|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Gymkhana Four - Ken Block
MaReK - Wto Sie 16, 2011 20:11 Temat postu: Gymkhana Four - Ken Block Wiem, że filmik i powinien wylądować w innym temacie, ale...
myślę, że można mu poświęcić osobne miejsce w offtopicu
Maniaq, Kruszon, Tomi... część z tych ujęć w filmie, kręcona jest przy użyciu HD GoPro... to może jakaś konkurencja
A jak się Wam ogólnie podoba?
Wszystko już było jeśli chodzi o jazdę i umiejętności tego Ken'a, ale montaż i reżyseria klipu są wyczesane
dobryziom - Wto Sie 16, 2011 20:29
Ford gówno wort
andrew0503 - Wto Sie 16, 2011 20:59
Fajny, dynamiczny filmik, ujęcia nie są robione z jednej perspektywy, mamy kamerkę od środka autka, na zewnątrz i plan z autkiem w roli głównej, jest spójnie i nie ma nudy
AndrewS - Wto Sie 16, 2011 21:15
faktycznie bardzo ciekawie zrobione
mi sie bardzo podoba
balrog - Wto Sie 16, 2011 21:23
Kazda czesc jego pokazow mi sie podoba, z tym nie jest inaczej widac po filmiku ze gosciu ma bardzo luzny humor, i bardzo dobrze, dzieki temu robi fajne filmiki
kris-tofer - Wto Sie 16, 2011 21:45
Nie wiem, czy zauważyliście, ale LPG strzelało w tym Fordzie w rurę wydechową...
Remigiusz - Wto Sie 16, 2011 22:16
hehe.. i love it
MARGOS - Wto Sie 16, 2011 22:48
ale pomysł z wózkiem sklepowym to chyba podejrzał na Waszych produkcjach warszaawskich
Kozik - Sro Sie 17, 2011 06:46
wg mnie już przekombinowany ten film, fakt efekty specjalne itp ale w niektórych momentach przesadzone
slax - Sro Sie 17, 2011 10:44
poprzednie części były według mnie bardziej udane
MaReK - Sro Sie 17, 2011 11:12
Teraz to już jest sztuka dla sztuki. Ten film to zbiór efektów, pomysłów, tricków montażu...
To, że Ken ogarnia swoje auto, to już wiemy po pierwszej części
Patrząc na ilość zamontowanego sprzętu (m.in. kilkudziesięciu kamer HD GoPro), ten film nie jest już niskobudżetowym Do tego dekoracja, grafika, masa pracy i mamy blisko 10 minutowy fajny filmik - reklamówkę. Jak zakładałem ten temat, film miał ok. 300 odwiedzin na Youtube. Ciekawe ile będzie miał za miesiąc?
Pozdrawiam,
azer - Sro Sie 17, 2011 12:07
MaReK napisał/a: | Patrząc na ilość zamontowanego sprzętu (m.in. kilkudziesięciu kamer HD GoPro), ten film nie jest już niskobudżetowym | A kiedyś był takim? Myśle że te kilkadziesiąt kamer to malutki koszt. Ba powiedziałbym, że nawet dostali kase za ich wykozystanie, widać że wymienili ich jako sponsora.
Filmik sam w sobie ok Fajnie że ktoś takie coś robi. Ale poprzednie części mi się bardziej podobały, chyba w kolejności 1 najlepsza, potem 2 itd itd.
MaReK - Sro Sie 17, 2011 12:40
azer napisał/a: | A kiedyś był takim? |
Patrząc na pierwsze filmy z Kenem, czy nawet na pierwsze części Gymkhany, nie są one przepełnione taką ilością FX'ów. Wydaje mi się nawet, że jest więcej powtórzeń scen i wykorzystane jest mniej kamer. Nie wiem jak w innych częściach, bo aż tak nie analizowałem, ale chyba w tej ostatniej, pierwszy raz użyli blue i green boxów, dekoracji, itp.
Każda kolejna część będzie wymagała od producenta więcej zaangażowania i lepszych efektów. Widać po niecałych 24h filmik liczy sobie prawie 500 tyś. odwiedzin, zatem zainteresowani jest Cały film jednak to nie tylko HD GoPro To czy ktoś zwrócił kasę, czy wypożyczył sprzęt jest nieistotne, bo i tak wszystko razem kosztuje dużo. Dużo więcej niż inne Gymkhany, tak mi się zdaję przynajmniej
Tutaj mógłby się wypowiedzieć, np. Kruszon, który pracuje w firmie produkującej tego rodzaju spoty reklamowe.
kris-tofer - Sro Sie 17, 2011 14:53
MaReK, to nagrajmy coś podobnego, co za problem My nie nagramy?
Tylko nie robię za małpę
Marrkus - Sro Sie 17, 2011 20:46
A dla małpy to brawa za refleks i wyczucie...
Markzo - Czw Sie 18, 2011 23:24
bajera jest choc brakuje mi tego "czegoś" z G1
marcin316 - Pią Sie 19, 2011 15:41
Wielokrotnie przejeżdżane te same fragmenty trasy, dziesiątki czy setki powtórzeń, duży wysiłek włożony w montaż i efekty specjalne... Wygląda to na pewno spektakularnie, opanowania samochodu też kierowcy nie można odmówić, jednak w mojej opinii mamy wielu znacznie lepszych kierowców. Do końca klasy WRC śledziłem poczynania bohatera tego wątku i przynajmniej w rajdach sprawiał wrażenie średniego kierowcy, popełniał duuużo błędów na trasie.
Prawdziwą przyjemność sprawia mi i tak popis umiejętności kierowców ujeżdżających auta w specyfikacji starej klasy B
bociannielot - Pią Sie 19, 2011 18:33
http://www.youtube.com/watch?v=BQYh4A8CDV8 a tak to wygląda bez montażu
dobryziom - Pią Sie 19, 2011 21:10
WTF mówiłem ford gówno wort
MaReK - Pią Sie 19, 2011 22:15
tudzież tak wygląda
http://www.youtube.com/wa...feature=related
co nie zmienia faktu, że filmik Gymkhana jest widowiskowy
marcin316 - Sob Sie 20, 2011 07:45
"Widowiskowy" może być na różny sposób
http://www.youtube.com/watch?v=kV0YvFhYzrE
Swoją drogą auta rajdowe zadziwiają bezpieczeństwem.
shudder - Sob Sie 20, 2011 07:56
Filmiki nawet fajne momentami ale wg mnie kierowca nie umywa się do czołówki kierowców WRC . Każda scena była powtarzana pewnie kilka lub kilkanaście razy, za dużo nie potrzebnych fajerwerków...za dużo holywood w tyn wszystkim. A na rajdach już mu tak dobrze nie idzie
bociannielot - Sob Sie 20, 2011 12:12
Jest generalnie na YT jak kręcili pierwszą część - widać że trochę części zamiennych poszło do autka w czasie kręcenia, no ale generalnie chodzi tu o efekt przecież, tyle że z każdą częścią mniej prawdziwej jazdy a więcej efektów i montażu...
MaReK - Sob Sie 20, 2011 13:43
Otóż to, co mógł innego nam pokazać Ken Miał 3 części, żeby pokazać jak fajnie jeździ fiesta, kręci bączki, pali laka, driftuje, itp. itd. Teraz musiał do tego dołączyć jakąś tam fabułę... wybrał goryla, plan reklamówki, rekina, dekoracji, efektów i mamy... "Hollywoodzki" produkt. A to, że całość przejazdu jest kręcona po X razy widać choćby po śladach na drodze i chyba nikt nie wierzył w to, że on taki świetny i trasę robi całą na raz
Film jest dobrze zmontowany, troszkę nawet przesadzony z efektami, ale całość robi wrażenie i miło się ogląda. I taki miał cel, bo to jest tylko reklamówka, a nie relacja z OS-u
No to jest generalnie to samo ujęcie w najlepszym momencie przejazdu
A co do umiejętności Kena i porównywania go z czołówką WRC, to już dyskutowaliśmy o tym na spocie warszawskim... "nic cieeekaaaweegoo"
azer - Wto Lip 10, 2012 06:18
a to piątka
http://www.youtube.com/watch?v=LuDN2bCIyus
pierwsze moje skojarzenie to 'oby ludki w beeemwu za bardzo się nie wzorowali'
A tak na serio to 5ty odcinek trzyma poziom
bociannielot - Wto Lip 10, 2012 07:56
azer napisał/a: | A tak na serio to 5ty odcinek trzyma poziom | Zgadzam się trójka i czwórka już mi się tak nie podobały a piątka jednak ma to coś
Brt - Wto Lip 10, 2012 08:40
jedne lepsze inne gorsze, ale przyjemnie się to ogląda
rovek - Wto Lip 10, 2012 12:22
Ken Block robi poprostu dużo szumu, nie jest ani rajdowcem, ani drifterem, generalnie to aktor. Jeżeli ktoś zna sie na drifcie to wie, że on nie driftuje, a wykonuje power slide, a utrata trakcji w samochodzie w którym jest 650 koni jest dziecinnie prosta. Poza tym on uważa się bardziej za rajdowca, występuje nawet w jakichś rajdzikach ale jest niezauważalny. Ma dużo kasy i chce robić wszystko, ale nie wie że kto jest dobry we wszystkim nie jest dobry w niczym.
bociannielot - Wto Lip 10, 2012 12:44
rovek napisał/a: | występuje nawet w jakichś rajdzikach ale jest niezauważalny. | no nie w jakichś tam tylko w konkretnych rajdach, ale ma problemy z osiągnięciem czegokolwiek w tej dyscyplinie rovek napisał/a: | Ma dużo kasy | nie to raczej jego sponsorzy mają jej dużo i dlatego wepchali go w rajdy aby również tam promować swój produkt
kzrr - Wto Lip 10, 2012 13:28
Co nie zmienia faktu że cieszą oko takie filmiki
SyntaX - Wto Lip 10, 2012 14:21
Co ta skok lekkim Fordem.
Ja na zlocie w Skaryszewie skoczyłem Landkiem przez próg
bociannielot - Wto Lip 10, 2012 14:23
SyntaX, czekamy na Twoje video
bioly - Wto Lip 10, 2012 14:35
ladnie to wszystko wyglada Jeszcze te naklejki Monster Energy ktore poprostu wygladaja bosko
SyntaX - Wto Lip 10, 2012 14:49
Niestety nie mam wideo bo sam skok był niespodziewany jak na rajdzie Chuboszy próbowałem dogonić ekipę i nie zauważyłem.
W drodze powrotnej do domu jak wracałem z ekipą Łódzką zagapiłem się na jednej wysepce i podniosłem w powietrze lewy bok.
MaReK - Pią Lip 13, 2012 11:09
SyntaX napisał/a: | na rajdzie Chuboszy |
Oj Panie moderatorzu! Wstyd... kolega miał na imię Hubert, a jego nick był Hubosza87.
Po tragicznych wydarzeniach obejmujący stanowisko Zarząd nazwał od jego nicka ten rodzaj rajdu wpisany na stałe do kanonu letnich Zlotów Ogólnopolskich
A co do filmu. No może być, chociaż mnie się 3 pierwsze chyba bardziej podobały. Na pewno robiłby wrażenie, gdyby nie poszło na jego produkcję tylu środków finansowych Podzielam jednak zdanie, że fajnie się ogląda tego typu produkcje
Pozdrawiam,
SyntaX - Pią Lip 13, 2012 13:55
Doznałem samozapłonu ze wstydu
AndrewS - Pon Paź 28, 2013 21:52
http://www.youtube.com/watch?v=sKOaF7esBFY
|
|