Wysłany: Nie Maj 06, 2007 13:03 [R45] Wymiana żarówki świateł postojowych
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Od niedawna jestem właścicielm , i mam problem z wymiana żarówki świateł postojowych .Jak poprawnie zdemontować obudowę bo nie chcę zniszczyć plastikowej obudowy ?proszę o pomoc ?
Brt: mała poprawka tematu ;)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 25, 2010 23:33, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 13:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A ja po pierwszej wymianie żarówek tak umiejętnie założyłem dekiel ochronny (prawy od św. mijania) że go zgubiłem
Oczywiście teraz chętnie bym taki dokupił, ale czy są??
[ Dodano: Wto Maj 15, 2007 9:37 pm ]
wolarz napisał/a:
Pewnie w R45 wygląda podobnie ale głowy nie daje
W R45 jest inaczej. Różnica chyba jedynie w deklu ochronnym reflektora, który mocowany jest na 2 dolnych zawiaskach odgórnie wkładanych a od góry na zatrzask. By to zdjąć, należy nacisnąć zatrzask, odchylić lekko do tyłu dekiel i wyjąć z dolnych zaczepów do góry.
Sprężynka dociskowa posiada tylko jedno oczko zaczepiane na górze od lewej strony pod ząb występu obudowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum