Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 07:35 [R75] Zgasł i nie chce odpalić
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Drodzy koledzy i koleżanki. Od paru dni jestem świeżym posiadaczem R75 i wszystko było super pięknie i cudownie aż do wczoraj. Pojechałem wymienić filtry i olej, przejechałem jakieś 30km, postawiłem auto pod domem a następnie wieczorem chciałem wyruszyć do sklepu i kicha. Odpalił, jakoś musiałem dłużej zakręcić, wrzuciłem bieg ruszam i po przejechaniu 5m zgasł i już nie odpalił. Rozrusznik kręci, paliwo za filtrem tryska bo sprawdzałem. Niestety więcej nie udało mi się wczoraj przejrzeć, bo już było po 20 i ciemno. Próbowałem też dzisiaj rano przy temperaturze 1st, bo myślałem że może to czujnik położenia wałka. Poradźcie coś, bo chciałbym pojechać na święta Nie chce go ciągać za bardzo na holu gdzieś na komputer, bo to automat choć w ostateczności zostanę zmuszony:/ Czy możliwe że zapowietrzyli mi coś przy wymianie filtrów i wyskoczyłoby to po przejechaniu 30km? Ewentualnie czy tak nagle padłyby wtryski?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 16:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 07:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 07:48
Nie ma możliwości aby był zapowietrzony gdyż jest to CR. Chyba bez kompa się nie obejdzie. Pogadaj może jeszcze z kolega NEOSS jest z Dębego http://forum.roverki.eu/p...wprofile&u=8421
Mógł paść czujnik wału korbowego lub wałka rozrządu, ewentualnie coś z układem CR (zawór na pompie, listwa). Spróbuj odkręcić zawór i go wyczyścić. Jest sporo o tym na forum: zawór wysokiego ciśnienia.
Wszystko już wiem:) Padła pompapaliwa w baku, co powodowało zbyt niskie ciśnienie, a do tego ciągnęło powietrze i zamiast ropy szła piana: trochę paliwa + trochę powietrza=pupa;) wielkie dzięki dla kolegi NEOSSS:)
PS. Ma ktoś do sprzedania taką pompę z niskim przebiegiem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum