Wysłany: Sro Maj 09, 2007 17:55 [416 Si '96] - okleiny drewnopodobne
Witam.
Czy ktoś spotkał się już (np. Allegro) z możliwością kupna oklein (nakładek) drewnopodobnych konsoli i pozostałych elementów do 416 -tki. Jakoś nigdzie nie mogę znaleźć, są albo do 200- tek albo do 600-tek.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 17:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Czw Maj 10, 2007 11:35 am ]
To jeszcze raz ja .
Gdy znalazłem okleinę, pojawił się następny problem - jaki kolor zamówić?
U siebie mam już kilka elementów drewnopodobnych (na drzwiach, nad schowkiem, itp). Wydaje mi się, że kolor to orzech. Okleiny oferowane są w trzech "orzechach": jasny orzech, orzech, ciemny orzech. Obstawiam orzech, ale może ktoś z ROVERkowiczów się orientuje, jaki kolor był montowany fabrycznie, czy to orzech, jak przypuszczam?
jak kupisz i założysz, to poproszę o fotki. Może też się skuszę heheheh
i za ile te okleiny?
Oczywiście, że jak założę, to się pochwalę . Ale będzie to nie szybciej, niż w przyszły piątek. Okleiny "chodzą" po około 140-150 zł. Może są i tańsze, ale zdecydowałem się nie szukać dalej. Te są przynajmniej dość grube (ok. 3mm), podobne do fabrycznych.
[ Dodano: Czw Maj 10, 2007 12:37 pm ]
piter34 napisał/a:
Były co najmniej 2 różne odcienie drewienek na konsoli przedniej.
Na drzwiach bocznych to będzie orzech albo ciemny orzech.
Tak przypuszczałem, spróbuję jeszcze dojść, jakie są u mnie, ale na 99,9% orzech. Ale te 0,1% też muszę wziąć pod uwagę. Rozmawiałem ze sprzedawcą, jak nie podejdzie, to mi wymieni na ciemny orzech.
ale krzych - jesli dobrze zozumiałem, to ma te elementy co ten gość powyżej sprzedaje. Chodzi o dodatkowe przyozdobienie drewnem, prawda?
Dokładnie. W dodatku ten pakiet jest od anglika i wymaga przeróbek, a i wygląd jakiś niespecjalny (chyba, ze to wina zdjęcia). A tak na marginesie - znalazłem już, np. www.hartman-tuning.de
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 07:52
łeeee. super. jak kupisz i załozysz oczekuję że sie pochwalisz odczuciami, sposobem montażu i zdjęciami..... mówisz, że koszt ok. 150 złotych?............hmmmmmm..........
Witam.
Koszt dokładnie 150 zł z wysyłką. Już zamówiłem, jak zamontuję to obfotografuję i rzucę fotki. Montaż nie jest zbyt skomplikowany, potrzebne: benzyna ekstrakcyjna (odtłuszczenie powierzchni), suszarka do włosów (ogrzanie powierzchni i okleiny), szmatka bawełniana (wygładzenie). Myślę, że jakoś zamontuję. Zacznę od najmniejszych i najprostszych elementów, żeby nabrać wprawy.
Dokładnie. W dodatku ten pakiet jest od anglika i wymaga przeróbek, a i wygląd jakiś niespecjalny (chyba, ze to wina zdjęcia). A tak na marginesie - znalazłem już, np. www.hartman-tuning.de
Dodam do FAQ.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Witam.
Lechos, myślę jednak, że do tego "półkompletu", który wypatrzyłeś na Allegro, ciężko będzie dopasować pozostałe elementy, gdyby ktoś chciał skompletować całość w drewnie. Nie wiem czy to wina oświetlenia, ale wydaje mi się, że nie jest to orzech, a taki kolor przeważa w Roverkach i okładziny takiego koloru najłatwiej dokupić. No i ta cena: 149 zł. Ale z drugiej strony, nie jest to cena za samą okleinę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum