Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 118 Skąd: Lublin
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 22:44 [R200] Ustawienie światel
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: wszystkie
Wymienilem wlasnie reflektory na DJAuto i jest problem. Pomimo tego ze sa maksymalnie opuszczone to i tak swieca za wysoko. Probowalem kombinowac z silniczkiem do regulacji swiatel ale niewiele to daje. Macie moze jakies pomysly co z tym zrobic?
_________________ Rover 214i Lublin
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Gru 14, 2010 13:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 22:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
za silniczkiem powinna byc taka pseudo śruba do ręcznej regulacji. jest dość charakterystyczna bo dostosowana to śrubokręta krzyżakowego i sześcioaokąta i jeszcze do sześciokątnego imbusa
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 07:40
Tak na silniczku jest sruba do recznej regulacji pionowej ale jest ona przekrecona maksymalnie i bardziej obnizyc sie juz nie da. Wczoraj musialem wyjechac wiec na szybko doraznie wygialem miejsce gdzie reflektory sa mocowane i swieca teraz troche lepiej. Po powrocie wezme sie za to i cos moze wykombinuje.
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 12:09
HaDeSsS napisał/a:
widocznie ktos mial mala kolizje i masz zle pas zmontowany i pod zlym kontem swieca, bo jak sruba na maxa i dalej lipa
Tak zgadza sie. Samochod mial dzwona z przodu i pewnie dlatego nie da sie tego dobrze ustawic. W weekend biore mlotek do reki i bede montował jeszcze raz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 14:41
Może trochę nie do tematu .. ale zapytam
Też miałem ostatnio dzwona, poszedł prawy reflektor pas itp.
Poszukuję właśnie prawego reflektora, ale nie mogę coś dorwac wersji europejskiej używanej. Zastanawiam się nad kupnem właśnie tego zamiennika DJAuto ..
W starym silniczku urwała się ta śruba i chyba nic się z nim nie da zrobić, chcę ustawić ręcznie ten reflektor, nie będzie problemu ?
Czy warto go kupić ? nie widać różnicy pomiędzy oryginałem ?
poszukaj na forum. Jeśli chodzi o reflektory DJAuto to podobno świecą znacznie lepiej niż oryginały
jeśli chodzi o regulację ręczną teoretycznie powinno się dać pokręcić za ten element ktory porusza śrubkaa ewentualnie możesz zrobić coś takiego:
sprawdzasz reflektor jeśli świeci za nisko to odłączasz kostkę od silniczka przełączasz pozycję kabinie na 1,czekasz chwilkę a potem podłączasz i spowrotem na 0 i powinien polecieć do góry i tak do skutku
jeśli świeci za wysoko to trzeba najpierw na 1 potem odłączyć i spowrotem na 0 silniczek nie powinien wrócić po ponownym podłączeniu
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 07:42
To prawda ze reflektory DJAuto dobrze swieca, duzo lepiej niz poprzednie. Mi pozostaje jeszcze je odpowiednio ustawic bo niestety swieca za wysoko, ale roznice widac od razu po zamontowaniu. Granica swiatla i cienia jest bardzo wyrazna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum