|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Spoty lokalne - Opolskie, spot Turawa 25.08.2007
Tomaszi - Pon Lip 30, 2007 15:09 Temat postu: Opolskie, spot Turawa 25.08.2007 Zapraszamy na -zdaje się, że pierwszy- opolski spocik.
Proponujemy nad jeziorem Turawskim.
Zdajemy sobie sprawę, że weekend to możliwość spędzenia czasu z rodziną, dlatego kochani roverowiczki i roverowicze zgarniajcie rodzinki w swoje R i zjawiajcie się 25 sierpnia (sobota) nad jeziorkiem.
Co do ostatecznego miejsca, nie jest jeszcze konkretnie ustalone. Może ktoś zna tam fajny zakątek gdzie można było by rozłożyć grilla i posiedzieć w cieniu na trawce lub dla spragnionych kąpieli słonecznych na plaży
Chętnych prosimy o wypowiadanie się w postach.
PS. możemy nawet zrobić akcję podobną do rzeszowskiej, zaprosić każde napotkane R w swojej okolicy, bez względu czy to klubowicz, sympatyk czy w ogóle nie zrzeszony posiadacz Roverka.
Valander_wwa - Pon Lip 30, 2007 17:31 Temat postu: Re: Opolskie, spot Turawa 25.08.2007
Tomaszi napisał/a: | Zapraszamy na -zdaje się, że pierwszy- opolski spocik.
Proponujemy nad jeziorem Turawskim.
Obrazek
Zdajemy sobie sprawę, że weekend to możliwość spędzenia czasu z rodziną, dlatego kochani roverowiczki i roverowicze zgarniajcie rodzinki w swoje R i zjawiajcie się 25 sierpnia (sobota) nad jeziorkiem.
Co do ostatecznego miejsca, może ktoś zna tam fajny zakątek gdzie można było by rozłożyć grilla i posiedzieć w cieniu na trawce lub dla spragnionych kąpieli słonecznych na plaży
Chętnych prosimy o wypowiadanie się w postach.
PS. możemy nawet zrobić akcję podobną do rzeszowskiej, zaprosić każde napotkane R w swojej okolicy. |
byłem tam z miesiąc temu, bardzo przyjemna okolica
piotr8 - Pon Lip 30, 2007 17:42
Cytat: | byłem tam z miesiąc temu, bardzo przyjemna okolica |
No to zapraszamy ponownie
Tomaszi - Wto Lip 31, 2007 19:51
w najbliższą sobotę (w zależności od aury) przejadę się zwiedzić okolice jeziora, co prawda mam już koncepcję miejscówki, ale warto to sprawdzić.
PS. tylu ludzi wynalazłem na forum z opolskiego, coś około 20stu mogłem jeszcze kogoś pominąć, a tu nadal cisza
piotr8 - Wto Lip 31, 2007 21:39
Tomaszi, wyjdzie tak że tylko my bedziemy
Mysle ze ludziska sie zbiora i zaczna dołanczać.
Ogrzyk - Wto Lip 31, 2007 22:01
Tomaszi napisał/a: | PS. tylu ludzi wynalazłem na forum z opolskiego, coś około 20stu mogłem jeszcze kogoś pominąć, a tu nadal cisza |
Nie tylko z opolskeigo ale również z innych miejscowości są zainteresowani takim spocikiem.Ja np tak zobaczymy jak potoczy sie dalej organizacja takiego spocika
cz58y - Wto Lip 31, 2007 22:21
Dopiero co wróciłem z nad morza (Pustkowo, Pobierowo), ale do Turawy też przyjadę.
piotr8 - Wto Lip 31, 2007 22:22
To juz jest nas czterech
emes - Wto Lip 31, 2007 22:23
Dodam, że ja też chętnie przyjadę Myślę że reszta ekipy z Wrocławia również przyjedzie
piotr8 - Wto Lip 31, 2007 22:24
Miło by było widziec ekipe z Wrocławia
Tomaszi - Sro Sie 01, 2007 09:04
Nieee nooo nie tak, że ja tu wybiórczo opolskie tylko
Jak najbardziej zapraszamy wszyyysssssstkich chętnych
ale w dalszym ciągu liczę na frekwencję roverków z opolskiego
baki - Sro Sie 01, 2007 21:59
Witam. Postaram się także zawitać.
lepti - Sob Sie 04, 2007 17:13 Temat postu: turawa jezeli nie bede w pracy, to sie zapisuje na spotkanie
pozdro dla wszystkich
emes - Sob Sie 04, 2007 17:17
Może warto byłoby pomyśleć o spocie 2-dniowym?
tommyyogi - Nie Sie 05, 2007 19:38
Skoro Emes bedzie to chyba ja tez bede , wiec do zobaczenia. Nasza ekipa wroclawska ma plan jechac na 2 dni, pomyslcie tez o tym.
Pozdro
piotr8 - Wto Sie 07, 2007 20:13
Tomaszi jak tam sprawy spotu ?
Coś ucichło w temacie
Tomaszi - Wto Sie 07, 2007 20:19
Załatwiam wolne w pracy a właściwie to zamianę ze znajomym na niedziele. Jak się uda, to pewnie byśmy z IKS też zostali na nockę i zabalowali z pozostałymi którzy zostaną.
Piotr8 mam nadzieję, że za niedługo zrobi się tu gorrąco, chętnych powinno przybyć.
psssyt postarałem się o małą interwencje
piotr8 - Wto Sie 07, 2007 20:22
Tylko daj wiecej info gdzie konkretnie o której gdzie mozna nocleg załatwić itd.
to myśle że bedzie wiecej chętnych
React - Wto Sie 07, 2007 20:24
Witam , postaram sie też przybyć byłem posiadaczem 3 roverków z czego 1 ma mój kolega wiec jego też zaproszę .
Dziś jadąc na kort widziłem pięknego roverka a w nim piękną blondyneczkę. Była na tyle sympatyczna, że nie wiem czy był to rover 400 czy 45 moja uwaga zwrócona była w innym kierunku.Niestety jechałem focusem wiec nie byłem w kręgu zainteresowań.
Jak ktoś zna tą Panią to ją też trzeba zaprosić.
emes - Wto Sie 07, 2007 20:28
Jeżeli chodzi o noclegi, to może być problem w samej Turawie albo w okolicach, bo tam dużo wesel jest Chyba że Tomaszi wszystko załatwi i ta interwencja jest związana właśnie z noclegami w Turawie
Ogrzyk - Wto Sie 07, 2007 23:18
tommyyogi20 napisał/a: | Skoro Emes bedzie to chyba ja tez bede |
Coraz bardziej Mi sie podoba ten spocik Postaram sie również przybyć!! Ostatecznie napisze później ! narazie 28 sierp mam wolny. również podoba mi sie zlocik dwudniowy,jakieś dziewczyny mógłbym zabrać! hehe.
walkie - Sro Sie 08, 2007 06:57
Ja się od chłopaków dowiedziałam, że też jadę. Nas sztuk dwie, ja i orson.
emes - Sro Sie 08, 2007 08:47
Ekipa z Wrocławia jak zwykle zgrana, więc wszyscy pojawimy się na spocie w Turawie
Tomaszi - Sro Sie 08, 2007 10:18
Fajnie by było gdyby po tym spociku opolska grupa przynajmniej po trosze się zintegrowała, chociażby z te 5 sztuków Roverków
Informuję wszystkich chętnych, którzy mają chęć przebukować bilet powrotny na niedziele - proszę pisać kto zostanie na nocleg, wtedy będę wiedział ile mam miejsc w razie czego rezerwować. Będę dzisiaj dzwonił i pytał się o miejsca noclegowe.
Miejscem spotu będzie ośrodek "Syrenka" (północna str. jeziora), nocleg jak uda się załatwić (ruch wakacyjny) w domkach kempingowych (podobno cena od domku, może dało by sie załatwić jeden domek -teeeoretycznie 6cio osobowy). Wyposarzenie: lodówka, węzeł sanitarny, ciepła woda... w ośrodku można zjeść obiad, napić się ciepłej kawy jak i zimnego napoju również piwa...
Piszta kto będzie, szczegóły postaram się podadć wczesnym wieczorem, jak się dodzwonie.
emes - Sro Sie 08, 2007 10:25
Więc z Wrocławia najprawdopodobniej przyjadą póki co 4 osoby:
- emes - obecność potwierdzona,
- walkie z orsonem - jak widać wyżej, obecność potwierdzona,
- tommyyogi20 - obecność potwierdzona.
Jeżeli przyjedziemy, to wybieramy wersję z noclegiem
ultimate - Sro Sie 08, 2007 15:14
Też postaram się wpaść. Będę śledził forum i szczegóły dot. miejsca.
Pozdro
ultimate R45
Tomaszi - Sro Sie 08, 2007 16:50
Szybkie wyjaśnienia dotyczące domków w ośrodku Syrenka za nim zadzwonię i dowiem się czy są wolne domki.
Zainteresowani muszą się wypowiedzieć jaki chcą domek, z mediami lub bez (osobny budynek).
tutaj możecie zobaczyć CENNIK
oraz podana jest ilość domków 5cio osobowych i jakie mają NR gdyż to jest potrzebne przy zamówieniu. Jak ktoś che zamawiać samemu sobie np. domek 2u osobowy i nie tylko to jak najbardziej, wtedy ja już się nie wtrącam Zasady zamawiania oraz kontakt TUTAJ
Oby tylko były wolne domki, a jak nie to może ktoś ma możliwość załatwić wojskowy namiot na 10 osób i wtedy wszyscy się pomieścimy na materacach Co o tym myślicie?
A zapomniałem a to strona główna ośrodka SYRENKA
walkie - Sro Sie 08, 2007 20:07
Na namiot stanowczo się nie zgadzam
Grzesiek820 - Czw Sie 09, 2007 11:47
Bardzo dobry pomysł z organizacją takiego spotu w opolskim. Bardzo chętnie się tam wybiorę, jeśli nic innego nie stanie na przeszkodzie. czekam na dalsze informacje
cz58y - Pon Sie 13, 2007 19:04
Jak pisałem wcześniej, na spocik przyjadę, ale nocleg zaplanowany mam w domu w Opolu.
emes - Czw Sie 16, 2007 13:13
Jak wygląda sprawa ze spotem, nadal jest aktualny?
Tomaszi - Czw Sie 16, 2007 14:39
pomimo ciszy i bezruchu jaki nastał w temacie Spotkanie Jest AKTUALNE jak najbardziej.
Policzyłem wszystkich zainteresowanych łącznie ze mną, są to:
- Tomaszi + IKS (obecność pewna)
- piotr8 (raczej na pewno)
- cz58y (raczej na pewno)
- Grzesiek820 (chętnie się pojawi)
- ultimate (śledzi temat i powinien być)
- Reakt (nie wiem czy swoim Roverkiem, ma przyjechać ze znajomym?)
- lepti (załatwia wolne w pracy)
- Ogrzyk (czeka jak potoczy się organizacja i nie wiem czy zostaje na noc)
- baki (będzie się starał przyjechać)
oraz Fantastic Four z wrocławia:
- emes
- tommyyogi20
- walkie
- orson
słyszałem coś jeszcze o Marku i Violli (nic nie potwierdzone)
wychodzi mi z wyliczeń 15-17 osób przyjemne zaskoczenie
ilość osób chętnych zostać na noc to: 6 może 7 z Markiem i Viollą było by wszystkich 9
Co do noclegów dzwoniłem w kilka miejsc, nadal dzwonię -już nie tylko do tej "Syrenki" (ze względu na jakiś 120 osobowy rajd w tym ośrodku, w poniedziałek mam mieć 100% potwierdzenie miejsc TAK czy NIE)- szczerze mówiąc jest kiepsko, jak nie wesela to kolonie itp.
Informację o noclegu będę podawał na bieżąco.
Tak się zastanawiam jaka godzina by wszystkim pasowała w tą sobotę, powiedzmy że 16.00 wszystkim pasuje. Każdy zabiera ze sobą co chce piwo, cole, soki, kiełbaski itp. Grilla ja przywiozę wraz z węglem, mogę się postarać również o sztućce, tacki i kubki jednorazowe (koszty węgla i jednorazówek mogę pokryć z góry, a na spotkaniu się rozliczymy).
a-ha i dajcie znać kto przyjedzie z osobami towarzyszącymi, tak żebym wiedział ile jednorazówek kupić).
emes - Czw Sie 16, 2007 14:43
Ja też dzwoniłem w sprawie noclegów i ogólnie jest ciężko, bo nie ma wolnych miejsc.
Ponadto, możliwe że z Wrocławia przyjadą dodatkowo jeszcze 2 osoby, zostaną też na noc.
bula21 - Czw Sie 16, 2007 14:54
wybiera sie ktos z okolic Katowic Bytom Tarnowskie Góry ?
walkie - Czw Sie 16, 2007 15:03
Z Wrocławia może być jeszcze jedna osoba która jak będzie zostanie na noc. Jestem walkie a nie jakis walik
I jeszcze gadałam z maciejem, który chętnie przyjedzie
emes - Czw Sie 16, 2007 15:08
Dodzwoniłem się w końcu do ostatniego ośrodka, który znam i niestety tam też nie ma miejsc. Wszystko w Twoich rękach Tomaszi, jeżeli masz znajomości, dojścia lub cokolwiek, co może pomóc, spróbuj coś załatwić
walkie - Czw Sie 16, 2007 15:13
Byle nie namiot, to będzie jedyna sytuacja w której się wyłamie i nie przyjadę.
Tomaszi - Czw Sie 16, 2007 15:36
dojścia to mam ale tylko do neta i telefonu coś znalazłem właśnie.
Wszystkich miejsc noclegowych w Turawie jest 99.
Podaję stronkę gdzie jest cała baza noclegowa Turawy.
emes - Czw Sie 16, 2007 15:40
Dzwoniłem już to ośrodków. W tych ośrodkach nie ma już miejsc:
- Korab,
- Peters - nie ma możliwości wynajęcia pokoi na 1 dobę,
- Relaks - nie ma możliwości wynajęcia pokoi na 1 dobę,
- Mała Panew,
- Wodnik,
- Kormoran,
- Borowik,
- Manhattan,
- Pensjonat Zielony,
- Zacisze,
- Jowisz,
- Arkadia,
- Pod Słońcem - nie ma możliwości wynajęcia pokoi na 1 dobę.
Tomaszi - Czw Sie 16, 2007 15:52
Ja dzwoniłem do Syrenki Borowika, Wodnika, Zacisze.
to może się jakoś podzielmy, wezmę 40 od dołu do Ośrodek Wypoczynkowy ODRA.
W końcu dla ilu osób szukać tego noclegu? wychodzi mi 12.
ODRA - nie odpowiada
ODRA1 - nie odpowiada (centralka)
OFAMA - Opole - mieszkanie prywatne
OVITA NUTRICA - nie odpowiada (centralka)
piotr8 - Czw Sie 16, 2007 16:29
Tomaszi, Ja na 100% tylko bez noclegu(ale będe w sobote i niedziele) z osobą towarzyszącą.
Cytat: | Jestem walkie a nie jakis walik |
Tomaszi - Czw Sie 16, 2007 16:40
Wolne miejsca znalazłem w
O.W. "Piast"
ul. Brzeg Północny
Właściciel: Starostwo Opolskie
Zarządca: Danuta Bilińska tel. (077) 421 23 88
stołówka: brak
parking: brak
pokoje: 2osobowe(bez natrysku-ogólny na korytarzu), 4osobowe (z natryskiem)
Wszystkich zainteresowanych proszę o osobiste rezerwowanie miejsc.
walkie napisał/a: | Jestem walkie a nie jakiś walik | już poprawione sorka przestawiły mi się literki
emes - Pią Sie 17, 2007 12:41
Dodam, że właśnie przed chwilą rozmawiałem z recepcją, bardzo miła obsługa Przy rezerwacji powołujcie się na klub ROVERki.pl, poprosiłem żeby recepcjonistka rezerwowała nam miejsca w tym samym pawilonie
Dodatkowy telefon kontaktowy: (077) 421 22 97
maciej - Pią Sie 17, 2007 21:29
walkie napisał/a: | I jeszcze gadałam z maciejem, który chętnie przyjedzie |
Ech... No i się pochwaliłem...
Wygląda na to, że jednak w ten weekend będę na Mazurach i Suwalszczyźnie, bo będę odbierał moją dziewczynę z obozu, na którym jest wychowawcą i instruktorem, ale za to obojgu nam powinno się udać pojechać na październikowy zlot.
walkie - Pią Sie 17, 2007 21:32
maciej napisał/a: | Ech... No i się pochwaliłem...
Wygląda na to, że jednak w ten weekend będę na Mazurach i Suwalszczyźnie, bo będę odbierał moją dziewczynę z obozu, na którym jest wychowawcą i instruktorem, ale za to zgodziła się wstępnie pojechać na październikowy zlot. |
No to odbierz ja i przyjedzcie
maciej - Pią Sie 17, 2007 21:43
walkie napisał/a: | No to odbierz ja i przyjedzcie |
No sobota o g. 13 musimy jeszcze być na Mazurach, a do Opola to ponad 600 km.
Chyba nie będziemy tak szaleć - to pierwszy w połowie wolny weekend od dłuższego czasu, który możemy spędzić razem, więc raczej spędzenie go w samochodzie nie wchodzi w grę.
walkie - Pią Sie 17, 2007 21:52
Marudzisz
A 600 km, coz... 12 h i jestes
Brt - Pią Sie 17, 2007 21:58
maciej napisał/a: | to pierwszy w połowie wolny weekend od dłuższego czasu, który możemy spędzić razem, więc raczej spędzenie go w samochodzie nie wchodzi w grę. |
W samochodzie też można chociaż znam lepsze miejsca
piotr8 - Pon Sie 20, 2007 15:42
Cytat: | Tak się zastanawiam jaka godzina by wszystkim pasowała w tą sobotę, powiedzmy że 16.00 wszystkim pasuje |
Myśle że im wcześniej tym lepiej ,dłuzej sie pobawimy
Ale oczywiście to tylko sugestia niech sie wypowiedzą Ci co maja daleko
emes - Pon Sie 20, 2007 17:20
Jeżeli chodzi o ośrodek, to możemy się tam zjawić pomiędzy 12:00 a 13:00, taką informację dostałem w recepcji ośrodka.
Tomaszi - Sro Sie 22, 2007 00:31
Cytat: | Tomaszi napisał/a: | Tak się zastanawiam jaka godzina by wszystkim pasowała w tą sobotę, powiedzmy że 16.00 wszystkim pasuje |
piotr8 napisał/a: | Myśle że im wcześniej tym lepiej ,dłuzej sie pobawimy
Ale oczywiście to tylko sugestia niech sie wypowiedzą Ci co maja daleko |
|
Napisałem taką a nie inną godzinę, biorąc pod uwagę pracujących. Jeśli o mnie chodzi i IKS to zamierzamy być na miejscu tzn. w O.W. PIAST około południa.
A tak w ogóle to zamówiłem piękną pogodę na sobotę i niedziele (chyba wezmę leżak do opalania
walkie - Sro Sie 22, 2007 07:05
Ja biorę strój kąpielowy, zamierzam wyłożyć zwłoki na trawie i basta
emes - Sro Sie 22, 2007 08:52
walkie napisał/a: | Ja biorę strój kąpielowy, zamierzam wyłożyć zwłoki na trawie i basta |
Ale będziesz się też kąpała w jeziorze?
walkie - Sro Sie 22, 2007 09:09
Jak będzie ciepło to tak.
emes - Sro Sie 22, 2007 09:30
Myślę że będzie, w końcu Tomaszi coś wspominał, że zamówił pogodę na spot w Turawie
Tomaszi - Sro Sie 22, 2007 23:19
Przyszedł czas podać lokalizację miejsca spotkania.
Dokładnie nie potrafię zlokalizować ośrodka "PIAST" na tej mapce, dlatego zakreśliłem tylko orientacyjnie miejsce gdzie się znajduje. Przypuszczalnie Roverki będą stać na którymś z tych parkingów, jakie są zaznaczone na mapce. Gwarantuję, że będzie łatwo zlokalizować miejsce spotkania.
Do zobaczenia w słoneczną sobotę.
emes - Czw Sie 23, 2007 09:01
To fakt, tam jest sporo różnych ośrodków i nie powinno być problemów ze znalezieniem ośrodka, w którym mamy zarezerwowane miejsca. Jeżeli ktoś będzie miał jakiekolwiek problemy z dojazdem, to służę pomocą przez telefon czy CB radio
Paul - Czw Sie 23, 2007 21:01
Heh, dojazd, dojazdem, ale gdzie przenocować W Piaście miejsc niet
Podzwoniłem po innych i też kicha
Przyjdzie nam spać a autku pewnie
MaReK - Czw Sie 23, 2007 21:16
Jeśli się pojawie, to pewnie nocka bede wracał do domu.
Znowu w niedziele musze byc w Warszawie...
Pozdrawiam,
tommyyogi - Czw Sie 23, 2007 21:57
Paul w aucie calkiem sie fajnie spi. dam Ci kilka rad na miejscu jak sobie dobra pozycje znaleść
Pozdrawiam i do zobaczenia
Tomaszi - Czw Sie 23, 2007 23:02
Paul ja dopiero dzisiaj na 100% załatwiłem wolne na sobotę (nocka miałem mieć).
W Piaście no niestety miejsc brakło, ale znalazłem wolne miejsca w O.W.Biały Żagiel. (tam gdzie ta wysepka "mała") podobno 2km od Piasta, wpław może jeszcze bliżej
Czwartek godz. +/-14.00 jeszcze były wolne miejsca. tel. 077/4212078 Pokoje2,3,4ro osobowe.
Paul - Czw Sie 23, 2007 23:06
Dzięki Tomaszi , zaraz rano tam dzwonię
Tomaszi - Czw Sie 23, 2007 23:08
no problemo lepsze jakiekolwiek wyro jak najlepsza pozycja w samochodzie.
walkie - Pią Sie 24, 2007 07:09
Paul napisał/a: | Heh, dojazd, dojazdem, ale gdzie przenocować W Piaście miejsc niet
Podzwoniłem po innych i też kicha
Przyjdzie nam spać a autku pewnie |
Poradzimy sobie
Paul - Pią Sie 24, 2007 07:33
Mam pokój w Białym Żaglu
Bez łazienki, ale co tam.... "Wielcy ludzie żyli w brudzie" - Damy radę
piotr8 - Pią Sie 24, 2007 15:52
Cytat: | Jeżeli ktoś będzie miał jakiekolwiek problemy z dojazdem, to służę pomocą przez telefon czy CB radio |
to może ustalimy jakiś kanał wywoławczy żeby łatwiej sie dogadać?
emes - Pią Sie 24, 2007 15:57
Możemy spokojnie na 19, tam nie ma dużego ruchu
MaReK - Pią Sie 24, 2007 17:54
Ktos moze podac dokladne wspolrzedne N i E ?
Nie chce tam bladzic
Tomaszi - Pią Sie 24, 2007 18:23
N i E
[ Dodano: Pią Sie 24, 2007 7:26 pm ]
żartowałem leci to tak 50°45'N 18°04'E
Ogrzyk - Sob Sie 25, 2007 00:04
Jeszcze nie wiem czy bede,zostawie was w niepewnosci do ostatniej chwili rozumiem ze spocik zaczyna sie o 16.00 ?Jeżeli bym przyjechał to od razu na 2 dni,bo na jeden sie nie opłaca!nocleg mam,w swoim roverku hehe.Już nie pierwszy raz! A jedzie ktoś może od strony Ostrzeszowa albo Sycowa? Jutro wszystko sie wyjaśni Pozdrawiam wszystkich którzy tam będą!
cz58y - Sob Sie 25, 2007 07:52
W Opolu od rana jest słoneczna pogoda i chmur nie widać. W Turawie jest podobnie, więc pogoda jak na razie wyczarowana. Możecie śmiało przyjeżdżać.
Ogrzyk - Sob Sie 25, 2007 14:34
szkoda że mnie nie bedzie na spocie.jeszcze wczoraj miałem dużą nadzieje że przyjade. życze udanej imprezy
MaReK - Nie Sie 26, 2007 03:14
Witam.
A ja bylem na spocie i nie zaluje
Jak zawsze atmosfera zarąbista
Dziekuje organizatrom za ugoszczenie mnie piwem, kiełbaską i pyszną karkówką z grilla w wykonaniu małżonki Gawina
Orsonowi dziękuję za redbulla na drogę.
Dziękuje tez za wspolnie spedzony czas kolezance ze skody octavi i koledze z forda transita na radiu CB (moze zajrzą)
Dodatkowo podam, że ten dzien zakończył się dla mnie pozytywnie.
Zrobilem 620 km w obie strony. Moj R200 8v przezyl te podroz wysmienicie.
Udalo mi sie go rozbujac na gierkowce do 180 km/h
Nie dostałem żadnego mandatu... (na razie)
Warszawa - Turawa 13:20 do 16:39
Turawa - Warszawa 0:30 do 3:42
Pozdrwaiam,
piotr8 - Nie Sie 26, 2007 09:40
Witam
To ja też sie pochwale że byłem na spocie, miałem okazje na wizji poznać kilku forumowiczów i było bardzo przyjemnie i wesoło (chociaż nie mogłem zostac dłużej czego bardzo żałujemy z żoną ) dzięki wszystkim za mile spedzone popołudnie.
Tomaszi dzięki za Harnasia
Pozdrawiamy Piotr i Iwona
ultimate - Nie Sie 26, 2007 17:25
Tomaszi napisał/a: | (...)
Dokładnie nie potrafię zlokalizować ośrodka "PIAST" na tej mapce, dlatego zakreśliłem tylko orientacyjnie miejsce gdzie się znajduje. Przypuszczalnie Roverki będą stać na którymś z tych parkingów, jakie są zaznaczone na mapce. Gwarantuję, że będzie łatwo zlokalizować miejsce spotkania.
(...) |
Witam Wszystkich
No to bardzo żałuję że nie czytałem postów w piątek bo może chociaż po współrzędnych GPS bym Was znalazł!:( Przysięgam, że od 17 do 19 krążyliśmy po wszystkich parkingach zaznaczonych elipsą na podanej mapce, tych płatnych i tych dzikich i nie spotkaliśmy ANI PÓŁ Roverka. Chyba jesteśmy ciapy, skoro tam naprawdę byliście! Fakt, że pogoda była rewelacyjna i było w Turawie niespodziewanie dużo ludzi + w Borowiku było jakieś wesele nie usprawiedliwia naszego krótkowidztwa. Szkoda że nie miałem do nikogo komórki Zwiedziliśmy nawet podawaną w jednych z wcześniejszych postów Syrenkę - ośrodek na wyspie.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło: samochód wypucowany jak rzadko kiedy, piwko wypiliśmy przy grilu dziś a i poznaliśmy okolice Turawy jakich przez 30 lat życia w poliżu nie znaliśmy:) Np. promenada spacerowa była dla nas zaskoczeniem, a ponoć była tam "od zawsze".
Pozdrawiamy wszystkich R!
ultimate
R45 '00
walkie - Nie Sie 26, 2007 19:04
No to ładnie
My mieliśmy zaparkowane samochody na parkingu wewnętrznym ośrodka i nie było ich widać Borowik był rzut beretem od nas, na śniadanie dziś tam poszliśmy. Szkoda, wielka szkoda
emes - Nie Sie 26, 2007 19:33
Spot w Turawie był udany, zresztą jak każdy
To prawda, samochody były zaparkowane na wewnętrznym parkingu, ale dzisiaj całe popołudnie spędziliśmy na promenadzie, trudno nas było nie zauważyć ze wzlgędu na liczbę osób, poza tym ZTCP to 4 osoby miały koszulki klubowe
ultimate - Nie Sie 26, 2007 22:07
Szkoda, że nie postawiliście choć jednego pojazdu "na wabia" A tak to już parkingowi się zastanawiali co to za "black crusing Rover" się tam kręcił tam i z powrotem. I na promenadzie też byliśmy bo się dziecku lodów zachciało.
Niemniej pewnie jeszcze będzie się okazja spotkać!
Pozdrawiam!
ultimate
R45 '00
cz58y - Nie Sie 26, 2007 23:03
Witam
Było to moje pierwsze spotkanie na "żywo" z klubowiczami tego forum i jestem pod pozytywnym wrażeniem. Wspaniała atmosfera spotu w rodzinnym klimacie.
Fakt, stanowisko było trochę zamaskowane, ale miejscowi (parkingowi i właściciele ośrodków) ku mojemu zdziwieniu, wskazali mi prawidłową drogę do miejsca spotkania.
Tomaszi
Dziękuje za ten turawski spot, byłeś w końcu głównym organizatorem.
Brt - Pon Sie 27, 2007 06:31
a włanie sięzastanawiałem, kto jest włascicielem tej pięknej srebrnej R600
MaReK - Pon Sie 27, 2007 06:39
A ja chcialem doniesc wladzom Turawy na ich miejscowe mrowki (na plazy).
Tak mnie swinie we dwie ukasily ze do dzisiaj mam jakies dwie paskudzace sie bulwy na nodze
Pewnie gdyby nie natychmiastowa pomoc finansowa Paula i zakup najdrozszego w historii mojej konsumpcji gofra z bita smietana i owocami (dwoma owocami) pewnie nie doszedlbym o wlasnych silach na miejsce spotu
Pozdrawiam,
Paul - Pon Sie 27, 2007 08:50
MaReK napisał/a: | pewnie nie doszedlbym o wlasnych silach na miejsce spotu |
Przesada
Bardzo fajny spocik , Szkoda tylko, że ośrodki nad jez. Turawskim są takie zaniedbane i zapuszczone (z jednym wyjątkiem - Borowik).
Dzięki wszystkim za przzybycie, świetną atmosferę i miłą zabawę
Specjalne podziękowania i gratulacje dla -IKS- i Tomaszi za klubowy banner - Rewelacja
emes - Pon Sie 27, 2007 14:03
Zdjęcia są już w galerii klubowej, zapraszamy do oglądania i komentowania
MaReK - Pon Sie 27, 2007 14:05
Jak sie obrobie z robota, to jeszcze wrzuce ten filmik. Krotki, acz tresciwy
Tomaszi - Pon Sie 27, 2007 19:45
Jaki tam ze mnie organizator, wszyscy byliśmy współorganizatorami bo gdyby nikt nie przyjechał nie byłoby spotu, ja tylko założyłem temat i rzuciłem propozycją
Dziękuję wszystkim obecnym i tym, którzy byli a niestety nas nie znaleźli - Wielka Szkoda (następnym razem dam namiary na mój tel.) ultimate a z tymi stopniami to byście do turawy tylko trafili.
Człowiek całe życie się uczy, następnym razem przyłożymy się bardziej do kwestii nawigacyjno-lokalizacyjnej
Można odważnie powiedzieć, że spocik się udał co można podglądnąć na fotkach naszych Roverkowych fotoreporterów.
To co kiedy następny
emes - Pon Sie 27, 2007 20:28
Tomaszi napisał/a: | można podglądnąć na fotkach |
Na filmie też już można
piotr8 - Pon Sie 27, 2007 21:11
Cytat: | To co kiedy następny |
Tomaszi, jak pisałes spot sie udał to mozna myślec o następnym
Tym razem zostaje na noc
pawciu87 - Pią Sie 31, 2007 16:46
emes napisał/a: | Tomaszi napisał/a: | można podglądnąć na fotkach |
Na filmie też już można |
a moglby ktos podac link do tego filmu... bo nie moge znalesc...
emes - Pią Sie 31, 2007 17:13
pawciu87 napisał/a: | a moglby ktos podac link do tego filmu |
Pogadaj z Markiem, on wrzucał ten film
MaReK - Pią Sie 31, 2007 17:33
http://www.marek.idzik.pl/rover/turawa.wmv
proponuje niebawem obejrzec filmy ze zlotu w Jachrance i spotu w Krakowie
|
|