|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [All] Warsztaty, sklepy - Pomorskie
Talladega - Wto Wrz 23, 2008 17:48 Temat postu: [All] Warsztaty, sklepy - Pomorskie mam problemy ze skrzynią automatyczną i potrzebuję pomocy. Jest ktoś w okolicy trójmiasta kto ma pojęcie o tych modelach?
blazi - Wto Wrz 23, 2008 18:14
Wejdź na stronkę www.automat.pl i tam spróbuj zapytać.
PTE - Pią Wrz 26, 2008 07:19
Zajrzyj tutaj.
MiReK - Sob Lip 31, 2010 23:33 Temat postu: [All] Warsztaty - Pomorskie Rano wybieram się na wakacje nad morze,właśnie w te rejony a dokładnie do Stegny a moje autko zaczęło"świrować" i stąd moja prośba do Was o podanie adresu jakiegoś dobrego warsztatu w woj.pomorskim który pomoże mi rozwiązać mój problem.Znalazłem na razie P.M.Auto Gdańsk na ul.Hallera 132,może coś jeszcze polecicie?(o ile dojadę szczęśliwie do celu)
apples - Nie Sie 01, 2010 09:53
jedyna napisał/a: | Znalazłem na razie P.M.Auto Gdańsk na ul.Hallera 132 | Nie licz że za dużo pomogą. Warto jednak podjechać do nich na T4.
Możesz podjechać do Malborka do Q-Service Auto Concept http://www.lista.e-sieci....to,Concept.html Możesz spróbować również w Malborku u Harasimowicza http://www.harasimowicz.c...php?page=serwis
apples - Sob Cze 11, 2011 08:35
T4 Testbook
P.M. Auto Gdańsk http://www.auto-gdansk.com.pl/
ul. Gen. J. Hallera 132
tel. 58 3449095, 58 3449096, 58 3449097
Obecnie serwis Hondy.
Kris - Sob Lip 09, 2011 22:46 Temat postu: [R75] POMOCY TRÓJMIASTO - pasek alternatora walnął w Karwi Witajcie,
Mam problem, jestem w Karwi z dwumiesięcznym bachorkiem mam we wtorek wyjeżdżać do Ostrołęki (400 km) i walnął mi pasek od alternatora, potrzebuję info gdzie co i jak i za ile. Może ktoś z Trójmiasta ma jakieś rozeznanie, każde info mile widziane. Na razie przejechałem nim jakieś 30 km w nocy na światłach, akumulator jest nowy, ale do Ostrołęki boję się ruszyć z tą awarią.
Może jeszcze ktoś wie czy to wielka mecyja założyć ten pasek w R75, wyjąłem go bez problemu, ale był pęknięty ... no to się rozpisałem, jednym słowem
HELP
apples - Nie Lip 10, 2011 10:36
Kris, numer katalogowy paska to PQS101180 - jeśli masz klimatyzacje. Osobiście nie znam nikogo w Karwi ale mam kolegę w Wejherowie (mechanik). Wysłałem Ci telefon do niego na PW. zadzwoń i zapytaj czy Ci pomoże.
Kris - Nie Lip 10, 2011 10:51
apples napisał/a: | Kris, numer katalogowy paska to PQS101180 - jeśli masz klimatyzacje. Osobiście nie znam nikogo w Karwi ale mam kolegę w Wejherowie (mechanik). Wysłałem Ci telefon do niego na PW. zadzwoń i zapytaj czy Ci pomoże. |
apples, jesteś wielki
Ale gdzie ja taki pasek dostanę teraz, w zasadzie to mam tylko poniedziałek na to....
apples - Nie Lip 10, 2011 11:25
Kris napisał/a: | Ale gdzie ja taki pasek dostanę teraz, w zasadzie to mam tylko poniedziałek na to.... | Jutro jestem w pracy więc nie mogę Ci pomóc, a dzisiaj tez nic nie kupię. Zadzwoń może do Roberta i zapytaj jak on to widzi. Sklepy motoryzacyjne ma pod ręką, a oprócz tego ma z nimi układy więc pewnie nie będzie problemu.
Jeśli wymienisz sam to w każdym motoryzacyjnym powinni Ci go ściągną. Możesz też rano zadzwonić do Pucka do sklepu motoryzacyjnego http://maps.google.pl/map...965020636235120 Jeśli nie kupisz w Pucku to pozostają sklepy w Rumi, Wejherowie lub Gdyni. Jeszcze jedna opcja InterCars http://sklep.intercars.co...SKLEP¬itle=1 i może ktoś Ci przywiezie.
[ Dodano: Nie Lip 10, 2011 12:25 ]
I jeszcze jedna opcja - kolega AAND http://www.landroverowy.pl/ jest z Tczewa i powinien mieć ten pasek.
Kris - Nie Lip 10, 2011 11:49
Dzięki apples za pomoc, postaram się jakoś to samemu ogarnąć, jak już bym całkiem nie miał opcji to będę Cię szukał
apples - Pon Lip 11, 2011 18:08
Kris, daj znać jak uporałeś się z problemem.
Kris - Pon Lip 11, 2011 21:09
apples napisał/a: | Kris, daj znać jak uporałeś się z problemem. |
A więc tak: pasek zamówiłem dziś rano w tym sklepie w Pucku telefonicznie, (pasek według nomenklatury intercasu to 5pk1200). Był na 14 i zrządzeniem losu z Pucka dostarczył mi go szfagier co akurat wracał dzisiaj z Helu
Potem pojechałem do Karwieńskich Błot i tam trafiłem jakiś taki warsztat w którym mi go wymienili dość sprawnie, także mam nadzieję że wszystko będzie OK.
Serdeczne dzięki apples jak by się tak trafiło że sie kiedyś najdziemy, wiszę Ci flaszkę
apples - Pon Lip 11, 2011 22:14
Kris napisał/a: | Serdeczne dzięki apples jak by się tak trafiło że sie kiedyś najdziemy, wiszę Ci flaszkę | Nie ma za co.
artokolos - Wto Lip 12, 2011 21:45 Temat postu: [R 75] Szukam mechanika w 3miescie do naprawy sprzęgła!!?? witam, czy jest jakis sposob zeby przez forum dotrzec do kogos kto zna sie na wnetrzu Roverów 75 i moze mi naprawic to sprzegło, o którym nawet Bóg zapomniał?:)
z gory dziekuje za odp
apples - Czw Lip 14, 2011 10:53
artokolos napisał/a: | witam, czy jest jakis sposob zeby przez forum dotrzec do kogos kto zna sie na wnetrzu Roverów 75 i moze mi naprawic to sprzegło, o którym nawet Bóg zapomniał | Silnik jest z BMW więc szukaj kogoś kto naprawia BMW. Wymiana sprzęgła to żadna filozofia i niczym się nie różni od wymiany w innych markach samochodów.
developer01 - Pon Lip 25, 2011 18:34
Ostatnio szukalem serwisu i podjechalem do AutoLeo, wczesniej robili moją Astre i Audi i za każdym razem wyjeżdżałem zadowolony. Z serwisem 75 było podobnie. Właściciel mówi że serwisuje jeszcze dwie 75 z trójmiasta więc pojęcie jakieś mają
mike-l - Pon Lip 25, 2011 19:21
Też naprawiałem auto (BMW) w AutoLeo, naprawy dobre i skuteczne, ale ceny były spore. Może coś się zmieniło od tamtego czasu.
dukat11 - Wto Lip 26, 2011 17:49
developer01, generalnie pojawiam się w Autoleo od czasu do czasu głównie na wymiany oleju. Poza tym wymieniali mi Amorki z tyłu, diagnozowali przetarty przewód od zaworu wysokiego ciśnienia (ich komp łączy się z silnikem), wymieniali tuleje wahaczy oraz grzebali w ręcznym jak zaczął hałasować. Generalnie jestem zadowolony ale ceny trzeba zbijać. Pozatym nie ma demonizować R75 to auto jak każde inne i jak nie trafia w ręce partacza to każdy mechanik da radę.
artokolos - Pon Sie 01, 2011 08:04 Temat postu: [R75] wymiana sprzęgła witam, potrzebuje naprawić sprzęgło w moim Roverku - pompka jest juz zregenerowana przez "boncky", tarcza, docisk i wysprzeglik kupione tylko moj mechanik nie chce podjąć się wymiany. czy jest ktos w 3miescie lub okolicy kto mi to wymieni? zalezy mi na czasie!
artokolos - Pon Sie 01, 2011 08:17
słuchajcie mam juz wszystkie części do wymiany sprzęgła w Roverze 75 i szukam teraz mechanika w Gdansku ktory by sie tego podjął i troche sie zdziwiłem bo w Auto Service na Hallera krzykneli mi cene za robocizne 1000 zł, a w Autoleo 380 zł... różnica spora i sie zastanawiam z czego wynika? czy mozna zaufac temu Autoleo?
mike-l - Pon Sie 01, 2011 08:57
Parę miesięcy temu miałem robione całe sprzęgło plus inne rzeczy i wyszło za (samo sprzęgło) ok 350-400 zł. W innym zakładzie proponowali mi same sprzęgło 700 zł bo R75 to "wynalazek" ... Także 1000 zł to spora przesada, jedyny problem przy tej wymianie to, że jest trochę ciasno i odpowietrzenie układu.
klimciu - Sob Sie 13, 2011 09:08 Temat postu: [R75 Tourer]Gdzie kupić koło pasowe wału korbowego w Gdańsku Jestem na wczasach padło mi koło pasowe gdzie kupić w Gdańsku. R75 2,0CDTI
apples - Sob Sie 13, 2011 12:55
Zadzwoń do kolegi AAND http://forum.roverki.eu/p...profile&u=25164 Jest z Tczewa ale nie ma problemu aby było w Gdańsku.
spettke - Czw Sty 05, 2012 21:21
witam
[ Dodano: Czw Sty 05, 2012 21:21 ]
Hej mam dobrego mechanika co przerabia pompę sprzegła do bmw do rovera 75 z Gdynia numer gg 6817962
haszczyc - Czw Sty 05, 2012 21:25
spettke, Dołączył: Dzisiaj 21:02
i specjalnie założyłeś konto na forum by nas o tym poinformować ?
jesse - Czw Sty 05, 2012 21:31
jeszcze napisz ile chce za ta przerobke
stee-zoo - Sro Maj 11, 2016 20:45
Witam...
Mam prośbę szukam Dobrego Mechanika w moim R75 2,5 V6 zbliża sie wymiana rozrządu, przy okazij chciałbym uszczelnic silnik gdzieś z pod osłon rozrządu się poci. Mechaników(partaczy) w swojej okolicy już przerabiałem po każdym trzeba bylo coś dodatkowo naprawiać.Szukam kąkretnego żetelnego mechanika do którego mógł bym z wszystkim jechac. woj.warm-maz.okolice Elbląg,Olsztyn.
Z góry wielkie Dzięki...
Marek108 - Pon Cze 10, 2019 14:14 Temat postu: Warsztat w Rumi czy ktoś może polecić dobrego mechanika ? Witam.Szukam dobrego mechanika który będzie w stanie dobrze zrobić robotę bo jak samochód mi znowu stanie w trasie to jak zona powiedziała ,że to już ostatni raz i autko pójdzie na sprzedaż.Do zrobienia jest całe sprzęgło razem z dwumasą.Autko stoi w Rumi i tylko warsztat w Rumi mnie interesuję bo nie będę brał lawety aby jechać do Gdańska czy Gdyni.Będę wdzięczny za pomoc Rover 75 CDTi
|
|