Hej,
Niejeden z nas został oszukany przez nieuczciwego sprzedawcę.
Często sytuacja taka dotyczy przypadku kupna części angielskiej, o której sprzedający zapewnia, że pochodzi z wersji LHD.
Jeżeli znacie takie przypadki albo sami byliście poszkodowani i jesteście w stanie wskazać namiary na nieuczciwego sprzedawcę, to odpowiedzcie w tym wątku.
A może uważacie, że taka lista nie jest potrzebna...?
Ja na sam początek wskażę osobę, która mnie oszukała:
jolusiek7
Kupiłem poza allegro listwę ozdobną montowaną nad schowek pasażera (do mojego R600). Miała być "z samochodu sprowadzonego z Belgii", a była od anglika (nie pasuje, bo te listwy są asymetryczne...).
Jak widać np. na tej aukcji auto "sprowadzone z Belgii" nadal jest sprzedawane...
Nie dajcie się naciąć na kupno np. lamp oraz innych elementów niezamiennych LHD<=>RHD.
kolejni nieuczciwi (zasadniczo to ta sama osoba co jolusiek7, ale korzystająca z różnych kont):
mderr super_rover Mestwin_Krol (tutaj wątek na temat tego użytkownika)
UWAGA! Ten nieuczciwy sprzedawca ogłasza się też na www.otomoto.pl Ogłoszenia można poznać po mailu michciu7@gmail.com oraz tym, że zazwyczaj sprzedawane auto jest z Belgii, Szwajcarii, itp.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 16:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
allegrowicz mderr podobnie jak osoba ktora oszukala pitera34 sprzdawal czesciod saochodu z Belgii ktorego rzekomo nie mogl zarejestrowac, na zdjeciach wnetrza widac bylo ze samochod posiada drewniane bezowe boczki, poniewaz zaciekawilo mnie to zadzwonilem do niego i okazalo sie zeb takie posiada,kilka krotnie powtarzalem ze zalezy mi na boczkach z drewnem, poniewaz mieszkam obecnie w irlandii,pudelko otworzylem dopiero po kilku tygodniah od przyjscia na moj adres w Polsce, boczki nie dosc ze byly niesamowwicie zniszczone to bez drewna... mam znajomego w warszawie ktory w moim imieniu bedzie probowal to g**** oddac... zobaczy co z tego wyniknie, w kazdym wypadku nie polecam tego allegrowicza
Jestem jak najbardziej za tym, żeby stworzyć taką listę.
Ciebie też oszukano. Podaj nicki z allegro.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 21:13
Witam
Pomysł z listą bardzo dobry - będzie można przed zakupem sobie zajrzeć i poszukać.
Jak rejestr dłużników
Myślę również, że można by utworzyć listę "białą" i w jednym miejscu podawać informacje o "Pomógł" lub dołączyć do tej grupy warsztaty, do których mamy zaufanie.
Opisz może w jaki sposób zostałeś oszukany. Myślę, że pomoże to innym ROVERkowiczom.
Do oszustwa doszło w następujący sposób. Przedmioty, które postanowiłem zakupić nie były wystawione na aukcjach Allegro. Naiwnie zgodziłem się na zakupy poza Allegro, wierząc sprzedawcy w jego uczciwość. Paczki odbierałem "za pobraniem".
Ci nieuczciwi sprzedawcy zapewniali mnie o idealnym stanie części. Po otwarciu paczki okazało się, że części były uszkodzone. Sprzedawca nie uznał reklamacji ani zwrotu.
Tym sposobem dwukrotnie zostałem oszukany.
RADA DLA KUPUJĄCYCH POZA ALLEGRO
Jeżeli zdecydujecie się zakupić wartościowy przedmiot poza Allegro, poproście sprzedającego o wysyłkę z możliwością komisyjnego sprawdzenia zawartości paczki na poczcie. Koszt takiej wysyłki zwrasta o ok. 5 zł. ale wtedy nie ma możliwości oszustwa. Jeżeli otwarty na poczcie towar nie będzie zgodny z opisem i oczekiwaniami, zostanie odesłany do sprzedawcy. Szkoda, że tak późno dowiedziałęm się o takiej możliwości wysyłek.
Kilka miesięcy temu zakupiłem poza allegro (mój błąd) komplet halogenów do R600 od osoby wystawiającej aukcje pod NICKIEM jolusiek7 komplet Halogenów miał zawierać oczywiście 2 halogeny przekaźnik i przełącznik, co otrzymałem same halogeny po kilku telefonach do tego allegrowicza i obietnicach ze wysłał już owy przekaźnik i przełącznik tłumacząc się iż zapomniał gdyż nie on pakował paczkę do tej pory nie otrzymałem żadnej przesyłki
RADA
NIE KUPUJCIE NIC OD WYŻEJ WYMIENIONYCH ALLEGROWICZÓW
Allegrowicz: karolkowskik nie wywiazal sie ze swoich zapewnien.
Zalupilem u niego klamke zewnetrzna tylna bo u mnie przy otwieraniu drzwi klamka zostala w reku a sruby w drzwiach. Kazalem sprzedawcy sprawdzic czy aby napewno w jego klamce jest wszystko ok. Klamka dotarla ale z taka sama wada jak moja mimo ze zapewnial ze wszystko jest ok.
_________________ Pozdrowienia z 3miata
Tacowski R416 Si
Mnie zrobił na 360 zł ..miałem dostać pompę sprzęgła i wysprzglk, a dostałem jakiś syf od Hony Accord i Rovera Anglika.
super_rover występujący również pod nickiem mderr - OSZUST
jolusiek7 - OSZUST ! ma komentarze od w/w
Chyba zamówię jakieś ciężkie części za pobraniem, a potem ich nie odbiorę .. albo na fikcyjny ades Niech płąci za wysyłkę
A ktoś z Wawy u nich był ?
widze ze ten gosc oszukuje na całego!!! ja tez kupiłem od niego czesci do mojego Rovera poza allegro i co sie okazało jak paczka przyszła ze owe czesci sa z anglika i nanic mi sie zdadza, a na aukcji jasno i wyraznie było napisane ze auto pochodzi z belgii. Widze ze sporo ludzi ten naciagacz juz oszukał i mam nadzieje ze kiedys trafi na swego.
Poninno coś dać - dlatego,że zabronione jest korzystanie z dwóch kont w serwisie i wystawianie komentarzy samemu sobie. W tej sprawie powiadomiłem Allegro - zobacyzmy co z tego wyjdzie.
Allegro moze wtedy zbanowac obydwa jego konta. Ale nie jest to sukcesem w pewien sposob, poniewaz zalozy nowe i bedzie oszukiwać ludzi pod nowym nickiem.
zabronione jest korzystanie z dwóch kont w serwisie
Nieprawda, nie ma bezwzględnego zakazu. Regulamin mówi: 5.12. Niedopuszczalne jest posiadanie przez Użytkownika dodatkowych kont, które służą unikaniu zapłaty za prowizje i w jakikolwiek inny sposób są wykorzystywane do łamania postanowień niniejszego Regulaminu.
Sama znam paru sprzedawców, którzy dzielą np. asortyment na dwa konta za wiedzą Allegro. No, ale na pewno nie po to, żeby sobie samemu wystawiać opinie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum