|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Pozostałe sprawy klubowe - Ocena Kalendarza 2014
Markzo - Wto Sty 07, 2014 17:23 Temat postu: Ocena Kalendarza 2014 Siemka
zgodnie ze słowami walkie:
Cytat: | No to czekamy na oceny, jak odbieracie tegorczny kalendarz.
Które foto najbardziej się Wam podoba?
Jak oceniacie dobó zdjęć, układ kalendarza, czytelność - słowem badamy wszystkie aspekty |
Kalendarz własnie dojechał, jakość wykonania moim zdaniem bardzo dobra. Całość osobiście mi się podoba, może pare zdjęć bym zamienił, ale to już kwestia gustu uważam, że to najlepszy z dotychczasowych kalendarzy
także moge tylko pogratulować ludziom odpowiedzialnym za jego tworzenie, kawał dobrej roboty
A i mozna by wrzucić go tutaj na forum, na pewno sporo ludzi się jeszcze zdecyduje, na parwde warto go kupić
kasjopea - Wto Sty 07, 2014 19:15
Markzo napisał/a: | i mozna by wrzucić go tutaj na forum, na pewno sporo ludzi się jeszcze zdecyduje, na parwde warto go kupić | W jakim sensie wrzucić? Jest banner kierujący do strony z zamówieniami.
Markzo - Wto Sty 07, 2014 19:18
W sensie screeny kart
emes - Wto Sty 07, 2014 21:17
Markzo, rąbek tajemnicy uchylony
Niedecydowanych zachęcamy zgłaszania się po kalendarz z pomocą formularza zamówienia
tronsek - Wto Sty 14, 2014 21:16
Ja też pokuszę się o ocenę kalendarza 2014.
Markzo napisał/a: | jakość wykonania moim zdaniem bardzo dobra | również uważam, że jakość zdjęć jak i druku kalendarza jest na wysokim poziomie.
Markzo napisał/a: | uważam, że to najlepszy z dotychczasowych kalendarzy | niestety, w tej kwestii jestem już odmiennego zdania. Jak już wspomniałem, jakość zdjęć i druku jest bardzo dobra, natomiast zawartość merytoryczna jest już dość uboga, wręcz słaba. Chyba najsłabsza ze wszystkich edycji. Praktycznie w kalendarzu mamy tylko R25, R45 i R75 wraz z ich odmianami MG i tylko jednym R600 dla odmiany. Zeszłoroczna edycja kalendarza pod tym względem była bardzo bogata, bo oprócz w/w aut był też R200 kanciak, MG TF, ROVER 105R/S, czy też Galeon.
Zdaję sobie sprawę, że może być to efektem dość skromnej ilości zdjęć nadesłanych do konkursu i nie było w czym wybierać.
Może warto na edycję 2015 (jeżeli taka będzie) trochę inaczej rozpisać konkurs na zdjęcia do kalendarza. Może warto zmienić formę kalendarza, wymagania jakości zdjęć, a wtedy może wpłynie więcej materiałów, z których będzie można wybierać.
mario409 - Wto Sty 14, 2014 21:33
Można jeszcze zamówić kalendarz? coś zostało?
walkie - Wto Sty 14, 2014 21:41
można, można - klikaj w banner na gorze forum
Harry - Wto Sty 14, 2014 22:43
też uważam, że jakoś druku i zdjęć jest bardzo dobra, ale niektóre zdjęcia nie są jakieś super
maniaq - Wto Sty 14, 2014 23:17
tronsek napisał/a: | natomiast zawartość merytoryczna jest już dość uboga, wręcz słaba. Chyba najsłabsza ze wszystkich edycji. Praktycznie w kalendarzu mamy tylko R25, R45 i R75 wraz z ich odmianami MG i tylko jednym R600 dla odmiany. |
Pewna teza...
tronsek napisał/a: | Zeszłoroczna edycja kalendarza pod tym względem była bardzo bogata, bo oprócz w/w aut był też R200 kanciak, MG TF, ROVER 105R/S, czy też Galeon. |
dowod logiczny...
tronsek napisał/a: | Zdaję sobie sprawę, że może być to efektem dość skromnej ilości zdjęć nadesłanych do konkursu i nie było w czym wybierać. |
obalenie tezy
Troche zartem troche serio , ten tok rozumowania rozumiem, ale jako ktos zaangazowany w powstanie kalendarza powiem, ze pierwszysm kryterium jest jakosc. Niestety z nadeslanych zdjec np. 800 nie bylo czego wybrac. 600 cudem sie zalapala, bo to moje foto wybrane przez innych w glosowaniu - bo nie chcialem swoich fot pchac do kalendarza, myslalem, ze to klubowicze i sympatycy sie zaangazuja . W glosowaniu wzielo udzial z tego co pamietam ze 30 max 40 osob.... na tylu userow ? TO kropla, czyli malo osob jest zaangazowanych w jego powstanie.
tronsek napisał/a: | Może warto na edycję 2015 (jeżeli taka będzie) trochę inaczej rozpisać konkurs na zdjęcia do kalendarza. Może warto zmienić formę kalendarza, wymagania jakości zdjęć, a wtedy może wpłynie więcej materiałów, z których będzie można wybierać. |
NA ilosc nie narzekalismy w tym roku, bo przychodzilo pod koniec etapow sporo zdjec. Prezez wysatral sie o nagrody ciekawe i warto bylo powalczyc. ALE ! Jakosc juz srednia, byly fajne zestawy zdjec ZR-a czy 45. ale jak sami piszecie chocby bylo 10 dobrych zdjec jednego auta i usera nie chielismy umieszczac...
To wszystko w waszych rekach tak na prawde
siemion_ - Wto Sty 14, 2014 23:48
tronsek napisał/a: | Może warto na edycję 2015 (jeżeli taka będzie) trochę inaczej rozpisać konkurs na zdjęcia do kalendarza. Może warto zmienić formę kalendarza, wymagania jakości zdjęć, a wtedy może wpłynie więcej materiałów, z których będzie można wybierać. |
Jak bardziej rozpisać? mamy nagrody etapowe za najciekawsze zdjęcia, może będziemy przyznawac tez kary za nie nadsyłanie zdjęć np tygodniowy ban na forum. Może będziemy rozdawac darmowe aparaty a maniaq będzie jeździł po Polsce z wykładami na temat jak zrobic zdjęcie. Po co nam wiecej zdjęć słabej jakosci? moze faktycznie jak zmniejszymy wymagania i format do A7 to wiecej zdjęć się załapie.
Słuchajcie prościej się juz nie da, trzeba po prostu wypucowac auto, wziąść aparat, ruszyć tyłek z kanapy, pojachac w fajne miejsce i trzaskać tych zdjec ile wlezie. Potem wybrać najciekawsze z takiej sesji i slac na foto(małpa)roverki.pl. Innej drogi nie ma.
WojWas - Sro Sty 15, 2014 00:52
A ja z racji, że to mój pierwszy nabyty stąd kalendarz to powiem krótko, zwięźle i na temat.
Jestem Bardzo mile zaskoczony, przez "ogromne" B
Dobra robota Panie i Panowie
monalisa2 - Sro Sty 15, 2014 11:30
Witam
Wrażenie ogólne bardzo dobre, ale jak dla Mnie za mało zróżnicowany krajobraz. Gratuluję
Markzo - Sro Sty 15, 2014 13:55
tronsek napisał/a: | niestety, w tej kwestii jestem już odmiennego zdania. Jak już wspomniałem, jakość zdjęć i druku jest bardzo dobra, natomiast zawartość merytoryczna jest już dość uboga, wręcz słaba. Chyba najsłabsza ze wszystkich edycji. Praktycznie w kalendarzu mamy tylko R25, R45 i R75 wraz z ich odmianami MG i tylko jednym R600 dla odmiany. Zeszłoroczna edycja kalendarza pod tym względem była bardzo bogata, bo oprócz w/w aut był też R200 kanciak, MG TF, ROVER 105R/S, czy też Galeon. |
to już raczej zależy od właścicieli tych modeli i tego, że widocznie nie nadesłali, lub dostarczyli słabe foty
mario409 - Sro Sty 15, 2014 23:00
To do weekendu jedna sztukę dla mnie trzymać proszę
Pawkaz - Sro Sty 22, 2014 11:17
Bardzo mi się podoba kalendarz, ubolewam troszkę nad brakiem zdjęcia kanciaka.
Pozytywnie zaskoczyły mnie podpisy przy zdjęciu, kto jest autorem.
Vigoslaw - Sro Sty 22, 2014 11:40
Również wyrażę swoją opinię na temat kalendarza
Strasznie podoba mi się jakość zdjęć i ich opracowanie, co do samochodów to są czyste i świecące (załuję trochę, że nie miały włączonych halogenów )
Krajobraz widać, że przemyślany i dobierany.
Co do propozycji zmian:
1) Czy jest możliwość zrobienia większych kółek mocowania kartek?
Te które występują przeszkadzają trochę w zmianie kartek (kartka się zacina i blokuje) jednak jest to czynność raz na miesiąc
2) Zawsze mam dylemat w takich kalendarzach, co jest ważniejsze zdjęcie czy dni.
Jak się go powiesi, to z daleszej odległości słabo widać cyferki, przez co traktuję go bardziej jako ozdobę, a nie jako coś praktycznego.
3) istnieje możliwość dodania pola np. do notatek?
Pozdrawiam,
V.
Pawkaz - Sro Sty 22, 2014 11:44
Vigoslaw napisał/a: | 3) istnieje możliwość dodania pola np. do notatek? |
oooo to rzeczywiście by się przydało Ale wtedy chyba będzie trzeba zmniejszyć wielkość zdjecia
Senn - Czw Sty 23, 2014 21:23
Popieram, że cyfry powinny być większe i pole notatek też byłoby bardzo praktyczne. Fotki bardzo fajne.
Niestety, ale muszę się pożalic ponieważ oba zamówione kalendarze są pogięte (załamania na obszarze 3x10cm). Opakowanie nie wskazywało na uszkodzenie w transporcie.
mario409 - Czw Sty 30, 2014 19:51
Dotarł kalendarz. Dzięki
madmips - Sro Lut 26, 2014 11:19
jest jeszcze możliwość zamówienia kalendarza (-y)?
kasjopea - Sro Lut 26, 2014 23:26
madmips jest, napisz pw do emesa.
|
|