|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - ROVER 25 Proszę oceńcie ten samochód
jck_ldz - Wto Kwi 23, 2013 13:32 Temat postu: ROVER 25 Proszę oceńcie ten samochód Prośba o Wasze opinie tego modelu? czy watro fatygować się i go oglądać pozdrawiam. http://otomoto.pl/rover-2...-C28756950.html
piotrekcrash - Wto Kwi 23, 2013 14:05
Osobiście nie dałbym 13k za 1.4, ale wizualnie prezentuje się fajnie;)
jck_ldz - Wto Kwi 23, 2013 14:15
szukałem 1.4 ponieważ większość poruszam się po mieście tylko nie jestem specem od tych aut i chciałem zaczerpnąć Waszych opini czy rzuca się coś niepokojącego na tych zdjęciach:)
Julek - Wto Kwi 23, 2013 14:32
tylko krotkie dystanse chcesz jezdzic?? Auto wyglada dobrze, ale wiesz ze zdjec wszystkiego sie nie dowiesz tylko tak jak kolega wyzej w zyciu bym za rovera 1.4 13k nie zaplacil
jck_ldz - Wto Kwi 23, 2013 14:48
mam do pracy ok 15 km w jedną stronę a takto raczej poruszam się po mieście na krótkich odcinkach. Cenę wydaje mi się że można by potargować, szczególnie że nie jest to najbogatsza wersja z tego co wiem bo nie ma np klimatyzacji.
szusak - Wto Kwi 23, 2013 15:53
Rover 25 1,4 z gasem za 13 tyś, bez klimatyzacji... Lepiej odrzuć to ogłoszenie. To ja swojego wystawiłem za 8 500, a realna cena za jaką bym go chciał sprzedać to 7 800.
ADI-mistrzu - Wto Kwi 23, 2013 16:02
Albo mi się wydaje, albo tylny zderzak oraz klapa mają inny odcień.
Ale tak patrze na allegro to wersje poliftowe są drogie...
Wersja przed liftem także wchodzi w grę?
jck_ldz - Wto Kwi 23, 2013 16:30
Szukałem właśnie wersji po lifcie i dużym plusem jest to że jest gaz ponieważ robię miesięcznie ok 800-900 km:).
Dzwoniłem też do gościa to mówi że ma faktury na wszystko co robił w tym aucie.
Ogólnie chciałbym wydać mniej więcej 10-12k na auto.
ADI-mistrzu - Wto Kwi 23, 2013 16:59
Najważniejsze aby nie był bity i nie mieć na starcie HGF.
Reszta to pikuś, a cena już zależy czy ktoś jest w stanie tyle dać czy nie
Chodź dziwne że niema klimy, myślałem że od 2000r. do wszystkich dawali.
Ale okablowanie najpewniej jest, więc jak byś kiedyś chciał to da się założyć.
Ogólnie co do auta:
- ciężko coś o przodzie powiedzieć ze zdjęć, ale wygląda ok.
- na pewno tylne lewy bok nie był walony, prawy ciężko powiedzieć ale raczej także nie.
- porysowany tylny zderzak na dole w okolicach żółtej naklejki.
- dziwny jest ten czarny przedni pas do którego jest przymocowany zderzak na górze, mógł by ktoś potwierdzić że tak dawali?
Jeśli auto jest w dobrym stanie, zadbane, wszystko działa i do tego ma gumy zimowe oraz letnie w dodatku z alu oraz stalówkami, to może bym się nawet na niego skusił.
Wole dać więcej i mieć pewność że z autem wszystko w porządku, niema kolizyjnej przeszłości niż zaoszczędzić np. 2 czy 3 tys i wsadzać je w naprawy czy lakierkę.
szusak - Wto Kwi 23, 2013 17:06
Ta z tymi wersjami po i przed lift to są fajne historie jak patrzymy na przebiegi.
np.: "okrąglak" rocznik 2004 - 132 tyś; polift rocznik 2004 - 67 tyś...
Julek - Wto Kwi 23, 2013 18:19
jck_ldz, ja tez robie srednio 1000km miesiecznie i mykam dieslem wcale nie narzekam podroz na naleczowa ostatnio z warszawy razem 320km wyniosla mnie 75zł;p a tak to jezdze krotkie dystanse po 10km max 20 auto mi spala 6-7l tyle ze mam wlozone wtryski SDI na serii dalo by sie zejsc ze spalaniem;p ja narazie swoim r zrobilem 10k km i problemu nie mialem choc moj egzemplarz nie nalezal do zadbanych bo kupilem za 4400zł najdrozsza opcje;p na twoim miejscu poszukalbym za 13 tys mg zr po lifcie w dieslu
ADI-mistrzu - Wto Kwi 23, 2013 18:34
Diesel nie jest do krótkich dystansów.
Ja zrobiłem 404km bez tankowania, zapłaciłem 50zł.
Samochód spala mi średnio 7.5L przy silniku 1.8 i budzie 45 więc jest cięższy.
Zazwyczaj pokonuje dystans 25km, od Legionowa za Serock także do dziewczyny.
Ale fakt faktem, gaz będzie najoszczędniejszy i w tym przypadku najlepszy chyba.
MG zazwyczaj chodzą drożej, więc poliftowy będzie albo droższy, albo bardziej zdezelowany.
Albo gorzej trafić.
jck_ldz - Sro Kwi 24, 2013 08:57
Na mg zr raczej się nie skuszę, słyszałem różne opinie że często podzespoły padają a po za tym mg zr najczęściej są tyrane przez młode dresy więc ciężej złapać fajny zadbany egzemplarz:)-takie jest moje zdanie.
Pojadę na dniach jak tylko w pracy się obrobię obejrzeć go i może się skusze jak się dogadam co do ceny z właścicielem .
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc
ADI-mistrzu - Sro Kwi 24, 2013 09:18
MG ZR to to samo co R25 tylko nieco inaczej wygląda, więc części te same
Co do styrania, fakt, więcej MG nić R.
piotrekcrash - Sro Kwi 24, 2013 10:01
Cytat: | Ale okablowanie najpewniej jest, więc jak byś kiedyś chciał to da się założyć. | Mam R25 z 2002roku.
Mój egzemplarz to wersja bez klimy i bez elektrycznych lusterek na przykład.
Dołożyłem sobie elektryczne lusterka i wiązka była przygotowana pod to jak najabrdziej wszystkie kostki itp. Czyli tylko założyć i podłączyć.
Co do klimy natomiast w mojej wiązce nie ma wyprowadzeń do podłączenia...
(wiązka zbadana bardzo dokładnie)
jck_ldz - Sro Kwi 24, 2013 14:52
Jeśli mam być szczery to nie zależy mi za bardzo na klimie gdybym jeździł w dalsze trasy to i owszem by się przydała a takto może być ale nie musi .
Co myślicie nad ofertą 10k za niego bez kół zimowych nie jest to najbogatsza wersja więc wydaje mi się ok?Opony zimowe mam swoje kupione w tamtym roku do swojego R200 więc będą pasować
ADI-mistrzu - Sro Kwi 24, 2013 17:58
Spróbuj chociaż felgi stalowe wynegocjować jeszcze
A widziałeś go? Jak się prezentuje?
brkzzz - Sro Kwi 24, 2013 18:11
jck_ldz napisał/a: | Co myślicie nad ofertą 10k za niego bez kół zimowych nie jest to najbogatsza wersja więc wydaje mi się ok? |
Myślę, że sprzedawca musi sporo zejść z ceny, jeśli chce go sprzedać. Także masz duże pole do popisu
jck_ldz - Sro Kwi 24, 2013 19:50
W niedziele mam zamiar jechać i obejrzeć go z kolegą mechanikiem żeby coś pomarudził przy oględzinach i zbił maksymalnie cene
ADI-mistrzu - Sro Kwi 24, 2013 20:03
To czekamy na relacje
jck_ldz - Pon Kwi 29, 2013 09:19
Kupiony !
Pojechaliśmy oglądać to nie było wgl do czego się doczepić
Po długich negocjacjach doszliśmy do 12k plus komplet nowych kół zimowych:)
A przy podpisywaniu umowy tak się zgadaliśmy się okazało się że jest to moja bardzo bardzo daleko rodzina .
Ogólnie jestem zadowolony świetnie się prowadzi autko no i do pełna leje się za mniej niż 90 zł hehe
ADI-mistrzu - Pon Kwi 29, 2013 10:03
W takim razie bezawaryjności i radości z autka
|
|