Wysłany: Nie Maj 06, 2007 11:49 [216GSi] - problem z CHECK ENGINE.
Typ: GTi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: < 1993
Witam wszystkich.
Chciałbym prosić o radę w sprawie "włączającego się CHECK ENGINE" w moim Rover'ze.
Problem się pojawia w 3 przypadkach:
A. silnik osiągnie maksymalne obroty (czyli tzw. "do odcięcia")
B. samochód jedzie ze stałą prędkością np. 90km/h i 3 tyś. obrotów
C. rozpędzam samochód bez redukcji biegu czyli np. 4 bieg przy bardzo niskiej prędkości
Proszę o radę czym może być spowodowany wyświetlanie CHECK ENGINE.
Ps. chciałem zauważyć, że gdy wyłącze silnik i go włącze ponownie to problem znika, aż do momentu opisanego w jednym z tych trzech punktów podanych wcześniej.
Dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Gru 07, 2010 12:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 11:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 13:53
Czesc mialem ten problem z mojej 600 i mi jak sie zapalilo swiatelko to samochod nie ciagnal tylko jechal jak mul pojechalem na kompa i mialem cos z paliwem i mi wymieniono qa ty najlepiej jedz pod kompa i saprawa moze sie wyjasni
Czesc mialem ten problem z mojej 600 i mi jak sie zapalilo swiatelko to samochod nie ciagnal tylko jechal jak mul pojechalem na kompa i mialem cos z paliwem i mi wymieniono qa ty najlepiej jedz pod kompa i saprawa moze sie wyjasni
Ale u mnie najśmieszniejsze jest to, że nic się z samochodem nie dzieje, jeździ jak powinien.
Norbi69, kody błędów możesz sprawdzić samodzielnie.
Musisz znaleźć komputer wtrysku (powinien znajdować się pod wykładziną, gdzieś pod schowkiem w okolicach nóg pasażera.
Na kompie powinna być dioda migająca po przekręceniu zapłonu i sygnalizująca (długie i krótkie błyski) kod błedu.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
kody błędów możesz sprawdzić samodzielnie.
Musisz znaleźć komputer wtrysku (powinien znajdować się pod wykładziną, gdzieś pod schowkiem w okolicach nóg pasażera.
Na kompie powinna być dioda migająca po przekręceniu zapłonu i sygnalizująca (długie i krótkie błyski) kod błedu.
A dziękuję za rade, poszukam i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum