|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - Rover 75..prosze o oceny.
jarko80 - Wto Cze 26, 2012 18:05 Temat postu: Rover 75..prosze o oceny. Prosze o oceny tego autka..
http://allegro.pl/szlache...2438999931.html
rafalmis1 - Wto Cze 26, 2012 20:42
ja niewierze w przebieg, patrząc szczególnie na kierownice. Siedzenia z tyłu wytłuczone pewnie przez dzieci, powiedziałbym, ze na zdjęciu gorzej tylna kanapa wygląda niż siedzenie kierowcy, w niektórych miejscach tylne drzwi na elementach skórzanych zadarte. Tak poz tym straszny golas z niego. U mnie w miejscowości są 2 takie w takiej samej cenie w tym samym kolorze z tym samym silnikiem ale jeden ma podgrzewane fotele
sash997 - Wto Cze 26, 2012 21:47
miałem pisać że cosik golas jak na ten silnik...
pazdzi0h - Wto Cze 26, 2012 22:59
odradzam Kutno jako miejsce zakupu auta szczegolnie od handlarzy, sciemniaja strasznie w ogloszeniach, szkoda czasu i paliwa na jazde zeby ogladac auta "prezentujace sie w rzeczywistosci o wiele lepiej" a na miejscu rdza wpie.... a tym to chyba ktos ziemniaki wozil na siedzeniach z pola...
jarko80 - Sro Cze 27, 2012 07:20
Panowie przymierzam sie do kupna 75,ale nie chcialbym sie nadziac na przekladke z anglika no co zwrocic uwage by nie dac ciala...
haszczyc - Sro Cze 27, 2012 09:36
jarko80, na nr VIN, światła, siedzenia
jarko80 - Sro Cze 27, 2012 20:47
kurcze zastanawiam sie na kupnem tego autka,poczytalem troszke forum i wiem ze odradzacie silnik 1.8..hmmaz taka lkapa z nim???
druga watpliwosc...mialem juz troszke aut w zyciu ale nigdy w automacie...a mam chec na to....czy warto???pomozcie!!
PawelSki99 - Sro Cze 27, 2012 21:17
Ja akurat mam manuala ale wiadomo mi że skrzynia automatyczna w roverze to dobra japońska konstrukcja raczej nie zawodna jak się o nią dba. Jeździłem sporo autem innej marki z automatem i jedno mogę powiedzieć jeśli automat to silnik powyżej 150KM
rafalmis1 - Sro Cze 27, 2012 21:20
ja jak kupowałem, to zależało mi na dynamice i wychodziłem z takiego założenia ze przy samochodzie ważącym 1600 kg silnik o pojemności 1800 ccm i 120 km nie jest wart uwagi, do tego wydaje mi się ze tak mały silnik potrafi spalić jak 2.5 (choć nie szukałem informacji na ten temat)
co do samochodu o którym piszesz, to odradziłbym ci, ponieważ jego utrzymanie jest złe, w przebieg nie wierze wiesz i tekst, że można samochód sprawdzić na stacji, to tylko chwyt, bo ziomek już dawno wszystkie warsztaty ma załatwione w okolicy i powiedzą ci, ze wszytko OK. Mówię tak, bo sam miałem taką sytuacje. Mody chłopak pracujący na stacji, najpierw powiedział ze samochód jest w świetnym stanie, ponieważ to jego sąsiad sprzedaje, ja mu na to, że przecież sąsiada musisz zachwalać i chce zobaczyć sam samochód i jak popatrzyłem na silnik od spodu, to mi przeszło kupno, a samochód nadal na sprzedaż wiec dobrze zrobiłem
jarko80 - Sro Cze 27, 2012 21:45
rozumiem..co do dynamiki to az tak bardzo mi nie zalezy,poprostu potrzebuje autka ktore mnie z zona i przyszlym dzieciaczkiem tam gdzie chce..a ze mi sie podoba bardzo 75-tak....ten akurat egzemplarz juz sobie odpuscilem,ale szukam dalej...nie napalam sie,bo juz mi to przeszlo,wiec czekam na inne auto..interesuje mnie jasny srodek i mam nadzieje ze taki znajde..ale caly czas mam metlik w glowie...manual czy automat...ehhh
pazdzi0h - Sro Cze 27, 2012 22:16
zastanow sie nad kombi r75 to tez bardzo ladne auto, ja troche zaluje, ze kupilem sedana, jestem w podobnej sytuacji jak Ty, ja zona i miesieczne dziecko, do bagaznika wchodzi stelarz wozka i obok gondola ale ciezko juz wlozyc cos jeszcze, mozna jedynie jakies male reklamowki upchac kolo stelarza
Gonia - Pią Cze 29, 2012 01:40
pazdzi0h napisał/a: | zastanow sie nad kombi r75 to tez bardzo ladne auto, ja troche zaluje, ze kupilem sedana, jestem w podobnej sytuacji jak Ty, ja zona i miesieczne dziecko, do bagaznika wchodzi stelarz wozka i obok gondola ale ciezko juz wlozyc cos jeszcze, mozna jedynie jakies male reklamowki upchac kolo stelarza |
Potwierdzam. Sedan może trochę ładniejszy ale kombi dużo praktyczniejszy...
poprzedni...
obecny...
A w kwestii koloru, proponowała bym tak jak nasz poprzedni...
[ Dodano: Pią Cze 29, 2012 02:40 ]
W kwestii wyposażenia szukaj samochodu, który posiada conajmniej:
- elektryczne szyby x4,
- klimatronik,
- elektryczną regulację foteli (fotel kierowcy ma wtedy więcej regulacji, również kąt siedziska),
- komputer pokładowy.
Reszta wyposażenia zależnie od preferencji.
P.S. Wydaje mi się, że kombi ma trochę mniej wygodną tylną kanapę... albo mi się tylko wydaje.
pazdzi0h - Pią Cze 29, 2012 08:01
ja mam wlasnie taki srodek jak pokazuje Gonia i bardzo mi sie podoba, maly minus - cholernie nagrzewa sie w lato
a i warto dodac , ze kolo kierownicy w tym kolorze najdluzej trzyma fason
Gonia - Pią Cze 29, 2012 13:44
pazdzi0h napisał/a: | ja mam wlasnie taki srodek jak pokazuje Gonia i bardzo mi sie podoba, maly minus - cholernie nagrzewa sie w lato
a i warto dodac , ze kolo kierownicy w tym kolorze najdluzej trzyma fason |
U mnie na półce leży taka nowa, oryginalna kierownica, którą sprowadziliśmy do poprzedniego auta. Potem czekaliśmy na gałkę... aż w końcu sprzedaliśmy auto nie zmieniając jej ... ale kierownica została.
[ Dodano: Pią Cze 29, 2012 14:44 ]
Z naszą kierownicą generalnie było wszystko O.Ki. ale lubię mieć idealnie
jarko80 - Pią Cze 29, 2012 15:05
To co napisala GONIA to jestem za,przyda sie jeszcze tempomacik zastanawialem sie nad jasnym srodkiem...Ale...ladnie to wyglada,tylko ze malo praktyczne..
[ Dodano: Pią Cze 29, 2012 16:05 ]
a co pow iecie na to cus???
http://otomoto.pl/rover-7...-C24000073.html
HiS - Pią Cze 29, 2012 15:39
Gonia napisał/a: |
|
"Może" to wg mnie mało powiedziane, przyznaje kombi praktyczniejszy ale wygląd... bezdyskusyjnie sedan, kombi dla mnie jest jak karawan na trumny.
pazdzi0h - Pią Cze 29, 2012 15:58
HiS napisał/a: | Gonia napisał/a: |
|
"Może" to wg mnie mało powiedziane, przyznaje kombi praktyczniejszy ale wygląd... bezdyskusyjnie sedan, kombi dla mnie jest jak karawan na trumny. |
ladny, dobre wyposazenie, przebieg nie realny... podziel przebieg przez 13 lat i sam sobie odpowiedz kto tyle jezdzi autem...
Gonia - Sob Cze 30, 2012 09:40
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony lampy są ładne, białe (w domyśle niewypalone) co może sugerować, że faktycznie może nie mieć duż najechane, natomiast fotel kierowcy jest trochę wygnieciony.
W kwestii wypasu, to chyba pełna opcja (bo ksenony były chyba wtedy niedostępne).
Natomiast z jednego powodu auto mi się nie podoba... kolor. 75-ka powinna być ciemna aby kolor nadwozia kontrastował z chromami. A ten kolor określamy żartobliwie "majtkowym"
[ Dodano: Sob Cze 30, 2012 10:36 ]
pazdzi0h napisał/a: | HiS napisał/a: | Gonia napisał/a: |
|
"Może" to wg mnie mało powiedziane, przyznaje kombi praktyczniejszy ale wygląd... bezdyskusyjnie sedan, kombi dla mnie jest jak karawan na trumny. |
ladny, dobre wyposazenie, przebieg nie realny... podziel przebieg przez 13 lat i sam sobie odpowiedz kto tyle jezdzi autem... |
Nasze cabrio z 95 roku ma w tej chwili 152 000
Spotkałam już w życiu parę autek, które po 10 lub kilkunastu latach miały przebieg 25-50 kkm. Wszystkie były u pierwszego właściciela, więc jestem w stanie uwierzyć w mały przebieg samochodu z dużym, benzynowym silnikiem.
Gdyby to był diesel, to bym nie uwierzyła... w przypadku benzyny, trzeba to zwryfikować T4, stanem tapicerki, przełączników czy innych elementów.
[ Dodano: Sob Cze 30, 2012 10:40 ]
HiS napisał/a: | Gonia napisał/a: |
|
Do zalet kombi można dodać to, że się lepiej prowadzi, bo ma lepiej rozłożoną masę na obie osie, niż sedan
Pawkaz - Sob Cze 30, 2012 22:59
Gonia napisał/a: | Spotkałam już w życiu parę autek, które po 10 lub kilkunastu latach miały przebieg 25-50 kkm. |
Swieta prawda.Rodzice kolegi maja wozidelko z 2003 r, zakupione w salonie, ktore ma najechane 70 tys km.
Oskar - Sob Cze 30, 2012 23:10
Pawkaz, he he 70 tyś to jeszcze dużo, mój wujek ma Toyotę corolle z 2005 roku ma ją od nowości i zrobił nią zaledwie 14 tyś km. tak więc można, można
HiS - Nie Lip 01, 2012 07:43
Moi dziadkowie już 20 letnim fiatem 126p, zrobili dopiero 25.000 więcej stoi w garażu i więcej na niego chuchają niż nim jeżdżą choć to ich główne auto do "podróżowania".
|
|