a gdzie można nabyć płyn do zawieszenia??
pozdawiam
Zrób sobie sam
zanim podam przepis napisze tylko, iż płyn ten był porównywany z oryginalnym w laboratorium chemicznym i różnice są praktycznie zerowe w odczynnikach.
Kupujemy 3 litry denaturatu i 3 litry dobrego KONCENTRATU chłodniczego (polecam koncentrat CASTROL ANTIFREEZEE, SHELL ANTIFREZEE lub Prestone) i mieszamy za sobą wiadomo w stosunku 1:1. I gotowe:)
Castrol ok 15-20zł za litr.
Denek ok 6zł za litr.
Co daje nam ok 84 - 104zł za 6 litrów czyli 17zł za litr a w serwisie płyn MG Rover Hydrolastic Suspension Fluid ok 40zl/litr.
Mój Roverek jeździł na tym 6a lat i nie było problemu.
Skoro nie ma różnicy to po co przepłacać?
Czy ja ten Twój autorski przepis mogę do FAQ dodać?
W sumie to nie taki autorski Dowiedzialem sie o nim dzięki firmie MG Rover
Kupiłem raz koncentrat MG ROVER Hydrolastic Suspension Fluid w małej buteleczce 250ml i poczytałem na odwrocie czego trzeba dodać aby powstał płyn - denaturatu i wodey destylowanej A koncetrat płyn MGR HSF ma skladniki takie jak koncentrat do chłodnic. A że ja ze względu na nasz kochany klimat zimowy nie ufam wodzie destylowanej postanowiłem ją zastąpić koncentratem do chłodnic. Efekt pozytywny. Ponad 10 stopni Celcjusza na korzyść domowego specyfiku w porównaniu z płynem robionym na Koncentracie MGR HSF z zalecaną wodą destylowaną.
Nie ma problemu Obecnie jestem w trakcie przygotowywania przepisu z czego zrobić pompe do pompowania
Urzytkownicy roverka 111 itp (jestem nowy) dla Tomi 144 i innych wielkie dzięki czytając posty i przeglądajc zdjęcia zrobiłem pompkę do nabijania zawieszenia test przeszła pomyślnie roverek w górze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum