Wysłany: Pon Maj 21, 2007 17:11 [R416] Wymiana rozrządu jakiej firmy kupić części?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
WITAM
Robiłem dzisiaj rekonesans kosztów jaki poniose wymieniając pasek rozrządu. Zastanawiam się jakiej firmy kupić poszczególne elementy? Może moglibyście coś doradzić. Dlaczego np pasek DAYCO kosztuje ok 50 zł a Gaetz ok 100 czy az tak róznią się jakością?
Tak patrzyłem dzisiaj na ten silnik i nie mogę nigdzie znaleźć nr silnika a jest to potrzebne do zakupy w/w części. Możecie mnie jakoś naprowadzić?
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 25, 2010 23:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 17:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Patrząc na silnik z przodu, nr jest na pionowej stopce, w górnej części bloku po prawej stronie.
Dzieki. Znalazłem
mmaniek napisał/a:
DAYCO jest na rynku jakiś czas i podobno jest ok, słyszałem ze był nawet na pierwszy montaż do Peugotów czy Citroenów.
Ciekaw jest dlaczego taka różnica w cenie?
[ Dodano: Pon Maj 21, 2007 11:15 pm ]
Mam jeszcze pytanie dotyczące uszczelniaczy wałka rozrządu, z tego co wyczytałem na forum są one jakieś kierunkowe i nie kierunkowe, na co zwrócic uwagę przy kupnie tych uszcelniaczy? w sklepie powiedzieli ze jak przywioze te uszcelniacze to cos mi dobiorą na wzór, a może jakaś firma ma dedykowane uszczelniacze do Rovera?? tych uszczelniaczy trzeba kupic 4 szt.?
Uszczelniacze kup lepiej oryginalne, (są czarne i czerwone, po 2 szt) np. tu: http://www.tomateam.pl/sklep/index.php
Nie czytałes tego tematu? http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=16186
Paski Dayco nie są złe, podobno, choć ja wolałabym Gates lub ContiTech. Rolki SKF lub Ruville.
A ceny? Coż, różnice wynikają z wielu przyczyn, z ktorych jakość nie jest wcale najważniejsza...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum