Wysłany: Wto Maj 08, 2007 07:12 [R 2000]Głosny silnik w Roveryku
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam serdecznie mam proplem, jak odpale silnik to głosno chodzi tak jakby zawory, ale jak silnik się rozgrzeje to wszystko ucicha. co to może byc? a czy jest jakaś mozliwość regulacji zaworów? czekam na pomoc pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Gru 07, 2010 12:26, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 07:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na początek przeczytaj sobie ten artykuł
ja też strasznie się na początku obawiałem, że coś nie tak mam z autkiem, a to się okazało normalnym zjawiskiem
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
U mnie dzwieki klekotania na zimnym silniku pojawily sie po wymianie oleju.
Jak powiedzial kol. Mariusz sa to wyrobione regulatory.
Zeby sie tego dzwieku pozbyc nalezy:
a. wymienic regulatory
b. nalac innego oleju
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Koszt jednego regulatora to ok. 30 zł brutto (tak mowil Mariusz na ktoryms z bemowskich spotow). Wymiana - no to juz trzeba obgadac z mechanikiem. Ja nie wymienialem jeszcze i nie zmienialem oleju na inny. Pamietaj, ze moja sugestia z regulatorami nie musi byc konieczna - sprawdz to u kogos kto sie zna i moze tego "dotknac".
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
A gdzie mozna dostać takie regulatory? i po czym poznać ktory jest uszkodzony?
piter34: dostałeś ostrzeżenie za ignorowanie zasad kącika (redagowanie tytułu wątku)
oraz ignorowanie upomnień moderatora
[ Dodano: Sro Maj 09, 2007 9:47 am ]
Czy to jest normalne ze przy odpaleniu słycha takie klekotanie jakby zawór?jest to słychać tylo na zimnym silniku, jak silnik sie rozgrzeje chałas ucicha. co to moze byc?
[ Dodano: Sro Maj 09, 2007 9:49 am ]
Modela rovera jaki mam to 200 z silnikiem 1,4 rocznik 1999.
Ostatnio zmieniony przez piter34 Wto Maj 08, 2007 13:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum