Wysłany: Wto Maj 15, 2007 08:02 [R620] Sprzęgło skrzypi
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam – strasznie zaczęło mi skrzypiec sprzęgło, z oględzin wynika ze to pedał (sprerzyna), albo pompa przy pedale, ale może cos innego – bynajmniej dźwięk wychodzi z okolic pedału, Skrzypi mi w górnej części sprzęgła, w dolnej (pedał prawie w podłodze) jest ok. Po za skrzypieniem – wszystko jest oki
Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym – co by należało zrobić aby sprzęgło mi nie skrzypiało – bo dziwek jest dość wyraźny i strasznie mnie drażni.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 01:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 08:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie też skrzypi, ale "subtelnie" i od początku eksploatacji (ok. 18kkm).
W R600 lubi padać pompa sprzęgła i to skrzypienie może mieć związek z początkami jej agonii. Jeżeli dodatkowo masz tam wyciek, to być może najlepszy czas na wymianę pompy... :-(
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum