Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 08:55 [R75] Podświetlenie licznika km.
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich !
Mam kolejny problem z moim Roverkiem !
Od paru dni nie gaśnie podświetlenie licznika kilometrów . Niby wszystko działa dobrze a po zgaszeniu silnika , wyjęciu kluczyka i zamknięciu auta podświetlenie licznika świeci się dzień i noc !! Może ktoś będzie wiedział o co chodzi?
_________________ Tomek0019- R 75 CDT
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 18, 2010 22:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 08:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jest takie niebezpieczeństwo nawet moge ci powiedziec że 100% coś uszkodziśz. ja to przerabiałem, zalało moduł lsm ten od świateł.przejrzyj archiwum tam było dużo o tym pisane. co wymontować aby czegos nie zalać. nie wiem czy nie jest też artykuł poświęcony czyszczeniu klimatyzacji.
Od paru dni nie gaśnie podświetlenie licznika kilometrów
Tak sobie teraz myślę, że może przycisk "reset" Ci się zablokował? Jak wciskasz ten przycisk nie wkładając kluczyka do stacyjki to podnosi Ci się miernik poziomu paliwa?
To jedyny przycisk na desce rozdzielczej - m.in. do kasowania licznika przejechanych kilometrów.
Tomek0019 napisał/a:
Właśnie tak mi się robi ! To znacz, jak kluczyk jest wyjęty i wcisnę,,RESET" to podnosi się wskaźnik poziomu paliwa !!!! Co z tym zrobić.....?
Nic z tym nie rób - właśnie tak powinno być. Pytałem, bo gdyby był uszkodzony ten przycisk (na stałe zwarty), to mogłoby być przyczyną Twojej usterki, ale jak widać przyczyna tkwi gdzie indziej...
Wszystko wskazuje na to że coś się w komputerze "pokręciło".
Pozostaje Ci tylko ... stara niezawodna metoda - odłączyć akumulator. Jeśli nie pomoże odłączenie na chwilę, to zostaw odłączony na dłuższy czas, np. godzinę.
UWAGA: Sprawdź czy masz kody do radia - żeby nie okazało się później, że zostaniesz bez radia.
Wszystko wskazuje na to że coś się w komputerze "pokręciło".
Pozostaje Ci tylko ... stara niezawodna metoda - odłączyć akumulator. Jeśli nie pomoże odłączenie na chwilę, to zostaw odłączony na dłuższy czas, np. godzinę.
UWAGA: Sprawdź czy masz kody do radia - żeby nie okazało się później, że zostaniesz bez radia.
Pozdrawiam!
czy ta uwaga dotyczy tez radia philipsa?
bo slyszalem ze jednak alpine...
pozdr.
PD
_________________ Był R75 CDT 2.0 2001r. automat sedan, jest R75 Tourer CDT 2.0 , 2001r.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum