Montował ktoś w swoim bolidzie wskaźnik doładowania i może się podzielić swoimi doświadczeniami? Jak i gdzie zamontować czujnik, ktorędy puścic kable..
Pozdrawiam..
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 07:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hej.
Mam u siebie takie cudo gdzies były nawet linki do zdjęć, ale sam nie mogę ich obecnie zlokalizować W zestawie, który kupiłem, jest wskaźnik z wyprowadzonyumi przewodami, 2m rurki przeźroczystej i trójnik. oraz daszek nad wskaźnik. Ja jeszcze dokupiłem tzw. "kubek" Nie chciałem uszkodzić deski i wskaźnik zamontowałem przy lewym słupku dociągając go opaską. NIe jest niestety zamocowany na sztywno, ale nie dzwoni anie nie drży podczas jazdy, wiec jest OK. węzyk trzeba przeprowadzić przez jeden z przepustów w pobliże MAP sensora (naścianie grodziowej) Do MAP sensora dochodzi rurka zza turbiny. Należy przeciąć ową rurkę wstawić trójnik, do trójnika podpiąć węzyk od wskaźnika. Przewody podłaczyć wg. schematu (masa, wyjście ze stacyjki, światła pozycyjne) i to wszystko.
Z częścią elektryczno cisnieniową niema problemu,a co do mocowania, to podejrzewam, że dopiero po zakupie bedziesz na 100% mógł przymierzyć i wybrać miejsce, oraz sposób mocowania: Jak znajdę fotki, to wrzucę.
Mam dokładnie ten wskaźnik zamontowany w kubku 52mm, ale obecbnie nie widzę aukcji z kubkiem. Napisz do kolesia, to ją dla Ciebie wystawi. Ostatnio kubki były po 20PLN
Ok, dzięki. Poszukam narazie w stalowej w sklepach bo i tak musze owiewki kupić jeszcze. Jak nie znajde to wezme ten z allegro. I jak znajdziesz te fotki to bys zapodał na forum
Tu mam wstawić ten trójnik tak ? I czy są jeszcze jakies dodatkowe opaski na ten trójnik.. czy poprostu tne przewód i wpinam trójnik?
Jeszcze jedno.. którędy poprowadziłeś wężyk do wskaźnika ? Bo zrobie w tym samym miejscu, nawet "puszke" mam taką samą w skaźnik firmy auto gauge.
Zamówiłem sobie jeszcze MBC, na dniach powinienem mieć
Tak. w tym miejscu masz wstawić trójnik. Opsaek nie było. Ja wziąłem dwa kawałki wężyka, który pasował zarówno na rójnik, jak i na obecny wężyk powkładałem, ścisnąłem opaskami plastikowymi i jest OK. a do środka auta to siędostałem poprzez gumę obok wiązki przewodów, i następnie udało się pomiędzy słupkiem a deskąznaleźć wystarczającą szczelinę, zeby wężyk przeszedł Rzuć fotkami jak zamontujesz
Powodzenia
Rzucam fotkami zdjecia nie sa najlepszej jakosci.. robione telefonem. Wskaźnik podpięty jest do zapalniczki, tak chwilowo zeby sprawdzic czy dziala.. i dlatego nie widac pewnie wskazówki.. ( za male napięcie?)
Jutro rzuce fotką jak to wyglada pod maską
Pozdrawiam.
[ Dodano: Pon Wrz 17, 2007 21:42 ]
Jutro jak bede mial czas to pobawie się z MBC a potem tylko zwiększyć dawke paliwa.. i czekać aż coś wybuchnie:)
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 21:51
wybaczcie za mój off top, laikiem jestem, ale czy wskaźnik doładowania oprócz funkcji wizualnych, oraz tego by odpowiednio ustawić mbc służy do czegoś jeszcze? Jeżeli tak to w czym jest przydatny? dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum