego dnia po tragedii w Smoleńsku zmarła moja Babcia
ja tylko napisałam, że rozumiem osoby, które na takie zdarzenia reagują próbą rozładowania napięcia poprzez śmiech, co niekoniecznie znaczy, że ja tak reaguję
również pozdrawiam
benola - Sro Kwi 21, 2010 08:29
Współczuję -IKS-,ale chodziło mi głównie o "twórców" tego typu dowcipów.
Tempest - Sro Kwi 21, 2010 14:45
benola napisał/a: | ...chodziło mi głównie o "twórców" tego typu dowcipów. |
tacy twórcy to przeważnie nie muszą lubić osób o których tworzą dowcipy
mnie się akurat ten spodobał
pisałeś wcześniej o nienaśmiewaniu się z 96 ofiar tego wypadku - tak się składa, że "dowcip" dotyczył tylko jednej osoby i tak jak ogólnie jest to przykra sprawa z tym wypadkiem to tak nie uważam, żeby robić z tego takie wielkie halo i robić z prezydenta nie wiadomo jakiego bohatera narodowego
był to zwykły koleś, który niczym się nie wyróżniał ani nie miał żadnych zasług a zrobili z niego męczennika i to co chrzanił podczas swojej kadencji to zamienili na plusy
muszę poszukać takiego fajnego porównania "Kaczora" z przed i po co było zapodane na Demotywatorach - tam idealnie podsumowano jak się z niego naśmiewano jak zaczynał prezydenturę i po wypadku
kepo - Sro Kwi 21, 2010 14:51
lubie placki
dobryziom - Sro Kwi 21, 2010 14:52
Tempest napisał/a: | benola napisał/a: | ...chodziło mi głównie o "twórców" tego typu dowcipów. |
tacy twórcy to przeważnie nie muszą lubić osób o których tworzą dowcipy
mnie się akurat ten spodobał
pisałeś wcześniej o nienaśmiewaniu się z 96 ofiar tego wypadku - tak się składa, że "dowcip" dotyczył tylko jednej osoby i tak jak ogólnie jest to przykra sprawa z tym wypadkiem to tak nie uważam, żeby robić z tego takie wielkie halo i robić z prezydenta nie wiadomo jakiego bohatera narodowego
był to zwykły koleś, który niczym się nie wyróżniał ani nie miał żadnych zasług a zrobili z niego męczennika i to co chrzanił podczas swojej kadencji to zamienili na plusy
muszę poszukać takiego fajnego porównania "Kaczora" z przed i po co było zapodane na Demotywatorach - tam idealnie podsumowano jak się z niego naśmiewano jak zaczynał prezydenturę i po wypadku |
zgadzam się z przedmówcą wiec na rozluźnienie
dlaczego Kaczyńskiego pochowano na wawelu?
żeby Piłsudzki miała zawsze pod ręką zimnego Lecha
Mayson - Sro Kwi 21, 2010 14:59
Tempest napisał/a: | tacy twórcy to przeważnie nie muszą lubić osób o których tworzą dowcipy |
Właśnie o to chodzi To jest polityka miłości wg Tuska. Opluć i poniżyć nielubianą osobę. Nawet po jej tragicznej śmierci. A śmieszy to tylko oczywiście przeciwników takiej osoby, bo tak naprawdę jest to chyba tylko kwestia przyzwoitości i pewnego poziomu.
No bo skoro jest to dowcip personalny; dotyczy tragicznie zmarłego człowieka, to skoro uważasz (Ty i inni), że to "tylko dowcip", to wejdź w wątek o Huboszy, Waszego kolegi z Klubu, który zginął tragicznie w wypadku samochodowym, i skleć jakiś dowcip. No przecież jechał szybko, miał niezapięte pasy, wypadł z auta i przeleciał jakiś dystans zanim zginął, więc na pewno uda się coś z tego sklecić zabawnego. No zapraszam; w końcu to będzie "tylko dowcip"
Jugol - Sro Kwi 21, 2010 15:08
Mayson- szacun
dobryziom - Sro Kwi 21, 2010 15:10
Mayson napisał/a: | Tempest napisał/a: | tacy twórcy to przeważnie nie muszą lubić osób o których tworzą dowcipy |
Właśnie o to chodzi To jest polityka miłości wg Tuska. Opluć i poniżyć nielubianą osobę. Nawet po jej tragicznej śmierci. A śmieszy to tylko oczywiście przeciwników takiej osoby, bo tak naprawdę jest to chyba tylko kwestia przyzwoitości i pewnego poziomu.
No bo skoro jest to dowcip personalny; dotyczy tragicznie zmarłego człowieka, to skoro uważasz (Ty i inni), że to "tylko dowcip", to wejdź w wątek o Huboszy, Waszego kolegi z Klubu, który zginął tragicznie w wypadku samochodowym, i skleć jakiś dowcip. No przecież jechał szybko, miał niezapięte pasy, wypadł z auta i przeleciał jakiś dystans zanim zginął, więc na pewno uda się coś z tego sklecić zabawnego. No zapraszam; w końcu to będzie "tylko dowcip" |
to teraz ty pokazałeś swój poziom... żenada.
magneto - Sro Kwi 21, 2010 15:50
olek997 napisał/a: | magneto, póki co widze ze ty masz problem bo sie tłumaczysz jak dziecko |
Napisz mi w którym momencie się tłumaczę? Czytaj ze zrozumieniem bo w moim poprzednim poscie chciałem Ci wytłumaczyć definicje dowcipu.Jeśli dotychczas tego nie zrozumiałeś to wspułczuję.
Ley - Sro Kwi 21, 2010 16:04
Jak chcecie porozmawiać o czarnym humorze w kontekście katastrofy pod Smoleńskiem i na przykładzie "zimnego lecha" to super - chętnie przyłączę się do dyskusji.
Ale jak macie zamiar tylko kontynuować personalne wytykanie sobie różnych brzydkich cech to dyskusja może zostać brutalnie przerwana
Mi się osobiście ten dowcip podoba pod kątem budowy, gry słów, skojarzeń. Czarny humor w może zbyt bezpośrednim wydaniu, ale nic więcej. Równie dobrze mogłoby to dotyczyć Króla Lecha czy innych Lechów. Dopiero okoliczności w jakich pojawił się ten dowcip nadają mu kontrowersyjny charakter. Jedni poczują się dotknięci - inni będą się dystansować do niego, a jeszcze inni będą pękać ze śmiechu... a przynajmniej kąciki ust im się podniosą i zaraz opadną, gdy ich posiadacz uświadomi sobie, że chyba nie powinien tak zareagować na dowcip dotyczący tego co się stało...
I to jest punkt zaczepienia jeśli chcecie rozmawiać o "kontrowersjach wokół dowcipu".
Tu można rozpocząć dyskusję o tym czy takie dowcipy są potrzebne? Skąd się biorą? Czy to na pewno tylko wymysły ludzi o małym rozumku? Czy śmierć była/jest/powinna być źródłem do pojawiania się takich żartów? Można na to spojrzeć z wielu stron.
... ale ostatnią jaką chcemy oglądać na forum to personalne wytykanie sobie różnych niezbyt miłych cech. Także proszę nie zmierzajcie w tym kierunku
olek997 - Sro Kwi 21, 2010 16:06
magneto, współczucia ty wymagasz, zrozum dowcipnisiu że tu nie chodzi o żyjącą osobę tylko o kogoś kto zignął tragicznie, i nie ważne czy lubiłes prezydenta czy nie, takie kawały są nie na miejscu i pokazują taki poziom delikatnie mówiąc chama. bo trzeba otwarcie powiedzieć że to poprostu chamski i żenujący kawał. nie zorzum źle nie mówie że jestes chamem tylko mówie o poziomie Twojego kawału, ale skoro takie opowiadasz i ich bronisz.....
Mayson, popieram!
maciej - Sro Kwi 21, 2010 16:26
Jako że, mimo uwagi admina wątek toczy się w coraz mniej przyjemnym kierunku, to go zamykam.
|
|