Zobacz temat - XIV ZLOT OGOLNO POLSKI - PROPOZYCJE

Forum Klubu ROVERki.pl

Zloty ogólnopolskie - XIV ZLOT OGOLNO POLSKI - PROPOZYCJE

MaReK - Pią Lip 25, 2008 18:29
Temat postu: XIV ZLOT OGOLNO POLSKI - PROPOZYCJE
http://www.osadawarminska.pl/?sh=galeria - co myslicie o tym ;D ?
Ktos wczesniej mowil cos o mazurach... to prawie jak znalazl ;D
W "niesezonie" maja atrakcyjne ceny i warunki. Byl tam moj wspolnik i mowi ze jest "jedwabiscie". Pozostawiam jako luzna propozycje :)

Pozdrawiam,

argail - Pią Lip 25, 2008 18:36

Wygląda nieźle ... A może już coś wiadomo - ogólnie - kiedy, w jakim miesiącu ?
Może w końcu udało by mi się dojechać .....

Thrillco - Pią Lip 25, 2008 18:55

jestem za bo to blisko, wiem jak trafić i zwieksza powaznie szanse na mój udział. No i mi się podobywuje...na zdjęciach.
IInvit - Pią Lip 25, 2008 19:08

jak dla mnie ok :)
byłam tam niedawno :) domki wyglądają dokładnie tak jak na zdjęciach :) dobre miejsce na imprezową integrację... mała wioska, ukryta gdzieś w lesie, można hałasować.... :) tylko trzeba mieć napoje ze sobą :D bo nie dość że był ograniczony wybór, to jeszcze cena odpowiednia.
Niedaleko jest "jeziorko" które ochrzciłam małym bajorkiem :) kąpać raczej się tam nie da :D ale posiedzieć przy ognisku można :)

Tomaszi - Pią Lip 25, 2008 19:38

Thrillco napisał/a:
jestem za bo to blisko
:D
Miejsce wygląda ciekawie, googlemaps pokazało mi też ciekawy dystans
486 km – około 7 godz. 47 min
Jescze jakieś propozycje :diabeł:

MaReK - Pią Lip 25, 2008 22:39

No wiesz... ostatecznie gdzies indziej trzeba robic te zloty niz tylko slaskie/dolno slaskie zeby inna wiara uczestnikow mocno zwiazanych z forum mogla sie pojawic. Dlaczego tylko My mamy robic ponad 400 km, moze Wy tez byscie troche pojezdzili ;P

Pozdrawiam,

sTERYD - Pią Lip 25, 2008 23:15

Tomaszi, marudzisz ;)
Thrillco - Sob Lip 26, 2008 06:10

Właśnie...chciałem zauwazyć, ze znakomita iększość zlotów jest bliżej tej zachodniej granicy a przecież jest takie fajne powiedzenie modne ostatnio - na wschód...tam musi być jakaś cywilizacja :D Poza tym sorka ale warmia i mazury wydają mi się o niebo bardziej atrakcyjnym terenem niż płaskowyże ślaska z chałdami w tle.
am_k - Sob Lip 26, 2008 07:04

Witam, postaram się podrzucić temat w Lublinie.
Ostatnio coś sie u nas ruszyło, ze spotami, także może byliby chętni.
Tylko jakaś bliżej nieokreślona data, a włączamy myślenie.
Od nas tak samo jest daleko na Śląsk, jak i na Mazury.
Ja w przyszły poniedziałek jadę na urlop, na Warmię właśnie, więc nie omieszkam rzucić okiem. To nie daleko Olsztyna, także prawie po drodze. I tylko 366 km z Lublina :rotfl:

Brt - Sob Lip 26, 2008 09:49

Hmmm ja chciałbym zauwazyć ze tylko dwa ostatnie Zloty byly w rejonach południowo zachodnich ;) Wcześniej Jachranka, Wilga, Radom, Miedziana Góra ... ;)
MaReK - Sob Lip 26, 2008 10:09

Wczesniej nie bylo propozycji zlotow jesiennych... przynajmniej odkad ja jestem to nie bylo. Najblizej nas rzeczywiscie byla Jachranka i Radom. Ale to bylo no powiedzmy centrum kraju. A co z czesciami - Szczecin, Augustow, Rzeszow? Na innych nie bylem. Ale od tamtej pory przybylo sporo wiecej ludzi i sa oni "porozrzucani" po calej Polsce, dlatego warto kazdemu dac szanse w jego rejonie (np. 50 - 250 km) :D

A moze trzeba zrobic ankiete. Kto w jakim rejonie sposrod kilku zdecydowalby sie na udzial w zlocie ? Nie wiem tylko czy nie skrzywdzi sie tym samym mniejszosci narodowej :) Bo przeciez najwiecej uzytkownikow forum to Mazowieckie i Slaskie ;D

Ponizej kilka zrzutow ekranowych ze statystyk google.pl

Homi - Sob Lip 26, 2008 10:22

Za 8h startuje na Mazury i będę wyłączony z dyskusji, ale chętnie pojawiłbym się na zlocie, jeśli tylko nie byłby na drugim końcu Polski. :)

Ankieta to dobry pomysł, chętny jestem, ale żeby powiedzieć czy będę na 100% może jakiś orientacyjny termin... :roll:

Olo12 - Sob Lip 26, 2008 11:48

a może Bieszczady? Ceny bez porównania niższe niż w zachodniej części Polski. a i zlotów ogólnopolskich na podkarpaciu nie było.
MaReK - Sob Lip 26, 2008 12:42

Bieszczady sa kul ;D Bylismy w maju zeszlego roku i naprawde bylo slicznie.
Jesienia moze byc tam tylko zimno ;) Ale czy zimniej niz na mazurach... ?

Irek - Sob Lip 26, 2008 13:59

i tak pewnie zlot bedzie tam, gdzie wymysli go sobie osoba, ktora bedzie chciala wziac na swoje barki organizacje zlotu... To jak Viola i Marek - organizujecie zlot? ;) Ja np. na Warmie chetnie sie wybiore... :)

pozdr
irek

MaReK - Sob Lip 26, 2008 17:14

A na czym polegac ma organizacja? Ja podany wyzej przeze mnie osrodek moge sprawdzic, zadzwonic do jego wladz, spytac sie o terminy i ceny i czy sa chetni przyjac bande szalonych, pozytywnie zakreconych roverzystow ;)
Do tego pozostaje kwestia jedzenia. O ile domek podzielony na 4 lub 5 osob nie bedzie jakims duzym wydatkiem, o tyle posilek 25 zl za osobe wydaje mi sie troche duzo.

Liczba chetnych, jakis termin lub dwa najlepiej (z ankieta) i juz.
Zajebiscie byloby gdyby ktos z rejonu warminskiego mogl pomoc.

Organizacyjna reszta musi juz spoczac na barkach przewodniczacych naszej klubowej partii.

Thrillco - Sob Lip 26, 2008 19:43

Brt napisał/a:
Hmmm ja chciałbym zauwazyć ze tylko dwa ostatnie Zloty byly w rejonach południowo zachodnich ;) Wcześniej Jachranka, Wilga, Radom, Miedziana Góra ... ;)

Wczesniej to ja ine miałem Rovera :P

maciekwawa - Nie Lip 27, 2008 10:30

Hejka na mazurach http://www.wiatraki.com/?d=glowna Bardzo fajnie byłem polecam:)
zetes - Nie Lip 27, 2008 12:32

jezeli jesien to proponuje Mazury, Bieszczady sa fantastyczne ale chetmie bym tam pojechal w okresie wiosennym. A tak na marginesie to trzeba pomyslami atakowac Dyrekcje bo na razie /dane z 26.07.2008/ Dyrektor Naczelny nie ma pomyslu dotyczacego XIV zlotu. Zrozmowy wydaje sie, ze bedzie wymagal wsparcia przy organizacji, chodzi o wykonanie roboty zwiazanej z zalatwianiem formalnosci. Pozadane jest aby mieszkajacy najblizej cos zadzialali. Pozdrawiam. :grin:
7Tomi - Nie Lip 27, 2008 13:10

Olo12 napisał/a:
a może Bieszczady? Ceny bez porównania niższe niż w zachodniej części Polski. a i zlotów ogólnopolskich na podkarpaciu nie było.

:ok: Jestem za ;)

Kozik - Nie Lip 27, 2008 13:17

Tomi_114 napisał/a:
Olo12 napisał/a:

Jestem za

Ja też jestem za, ale co do organizacji to niestety nie mógłbym się tym zająć, ewentualnie w czymś pomóc ;)

herc - Nie Lip 27, 2008 13:21

Za Bieszczadami to i ja jestem chętny :)
Irek - Nie Lip 27, 2008 20:50

ej tam. Nigdzie nie jest powiedziane, ze jesienny zlot ma organizowac zarzad...

Nie raz bywalo tak, ze ktos spoza wladz organizowal, bo mial taka fantazje... :)

pozdr
irek

Azazel85 - Nie Lip 27, 2008 20:53

Hehe - to jak ja w Kolonii coś zorganizuję, to też przyjedziecie ;> :)
promap - Nie Lip 27, 2008 21:37

No w Kolonii to by mógł być ciekawy zlot :mrgreen:
i niektórzy mogli by mieć bliżej niż w Bieszczady czy Mazury

walkie - Nie Lip 27, 2008 21:45

Ja jestem za Kolonią! Szybciej dojadę ;)
AndrewS - Nie Lip 27, 2008 21:58

ostatnio bedac na zlocie FSO mielismy do dyspozycji hamownie
http://agma-tuning.pl/ind...baba4f03dd31905

moze warto taka atrakcje dolaczyc do zlotu,
tylko nie wiem, czy to pasuje akurat do jesiennego
,bo jesienne z reguly sa bardziej integracyjne

Azazel85 - Nie Lip 27, 2008 22:00

walkie napisał/a:
Szybciej dojadę

No tak, to się może akurat zgadzać... ;)

Hmm...teraz są "nudy", ale jak karnawał będzie....to wtedy tu się dopiero dzieje;)
Hehe, zapraszam na jakiś tam "Donnerstag" - jedyny dzień(noc) w roku kiedy to zgodnie z tradycją nie trzeba być wiernym swojemu "partnerowi... :haha:
W sumie to jest nawet wskazana - każdy idzie się bawić, nie wiedząc gdzie rano się obudzi;)
Co zrobić... taka tradycja;)

lineumaciel - Pon Lip 28, 2008 07:01

MaReK napisał/a:
A na czym polegac ma organizacja? Ja podany wyzej przeze mnie osrodek moge sprawdzic, zadzwonic do jego wladz, spytac sie o terminy i ceny i czy sa chetni przyjac bande szalonych, pozytywnie zakreconych roverzystow ;)
Do tego pozostaje kwestia jedzenia. O ile domek podzielony na 4 lub 5 osob nie bedzie jakims duzym wydatkiem, o tyle posilek 25 zl za osobe wydaje mi sie troche duzo.

Liczba chetnych, jakis termin lub dwa najlepiej (z ankieta) i juz.
fajowo byloby gdyby ktos z rejonu warminskiego mogl pomoc.

Organizacyjna reszta musi juz spoczac na barkach przewodniczacych naszej klubowej partii.

No ja chyba mam najbliżej ;-) , miejsce bardzo fajne, a jeśli potrzebna jakaś pomoc to ja Marku bardzo chętnie.

maciej - Pon Lip 28, 2008 10:55

Ja proponowałem już Zarządowi Ośrodek Wypoczynkowy Politechniki Warszawskiej w Ubliku koło Orzysza, ale problemem jest to, że "to za daleko"... z Dolnego Śląska...
http://www.eholiday.pl/noclegi-2331.html

zetes napisał/a:
Bieszczady sa fantastyczne ale chetmie bym tam pojechal w okresie wiosennym.

Tu się kompletnie nie zgodzę - właśnie Mazury na wiosnę (choć woda trochę zimna, to i tak jest fajnie), a Bieszczady na przełomie września i października - jak znajdę chwilkę czasu, to pokażę zdjęcia - nic nie umywa się do ferii jesiennych barw i pięknych zroszonych poranków.

xROnx - Pon Lip 28, 2008 12:01

A ja powiem tak. Nigdy nie byłem na mazurach i bardzo chetnie bym sie tam wybral mimo ze odleglosc bardzo spora... ale raz mozna :) warunek? Musi byc dobre miejsce noclegowo-wyzywieniowe. Czyli pokoj 2-os z lazienka i to - jak chyba sie kazdy ze mna zgodzi, w dobrych warunkach w przystepnej cenie :)
morris - Pon Lip 28, 2008 13:05

maciej napisał/a:
właśnie Mazury na wiosnę (choć woda trochę zimna, to i tak jest fajnie), a Bieszczady na przełomie września i października

Dla mnie to też zdecydowanie sensowniej. Wiele razy jeżdziłem po sezonie w Bieszczady i "jeszcze złota polska jesień" nigdy mnie nie zawiodła.

dareke - Wto Lip 29, 2008 07:45

Jeśli ktoś jeszcze nie był nigdy w Bieszczadach (wrzesień-październik)to naprawdę polecam. Bywam tam co 2 lata i zawsze odkrywam coś nowego. Taki zlot można połączyć z podziwianiem Bieszczad.
kasjopea - Wto Lip 29, 2008 08:58

Bory Tucholskie też mogą być :smile:
Tomaszi - Wto Lip 29, 2008 11:29

MaReK napisał/a:
No wiesz... ostatecznie gdzies indziej trzeba robic te zloty niz tylko slaskie/dolno slaskie zeby inna wiara uczestnikow mocno zwiazanych z forum mogla sie pojawic. Dlaczego tylko My mamy robic ponad 400 km, moze Wy tez byscie troche pojezdzili ;P
A kto powiedział, że dla mnie to daleko :) może miałem na muyśli fajną ciekawą trasę ;P

sTERYD napisał/a:
Tomaszi, marudzisz ;)
hehe nie, nie marudze tylko wywołuję dyskusje :lol:

Tak reasumując dotychczasowe wypowiedzi (czemu takie małe zainteresowanie) idzie zauważyć, że wybór miejsca padł na dwa krańce polski Mazury, Bieszczady. Co prawda w samych bieszcadach jeszcze nie miałem okazji być, kręciłem się tam blisko tylko wokół tamtych rejonów :) Po mimo tego, chętnie widzielibyśmy się z IKS na terenach żubra (lubi się stawiać :wink: )
Analizując dane statystyczne zapodane przez MaReCzKa północna polska jak i całe pomorze miało by możliwość się pojawić, a reszta jak komuś zależy też nie miał by daleko ;)

Gdańsk i Olsztyn leżą w odległości 156 km.
Warszawa i Olsztyn leżą w odległości 213 km.
Wrocław i Olsztyn leżą w odległości 442 km.
Opole i Olsztyn leżą w odległości 452 km.
Katowice i Olsztyn leżą w odległości 479 km
Szczecin i Olsztyn leżą w odległości 484 km
Rzeszów i Olsztyn leżą w odległości 516 km.
Bielsko-Biała i Olsztyn leżą w odległości 537 km.
Jelenia Góra i Olsztyn leżą w odległości 538 km.
Ustrzyki Dln. i Olsztyn leżą w odległości 630 km.

Dane pochodzą ze STRONY i wyglądają na rzeczywiste :razz:

To jak nie ma innych propozycji, może ankieta :D

kolin - Nie Sie 03, 2008 20:38

A może jakiś zlocik na torze Np w Poznaniu lub w Radomiu ?
maciej - Pon Sie 04, 2008 08:45

Tylko kto to przygotuje - wydaje mi się, że najłatwiej by było załatwić Radom - ludzie tam chętni, terminów wolnych było więcej, jak ostatnio załatwialiśmy i nie jest tak straszliwie drogo jak w Kielcach, czy Poznaniu.
Markzo - Pon Sie 04, 2008 09:27

moja Ciocia z kuzynem, szefują w rodzinnym ośrodku Solinka - http://www.solinka.com/
jest tam masa atrakcji (strzelanie z wiatrówki, łuku sportowego, quady) do tego przystepne ceny i mala odleglosc od soliny:) teraz jest u nich szczyt sezonu i zero wolnych miejsc ale na jesien moge sie dowiedziec:) jesli oczywiscie byliby chetni:) troche srednio mi sie usmiecha prawie 530km jechac na mazury:( zwłaszcza ze bieszczady jesianią to poprostu czyste piękno:)

maciej - Pon Sie 04, 2008 09:47

Markzo napisał/a:
troche srednio mi sie usmiecha prawie 530km

Eee... Duch w narodzie umiera...
Przecież to sama przyjemność przejechać się Roverkiem 500 km. :)
Ja w ciągu ostatniego 1,5 miesiąca zrobiłem 5500 km - wszystko dla przyjemności. :D

Brt - Pon Sie 04, 2008 09:51

myślę, że Markzo ma inny problem i nei chodzi o przejazd tylko o wyjazd :D
maciej napisał/a:
Ja w ciągu ostatniego 1,5 miesiąca zrobiłem 5500 km - wszystko dla przyjemności.

ja tylko 4500 :beczy: :lol:

xROnx - Pon Sie 04, 2008 09:59

hehe widze ze kazdy walczy o swoje i zeby mial jak najblizej :D
Wpadnijcie do Zielonej Góry na początku września mamy winobranie :D
Ja ze swojej strony nie widze przeszkód zeby jechac na mazury czy w bieszczady. I tu i tu mnie nie było a chętnie się wybiore :D

Markzo - Pon Sie 04, 2008 10:00

dokładnie Brt:( niby auto moje, ja płace właściwie za wsyztko (paliwo, przeglądy) a jednak mam bardzo ograniczoną możliwość wyjazdów...

[ Dodano: Pon Sie 04, 2008 11:09 ]
W "Solince" z terminem w październiku problemu raczej nie będzie:) odnośnie cen PW dostał Brt;)

maniaq - Pon Sie 04, 2008 15:11

jesienny to bieszczady byloby milo :)

mauzry tak srednio wydaje mi sie jesienia . na tor to w sumie kwestia checi i organizacji.

maciej - Pon Sie 04, 2008 15:23

maniaq napisał/a:
na tor to w sumie kwestia checi i organizacji.

Hehe... Raczej tego drugiego, bo chęci to zawsze są. :)

Możemy zacząć tu:
http://www.automobilklub.radom.pl/

A noclegi np. tu:
http://www.relaks.net.pl/index.php?action=Oferta

A jak nie to:
http://www.mojekonferencje.pl/?id_mst=69
http://www.eholiday.pl/ta...poczynkowy.html
http://www.mosir.radom.pl/hotel.htm

[ Dodano: Pon Sie 04, 2008 16:30 ]
Kuba kiedyś polecał chyba też Biłgoraj:
http://www.pzm.pl/Karting...gowy__BILGORAJ_

maniaq - Pon Sie 04, 2008 15:32

no we wrocku nie wszyscy chcieli smigac po torze, np woleli polezec w cieniu i odpoczywac ;)

wiec moze ankieta- czy tor czy miejsce typowego spotkania-integracji , a potem bedziemy sie martwic o miejsce ?

maciej - Pon Sie 04, 2008 15:39

Ale jedno drugiemu nie przeszkadza - dlatego wskazałem ten ośrodek:
http://www.relaks.net.pl/index.php?action=Oferta

Bo wygląda na taki, w którym można połączyć "Szumirad" z "Radomiem", czy "Jachranką II". :D

Ci co chcą to na 6h w sobotę na tor, a reszta spacerki po lesie itp., a że z toru jest 10 km do ośrodka, to można np. przyjechać tylko na 2-3 h na tor, a resztę wypoczywać.

Wydaje mi się, że w takiej sytuacji możnaby nawet pomyśleć o zrzutce na tor, ale to już zależy od ceny i zapatrywań Zarządu. :)

A do tego Radom jest w miarę centralnie w Polsce, więc np. Podlasianom powinno być łatwiej dojechać niż do Wrocka, czy Szumiradu.

Irek - Pon Sie 04, 2008 17:43

helo :)

z tego co pamietam to zalozenia byly takie, by zloty jesuenne byly typowo intregracyjne ;) i nie wymagaly przejazdow samochodami w trakcie trwania zlotu (z wiadomych wzgledow ;) ...

wiec lepsze MZ te strzelania z łuku, etc. :)

pozdr
irek

maciej - Pon Sie 04, 2008 18:26

No więc właśnie wydaje się, że kilka osób w tym np. ja ma niedosyt zabawy autami i może pokombinować połączenie - ci co chcą to ilka godzin na torze, a ci co nie to w lesie...
I tak nigdy nie ma tak, żeby wszyscy byli i chcieli być dokładnie w tym samym czasie w tym samym miejscu... :D

maniaq - Pon Sie 04, 2008 18:49

mi by sie podobal zlot w bieszczadach jesienia, ale tez posmigac po torze zawsze milo ;) wiec co by nie bylo dla mnie ok.

bieszczady n aintegracje sa ok , natura , zacisze ;)

own - Pon Sie 04, 2008 19:17

Na mazury bym się pisał... jestem jak najbardziej :ok: . Ciekawe bardzo tereny i odległość do 200km też może być.
argail - Pon Sie 04, 2008 19:21

A mi jest rybka - mogę jechać gdziekolwiek ;)))
Mimo iż jestem z Radomia, to chyba wolał bym jechać gdzieeeeeeeś daleko .... ale na torze też by się pojeździło ...
Ot - i tak dobrze i tak miło ;)
Mogę się jutro zorientować jak wyglądają terminy w Automobilklubie (i w Klaksonie ;))) - co do Jedlni (ośrodek Releks) to jest calkiem fajnie, ale kąpiel grozi mutacją.
Dojazd do ośrodka prostą drogą (około 12 km) z Radomia na Kozienice.

Markzo - Pon Sie 04, 2008 19:22

obok tego ośrodka solinka, jest wypożyczalnia quadow z torem:D więc też może byc ciekawie:)
herc - Pon Sie 04, 2008 20:53

W tym ośrodku Solinka miałem już przyjemność być i jest naprawdę super :) więc ja jestem za Bieszczadami :D
emes - Wto Sie 05, 2008 22:12

Jeżeli chodzi o zlot jesienny, dla mnie to bez różnicy, mogą to być Mazury, mogą to być Bieszczady, bo mam zamiar pojawić się na kolejnym zlocie :-)

Jeżeli chodzi o sprawę odległości, o której wspomniał maciej, mi nie przeszkadza odległość w sensie przyjazdu na zlot, chodzi raczej o to, że w wariancie zarząd organizuje zlot, trzeba byłoby tam pojechać, pooglądać, ustalić ceny i takie tam. A przejazd około 500km w jedną stronę zajmuje trochę czasu, więc zloty były organizowane na podstawie możliwości organizacyjnych, które w tym względzie były ograniczone. Rozwiązaniem jest kwestia wspomniana przez macieja oraz przez Irka, czyli wariant to nie zarząd organizuje zlot :-)

Chciałbym też nawiązać do tego, o czym wspomniał MaReK, oczywiście fajnie jest, jak jest powiedzmy sprawiedliwie, czyli każdy ma szansę pojawić się na zlocie, bo jest w tym czy w innym regionie, tutaj zgadzam się z Tobą, MaReK. Fajna byłaby również różnorodność, więc też chcieliśmy o to zadbać, było woj. opolskie, było woj. dolnośląskie, tutaj jeszcze nie odbywały się zloty ogólnopolskie :-)

Problemem są jedynie, tak jak napisałem wyżej, możliwości organizacyjne. Ale rozwiązanie zostało zaproponowane, o czym wspomniałem :-)

Z tego co przeczytałem, konkretne propozycje są 3: zlot integracyjny na Mazurach, zlot integracyjny w Bieszczadach oraz zlot samochodowo-integracyjny w Radomiu. Jeżeli chodzi o organizację, we wszystkich przypadkach potrzebna byłaby pomoc osób spoza zarządu. Myślę że ankieta to całkiem niezłe rozwiązanie. A kto jest chętny do organizacji zlotu lub pomocy przy organizacji zlotu w wymienionych miejscach? :-)

Markzo - Wto Sie 05, 2008 22:19

ja mogę pomóc z tą "Solinką" :) tylko co konkretnie itp oraz czy to ma być napewno tam:)
Olo12 - Sro Sie 06, 2008 06:32

Co do Bieszczad to jest też fajne miejscew m. Bystre koło Baligrodu można tam wynająć domki to link http://owko.bieszczady24.pl/.
Poza sezonem nie ma ruchu i ceny niskie. Dodatkowo każdy domek ma kuchnię tak że można sobie coś przyrządzić dodatkowo cały teren jest ogrodzony.

argail - Sro Sie 06, 2008 06:39

emes napisał/a:
A kto jest chętny do organizacji zlotu lub pomocy przy organizacji zlotu w wymienionych miejscach?

Cóż ... poczułem się wyrwany do tablicy ... ;))
Nie organizowałem nigdy takich spędów - ale jeśli uzyskam niezbędne wskazówki oraz pomoc merytoryczną od Zarządu - mogę pomóc.
Co prawda - jako że znam Radom - wolał bym jechać na Mazury lub w Bieszczady (przyjemność) - lecz jeśli tzw. "ogół" zdecyduje na radom - jak już pisałem - mogę pomóc.

gregor68 - Sro Sie 06, 2008 19:32

Generalnie nam pasuje gdziekolwiek ale pomykalibyśmy po torze, pogonilibyśmy po lesie(za grzybami ) więc obstawiamy Radom. :wink:
kolin - Pon Sie 11, 2008 10:42

Radom by mógł być, może jakaś ankieta gdzie to by chciał zlot... bo też bym się chciał pojawić i was poznać :mrgreen:
Senn - Wto Sie 19, 2008 22:14

Pany, a kiedy ten zlot mialby mniej wiecej byc?
Brt - Wto Sie 19, 2008 22:29

raczej na początku października :roll:
Zukowaty - Wto Sie 19, 2008 22:34

Ogolnie dla mnie to gdziekolwiek ale fajnie bylo by jakis termin wstepnie ustalic.Nie ma mnie w kraju 2 tyg w kazdym miesiacu wiec musial bym to jakos ulozyc.Radom mam najblizej ale jak na weekend to i Mazury i gory sa dobre :)
IInvit - Sro Sie 20, 2008 07:26

Brt napisał/a:
raczej na początku października

niedobrze, niedobrze... :(

Zukowaty - Sro Sie 20, 2008 07:57

No zimno juz bedzie i mi Roverek zmarznie :( a i pedalowac w wichury jesienne zadna przyjemnosc
Senn - Sro Sie 20, 2008 20:36

No poczatek pazdziernika to juz prawie termin mojej żony wiec nie wiem czy dam rade, ale jak byloby to w Radomiu to rzut beretem :)
xROnx - Sro Sie 20, 2008 20:43

Zukowaty napisał/a:
pedalowac w wichury jesienne zadna przyjemnosc

przeciez to ma byc zlot jesienny a nie letni. jakby byl zimowy to tez bys chcial zeby bylo +30'C w cieniu? :)

Brt - Sro Sie 20, 2008 21:15

rk temu było w październiku i była piękna pogoda :) z cukru nie jestesmy :P
xROnx - Sro Sie 20, 2008 21:22

Brt napisał/a:
z cukru nie jestesmy

:brawa:
jakbym słyszał swojego byłego kierownika który kazał biegać w terenie podczas deszczu kiedy to on sam siedział w aucie :D - taki OT :)
anyway jesien tez ma swoje plusy :)

kasjopea - Sro Sie 20, 2008 21:30

a co za różnica jaka aura, barowa jak najbardziej będzie odpowiednia :lol:
Zukowaty - Sro Sie 20, 2008 22:24

Swieta prawda kasjopea :) No to czekam na konkrety i sie zapisuje jak tylko bedzie mi termin pasowal
Markzo - Pon Sie 25, 2008 18:40

no i jak Roverkowicze, coś wiadomo w temacie zlotu???
Prezes89 - Sro Sie 27, 2008 18:52

Markzo napisał/a:
no i jak Roverkowicze, coś wiadomo w temacie zlotu???

No własnie :evil: ludzie montujmy coś szybciej...
Ostatnio byłem zlocie VW w Ustroniu zgromadzili ponad 60 aut aż miejsca brakowało :grin:
a sama imprezka była niesamowita i oczywiście dwudniowa :D Miło by było się tak spotkać Roverkowicze.. :razz:

xROnx - Sro Sie 27, 2008 21:07

Podejrzewam że jesli coś sie ma ruszyć to dopiero po wakacjach be teraz ludzie w rozjazdach są... także cierpliwości ;)
lelek11 - Pon Wrz 01, 2008 08:49

Jakby ten zlocik był na mazurach we wrześniu to może i ja bym się wybrał. Bo od października praca i studia. :lol:
Adasc - Sro Wrz 03, 2008 07:35

Czas byłby wrócić do dyskusji bo jesień tuż, tuż :-)
lelek11 - Sro Wrz 03, 2008 10:50

Chciałbym się pojawić na tym zlocie. Może np. 26, 27 ,28 wrzesień?? To tylko podsunięcie daty nie musicie sie zgadzać. W końcu jestem tylko sympatykiem a ni klubowiczem więc dużo do gadania nie mam. :wink: A co do miejsca to na mazurach byłoby fajnie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :lol:
7Tomi - Czw Wrz 04, 2008 22:26

Mazury i mazury... na mazurach już było... a w Bieszczadach nie ;P Pora na Bieszczady wyśmienita ;)
Ant - Nie Wrz 07, 2008 21:24

Tomi_114 napisał/a:
Mazury i mazury... na mazurach już było... a w Bieszczadach nie ;P Pora na Bieszczady wyśmienita ;)

popieram bieszczady

maciej - Pon Wrz 08, 2008 09:04

A ja jestem przeciw z bardzo prostego powodu, który podałem też już pod rozwagę Zarządowi:

Poprzednie Zloty, oprócz Garczyna 4 lata temu (Kaszuby) odbywały się w rozsądnym promieniu od geograficznego środka Polski (Jachranka * 2, Wilga * 2, Cedzyna, Miedziana, Soczewka, Kazimierz Biskupi, Radom), ostatnie dwa Zloty odbyły się na południowym-zachodzie, teraz znów Bieszczady, czyli najdalszy koniec Polski - 983 km najkrótszą i 1145 km najszybszą drogą ze Świnoujścia do Wołosatego, 722 km z Puńska, 748 km z Bogatyni w jedną stronę.

walkie - Pon Wrz 08, 2008 10:33

Rozglądam się za ofertami.
W Bieszczadach mam upatrzonych kilka ośrodków. Za nimi przemawiają korzystne ceny, moc atrakcji i piękno Bieszczad.
Mam też coś w Nieporęcie, też całkiem przyjemna oferta. Szukam jeszcze czegoś w centralnej Polsce.
Mazury - napisałam do ośrodka, który podał Marek i tego od Ciebie macieju, na razie brak odpowiedzi.
I specjalnie dla Maćka - szukam czegoś w okolicach Szczecina ;)

Jak już będę miała zebrane konkretne oferty, z konkretnymi terminami to zrobię ankietę. Mam nadzieję, że uda mi się do środy. :)
To tyle na razie

W imieniu redakcji
Walkie :)

Tomi - Pon Wrz 08, 2008 13:24

walkie napisał/a:

W imieniu redakcji
Walkie :)

A nie "Judyta" :)

walkie - Pon Wrz 08, 2008 13:36

Nie, tym razem pod pseudonimem hehe ;)
coldmanns - Sob Wrz 13, 2008 00:15

Dopiero dzisiaj zauwazylem temat.
Jestem za spotkiem gdziekolwiek. Nie robi mi to roznicy (kocham swojego "r" i im dalsza trasa tym wieksza przyjemnosc z jazdy) :grin:
Osobiscie to chetnie poszalal bym sobie troche na torze (juz dawno nie mialem okazji). :/

walkie - Sob Wrz 13, 2008 07:40

coldmanns, w takim razie weź udział w ankiecie i zagłosuj na którąś z propozycji. Tor i wszelkie zmagania z samochodami są przewidziane na letni zlot. Na jesień się integrujemy :)
Markzo - Sob Wrz 13, 2008 09:08

a gdzie jest ta ankieta??bo ja nie wiedzę:oops:
Homi - Sob Wrz 13, 2008 09:17

Tutaj...
Markzo - Sob Wrz 13, 2008 09:40

Podziękował :ok:
coldmanns - Nie Wrz 14, 2008 13:34

walkie, w ankiecie wzialem udzial zanim napisalem tego poprzedniego posta.'
:mrgreen:

walkie - Nie Wrz 14, 2008 13:47

Tego to ja nie wiem, ankieta jest tajna, łamana przez poufne na razie ;)