|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220] O alarmie, którego nie ma
Brt - Pią Lip 06, 2007 06:47
Gabrysia napisał/a: | hmm, więc ta lampka pomiędzy prędkościomierzem a obrotomierzem czego dotyczy? |
Masz na myśli tą diodkę?? Jeśli tak to ona słuzy do sygnalizacji aktywnego alarmu i immo. Hmmmm czy u Ciebie nigdy się nie zaświecała??
Gabrysia - Pią Lip 06, 2007 10:46
no jakoś nie zuważyłam, nie świeciła się raczej
Pozdrawiam
Brt - Pią Lip 06, 2007 11:00
A nie mruga po zamknięciu i przy zamykaniu auta?? Czy masz fabrycznego pilota??
Kris - Pią Lip 06, 2007 11:22
Gabrysia napisał/a: | no jakoś nie zuważyłam, nie świeciła się raczej
Pozdrawiam |
Winna zaświecić sie stałym światłem po otwarciu drzwi (nie odrazu tylko po chwili) mrugać raz na ok 1 sek. przy zamkniętym samochodzie, migac jak szalona w momencie zamkniecia auta około 3 sek. do czasu uzbrojenia alarmu w głowice przeciw zlodziejne
Gabrysia - Pią Lip 06, 2007 11:22
nie mam alarmu
Kris - Pią Lip 06, 2007 11:24
Gabrysia napisał/a: | nie mam alarmu |
Alarm jest fabrycznie montowany w tym modelu... czuję tu jakiś manewr
Gabrysia - Pią Lip 06, 2007 11:27
, gdzie popatrzeć żeby się upewnić z tym alarmem
piter34 - Pią Lip 06, 2007 11:28
Gabrysia napisał/a: | :sad: , gdzie popatrzeć żeby się upewnić z tym alarmem |
Właśnie na tę diodę, o której pisał Kris.
sTERYD - Pią Lip 06, 2007 11:30
Cytat: | gdzie popatrzeć żeby się upewnić z tym alarmem |
zrobić test otwarciodrzwiowy:
zamykasz samochód z otwartą szybą, czekasz chwilkę, a potem owierasz wyciągając "dzyndzel" i pociągasz za klamkę.
Powinno zawyć.
Gabrysia - Pią Lip 06, 2007 11:31
ok
sprawdzimy
A czy może być tak że alarm jest tylko że nie aktywny?
[ Dodano: Pią Lip 06, 2007 12:32 pm ]
hmm, ale jeśli zrobię ten test , to jak się rozwyje to będę miała problem żeby go wyłączyć raczej
Kris - Pią Lip 06, 2007 11:33
Gabrysia napisał/a: | ok
sprawdzimy
A czy może być tak że alarm jest tylko że nie aktywny?
[ Dodano: Pią Lip 06, 2007 12:32 pm ]
hmm, ale jeśli zrobię ten test , to jak się rozwyje to będę miała problem żeby go wyłączyć raczej |
hmmm ten alarm jakoś jest chyba z immobilajzerem polączony normalnie,
a masz centralny zamek?
w sensie czy działa ?
[ Dodano: Pią Lip 06, 2007 12:35 pm ]
sTERYD napisał/a: | Cytat: | gdzie popatrzeć żeby się upewnić z tym alarmem |
zrobić test otwarciodrzwiowy:
zamykasz samochód z otwartą szybą, czekasz chwilkę, a potem owierasz wyciągając "dzyndzel" i pociągasz za klamkę.
Powinno zawyć. |
u mnie wyje jak dzyndzel podniosę juz mam wersję "wysoko czujną"
piter34 - Pią Lip 06, 2007 11:35
Gabrysia napisał/a: | hmm, ale jeśli zrobię ten test , to jak się rozwyje to będę miała problem żeby go wyłączyć raczej |
Wystarczy nacisnąć przycisk na pilocie (ten od otwierania).
sTERYD - Pią Lip 06, 2007 11:36
Cytat: | A czy może być tak że alarm jest tylko że nie aktywny? |
oczywiście, że może, tylko że to by świadczyło że ktoś gmerał przy elektronice.
nie odpowiedziałaś czy masz fabrycznego pilota...
wygląda tak:
[ Dodano: Pią Lip 06, 2007 12:37 pm ]
piter34 napisał/a: | Wystarczy nacisnąć przycisk na pilocie (ten od otwierania). |
albo zamknąć i otworzyć kluczykiem
Kris - Pią Lip 06, 2007 11:38
sTERYD napisał/a: | Cytat: | A czy może być tak że alarm jest tylko że nie aktywny? |
oczywiście, że może, tylko że to by świadczyło że ktoś gmerał przy elektronice.
nie odpowiedziałaś czy masz fabrycznego pilota...
wygląda tak:
Obrazek |
BTW: ile mnie będzie kosztowalo dorobienie 2 pilota? mam drugi kluczyk a pilota mam tylko jednego
piter34 - Pią Lip 06, 2007 11:44
Kris napisał/a: | BTW: ile mnie będzie kosztowalo dorobienie 2 pilota? mam drugi kluczyk a pilota mam tylko jednego |
Temat wielokrotnie poruszany na forum
Koszt nowego pilota, patrz allegro.
Koszt programowania, patrz cennik usług jakiegoś byłego ASO z TestBookiem.
sTERYD - Pią Lip 06, 2007 11:45
Kris napisał/a: | BTW: ile mnie będzie kosztowalo dorobienie 2 pilota? |
zależy gdzie pojedziesz...
w róznych serwisach różnie sobie zyczą, pilot używany możesz kupić bodaj za 70 złych, jeśli masz blisko do PHJOWI to ma teraz promocje i bierze 50 złych za programowanie. A przynajmniej tak się chwali
Brt - Pią Lip 06, 2007 11:45
Zakup pilota ok. 100PLN + programowanie drugie 100PLN. To drugie niestety zależy od serwisu na jaki trafisz wiec może być drożej.
Gabrysia - Pią Lip 06, 2007 13:39
pilota nie mam, więc jezeli alarm się uruchomi to będzie problem mam rozumieć..
piter34 - Pią Lip 06, 2007 13:41
Gabrysia napisał/a: | pilota nie mam |
No to masz nieźle nakombinowane auto...
sTERYD - Pią Lip 06, 2007 13:44
Gabrysia napisał/a: | pilota nie mam, więc jezeli alarm się uruchomi to będzie problem mam rozumieć.. |
powinien sie dać wyłaczyć kluczykiem
trzeba zamknąć i otworzyć kluczykiem i nie powinien już wyć
[ Dodano: Pią Lip 06, 2007 2:45 pm ]
piter34 napisał/a: | No to masz nieźle nakombinowane auto... |
oj tam moze poprostu wymontowane/rozbrojone immo
Brt - Pią Lip 06, 2007 13:49
Ja bym jednak nie ryzykował, tylko po prostu pojechał gdzieś do elektryka kumającego system stosowany w Roverkach, zeby sprawdził czy jest coś "nagrzebane" w aucie. Moze wystarczy dokupić pilota i doprogramować, a najlepiej od razu 2 szt. Tyle, że nie wiadomo gdzie najbliżej programują piloty do Roverków. Zapewnie nie wiesz Gabrysiu, czy masz kod odblokowujący immo??
Kris - Pią Lip 06, 2007 14:38
Brt napisał/a: | Zakup pilota ok. 100PLN + programowanie drugie 100PLN. To drugie niestety zależy od serwisu na jaki trafisz wiec może być drożej. |
sorki za upierdliwość w temacie... ale czy oni go programują na podstawie tego pilota co mam czy w jaki sposób?
piter34 - Pią Lip 06, 2007 14:44
Kris napisał/a: | sorki za upierdliwość w temacie... ale czy oni go programują na podstawie tego pilota co mam czy w jaki sposób? |
Programują go do Twojej centralki alarmu.
Kris - Pią Lip 06, 2007 14:48
piter34 napisał/a: | Kris napisał/a: | sorki za *&%#@* w temacie... ale czy oni go programują na podstawie tego pilota co mam czy w jaki sposób? |
Programują go do Twojej centralki alarmu. |
Właśnie dzwoniłem do Babic - 100PLN netto za programowanie.
sTERYD - Pią Lip 06, 2007 15:11
Cytat: | Programują go do Twojej centralki alarmu. |
albo raczej programują centralkę do pilota
PHJOWI - Pią Lip 06, 2007 16:53
jeśli nie masz pilotów , to nawet nie trać kasy na kompa bo się nie podłączy pod sterownik. Masz wyczyszczony immobilajzer, alarm się tobie nigdy nie załączy. Żeby przywrócić to najlepiej kupić cały zestaw, pilot+centralka+komputer silnika. Najtaniej wyjdzie.
Paul - Pią Lip 06, 2007 18:59
sTERYD napisał/a: | albo raczej programują centralkę do pilota |
A jak masz 'starego pilota', to też musi być przeprogramowany. Niedawno to ćwiczyłem u PHJOWI
Kris - Pią Lip 06, 2007 21:44
Paul napisał/a: | sTERYD napisał/a: | albo raczej programują centralkę do pilota |
A jak masz 'starego pilota', to też musi być przeprogramowany. Niedawno to ćwiczyłem u PHJOWI |
sytuacja wygląda tak, auto jest z 1997 roku i ma pilota od nowości, jak byłś ciągnięty to w babicach chyba coś robili z pilotem bo dostałem kombinację ruchów kluczykiem aby w razie czego rozbroić alarm, (zapomniałem ją lata temu )... wracając, mam tego pilota w którego ingerencja była w roku 2000 no i chcę teraz dokompletować jeszcze jeden, już zalicytowałem na allegro.. siet siet
piter34 - Pią Lip 06, 2007 22:04
sTERYD napisał/a: | albo raczej programują centralkę do pilota |
Wtedy ten drugi by się rozsynchronizował.
sTERYD - Sob Lip 07, 2007 09:25
Paul napisał/a: | A jak masz 'starego pilota', to też musi być przeprogramowany. Niedawno to ćwiczyłem u PHJOWI |
nie wiem mi do pilota nic nie podłączali
piter34 napisał/a: | Wtedy ten drugi by się rozsynchronizował. |
możliwe, jak mi programowali to stary pilot był śp
PHJOWI - Sob Lip 07, 2007 10:00
podczas programowania trzeba mieć dwa piloty . Stary i nowy . Gdyż stary pilot gubi synchronizacje jeśli nie był obecny podczas synchronizacji.
Paul - Sob Lip 07, 2007 15:20
sTERYD napisał/a: | nie wiem mi do pilota nic nie podłączali |
Do pilota nic nie podłączają, tylko do złącza diag. w aucie.
Jak masz nowego i starego pilota to oba muszą być wprogramowane na nowo, bo inaczej by się nie zgrały i działałby tylko jeden.
Kris - Sob Lip 07, 2007 15:27
Paul napisał/a: | sTERYD napisał/a: | nie wiem mi do pilota nic nie podłączali |
Do pilota nic nie podłączają, tylko do złącza diag. w aucie.
Jak masz nowego i starego pilota to oba muszą być wprogramowane na nowo, bo inaczej by się nie zgrały i działałby tylko jeden. |
ciekawe czy w takowym przypadku nie skasują za programowanie obu po 100 PLN każdy
/edit by kris: morris ma zaje... avatara
Paul - Sob Lip 07, 2007 15:37
Kris napisał/a: | ciekawe czy w takowym przypadku nie skasują za programowanie obu po 100 PLN każdy |
Mnie nie skasowali
IMHO nie powinni, w końcu nie moja wina, że taka technologia a robota ta sama.
PHJOWI - Sob Lip 07, 2007 15:39
nawet podczas pracy na testbook wyskakuje rozkaz żeby programować starego i nowego. czyli 2. Dopiero się dolicza jak klient chcę mieć 4-5 pilotów ale to tylko we firmach . I nie w Polsce:)
morris - Sob Lip 07, 2007 15:41
Cytat: | ciekawe czy w takowym przypadku nie skasują za programowanie obu po 100 PLN każdy |
To by zdrowo przegięli
Adrian355 - Sob Lip 07, 2007 17:32
Ja tam kupiłem rovera z alarmem seryjnym ale nie działającym Nie było modółu sterującego i baterii w pilocie. Za modół powiedzieli dużo!!! To żeśmy sie wkurzyli. Wujek mój zakłada alrmy. Wywalił całą instalacje seryjną opócz centralnego zamka który nie działał!!! Z alarmu została tylko dioda która nie jest podłączona I teraz nie wiem jak on to zrobił ale mamy alarm z normalnym pilotem Immo działa prawidłowo czyli po otworzeniu sie wyłącza po zamknieciu włącza. Mamy czujnik antyuderzeniowy i te duperele różne I przyjanmniej jestem pewny że mi samochodu nie sprzątną tak łatwo jak przy seryjnym alarmie. Nawet próbowałem dekla zdiąć to wyje Chociaż dekle ze 40 zł ze sklepu Ale też jak przejeżdza samochód który robi duże Brummmm to tez wyje
marthinez - Sob Lip 07, 2007 18:02
Adrian355 napisał/a: | Ale też jak przejeżdza samochód który robi duże Brummmm to tez wyje |
No znam to.
Kumpel ostatnio w kazdą burzę latał wyłączać alarm.
Adrian355 - Sob Lip 07, 2007 18:08
Ale mam fajny bajer
Wciskam lewy przycisk i wyłącza sie czujnik ruchu. Naciskam 2 raz wyłącza sie czujnik udeżeniowy
Paul - Sob Lip 07, 2007 19:05
Adrian355 napisał/a: | czujnik udeżeniowy |
Adrian, bez urazy, ale zajrzyj czasem do słownika, please
Adrian355 - Sob Lip 07, 2007 19:41
Prześle ci skan mojego zaświadczenia o dyslekcji. Tylko najpierw skaner kupie
Sorry za OT. Ale co to za forum bez OT
piter34 - Nie Lip 08, 2007 21:16
Adrian355 napisał/a: | Prześle ci skan mojego zaświadczenia o dyslekcji. |
LOL
Skoro idziemy w OT, to poprawnie jest "dysleksji".
Dysleksja to specyficzne trudności w nauce czytania i pisania.
No właśnie... Trudności, a nie niemożliwość.
GreenApple - Nie Lip 08, 2007 22:25
piter34 napisał/a: | Dysleksja to specyficzne trudności w nauce czytania i pisania |
A dyslekcja to specyficzna, silna sklonność do wagarowania...
Brt - Nie Lip 08, 2007 22:33
Paul - Nie Lip 08, 2007 22:33
GreenApple napisał/a: | A dyslekcja to specyficzna, silna sklonność do wagarowania... |
Hehe, dooooobreeee
piter34: posty o firefox oraz opera zostały przeniesione na hydepark
redi - Pią Lip 13, 2007 02:07 Temat postu: nie działającu alarm Cześć, jesli nie miga Ci dioda i migacze przy wciśnieciu uzbrojenia to przytrzymaj dłużej guzik (nie pamiętam który jeden lub drugi) wtedy uaktywnisz alarm ja w soim 75 tak zrobiłem bo generalnie centralny działał ale bez alarmu)
jesli się mylę ... sorki
|
|