Zobacz temat - Gymkhana Four - Ken Block

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Gymkhana Four - Ken Block

MaReK - Wto Sie 16, 2011 20:11
Temat postu: Gymkhana Four - Ken Block
Wiem, że filmik i powinien wylądować w innym temacie, ale...
myślę, że można mu poświęcić osobne miejsce w offtopicu ;)

Maniaq, Kruszon, Tomi... część z tych ujęć w filmie, kręcona jest przy użyciu HD GoPro... to może jakaś konkurencja ;D

A jak się Wam ogólnie podoba?
Wszystko już było jeśli chodzi o jazdę i umiejętności tego Ken'a, ale montaż i reżyseria klipu są wyczesane ;)

dobryziom - Wto Sie 16, 2011 20:29

Ford gówno wort :p
andrew0503 - Wto Sie 16, 2011 20:59

Fajny, dynamiczny filmik, ujęcia nie są robione z jednej perspektywy, mamy kamerkę od środka autka, na zewnątrz i plan z autkiem w roli głównej, jest spójnie i nie ma nudy :grin:
AndrewS - Wto Sie 16, 2011 21:15

faktycznie bardzo ciekawie zrobione

mi sie bardzo podoba

balrog - Wto Sie 16, 2011 21:23

Kazda czesc jego pokazow mi sie podoba, z tym nie jest inaczej :) widac po filmiku ze gosciu ma bardzo luzny humor, i bardzo dobrze, dzieki temu robi fajne filmiki :)
kris-tofer - Wto Sie 16, 2011 21:45

Nie wiem, czy zauważyliście, ale LPG strzelało w tym Fordzie w rurę wydechową...
Remigiusz - Wto Sie 16, 2011 22:16

hehe.. i love it :mrgreen:
MARGOS - Wto Sie 16, 2011 22:48

ale pomysł z wózkiem sklepowym to chyba podejrzał na Waszych produkcjach warszaawskich :mrgreen:
Kozik - Sro Sie 17, 2011 06:46

wg mnie już przekombinowany ten film, fakt efekty specjalne itp ale w niektórych momentach przesadzone ;)
slax - Sro Sie 17, 2011 10:44

poprzednie części były według mnie bardziej udane
MaReK - Sro Sie 17, 2011 11:12

Teraz to już jest sztuka dla sztuki. Ten film to zbiór efektów, pomysłów, tricków montażu...
To, że Ken ogarnia swoje auto, to już wiemy po pierwszej części ;D

Patrząc na ilość zamontowanego sprzętu (m.in. kilkudziesięciu kamer HD GoPro), ten film nie jest już niskobudżetowym ;) Do tego dekoracja, grafika, masa pracy i mamy blisko 10 minutowy fajny filmik - reklamówkę. Jak zakładałem ten temat, film miał ok. 300 odwiedzin na Youtube. Ciekawe ile będzie miał za miesiąc? ;)

Pozdrawiam,

azer - Sro Sie 17, 2011 12:07

MaReK napisał/a:
Patrząc na ilość zamontowanego sprzętu (m.in. kilkudziesięciu kamer HD GoPro), ten film nie jest już niskobudżetowym ;)
A kiedyś był takim? Myśle że te kilkadziesiąt kamer to malutki koszt. Ba powiedziałbym, że nawet dostali kase za ich wykozystanie, widać że wymienili ich jako sponsora.

Filmik sam w sobie ok :-) Fajnie że ktoś takie coś robi. Ale poprzednie części mi się bardziej podobały, chyba w kolejności 1 najlepsza, potem 2 itd itd.

MaReK - Sro Sie 17, 2011 12:40

azer napisał/a:
A kiedyś był takim?

Patrząc na pierwsze filmy z Kenem, czy nawet na pierwsze części Gymkhany, nie są one przepełnione taką ilością FX'ów. Wydaje mi się nawet, że jest więcej powtórzeń scen i wykorzystane jest mniej kamer. Nie wiem jak w innych częściach, bo aż tak nie analizowałem, ale chyba w tej ostatniej, pierwszy raz użyli blue i green boxów, dekoracji, itp.

Każda kolejna część będzie wymagała od producenta więcej zaangażowania i lepszych efektów. Widać po niecałych 24h filmik liczy sobie prawie 500 tyś. odwiedzin, zatem zainteresowani jest ;) Cały film jednak to nie tylko HD GoPro ;) To czy ktoś zwrócił kasę, czy wypożyczył sprzęt jest nieistotne, bo i tak wszystko razem kosztuje dużo. Dużo więcej niż inne Gymkhany, tak mi się zdaję przynajmniej ;)

Tutaj mógłby się wypowiedzieć, np. Kruszon, który pracuje w firmie produkującej tego rodzaju spoty reklamowe.

kris-tofer - Sro Sie 17, 2011 14:53

MaReK, to nagrajmy coś podobnego, co za problem :) My nie nagramy?
Tylko nie robię za małpę :D

Marrkus - Sro Sie 17, 2011 20:46

A dla małpy to brawa za refleks i wyczucie...
Markzo - Czw Sie 18, 2011 23:24

bajera jest :ok: choc brakuje mi tego "czegoś" z G1 :(
marcin316 - Pią Sie 19, 2011 15:41

Wielokrotnie przejeżdżane te same fragmenty trasy, dziesiątki czy setki powtórzeń, duży wysiłek włożony w montaż i efekty specjalne... Wygląda to na pewno spektakularnie, opanowania samochodu też kierowcy nie można odmówić, jednak w mojej opinii mamy wielu znacznie lepszych kierowców. Do końca klasy WRC śledziłem poczynania bohatera tego wątku i przynajmniej w rajdach sprawiał wrażenie średniego kierowcy, popełniał duuużo błędów na trasie.

Prawdziwą przyjemność sprawia mi i tak popis umiejętności kierowców ujeżdżających auta w specyfikacji starej klasy B :)

bociannielot - Pią Sie 19, 2011 18:33

http://www.youtube.com/watch?v=BQYh4A8CDV8 a tak to wygląda bez montażu :wink:
dobryziom - Pią Sie 19, 2011 21:10

WTF mówiłem ford gówno wort ;p
MaReK - Pią Sie 19, 2011 22:15

tudzież tak wygląda
http://www.youtube.com/wa...feature=related

co nie zmienia faktu, że filmik Gymkhana jest widowiskowy ;)

marcin316 - Sob Sie 20, 2011 07:45

"Widowiskowy" może być na różny sposób ;)
http://www.youtube.com/watch?v=kV0YvFhYzrE
Swoją drogą auta rajdowe zadziwiają bezpieczeństwem.

shudder - Sob Sie 20, 2011 07:56

Filmiki nawet fajne momentami ale wg mnie kierowca nie umywa się do czołówki kierowców WRC ;] . Każda scena była powtarzana pewnie kilka lub kilkanaście razy, za dużo nie potrzebnych fajerwerków...za dużo holywood w tyn wszystkim. A na rajdach już mu tak dobrze nie idzie :D
bociannielot - Sob Sie 20, 2011 12:12

Jest generalnie na YT jak kręcili pierwszą część - widać że trochę części zamiennych poszło do autka w czasie kręcenia, no ale generalnie chodzi tu o efekt przecież, tyle że z każdą częścią mniej prawdziwej jazdy a więcej efektów i montażu...
MaReK - Sob Sie 20, 2011 13:43

Otóż to, co mógł innego nam pokazać Ken ;) Miał 3 części, żeby pokazać jak fajnie jeździ fiesta, kręci bączki, pali laka, driftuje, itp. itd. Teraz musiał do tego dołączyć jakąś tam fabułę... wybrał goryla, plan reklamówki, rekina, dekoracji, efektów i mamy... "Hollywoodzki" produkt. A to, że całość przejazdu jest kręcona po X razy widać choćby po śladach na drodze i chyba nikt nie wierzył w to, że on taki świetny i trasę robi całą na raz ;)

Film jest dobrze zmontowany, troszkę nawet przesadzony z efektami, ale całość robi wrażenie i miło się ogląda. I taki miał cel, bo to jest tylko reklamówka, a nie relacja z OS-u ;)

marcin316 napisał/a:
"Widowiskowy" może być na różny sposób ;)
http://www.youtube.com/watch?v=kV0YvFhYzrE

No to jest generalnie to samo ujęcie w najlepszym momencie przejazdu ;)

A co do umiejętności Kena i porównywania go z czołówką WRC, to już dyskutowaliśmy o tym na spocie warszawskim... "nic cieeekaaaweegoo" :)

azer - Wto Lip 10, 2012 06:18

a to piątka
http://www.youtube.com/watch?v=LuDN2bCIyus

pierwsze moje skojarzenie to 'oby ludki w beeemwu za bardzo się nie wzorowali'

A tak na serio to 5ty odcinek trzyma poziom :)

bociannielot - Wto Lip 10, 2012 07:56

azer napisał/a:
A tak na serio to 5ty odcinek trzyma poziom
Zgadzam się :ok: trójka i czwórka już mi się tak nie podobały a piątka jednak ma to coś :)
Brt - Wto Lip 10, 2012 08:40

jedne lepsze inne gorsze, ale przyjemnie się to ogląda :)
rovek - Wto Lip 10, 2012 12:22

Ken Block robi poprostu dużo szumu, nie jest ani rajdowcem, ani drifterem, generalnie to aktor. Jeżeli ktoś zna sie na drifcie to wie, że on nie driftuje, a wykonuje power slide, a utrata trakcji w samochodzie w którym jest 650 koni jest dziecinnie prosta. Poza tym on uważa się bardziej za rajdowca, występuje nawet w jakichś rajdzikach ale jest niezauważalny. Ma dużo kasy i chce robić wszystko, ale nie wie że kto jest dobry we wszystkim nie jest dobry w niczym.
bociannielot - Wto Lip 10, 2012 12:44

rovek napisał/a:
występuje nawet w jakichś rajdzikach ale jest niezauważalny.
no nie w jakichś tam tylko w konkretnych rajdach, ale ma problemy z osiągnięciem czegokolwiek w tej dyscyplinie ;-)
rovek napisał/a:
Ma dużo kasy
nie to raczej jego sponsorzy mają jej dużo i dlatego wepchali go w rajdy aby również tam promować swój produkt :wink:
kzrr - Wto Lip 10, 2012 13:28

Co nie zmienia faktu że cieszą oko takie filmiki ;)
SyntaX - Wto Lip 10, 2012 14:21

Co ta skok lekkim Fordem.
Ja na zlocie w Skaryszewie skoczyłem Landkiem przez próg :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

bociannielot - Wto Lip 10, 2012 14:23

SyntaX, czekamy na Twoje video ;)
bioly - Wto Lip 10, 2012 14:35

ladnie to wszystko wyglada :) Jeszcze te naklejki Monster Energy ktore poprostu wygladaja bosko :d
SyntaX - Wto Lip 10, 2012 14:49

Niestety nie mam wideo bo sam skok był niespodziewany jak na rajdzie Chuboszy próbowałem dogonić ekipę i nie zauważyłem.

W drodze powrotnej do domu jak wracałem z ekipą Łódzką zagapiłem się na jednej wysepce i podniosłem w powietrze lewy bok. :mrgreen:

:mrgreen:

MaReK - Pią Lip 13, 2012 11:09

SyntaX napisał/a:
na rajdzie Chuboszy

Oj Panie moderatorzu! Wstyd... kolega miał na imię Hubert, a jego nick był Hubosza87.
Po tragicznych wydarzeniach obejmujący stanowisko Zarząd nazwał od jego nicka ten rodzaj rajdu wpisany na stałe do kanonu letnich Zlotów Ogólnopolskich :)

A co do filmu. No może być, chociaż mnie się 3 pierwsze chyba bardziej podobały. Na pewno robiłby wrażenie, gdyby nie poszło na jego produkcję tylu środków finansowych :) Podzielam jednak zdanie, że fajnie się ogląda tego typu produkcje :D

Pozdrawiam,

SyntaX - Pią Lip 13, 2012 13:55

Doznałem samozapłonu ze wstydu :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
AndrewS - Pon Paź 28, 2013 21:52

http://www.youtube.com/watch?v=sKOaF7esBFY