Zobacz temat - Co tu ktoś popsuł ??

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Co tu ktoś popsuł ??

Adrian355 - Wto Lip 07, 2009 19:36
Temat postu: Co tu ktoś popsuł ??
Wchodziłem dzisiaj na forum 10 razy... i miałem fajnie całą witrynę na cały mój ekran 22"... a teraz wchodząc 11 raz mam tylko na środku wąski paseczek... czy ja coś zepsułem ??
Zukowaty - Wto Lip 07, 2009 19:40

Mam właśnie to samo i nawet zacząłem przeszukiwać forum w kierunku jakiś informacji o zmianach. Dobrze że już wiem że nie ja popsułem. Nawet odpalałem na innej przeglądarce :razz: Jakiś małe mi te literki teraz :shock: :lol:
gustav.pl - Wto Lip 07, 2009 19:41

U mnie jakieś 1,5h temu było normalnie, a teraz oszczędnościowo jakoś tak :sad:
Adrian355 - Wto Lip 07, 2009 19:42

Mi się wydaje że to przez baner chyba tak :) bo chyba wydaje mi się ze żałoba zdjęta...
staf - Wto Lip 07, 2009 19:43

Co jest grane? Załozyłem okulary teściowej ...i nadal wszystko jakieś malutkie :cry:
MaReK - Wto Lip 07, 2009 19:44

Zle Wam sie wydaje.

Forum poki co ma stala szerokosc ze wzlgedu na przygotowywany nowy layout - styl forum.
Poniewaz bedzie zawieral obrazki itp. musi miec stala szerokosc.
Ze informacji o uzytkownikach jakie zbiera google oraz samo forum wynika, ze wciaz sporo ludzi jedzie na max. rozdzielczosci 1024x .

Adrian355 - Wto Lip 07, 2009 19:44

Pewnie zaraz naprawią :)

[ Dodano: Wto Lip 07, 2009 20:45 ]
MaReK no to wytłumacz mi prosze czemu wcześniej miałem na całą szerokośc ekranu obraz a teraz jest takie no małe...

gustav.pl - Wto Lip 07, 2009 19:50

MaReK napisał/a:
Zle Wam sie wydaje.

Forum poki co ma stala szerokosc ze wzlgedu na przygotowywany nowy layout - styl forum.
Ze informacji o uzytkownikach jakie zbiera google oraz samo forum wynika, ze wciaz sporo ludzi jedzie na max. rozdzielczosci 1024x .

A tak bardziej po "ludzkiemu" jakbyś mógł, bo ja to nie kumaty informatycznie jestem :sad: Tak to już zostanie czy nie......

[ Dodano: Wto Lip 07, 2009 20:52 ]
Adrian355 napisał/a:

MaReK no to wytłumacz mi prosze czemu wcześniej miałem na całą szerokośc ekranu obraz a teraz jest takie no małe...

No właśnie :lol:

staf - Wto Lip 07, 2009 19:52

gustav.pl napisał/a:
MaReK napisał/a:
Zle Wam sie wydaje.

A tak bardziej po "ludzkiemu" jakbyś mógł, bo ja to nie kumaty informatycznie jestem :sad: Tak to już zostanie czy nie......

Mało tego...dojda jeszcze obrazki.. :rotfl:

wiciu2xlc - Wto Lip 07, 2009 19:53

dupa, jakoś nieciekawie, wolałem po staremu no ale cóż :) z górą nie wygrasz :D
MaReK - Wto Lip 07, 2009 19:57

Ja jeszcze nie widzialem nowego layoutu wiec nie moge nic powiedziec.
W kazdym razie stala szerokosc forum daje to, ze jak ktos ma rozdzielczosc ekranu 1024x768 max bo np. nie ma innego monitora, a takich ludzi jest sporo, to
musi sobie suwac ekranem zeby czytac niektore posty. Posty tych, ktorzy pisza ciagiem i nie uzywaja entera ;)

Nie wiem czy to tak zostanie. Moze bedzie inaczej, zobaczymy co wyjdzie w layoucie ;)
Narazie musimy pocierpiec ;D

Ja sam ma rozdzielczosc 1200x i tez cierpie ;)

gustav.pl - Wto Lip 07, 2009 19:57

staf napisał/a:

znaczy się AKTY .... :wink:

MaReK - Wto Lip 07, 2009 19:58

gustav.pl napisał/a:
staf napisał/a:

Nie przesadzajmy... nie zrobimy dyskoteki, ale jest pomysl aby troszke ozywic forum.

staf - Wto Lip 07, 2009 20:00

MaReK napisał/a:
gustav.pl napisał/a:
staf napisał/a:

Nie przesadzajmy... nie zrobimy dyskoteki, ale jest pomysl aby troszke ozywic forum.

Zainstalujcie klime :mrgreen:

grembi - Wto Lip 07, 2009 20:00

Mam nadzieje że ten zabieg nie spowolni działania forum ;]
gustav.pl - Wto Lip 07, 2009 20:00

MaReK napisał/a:

Łączymy się z Tobą w bólu :wink:

emes - Wto Lip 07, 2009 20:03

A ja też mam (w domu) 1200 (dokładnie to 1280) i specjalnie mi to nie przeszkadza :P :)
staf - Wto Lip 07, 2009 20:07

emes napisał/a:
A ja też mam (w domu) 1200 (dokładnie to 1280) i specjalnie mi to nie przeszkadza :P :)

Ja mam w domu ...laptopa i na nim też kiepsko widze :shock:

Ley - Wto Lip 07, 2009 20:09

Zabieg nie ma na celu spowolnienia działania forum - myślą przewodnią jest uporządkowanie nagłówka i przy okazji stworzenie jakiegoś nowego kolorystycznego layoutu forum.

Jako współwinny zamieszania zdaję sobie sprawę, ze wielu/wiele z nas pracuje na rozdzielczosci wyższej niż 1024x (sam pracuję na 1440x) ale dużo osób na pewno działa na mniejszej.

Nagłówek-banner ma w założeniu być stałym elementem forum i będzie miał stałą szerokość, nie wiem(y) jeszcze czy 800, czy 900 pikseli, i jak to się wszystko będzie razem komponowało - na to potrzeba jeszcze trochę czasu.

Póki co spróbujcie zaprzyjaźnić się z nową szerokością forum, wcale nie jest powiedziane, że taka zostanie, ale potraktujmy to jako test. Na wszelkie konstruktywne uwagi i pomysły jestem otwarty - możecie śmiało napisać mi na PW jeśli sami macie jakieś pomysły lub uwagi - projekt jest w fazie początkowej, zatem jeszcze trochę drogi przed nami :)

MaReK - Wto Lip 07, 2009 20:09

Za dwa tygodnie bedzie po sprawie.
Winien jest tu piter34, bo ja na poacztku ustawielm forum na stala szerokosc 800 px.
Ale potem konfiguracje zmienil piter34 i zrobil na auto dopasowanie.
Takie cos jest okej, jak jest sam tekst - bez obrazkow, ale jak juz wjedzie grafika to sie moze tylko popieprzyc...

Pozdrawiam,

Zukowaty - Wto Lip 07, 2009 20:10

gustav.pl napisał/a:
MaReK napisał/a:

Łączymy się z Tobą w bólu :wink:

1600x1200 :beczy:
musiałem szybko zejść na 1280x żeby coś widzieć w ogóle. :bezradny: :beczy:

staf - Wto Lip 07, 2009 20:12

hahahahahh... jak w HD :mrgreen:
Adrian355 - Wto Lip 07, 2009 20:14

Ja 1680x1050 ;) no ale nic najważniejsze że będą obrazki :)

staf, to u Ciebie to już hardcore :P

[ Dodano: Wto Lip 07, 2009 21:15 ]
Zukowaty, :pociesz: :piwko: :serce:

emes - Wto Lip 07, 2009 20:18

A ja spoglądam na te "zmiany" z nieco innej strony. Fajnie, że pojawił się ktoś, kto ma pomysł i chce poświęcić chwilę czasu, żeby na forum pojawiło się coś nowego :ok: Zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu i jak to będzie wyglądało. Mam nadzieję, że nowy layout się przyjmie :ok: :) Kochani, więcej optymizmu i otwarcia na zmiany :) (kasjopea pewnie mnie zamorduje za to ostatnie zdanie :P :lol: )
kasjopea - Wto Lip 07, 2009 20:25

emes, spoko, znajdę kogoś bliżej do wyładowania swoich frustracji :razz: :wink:
Zukowaty - Wto Lip 07, 2009 20:32

emes napisał/a:
A ja spoglądam na te "zmiany" z nieco innej strony.

Też się cieszę że coś się rusza w temacie i nie narzekam jakoś za mocno ale zgłupiałem w pewnym momencie jak nic nie znalazłem o zmianach a literki mi się rozmyły :wink: Specjalnie dla forum rozdziałka zjechała w dóóóół. Mam nadzieję że jakoś uda się to zrobić bo pulpit nagle mi urósł niesamowicie :wink: (chyba pora zrobić porostu porządek :rotfl: )

emes - Wto Lip 07, 2009 20:34

kasjopea, ufff ;) :lol:

Zukowaty napisał/a:
(chyba pora zrobić porostu porządek :rotfl: )

:brawa:

A to kolejny, pozytywny aspekt ;)

Adrian355 - Wto Lip 07, 2009 20:56

Ale ja broń boże się nie sprzeciwiam zmianom :) Jestem wręcz za :) Tylko myślałem że coś zepsułem :P
Zukowaty - Wto Lip 07, 2009 20:57

Adrian355, i tak Ty będziesz wszystkiemu winien :razz: Założyłeś temat to teraz się już nie tłumacz :twisted:
Adrian355 - Wto Lip 07, 2009 20:59

Oj tam chociaż Cię ładnie pocieszyłem :P Ale nawet nie zauważyłeś :(

Oj tam winny nie winny ... ja mam tylko 16 lat :) i wierze w Muminki...

Zukowaty - Wto Lip 07, 2009 21:04

Adrian355 napisał/a:
Oj tam chociaż Cię ładnie pocieszyłem :P Ale nawet nie zauważyłeś :(

zauważyłem ale jak podsyłasz piwne emoty a jak o suchym pysku siedzę to nie pociesza to za bardzo :twisted:

Dziękuje oficjalnie za pocieszajke :ok: :mrgreen:

Adrian355 - Wto Lip 07, 2009 21:06

No to daleko nie masz do mnie to wsiadaj w autko i dawaj :P Bo mam akurat anginę ropną to może mi sie opłaci przepłukać gardziołko :P
b0b3k - Wto Lip 07, 2009 21:21

Dodam od siebie, mało które forum phpbb przyjmuje się z cudowanym wyglądem - uzytkownicy wybieraja glownie ten standardowy phpbbowski theme - dlatego też zrobcie po prostu stary wyglad z szerokoscia 100% i bedzie po problemie jak chcecie cudować ;) juz lepiej zainteresowac sie strona roverki.pl i jej wygladem ;)
emes - Wto Lip 07, 2009 21:21

Adrian355 napisał/a:
ja mam tylko 16 lat

Adrian355 napisał/a:
Bo mam akurat anginę ropną to może mi sie opłaci przepłukać gardziołko

A czym, w obliczu tego, co napisałeś powyżej, chcesz płukać? ;> ;)

Adrian355 - Wto Lip 07, 2009 22:18

Obecnie od rana rozpracowałem 3 te buteleczki wody utlenionej :P

Specjalnie to napisałem:P Czekałem kto będzie pierwszy :)

Zukowaty - Wto Lip 07, 2009 22:23

A ja specjalnie nie podejmowałem tematu żeby nie rozmawiać o alkoholu za dużo przy nieletnich :razz:
Jugol - Wto Lip 07, 2009 22:35

....nieletni i jakieś płukanie gardła ?? , to u nas chyba jest jakiś paragraf za to , ale to pikuś, żeby tak oficjalnie na forum samych kierowców jakby nie było- jestem oburzony normalnie :shock:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Adrian355 - Wto Lip 07, 2009 22:37

Przepraszam za żart...
Jugol - Wto Lip 07, 2009 22:45

Adrian- luzik :wink:
Tomaszi - Sro Lip 08, 2009 01:52

Co do wyglądu forum to powiem tylko tyle co by nie bylo czarne i przejaskrawione, wszystko inne ścierpię :diabeł:
rozumiem że głównie chodzi o nagłówek -baner na całą szerokość strony- miałem taką wizje żeby zrobić to we flashu z naciskiem na odnośniki do strony głównej np. faq klubowe, faq techniczne, części i warsztaty... itp. tylko flashem bawiłem się badzo dawno i ni hu hu nie pamietam, pogubiłem się bo chciałem zrobić ten mały baner w ten sposób.
b0b3k napisał/a:
Dodam od siebie, mało które forum phpbb przyjmuje się z cudowanym wyglądem - uzytkownicy wybieraja glownie ten standardowy phpbbowski theme - dlatego też zrobcie po prostu stary wyglad z szerokoscia 100% i bedzie po problemie jak chcecie cudować ;) juz lepiej zainteresowac sie strona roverki.pl i jej wygladem ;)
osobiście wole i używam tematu standard tzn. domyśnego. Co do strony roverki.pl popieram kolegę, ale potrzebujemy do tego speców od CMS'a kto zechciał by napisać konkretne moduły dodatkowe, nie stety takich brak.
MaReK - Sro Lip 08, 2009 08:12

Tak naprawde CMS i przeniesienie artykułów to nie jest duzy problem, o czym juz pisalismy.
Problem tkwil w przeniesieniu komentarzy do galerii, do warsztatow itp.

Szate graficzna, jesli tylko by chcial, moglby zrobic kolega Ley...

Adrian355 - Sro Lip 08, 2009 09:05

Jugol napisał/a:
Adrian- luzik
Oki ;)
Krzysi3k - Sro Lip 08, 2009 09:41

Ciekawe kto z was zaczął pić dopiero po skończeniu 18 roku życia ;)
Bo ja osobiście znam jedną taką osobę :P

Markzo - Sro Lip 08, 2009 12:19

znasz już dwie :wink:
kzrr - Sro Lip 08, 2009 12:37

Nie waliliście tanich win w gimbusie :D ?
Ley - Sro Lip 08, 2009 12:40

MaReK napisał/a:
Szate graficzna, jesli tylko by chcial, moglby zrobic kolega Ley...

Te te te, proszę mi się tu nie rozpędzać :D Forum to jedno, a WWW to już nie takie hopy siupy :)

Poza tym jeszcze nikt nie wie co ja Wam szykuję (nawet sam jeszcze nie wiem czy mi się to podoba czy nie bo koncepcja się cały czas zmienia/rozwija :D ).

Generalnie jestem tradycjonalistą i raczej animacji ani flasha nie chcę wrzucać, bo nie lubię jak coś mi miga :D

Powiem tylko tyle, że moja propozycja będzie prosta, mam nadzieję, że niezbyt spowalniajaca forum i mam nadzieję, że nikt mnie nie zje za to, że nie będzie niebieskie :D Konstrukcja forum nie ulegnie zmianie, bo specjalnie się gimnastykuję aby przerobić obecny schemat pod nowym kątem a nie korzystam z innego gotowego schematu (ten przynajmniej mam pewność, ze się nie będzie psuł).

A jak się nie spodoba to zrobimy coś nowego, bogatsi o doświadczenie i opinie forumowiczów :)

MaReK - Sro Lip 08, 2009 12:48

Ley napisał/a:
Te te te, proszę mi się tu nie rozpędzać :D Forum to jedno, a WWW to już nie takie hopy siupy :)

Jak masz pojecie o grafice, to zrobienie jej do strony i pociecie to wlasnie hop siup ;)
Tak samo trudno zrobic grafike do forum jak i do strony, ktoraby byla oparta o portal phpbb ;) Bo tak najlatwiej ja zintegrowac z forum.

Pozdrawiam,

kasjopea - Sro Lip 08, 2009 12:58

Ley napisał/a:
że nikt mnie nie zje za to, że nie będzie niebieskie
lubię niebieski :evil:
Markzo - Sro Lip 08, 2009 13:11

kasjo kupimy CI niebieskie okulary i będzie git :mrgreen:
kasjopea - Sro Lip 08, 2009 13:14

To jakaś zmowa przeciwko mnie :beczy: , najpierw mi popsuli nick, a teraz forum :razz: :wink:
Zukowaty - Sro Lip 08, 2009 13:55

:roll: i strona klubowa też ma dziś ciężkie chwile z tego co widz(czyli coś się rusza :mrgreen: )

[ Dodano: Sro Lip 08, 2009 14:56 ]
Nie dokuczajcie już więcej Kasjo. Jej też może być przykro :wink:

Adrian355 - Sro Lip 08, 2009 16:12

o Kasjo ma zielone !! Modem została ... pogratulować cioci... :P

Teraz to się będzie mogła dopiero nade mną ,,znęcać" :P bo ciągle obrażona ;(

reed - Sro Lip 08, 2009 20:11

lol a ja nawet nie zauważyłem, że coś się zmienia :P

1680 x 1050 mam :D

piter34 - Czw Lip 09, 2009 19:14

MaReK napisał/a:
Winien jest tu piter34, bo ja na poacztku ustawielm forum na stala szerokosc 800 px.
Ale potem konfiguracje zmienil piter34 i zrobil na auto dopasowanie.

Odwracając kota ogonem, winien jest MaReK bo ustawił stałą szerokość. :cool:
Nie wyobrażam sobie teraz przeglądania forum w rozdzielczości, której szerokość jest np. 2 razy większa, niż stała ustawiona szerokość forum.

Oczywiście korzystam ze standardowego motywu forum.

MaReK - Czw Lip 09, 2009 23:27

Zobaczymy jak wyjdzie layout... Mnie, mimo ze ogladalem dzisiaj forum na tv 32" stala szerokosc nie przeszkadzala. Kwestia przyzwyczajenia.

Jak ten temat ucichnie, to za 3 tyg. nikt nie bedzie pamietal o tym ;)

Poza tym nie widze jakiegos wiekszego odstepstwa od normy

http://forum.mazdaspeed.pl/
http://www.opelklub.pl/
http://www.klub.citroen.t.../modules/newbb/
http://www.forum.lanciapolska.org/ - troszke szersze niz 1000 px
http://www.4x4.radom.pl/c...oard/Itemid,40/
http://www.cabrio-club.pl/viewtopic.php?t=2629

W powyzszych szerokosci sa stale i wcale nie wieksze niz w tej chwili nasze.
Zgodze sie tutaj z tymi, ktorzy twierdza, ze jest to bardziej schludne.

Pozdrawiam,

Brt - Pią Lip 10, 2009 01:07

a ja zapytam .... czy nie można zrobić nowego layoutu w taki sposób, żeby się "dopasowywał" do szerokości forum u danego użytkownika ??

Osobiście wolałem wersję "automat" i wygodniej mi się przegladało forum na szerokim ekranie (mniej musiałem przewijać) ... w każdym razie narazie poczekam na "new edge" a później się zobaczy ;)

MaReK - Pią Lip 10, 2009 06:47

Wszystko zalezy od konstrukcji bannera. Mozna go zrobic na divach, tak zeby srodek - gdzie bedzie jednolite tlo - sie rozciagal do strony. Nie wiem jaka jest koncepcja Ley'a.

Brt napisał/a:
Osobiście wolałem wersję "automat" i wygodniej mi się przegladało forum na szerokim ekranie (mniej musiałem przewijać)

Znaczy ile ;D ? 1.5 wersa na post ?
Gdzie jest maciej? On to wyliczy ;)

Brt - Pią Lip 10, 2009 07:02

MaReK napisał/a:
Mozna go zrobic na divach, tak zeby srodek - gdzie bedzie jednolite tlo - sie rozciagal do strony.

Cuś takiego mniej wiecej przychodziło mi do głowy ;)

MaReK napisał/a:
Znaczy ile ? 1.5 wersa na post ? :D

(2*Pi*R*1440)/1024

gdzie:
R - średnica rolki przewijającej w myszce w calach

:P ;) :lol:

piter34 - Pią Lip 10, 2009 08:49

MaReK napisał/a:
Zobaczymy jak wyjdzie layout...

To może do tego czasu jednak przywrócimy autodopasowanie szerokości?
Przecież z layoutem można pracować na sucho gdzieś na boku.

MaReK napisał/a:
Jak ten temat ucichnie, to za 3 tyg. nikt nie bedzie pamietal o tym ;)

No sorry. Ja myślałem, że na forum tak istotne decyzje podejmujemy demokratycznie.

Jak do tej pory, co najmniej dwóm adminom pomysł ze stałą szerokością się nie podoba :P

Mayson - Pią Lip 10, 2009 09:02

Brt napisał/a:
2*Pi*R*1440)/1024
gdzie:
R - średnica rolki przewijającej w myszce w calach

:hahaha:

Ley - Pią Lip 10, 2009 09:22

"Leyout" nie jest problemem, bo przecież dopasuje się zawsze do rozdzielczości, problemem jest banner nagłówkowy, który będzie z gory określonej szerokości, bo będzie on graficzny.

Oczywiście banner o szerokości X zawsze będzie po środku bez względu na rozdzielczość, ale wg mnie gdy forum będzie dopasowywane automatycznie to przy dużych rozdzielczościach będzie to szerokie forum z wciąż takim samym bannerem/rysunkiem nad tabelami co będzie wyglądało już mniej ciekawie.

Optymalną szerokością stałą forum jest taka do 950 pix, teraz jest ustawiona chyba 800 pix, wiec można ciut poszerzyć.

Tak naprawdę należałoby określić jaki jest % osób używających jakiej rozdzielczości - chyba zrobię zaraz ankietę, ale nie wiem ile osób uzna udział w niej za istotny :)

Generalnie uważam, że to wszystko kwestia przyzwyczajenia (poza tymi przypadkami, gdzie ogląda się forum na 22" :P bo tam rzeczywiście wychodzi malutkie).

MaReK - Pią Lip 10, 2009 10:50

Forum ma ustawiona szerokosc 1000 px jesli nic nikt nie zmienil.

Baner mozna zaprojetowac tak, zeby z jego lewej i prawej strony - w przypadku
gdy bedzie dosc szeroko z marginesami - zrobic gradient od jasnego do ciemnego w kolorze pierwszej barwy bannera. Nie wiem czy wyrazilem sie dosc poprawnie graficznie, ale
mam nadzieje, ze Ty Ley wiesz o co mi chodzi :)

Pamietajmy, ze duze portale onet.pl, wp.pl, interia.pl tez utrzymuja stala szerokosc swoich witryn. I tak naprawde dotyczy to wiekszosci stron w necie, wiec akurat to, ze ktos nasze forum na 22" widzi kiepsko i male jest argumentem zadnym ;P Bo wszystkie inne strony tez widzi tak samo ;)

No ale lubimy pomarudzic sobie, wiec ja tez napisze - dla statystyki.
Dlaczego forum jest takie male?! Szersze bylo lepsze ;)

Ley - Pią Lip 10, 2009 10:54

MaReK napisał/a:
Baner mozna zaprojetowac tak, zeby z jego lewej i prawej strony - w przypadku
gdy bedzie dosc szeroko z marginesami - zrobic gradient od jasnego do ciemnego w kolorze pierwszej barwy bannera.

To nie jest problem tego co jest po bokach, a tego co jest w środku :) Po bokach to to rybka czy tła zostaje dużo czy mało, chodzi tylko o to, że wielkia tabela (czyli rozciągnięta na cały monitor) przy stałej szerokości bannera, nawet z wygradientowanym tłem, wygląda tak sobie... ale oczywiście uwzględnie taką opcję aby zobaczyć jak co i jak wyjdzie :)

Dziś odebrałem trackballa wreszcie więc biorę się dalej za robotę :ok:

kruszon - Pią Lip 10, 2009 11:06

1000px :)

:P

Ley - Pon Lip 13, 2009 12:49

Po wczorajszym spocie i TIGERach, które trzymały mnie dość długo ( :P ) gdzieś w okolicy 4:00 stwierdziłem, że zmieniam projekt tzn zrobię go jeszcze inaczej niż planowałem (głównie kolorystycznie) :) Wstępne przymiarki wyglądają zachęcająco - przez kolejne dni będę sprawdzał, czy całościowo wyglądać to będzie równie ciekawie.

Oznacza to mniej więcej tyle, że może nastąpić przesunięcie w czasie do tzw. premiery, ale mam nadzieję, że Wam się spodoba i uznacie, że warto było poczekać.

W temacie rozdzielczości, ponieważ dużo osób pracuje na wysokich parametrach, to postaram się aby nie trzeba było zawężać forum do 1000pix (chociaż uważam, że jest to ładne), a zamiast tego spróbujemy ustawić skalę tak, aby dopasowywała się szerokością do np 80% Waszej rozdzielczości (tak aby tylko trochę tła po bokach zostawało bez względu na rozdzielczość).

Sam nagłówek będzie przygotowany na szerokość 1000pix, ale postaram się by ikony były na tyle duże i wyraźne by na większych również pracowało się Wam dobrze... no ale to sami ocenicie lada tydzień :)

Tych, którzy mieli jakieś przecieki co do pierwszej wersji informuję przy okazji, że zrezygnowałem z opcji, w której mimo jasnego tła było dużo czarnego, bo powstawała w oparciu o kolory loga klubowego. Zatem już wiecie jakie forum nie będzie :D A może będzie jako alternatywa? Pożyjemy zobaczymy :D

Proszę o cierpliwość - o postępach będę informował :)