Zobacz temat - Sylwek - R25 1,4

Forum Klubu ROVERki.pl

Nasze auta - Sylwek - R25 1,4

Sylwek - Nie Lis 13, 2011 20:44
Temat postu: Sylwek - R25 1,4
tak jak w temacie.Ostatnio sie bawilem i wyszlo takie cos :D Bedzie jeszcze wiecej :D !
macie jakies ciekawe pomysly ?

Harry - Nie Lis 13, 2011 20:47

przesadziłeś i to ze wszystkim
Lisus - Nie Lis 13, 2011 20:55

Wiem, że to Twoje auto i Tobie ma sie to podobac, ale jeżeli dajesz to na forum to musisz liczyc się też z negatywnymi opiniami i według mnie to Wieś tańczy i śpiewa..
Sylwek - Nie Lis 13, 2011 20:57

ja jednak uwazam ze nie :) wchodzac do auta czuje świeżość samochodu a nie jak do parolatka.
bizon - Nie Lis 13, 2011 21:06

Moim zdaniem Rover to nie Golf. Nie pasuje mu az tak sportowy wyglad
Sylwek - Nie Lis 13, 2011 21:26

Hm Rover 75 owszem jest samochodem luksusowym i tam tylko skóra kremowa obicie w kolorze drewna itd ale Rover 25, to samochód typowo ( jak dla mnie oraz według mnie ) jest modelem sportowym. Wystarczy dobrze poszukac tuning tych aut to bez spoilerów oraz wewnetrznych modyfikacji sie nie obejdzie. Nawet kierownice sportowe sie znajduja.Jeden kupi sobie gałke biegów ze znaczkiem Rovera uwaza ze super.Owszem fajnie to wyglada,ale nie mozna sie do tego tylko ograniczac.Ja ide w kierunku takim ze za 5 lat wsiade i poczuje sie komfortowo na czasie.Zakladajac ten temat oczekuje wypowiedzi np kolorystyki,miejsc zamontowan,moze jakies podpowiedzi co mozna dodac,jakies stronki z allegro z ciekawymi gadzetami, ze pokazecie na jakie pomysly sami wpadliscie a poki co to tylko czytam posty "wiocha" co wogole nic mi to nie mowi.
bizon - Nie Lis 13, 2011 21:32

Tytul tematu "Co o tym sadzicie". No to sie wypowiedzielismy :D
Ale wiadomo kwestia gustu

[ Dodano: Nie Lis 13, 2011 21:32 ]
A co do kolorystyki to wydaje mi sie ze lepiej skupic sie na jednym. A tak zegary masz turkusowe, fotele niebieskie a przy nawiewach drewno. Ni jak mi to nie pasuje ze soba

pelson91 - Nie Lis 13, 2011 22:14

Lisus napisał/a:
według mnie to Wieś tańczy i śpiewa..

x2, tjuning w stylu golfa ;)

Raptile - Nie Lis 13, 2011 22:30

Sylwek, wywal te pokrowce
Gekus - Nie Lis 13, 2011 22:47

Sylwek napisał/a:
ale Rover 25, to samochód typowo ( jak dla mnie oraz według mnie ) jest modelem sportowym.

Raczej bliźniak MG ZR :lol: R25 ma klasę w postaci chromików, drewna itp.

Sylwek napisał/a:
Wystarczy dobrze poszukac tuning tych aut to bez spoilerów oraz wewnetrznych modyfikacji sie nie obejdzie.

Całkowicie wystarcza mu ładne koło i obniżenie..

Sylwek napisał/a:
moze jakies podpowiedzi co mozna dodac,jakies stronki z allegro z ciekawymi gadzetami, ze pokazecie na jakie pomysly sami wpadliscie a poki co to tylko czytam posty "wiocha" co wogole nic mi to nie mowi.

Tu i tak już za dużo tego jest..

Według mnie modyfikacje na minus.

Markzo - Nie Lis 13, 2011 22:51

olapanaboga..... coś Ty mu zrobił :roll: :roll: :roll: :roll:
kzrr - Nie Lis 13, 2011 22:51

Sylwek napisał/a:
ale Rover 25, to samochód typowo ( jak dla mnie oraz według mnie ) jest modelem sportowym.

Szczególnie z silnikiem 1.4.

Sylwek napisał/a:
Ja ide w kierunku takim ze za 5 lat wsiade i poczuje sie komfortowo na czasie.

To już lepiej zainwestuj w elektryczne szyby i klime, bo teraz to jest standard a za 5 lat...

Ale podłokietnik rewelacja :twisted:

longer86 - Nie Lis 13, 2011 23:01

kzrr napisał/a:
Ale podłokietnik rewelacja :twisted:

hehe jakieś namiary na ten podłokietnik?? odświeżę wnętrze 75 :mrgreen:

dobrze, że już wyrosłem z takich zmian i wszystkie pozostały tylko jako wspomnienie w głowie. Gusta i guściki, ale wolałbym różowego fiata uno niż takiego 25, sorry za szczerość

kzrr - Nie Lis 13, 2011 23:45

Ale po zegarach widać ze chyba ma HGF'a :(
fr0sch - Nie Lis 13, 2011 23:55

Jeśli Twoim zdaniem w taki sposób odświeżysz kilkulatka to oby w Twoje ręce się nie dostał klasyk.

Ps. Na większość rzeczy przymknę oko, ale te chromowane listwy na pulpicie to .... nie mam na to określenia.

kzrr - Nie Lis 13, 2011 23:57

I ten napis "sport" na tylnej klapie :obłoki:
KNA - Pon Lis 14, 2011 02:36

Ja sądzę, że to auto nie tyle źle wygląda co w ogóle "nie wygląda", no ale są gusta i guściki, choć w tym przypadku można by rzec, że wręcz bezguście.

Sam kolor już kłuje w oczy (a tu jeszcze dowalone "piękne" lampy z tyłu) i jeszcze na dodatek bida z nędzą jeżeli chodzi o wyposażenie. Naprawdę dziwi mnie, że chciało Ci się wydać kasę na te wszystkie (w większości szpecące) duperele, a nie poprawić swój komfort podróżowania w samochodzie. Dla mnie szok :shock: .

To jest tylko i wyłącznie moja opinia, oczywiście bez obrazy dla właściciela.

kruszan - Pon Lis 14, 2011 07:48

na konsoli za duży tych chromowych pasków, ale generalnie nie jest najgorzej :)

ps. pokrowce i ten napis sport to tak średnio :P ale i tak musiałeś w to masę pracy włożyć więc powodzenia i wytrwałości :)

Pływak - Pon Lis 14, 2011 09:56

bizon napisał/a:
Moim zdaniem Rover to nie Golf. Nie pasuje mu az tak sportowy wyglad

pelson91 napisał/a:

x2, tjuning w stylu golfa ;)

Uwielbiam te wtracenia o VW :lol: Kompleksy panowie leczycie? Agro tuning to zawsze bedzie agrotuning nie wazne czy to wasz ulubiony Rover czy VW czy inny Opel bo kazde auto mozna zrobic dobrze i kazde mozna zepsuc. U mnie po miescie jezdzi wiecej dobrze zrobionych VW niz na calym tym forum jest dobrze zrobionych R...

bizon - Pon Lis 14, 2011 10:37

Cytat:
Uwielbiam te wtracenia o VW :lol: Kompleksy panowie leczycie? Agro tuning to zawsze bedzie agrotuning nie wazne czy to wasz ulubiony Rover czy VW czy inny Opel bo kazde auto mozna zrobic dobrze i kazde mozna zepsuc. U mnie po miescie jezdzi wiecej dobrze zrobionych VW niz na calym tym forum jest dobrze zrobionych R...
Zle zrozumiales. Nie uwazam Golfa za gorszy samochod. Po prostu moim zdaniem do golfa pasuja sportowe dodatki bardziej niz do Rovera
szoso - Pon Lis 14, 2011 10:41

fajny kolorek te 25-tki ale nic poza tym :neutral:
Pływak - Pon Lis 14, 2011 11:34

bizon napisał/a:
Zle zrozumiales. Nie uwazam Golfa za gorszy samochod. Po prostu moim zdaniem do golfa pasuja sportowe dodatki bardziej niz do Rovera

Tylko o jakich sportowych dodatkach mowa bo ja takowych na powyzych zdjeciach nie widze. Sa jedynie jakies tanie chromowane swiecidelka ktore imo ani nie pasuja do R ani do Golfa przynajmniej ja gdybym mial golfa czy jakiekolwiek inne auto nie zamontowal bym do niego takich dodatkow no ale sa rozne gusta ;)

bizon - Pon Lis 14, 2011 11:37

No tez fakt, chodzilo mi glownie o tylne lampy
leszczu - Pon Lis 14, 2011 11:37

kzrr napisał/a:

Po czym stwierdzasz??

A co do auta, to jest twój samochód i tobie ma się podobać, ale jeśli wystawiłeś go w temacie do komentowania, to nie obraź się, że zostawię tu swoją opinie.
Przeboleję jeszcze te pokrowce ,gałkę zmiany biegów, licznik, a nawet ten napis "sport" na tylnej klapie, ale tych chromowanych listewek na środkowej konsoli i zaślepce poduszki pasażera ci nie wybaczę.
Piszesz, że chcesz aby auto za 5 lat wyglądało cały czas świeżo, powiem ci że zły kierunek wybrałeś. :/ R25 i tak jak na swoje lata wygląda świeżo. :wink:

Alexi - Pon Lis 14, 2011 11:43

Właśnie jedyne co fajne to kolor auta. I zegary. Ale zegary nie pasują do tego tylko do ZR'a. Zdejmij te wszelkie turbo sport dodatki i pokrowce i oddaj je komuś. 25 akurat odświeżać nie ma potrzeby.
leszczu - Pon Lis 14, 2011 11:46

alexi napisał/a:
Ale zegary nie pasują do tego tylko do ZR'a

Te zegary do niczego nie pasują nawet i do ZR. :wink:

bizon - Pon Lis 14, 2011 11:48

leszczu napisał/a:
kzrr napisał/a:

Po czym stwierdzasz??

To dobre pytanie, tez sie nad tym zastanawialem

szoso - Pon Lis 14, 2011 11:54

przepraszam ale przykro patrzeć jak ktoś wieśniaczy fajne auto :sad:
bo 25-tka jest ładna bez tych leksusów i chromów czy innego dziadostwa

Remigiusz - Pon Lis 14, 2011 12:18

Jedyne co jest w miarę fajnie to zegary :wink: Reszta no comment :shock:
xaoo - Pon Lis 14, 2011 12:49

A moim zdaniem brakuje kostek, albo chociaż płyty kompaktowej pod lusterkiem.

No i pokrowce zamieniłbym na jakiegoś misia... mogą być też cętki lamparta - będzie bardziej sportowo.

A na serio...
chcesz ruszać ręczny, to zrób to tak:
http://k-sportpolska.com/...-3handbrake.jpg
albo wcale.

Chcesz ogólnie tuningować - wstaw dobre hamulce, kup nowe opony, zalej porządnym olejem - auto się odwdzięczy i da Ci to więcej radości niż chińskie świecidełka. A te badziewia to powieś na choince - niedługo będziesz miał okazję.

Jak szukasz pomysłów na zmiany, to
- szyby na elektryczne
- poduszka dla pasażera
- chromy odświeżyć
- dywaniki zamiast gumolców (możesz obszyć wg własnego projektu)

Jak chcesz błyskotki i podłubać, to może lusterko od MG TF (http://allegro.pl/mg-mgtf-mg-tf-tf-lusterko-wewnetrzne-i1921257501.html), na prawdę da się dłubać nie robiąc wiochy.

kzrr - Pon Lis 14, 2011 12:58

bizon napisał/a:
leszczu napisał/a:
kzrr napisał/a:
Ale po zegarach widać ze chyba ma HGF'a

Po czym stwierdzasz??

To dobre pytanie, tez sie nad tym zastanawialem

To taka lekka szydera panowie...

Krzysi3k - Pon Lis 14, 2011 13:24

Pokrowce... Ehh...
Półskórzane kubełki od ZR'a lepiej by wyglądały... no tak, ale to więcej kosztuje i więcej roboty :)
Sport na klapie... Robiłeś swap? Co tam siedzi? 2.0T? I gwintowane zawieszenie?
Chromy w środku...
Zdecyduj się - chromy czy na sportowo?
Bo sportowe samochody nie mają chromu ;)

Sylwek - Pon Lis 14, 2011 15:07

no siema z powrotem.czytalem posty i odpowiem tak.Jedni pisza nie trzeba odswiezac auta bo i tak jest swiezy,hm tu sie nie zgodze,bo po zdjeciach niektórych uzytkownikow to oprócz odkurzania i lekkiej polerki nic wiecej nie znajduje w waszych autach (nie wszystkich). Dla mnie to mało. Drudzy pisali ze kolorystycznie cos nie pasuje, zgodze sie bo pokrowce sa brzydkie i zostana wymienione cos w stylu jak ma 'harry' jesli dobrze pamietam,to byl pierwszy zakup wiec sam nie wiedzialem do konca co chce zrobic. Nastepni ze nalepka "sport". w porządku bo silnik 1.4 ale nikt nie powiedzial ze sobie mozna zmienic na mocniejszy bo szczerze mam to w planie za 2,3 lata jak nic sie nie zmieni.Co do chromowanych listew ok moze byc za duzo moze nie ale wlasnie czekam na okleiny wiec bedzie zmiana. Podłokietnik dla mnie to komfort gdyz ja kieruje jedna reka a druga zmieniam biegi. Racje przyznaje tym co znalezli brak szyb elektrycznych,zgadza sie brakuje ich ale po zimie 100% beda. Zdaje sobie sprawe ze sa ludzie ktorzy nie toleruja zadnych dodatkow niz z innego Rovera,szanuje to ale ja osobiscie uwazam ze jest mało rzeczy ktore mozna kupic takie ktorych wiele osób nie ma. Zaobserwowalem rowniez ze spoilery to tylko z MG ZR do Roverow zakladacie,fajne sa ale widzialem duzo ciekawsze projekty ktore mozna dopasowac z innych projektow po malych przerobkach. Wiec ciagnijmy temat dalej. Po obojetnych postach to i tak szacunek do kazdego z was. a co do golfa to nie lubie tej marki.

[ Dodano: Pon Lis 14, 2011 15:07 ]
Chcialem tez zauwazyc ze zegary indiglo duzo lepiej sie prezentuja niz jakies zmienione zarowki na inny kolor czy tez biale lub z dodanymi neonami

kzrr - Pon Lis 14, 2011 15:18

Sylwek napisał/a:
Nastepni ze nalepka "sport". w porządku bo silnik 1.4 ale nikt nie powiedzial ze sobie mozna zmienic na mocniejszy bo szczerze mam to w planie za 2,3 lata jak nic sie nie zmieni.

No tak racja, zaczyna się od nalepki SPORT a dopiero pożniej za kilka lat wymienia się silnik, przecież to takie oczywiste. Chociaż czytałem że sama nalepka daje czasami nawet z 10 koni, może warto by się przejechać na hamownie i to sprawdzić ?

longer86 - Pon Lis 14, 2011 15:27

xaoo napisał/a:
No tak racja, zaczyna się od nalepki SPORT a dopiero pożniej za kilka lat wymienia się silnik, przecież to takie oczywiste. Chociaż czytałem że sama nalepka daje czasami nawet z 10 koni, może warto by się przejechać na hamownie i to sprawdzić ?

są 2 sytuacje: - albo mocniejszy silnik- robimy szaraczka i bez oznaczeń
albo - zostaje seria i trochę naklejek +10 do mocy ;)

Co do wyższych wypowiedzi na temat vw to nie cierpię golfów i ogólnie vw za ich ślepych właścicieli ktrórzy niczego po za vw nie uznają za dobre. Pływak ma racje może jeździc duzo fajnie zrobionych golfów (szczególnie 1 wersja) ale masa golfa 3 ma wykupione 3/4 asortymentu z allegro... można zrobić ładne spokojne auto

Sylwek - Pon Lis 14, 2011 15:41

nalepka owszem dodala mi nie 10 a 20 koni.a tak na poważnie to kasa nie pozwala dlatego napisalem moze za 2,3 lata jak nic sie nie zmieni.Chyba co niektórzy maja klopoty z czytaniem :D

[ Dodano: Pon Lis 14, 2011 15:41 ]
poza tym 6 miesiecy temu wlozylem w silnik 2,700 zl + uszczelka głowicy wiec wymiana silnika narazie musi poczekac. Dla tych co nie wieżą moge dodac załacznik z rachunkiem.

kzrr - Pon Lis 14, 2011 15:46

Sylwek napisał/a:
poza tym 6 miesiecy temu wlozylem w silnik 2,700 zl + uszczelka głowicy wiec wymiana silnika narazie musi poczekac. Dla tych co nie wieżą moge dodac załacznik z rachunkiem.

a co takiego zrobiłeś w silniku za taką kwote ? :)

szoso - Pon Lis 14, 2011 15:47

możesz zrobić coś ze swoją 25-tką np. swap silnika na 1,8Vi, ale ten pakiet chrom z allegro wywal, naklejkę sport też bo nie tędy droga :wink:
popatrz na forum jak ludzie robią swoje auta

Harry - Pon Lis 14, 2011 16:31

Sylwek napisał/a:
zgodze sie bo pokrowce sa brzydkie i zostana wymienione cos w stylu jak ma 'harry'

tylko,ze ja mam oryginalne fotele skórzane
ew. możesz dopasować inne fotele z innego auta- już były takie projekty, lub zakupić skórzane od 25 lub od zr z anglików i lekko je przerobić, albo tapicerowi zanieść fotel do obszycia, bo nie wiem czy jak będziesz miał pokrowiec skórzany na welurze to będziesz się bardziej pocił
co do podłokietnika są 2 opcje
albo od 25/200 albo kupujesz jakiś mniej kosmiczny, i tez będzie to ładnie wyglądało
listwy chromowe wywal, bo za dużo ich jest, a "drewno" możesz czymś fajnym obkleić
masz racje jest kilka fajnych projektów 25 po tuningu ,ale zazwyczaj części z UK byś musiał ściągać ew. jak masz czas i miejsce to rzeźbić,ale wtedy lepszy efekt możne być :wink:

[ Dodano: Pon Lis 14, 2011 16:31 ]
ogólnie moim zdaniem przesadziłeś z "pakietem chrom"

leszczu - Pon Lis 14, 2011 16:38

Harry napisał/a:
co do podłokietnika są 2 opcje
albo od 25/200

W R25 i R200 seryjnie nie było podłokietnika, jeśli już chcesz podłokietnik który pasuje bez żadnego problemu to szukaj od Hondy Concerto, Tomcata, albo od R400 tourer. :wink:

Harry - Pon Lis 14, 2011 16:39

http://www.ebay.co.uk/sch...-All-Categories
to możesz mi to jakoś wytłumaczyć?

leszczu - Pon Lis 14, 2011 16:44

Harry napisał/a:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=armrest+rover+200&_sacat=See-All-Categories
to możesz mi to jakoś wytłumaczyć?

A mogę. :mrgreen:
To jest podłokietnik który był montowany w autach które podałem wyżej. Oczywiście ten podłokietnik również pasuje bez żadnych przeróbek do R200/R25/MG ZR, ale nie był montowany seryjnie, nie wiem dlaczego. :bezradny:

Harry - Pon Lis 14, 2011 16:47

bo myślałem,ze u angolii był jako dodatek do 200,25,zr montowany
Sylwek - Pon Lis 14, 2011 17:44

ok mam jeszcze pytanie odnosnie tej luki co jest pod zapalniczka ( ta dziura ) macie jakis pomysl co tam zamontowac lub jakas ciekawa przeróbke ?? moze jakies fotki Wasze lub z neta bo nic nie znalazlem na ten temat.
pelson91 - Pon Lis 14, 2011 17:48

zamontuj wskaźniki turbo :lol:
Sylwek - Pon Lis 14, 2011 17:55

se w kuchni zamontuj :D :D:D:D:D
Harry - Pon Lis 14, 2011 18:26

Cytat:

ok mam jeszcze pytanie odnosnie tej luki co jest pod zapalniczka ( ta dziura ) macie jakis pomysl co tam zamontowac lub jakas ciekawa przeróbke ?? moze jakies fotki Wasze lub z neta bo nic nie znalazlem na ten temat.

ja też z tym kombinuje i chyba zakupię ten cały czarny element od streetwise ze starą deską
razem z przełącznikami

Sylwek - Pon Lis 14, 2011 18:57

Harry cala ta konsola bedzie pasowac do Rovera 25 ? bo to co pokazales jest super

[ Dodano: Pon Lis 14, 2011 18:57 ]
na allegro nie moge znalezc

Krzysi3k - Pon Lis 14, 2011 20:27

Słuchajcie... Sylwek dobrze mówi, że nie chce mieć tak jak wszyscy :)
I nie namawiajcie go do tego :)
Chodzi tylko, żeby to co innego niż wszyscy było w dobrym guście ;)
Lepiej mieć auto inne niż wszyscy, ja też z tego założenia wychodze :)
Dlatego m.in. nie wsadzałem felg 17" od ZR itd. :)

Harry - Pon Lis 14, 2011 20:56

Sylwek napisał/a:
Harry cala ta konsola bedzie pasowac do Rovera 25 ? bo to co pokazales jest super

[ Dodano: Pon Lis 14, 2011 18:57 ]
na allegro nie moge znalezc

wg. mnie tak,ale musisz szukać takiej razem z całym tunelem środkowym, pokrętła chyba zostaną od nawiewu, bo z anglików masz odwrotnie wszystko tzn. regulacja prędkości jest tam gdzie kierunek nawiewu
wpisz na allegro streetwise i może coś znajdziesz ew. na ebay

xaoo - Pon Lis 14, 2011 21:00

Krzysi3k napisał/a:
Słuchajcie... Sylwek dobrze mówi, że nie chce mieć tak jak wszyscy :)

to niech powiesi płytę pod lusterkiem!
będzie trochę retro... no i inaczej niż wszyscy!

a jak to będzie świąteczna składanka by tvn turbo to +2kunie i +3przyczepność na lodzie

[ Dodano: Pon Lis 14, 2011 21:00 ]
Harry napisał/a:

wg. mnie tak

moim zdaniem będzie rzeźba potrzebna

tu zestaw:
http://allegro.pl/rover-2...1879300416.html

Markzo - Pon Lis 14, 2011 23:01

dla mnie ten rover to tragedia i widze po podejsciu wlasciciela, ciezko bedzie to zmienic. DRAMAT.

2700 w 1.4? ozłociłeś go?

fr0sch - Wto Lis 15, 2011 02:08

Sylwek napisał/a:

Ja to miejsce na kasety przerobiłem w ten sposób, że wyciąłem te żeberka wzdłóżne, w które się kładzie kasetę. Następnie wykleiłem to miejsce gąbką 5mm z pamięcią i środek tej "półeczki" obkleiłem czarną skórą. A na koniec zamontowałem małą diodkę w kolorze bursztynowym by podświetlała środek. I teraz mi ten otwór służy jako półka na telefon bądź inne rzeczy.

Krzysi3k - Wto Lis 15, 2011 10:28

fr0sch, a myślałem, że tylko ja tam wygładziłem :D
Z tym, że ja tam położyłem po prostu tą matę antypoślizgową, pasuje idealnie :)
I jest super miejsce na telefon ;)
Sylwek, to jest pewnie Twój pierwszy samochód, zgadza się? :)
Jeszcze Ci się gust wyrobi i pewnie za rok-dwa przyznasz nam rację patrząc na te fotki ;)

szoso - Wto Lis 15, 2011 12:36

dobra Panowie koniec tej nagonki, trzeba chłopakowi jakoś pomóc a nie się tylko wyśmiewać
leszczu - Wto Lis 15, 2011 13:32

szoso napisał/a:
dobra Panowie koniec tej nagonki, trzeba chłopakowi jakoś pomóc a nie się tylko wyśmiewać

Ja bardzo chętnie pomogę, ale i sam właściciel pojazdu musi chcieć tej pomocy. :wink:

Sylwek - Wto Lis 15, 2011 15:26

Witam.Na poczatek odpowiadam na pytanie co robilem z silnikiem.
- filtr powietrza 25,01
- filtr oleju 20,00
- pompa wody 125,00
- uszczelka kolektora wydechowego 25,01
- uszczelka pokrywy zaworów 70.00
- uszczelka kolektora ssacego 30,00
- sruby głowicy 230,00
- pasek rozrzadu 85,00
- uszczelka glowicy 135,00
- rolka paska rozrzadu 120,00
- naprawa głowicy 640,00
- plyn do chłodnic 50,00
- total quards 7000 10W40 4L 120,00
- popychacz zaworowy 16 sztuk 560,16
- usluga serwisowa 465,00

RAZEM 2700 zł

Czyli dla mądrali ktorzy myslą ze nie potrafie zadbac o swojego ROVERA to najlepszy przyklad ze jednak POTRAFIE !

A ze cos tam wlozylem do srodka cos co sie nie podoba wiec wasz problem. Potrafie wydac na samochód duzo kasy czekam tylko na FAJNE propozycje a 60% tylko smiac sie potrafia bez celowo. Harry podesłał zajebisty pomysł z konsola ze strretwise. Jesli bedzie dostepna to kupuje od razu. Co do tych listew chromowanych to napisalem ze czekam na okleiny i bedzie zamiana. Po zimie fajne fele dojda i fotele kubełkowe w rossadnej cenie. Czekam na wasza pomoc i ciekawe propozycje ( jesli uwazacie ze trzeba mi pomoc ) wiec robcie to.Napewno wezme pod uwage wszystko.

Markzo - Wto Lis 15, 2011 16:04

przypadkiem nie strzelił Ci rozrząd? za prawie 3k można było swpanąć vvc ;)
Remigiusz - Wto Lis 15, 2011 17:31

Bo wycenie to jednak pasek poszedł i tyle kasy w 1.4 pakować :shock: Sam HGF to jednak nie był :wink: VVC jak nic albo coś większego wsadzić z K-serie gotowego a nie bawić się w naprawę przy 1.4 :roll:

Przekroczyło to wartość twojej 25 ta naprawa albo nie poszukałeś sobie drugiej opinii co zrobić :wink:

Sylwek - Wto Lis 15, 2011 17:42

nic tych rzeczy. poprostu nie znalem sie na autach bo to moj pierwszy. tego forum tez nie znalem. podjechalem do mechanika zeby zrobil odnowe bo pewnie od poczatku nikt nic z nim nie robil. to tyle. ale spokojnie za 2,3 lata mam zamiar wlozyc duzo mocniejszy silnik co ma przynajmniej 140 koni :) ewentualnie chiptuning :D

[ Dodano: Wto Lis 15, 2011 17:42 ]
glowica uszczelki byla walnieta jak kupilem auto

Remigiusz - Wto Lis 15, 2011 17:45

Sylwek napisał/a:
ewentualnie chiptuning :D

To kup Diesla albo minimum KV6 :wink: W innym przypadku tobie chip nic da ale korzysz bardzo minimalna :wink:

Markzo - Wto Lis 15, 2011 17:49

pozyjemy zobaczymy :)
rovek - Wto Lis 15, 2011 19:18

Sylwek napisał/a:
glowica uszczelki byla walnieta jak kupilem auto

Sylwek napisał/a:
Czyli dla mądrali ktorzy myslą ze nie potrafie zadbac o swojego ROVERA to najlepszy przyklad ze jednak POTRAFIE !
Nie bądź taki szybki. Co prawda zebrałeś niepochlebne opinie ale proszę podchodź do tego na luzie, jak to mówią o gustach się nie dyskutuje.