Wysłany: Nie Maj 20, 2007 20:45 [R416] Pękniety wąż chłodzenia
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Po raz kolejny mam problem ten samochód dobija mnie coraz bardziej gdy nagle niby wszystko jakos samo z siebie wrócilo do normy to dziś pękła mi rura od chlodzenia nie wiem czy cały ten ciąg tych niefortunnych zdarzen jest ze wzgledu ze zle ktoś wymienił uszczelke od głowicy?? nie wiem ale to jakies fatum najpier uszczelka , potem jedna rura , problem z ogrzewaniem i ulubiony wskaźnik temperatury który nagle jakos sam z siebie przestał sie podnosic i utrzymuje normalna temperature To teraz druga rura od chłodzenia normalnie paranoja z tym samochodem ...... może mi ktos napisze skad to wszystko sie bierze ze po kolei cos sie psuje..?? bede wdzięczna
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 26, 2010 22:56, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 20:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jesli peka w tak krotkim czasie dwa weze, to byc moze w ukladzie jest jednak zbyt duze cisnienie, ale korek od zbiorniczka powinien ten nadmiar cisnienia wypuscic,
no moze to byc tez zbieg okolicznosci
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
1. Czy możesz proszę stosować kropki i przecinki. Czytałem Twojego posta 3 razy dłużej niż inne...
2. Skoro pękają węże to w układzie jest zbyt wysokie ciśnienie. Układ może być zapowietrzony. Korek od zbiorniczka wyrównawczego może tez nie wypuszczać nadmiaru ciśnienia.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum