|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Sukces!
Dydo - Wto Cze 21, 2011 21:29 Temat postu: Sukces! Z natury jestem takim człowiekiem, który raczej nie lubi się chwalić, ale dziś zrobie wyjątek i pochwale się, ponieważ jakiś sukces już osiągnąłem, poza tym ktoś chwali się swoim domem, zaprasza na ślub etc. etc., to dlaczego ja miałbym nie podzielić się swoją informacją ?
Zajęło mi to rok, a łatwo nie było, ponieważ sporo latania było, stresu, nerwów, rozmów z psychologami, psychotestów, pod koniec kolejnych testów, kolejnych rozmów (chociaż na dobrą sprawę wiedzieli o mnie już wszystko), na końcu lekarze, kolejny stres, także poświęcenia z mojej strony, ponieważ okazało się, że przegroda nosowa jest krzywa i trzeba było prostować - wycierpiałem się w szpitalu niemiłosiernie, ale dziś już wiem, że opłacało się, udało mi się dostać do Policji! Przede mną teraz 8 miesięcy szkolenia w szkółce, które mam nadzieję przejdę a później praca Chociaż w sumie trzeba jeszcze czekać na listy rankingowe czy w ogole się załapie, ale opiekunka moja mówiła, że z tą ilością punktów, jakie uzyskałem w całym procesie rekrutacji mogę być już spokojny, więc pozostaje się cieszyć i wierzyć kobiecinie na słowo
Z tego miejsca chciałbym podziękować przede wszystkim Jugolowi, który trzymał za mnie kciuki do samego końca, ale także wierzył, że mi się uda (chyba nawet bardziej odemnie, bo momentami byłem już zrezygnowany) - naprawdę to się ceni i miło, że ktoś we mnie wierzył do końca
flapjck1 - Wto Cze 21, 2011 21:45
to potem zapamietaj:
roverow mg i mini - nie zatrzymujemy
a tak ogolnie gratki
aliciaMG - Wto Cze 21, 2011 21:49
Dydo napisał/a: | roverow mg i mini - nie zatrzymujemy
|
oj tak tak!!!
Gratulacje
MaReK - Wto Cze 21, 2011 21:53
O kurde! To się teraz trzeba pilnować
Gratulacje! A ta szkółka to gdzie? I w jaką sekcję mierzysz?
Pozdrawiam,
Dydo - Wto Cze 21, 2011 22:02
Gdzie do szkoły to pewnie dowiem się kilka dni przed, na chwilę obecną jeszcze nic nie wiem gdzie mnie przydzielą. Jednak z tego co słyszałem to osoby, które podlegają pod KWP Poznań (w tym i ja) są kierowane przeważnie do Piły lub do Słupska, ale nic nie wiem jeszcze, więc trudno powiedzieć. Teraz moim zamiarem jest jakoś zdać tą szkołę, ale w przyszłości chciałbym w ruchu drogowym pracować, czyli w drogówce, no ale to takie plany na daleką przyszłość Początek po szkole to wiadomo - swoje trzeba odsłużyć w prewencji, poza tym na inne wydziały też nie jest tak hop przejść odrazu, ale wszystko w swoim czasie
kasjopea - Wto Cze 21, 2011 22:07
Szczerze gratuluję .
emes - Wto Cze 21, 2011 22:12
Gratulacje
Jugol - Wto Cze 21, 2011 22:13
Gratuluję po raz trzeci Gratuluję tymbardziej, że wiem ile Cię to kosztowało, nerwów, zdrowia etc. Poza tym, mam w rodzinie byłego milicjanta, który odszedł już dawno na emeryturę, pracował 20lat w dochodzeniówce w Katowicach, i kiedyś, dawno temu opowiadał jak to wszystko wygląda przed ( pewne kwestie na bank się nie zmieniły ) Ja przed wylotem na misję, też miałem ostro w p....ę, psycholodzy, lekarze etc. więc wiem czym to śmiedzi. I ta selekcja- jest w końcu zawsze z kogo wybierać- kandydatów mnóstwo- miejsc mało.
Trzymałem za Ciebie kciuki od samego początku, jak mi o tym powiedziałeś, wspierałem, pocieszałem, ale co najważniejsze- wierzyłem w Ciebie i jak się okazało- nie myliłem się
Więc teraz szkółka, później przydział i do służby Waść.
Tylko pamiętaj R 45 DGL 26TA po prostu traktujesz jak powietrze na służbie
Powodzenia Dydo
walkie - Wto Cze 21, 2011 22:25
Dydo, wielkie gratulacje
IInvit - Wto Cze 21, 2011 22:29
Gratulacje!!!
leo1009 - Wto Cze 21, 2011 22:36
fiu fiu gratulacje hmm moze ustalmy ze nie same rovery mg i mini ale ogolnie klubowicze mogą lekko przeginac predkosci... ehm
seyfer - Wto Cze 21, 2011 22:44
gratki Dydo każdy ze złotą kartą klubową musi mieć taryfę ulgową tym bardziej ze często w pile jestem
kzrr - Wto Cze 21, 2011 22:55
Synek Synek co tu się porobiło W koncuuuuuu
Paul - Wto Cze 21, 2011 23:11
Dołączam się do gratulacji Tak trzymaj i nie wymiękaj
maniaq - Wto Cze 21, 2011 23:14
No ja tam w sumie nie wiem czy mam gratulowac czy nie, bo status policjanta w naszym kraju marny, ale skoro sam chciales to ... GRATULUJE
Remigiusz - Sro Cze 22, 2011 00:04
Dydo, Jak masz jakies materialiy przydatne na egzaminy wstepone to mi prosze przeslij na maila. BO mi trzeba takie cos dla kogos kto tez sie do Policji wybiera
I gratuluje bo naprawde nie jest latwo, wiem to z mojej rodziny i znajomych
tronsek - Sro Cze 22, 2011 05:00
Gratulacje
InEs - Sro Cze 22, 2011 07:45
Dydo, szczere gratulacje
darek_wp - Sro Cze 22, 2011 07:46
Gratulacje. A co do wniosków niektórych forumowiczów o spoglądanie łagodnym okiem na Roverki powiem tak - czy będziesz w prewencji czy drogówce jak zobaczysz R czy MG zatrzymuj aby ludzie wiedzieli, że policja czuwa i kieruj na forum
zetes - Sro Cze 22, 2011 08:08
Gratulacje ! No to będziemy -jak sie potocznie mówi - jechali na tym samym wózku, bądż pchali tę samą taczkę .
maciej - Sro Cze 22, 2011 08:47
Gratulacje!
Na którą szkołę polujesz?
Bo jak Piaseczno albo Legionowo, to może na spota warszawskiego kiedyś wpadniesz na przepustce.
kzrr - Sro Cze 22, 2011 08:58
Jak to mówią słowa jednej piosenki
"jak to policeman przeszukuje mnie przecież mam prawo nosić to co chce"
bociannielot - Sro Cze 22, 2011 10:21
Dydo, no co Ty chyba sobie jaja z tą przegrodą nosową robisz? Serio trzeba ją mieć prostą? WTF?
Dydo - Sro Cze 22, 2011 10:36
maciej napisał/a: |
Na którą szkołę polujesz?
|
Ja poluję na Piłe, bo w zasadzie mam najbliżej - około 260 km Ale tak jak pisałem wyżej - nic nie wiem jeszcze, bo to oni mnie przydzielają na szkółkę.
bociannielot napisał/a: | Dydo, no co Ty chyba sobie jaja z tą przegrodą nosową robisz? Serio trzeba ją mieć prostą? WTF? |
Jaj sobie nie robię, jednak wszystko zależy od tego w jakim stopniu jest skrzywiona ta przegroda. Jeśli jest małe skrzywienie to raczej przejdzie się bez problemu - lekarz wpisze na obiegówce, że jest tam małe skrzywienie i tyle i dalej komisja lekarska podejmie decyzje, natomiast jeśli jest przegroda skrzywiona w stopniu upośledzającym oddychanie no to może być problem na komisji. Lekarz laryngolog na badaniach albo mówi, żeby iść na zabieg, albo wpisuje Tobie na obiegówce, że jest mocne skrzywienie z upośledzeniem oddychania - na Twoją prośbę i na komisji drżysz co to będzie. Wiem, że z powodu przegrody ludzie odpadają, więc ja wolałem to mieć za sobą, bo też miałem mocno krzywą, niestety. Trochę z tym upośledzeniem oddychania lekarz przesadza, bo ja osobiście nie miałem problemów z oddychaniem, choć fakt faktem przez tą lewą dziurkę było gorzej, stąd dla nich jest to już upośledzenie oddychania - no cóż Zabieg i po krzyku, a że trochę pocierpiałem.. No cóż, czasem trzeba coś poświęcić
A odnośnie przepuszczania na drodzę Roverków i MG to pozwólcie, że nie zabiorę głosu
Remi55 napisał/a: | Dydo, Jak masz jakies materialiy przydatne na egzaminy wstepone to mi prosze przeslij na maila. BO mi trzeba takie cos dla kogos kto tez sie do Policji wybiera
|
Materiałów nie mam żadnych, bo do tych wszystkich psychotestów i rozmów z psychologami nie da się przygotować, nauczyć etc. Każdy psychotest bada Twoją osobowość, charakter itd., i jeśli wyjdzie, że nie pasujesz to nie ma siły, niestety. Największy przesiew jest na Multiselectcie, tam 70% rekrutowanych kończy swoją przygodę. Ale jak coś to służę nie wiem jakąś radą etc., o ile można tutaj w ogóle coś radzić. Jeśli coś będzie trzeba wiedzieć to podbij na PW - postaram się jakoś pomóc.
kris-tofer - Sro Cze 22, 2011 15:09
J.P. 100%
kzrr - Sro Cze 22, 2011 15:30
J.P 50% -bo sie troche boje
J.P 25% - bo tata jest policjatem
gustav.pl - Sro Cze 22, 2011 21:59
Gratki Dydo
apples - Sro Cze 22, 2011 22:44
Dydo napisał/a: | udało mi się dostać do Policji! | Gratulacje. Witam w służbach mundurowych.
Dydo - Czw Cze 23, 2011 13:19
apples napisał/a: | Dydo napisał/a: | udało mi się dostać do Policji! | Gratulacje. Witam w służbach mundurowych. |
Kolega po fachu ?
apples - Czw Cze 23, 2011 13:27
Dydo napisał/a: | Kolega po fachu | MON
http://www.43blot.mw.mil.pl/
http://www.bl.mw.mil.pl/news.php
Dydo - Czw Cze 23, 2011 14:10
Nie no Ty wyższa półka jesteś, więc nie mamy o czym gadać.
krzychu.b - Czw Cze 23, 2011 20:31
Gratulacje .Zawsze miło słyszeć jak coś komuś wychodzi
Dydo - Wto Lip 05, 2011 14:24
W dniu dzisiejszym zostałem mianowany na posterunkowego Pierwszy dzień zaliczony. Trochę papierków do podpisania, troche szkolenia, troche pogadanki z kadrowym, rozmowa z komendantem , naczelnikiem itd. Pokazali nam komende, wręczono notatniki służbowe a od jutra wg grafiku przydzielono mnie do ruchu drogowego, czyli coś dla mnie, w co celuje w przyszłości Zobaczymy co tam mi jutro chłopaki pokażą. Natomiast 12 Lipca ślubowanie i prawdopodobnie w następny weekend wyjazd na szkółke - na 90% Słupsk, ponieważ Piła w remoncie.
Jugol - Wto Lip 05, 2011 14:37
Graty jeszcze raz
Kozik - Wto Lip 05, 2011 16:40
Dydo, zawsze to jakaś przychylność Roverzystom wśród policjantów
radomraptile - Wto Lip 05, 2011 16:59
pogratulowac
trzeba zaczac jezdzic przepisowo
svenson - Wto Lip 05, 2011 17:05
Gratulacje
Posterunkowy Cezary Cezary
Dydo - Wto Lip 12, 2011 18:03
http://www.wielkopolska.p...=8295&Itemid=77
Dziś odbyło się nasze ślubowanie w Poznaniu Otrzymaliśmy mundury i legitymacje służbowe. Szkołę zaczynamy od jutra a będzie to Szkoła Policji w Pile, także od jutra wchodzimy w nową, inną rzeczywistość. Życzcie mi powodzenia, abym ukończył szkolenie podstawowe, które potrwa 6 miesięcy.
Jugol - Wto Lip 12, 2011 19:11
Spoko dasz radę
gustav.pl - Wto Lip 12, 2011 20:02
Dydo - Wto Sty 03, 2012 16:30
I tak o to dobijam do końca szkolenia Nie wiem dlaczego w pierwszym poście napisałem, ze szkolenie trwa 8 miesięcy, bo trwa 6 miesięcy, ale mniejsza o to. Dziś miałem ostatnie zaliczenia i przede mną już tylko egzamin końcowy 5 Stycznia i koniec. Z dniem 5 Stycznia, jeśli egzamin pójdzie pozytywne będę już pełnoprawnym funkcjonariuszem
Trzeba przyznać, że te pół roku minęło naprawdę szybko. Czasem z chłopakami siedzimy i zastanawiamy się kiedy to przeleciało. Stresu przez ten okres było trochę, a to jakieś zaliczenie, a to poprawka, a to coś innego, ale mam nadzieję, że z dniem 5 Stycznia wyjade stąd z mega bananem na buzi Także byle do 5 Stycznia!
gustav.pl - Wto Sty 03, 2012 17:38
kzrr - Wto Sty 03, 2012 17:52
No to mamy przerąbane Rozumiem ze wpadasz do Wrocka jak zaliczysz wsio ?
No i powodzenia na egzaminie byku
kasjopea - Wto Sty 03, 2012 18:29
Dydo trzymam kciuki .
emes - Wto Sty 03, 2012 18:37
Dydo, niezależnie od wyniku egzaminu, zapraszamy do Wrocławia
Na pewno zdasz Od 5 stycznia to Ty będziesz mnie ganiał po Ostrowie Wielkopolskim, a nie ja Ciebie
Jugol - Wto Sty 03, 2012 22:24
Trzymam kciuki i powodzenia brachu
Dydo - Wto Sty 03, 2012 22:39
emes napisał/a: | Dydo, niezależnie od wyniku egzaminu, zapraszamy do Wrocławia
Na pewno zdasz Od 5 stycznia to Ty będziesz mnie ganiał po Ostrowie Wielkopolskim, a nie ja Ciebie |
Tak i to wtedy ja będę mrugał światłami długimi, żebyś się zatrzymał
kzrr napisał/a: | No to mamy przerąbane Rozumiem ze wpadasz do Wrocka jak zaliczysz wsio ?
No i powodzenia na egzaminie byku |
Oczywiście noszę się z takim zamiarem Jeśli w nadchodzący weekend nie pojadę do chrzestnej to napewno przyjade do Wrocka, ale jeśli pojade do chrzestnej to do Wrocka wpadłbym za tydzień jeśli będzie wolne
I oczywiście nie dziękuję za trzymanie kciuków
dzelo23 - Wto Sty 03, 2012 22:42
też trzymam kciuki
emes - Wto Sty 03, 2012 23:13
Dydo napisał/a: | emes napisał/a: | Dydo, niezależnie od wyniku egzaminu, zapraszamy do Wrocławia
Na pewno zdasz Od 5 stycznia to Ty będziesz mnie ganiał po Ostrowie Wielkopolskim, a nie ja Ciebie |
Tak i to wtedy ja będę mrugał światłami długimi, żebyś się zatrzymał |
Chyba nie tylko długimi
Dydo napisał/a: | kzrr napisał/a: | No to mamy przerąbane Rozumiem ze wpadasz do Wrocka jak zaliczysz wsio ?
No i powodzenia na egzaminie byku |
Oczywiście noszę się z takim zamiarem Jeśli w nadchodzący weekend nie pojadę do chrzestnej to napewno przyjade do Wrocka, ale jeśli pojade do chrzestnej to do Wrocka wpadłbym za tydzień jeśli będzie wolne
I oczywiście nie dziękuję za trzymanie kciuków |
Przyjeżdżaj koniecznie w ten weekend, jak dasz radę. Na pierwszym spocie w 2012 we Wrocławiu musisz być
Dydo - Sro Sty 04, 2012 10:30
Chętnie, naprawdę, jednak z rodzinką umówiłem się juz wcześniej i tylko musze potwierdzić czy będa w domu. Też dawno mnie nie widzieli i chcą pogadać, więc siła wyższa Chyba, że nie będzie ich w ten weekend to napewno wpadnę.
zetes - Sro Sty 04, 2012 10:40
Dydo, - połamania pisaka i języka na egzaminie
Kurde jeden misiak więcej w okolicach Ostrowa Wlkp. Trzeba będzie intensywniej przysłuchiwać się info na CB aby nie ubyło z portfela i nie przybyło w kartotece
punktów
emes - Sro Sty 04, 2012 11:25
Dydo, jasna sprawa. Jak nie w ten weekend, to w następny - spot zrobimy w tym tygodniu i w następny też Trzeba w końcu wrócić do normalnych, porządnych i regularnych spotkań
Dydo - Czw Sty 05, 2012 10:52
zetes napisał/a: | Dydo, - połamania pisaka i języka na egzaminie
Kurde jeden misiak więcej w okolicach Ostrowa Wlkp. Trzeba będzie intensywniej przysłuchiwać się info na CB aby nie ubyło z portfela i nie przybyło w kartotece
punktów |
Oj tam, oj tam, akurat my musimy dobrze ze sobą współpracować
emes napisał/a: | Dydo, jasna sprawa. Jak nie w ten weekend, to w następny - spot zrobimy w tym tygodniu i w następny też Trzeba w końcu wrócić do normalnych, porządnych i regularnych spotkań |
O tak koniecznie, bo szczególnie z mojej strony jakieś tam w miare regularne spotkania zostały powaznie zachwiane, ale po części jestem usprawiedliwiony
Egzamin końcowy... Z D A N Y ! ! ! Można iść pić ![/b]
maniaq - Czw Sty 05, 2012 11:25
Gratki, to jeden niebiski wiecej
InEs - Czw Sty 05, 2012 11:38
Cytat: | Egzamin końcowy... Z D A N Y ! ! ! Można iść pić ![/b] |
Moje gratulacje. Mam nadzieję, że będziesz łaskawy
kzrr - Czw Sty 05, 2012 12:38
Dydo napisał/a: | Egzamin końcowy... Z D A N Y ! ! ! Można iść pić ![/b] |
Ale chyba nie w miejscu publicznym
GRATKI BRACHU
Dydo - Czw Sty 05, 2012 15:16
Oczywiście, że nie w miejscu publicznym Obecnie jesteśmy już osiedleni w hotelu, więc za chwil kilka na jakies zakupy i jedziemy z tematem
Odnośnie łaskawości to wiadomo, że jeśli nikt nie będzie prowokował losu to będe łaskawy
emes - Czw Sty 05, 2012 18:21
Gratulacje Dasz radę pojawić się w niedzielę? Musimy wiedzieć wcześniej, to kupimy Ci kwiaty od ekipy spotowej
kasjopea - Czw Sty 05, 2012 18:27
Gratulacje
gustav.pl - Czw Sty 05, 2012 19:42
Dydo napisał/a: | Egzamin końcowy... Z D A N Y ! ! ! Można iść pić ! |
Dydo - Pią Sty 06, 2012 18:47
emes napisał/a: | Gratulacje Dasz radę pojawić się w niedzielę? Musimy wiedzieć wcześniej, to kupimy Ci kwiaty od ekipy spotowej |
Łoo kwiatuchy Niestety nie dam rady pojawić się w Niedziele, ponieważ już mam na jutro zaproszenie potwierdzone w Mosinie i będę wracał dopiero w Niedziele wieczorem, więc będę musiał swoją wizytę spotową przełożyć na za tydzień
|
|