Wysłany: Czw Maj 24, 2007 20:02 [216 GTI D16A8] Jak ustawić rozrząd?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich. Mam takie pytanie jak ustawić rozrząd w swoim roverku 216 GTI silnik D16A8 wg.
znaków czy może ma ktoś schemat jak to ustawienie powinno wyglądać. I jak powinny być ustawione zawory. Może też ktoś wie w jakiej kolejności dokręcać głowice, bo ponoć kolejność dokręcania śrub jest ważna. Z góry serdecznie dziękuje za pomoc. Pozdrowienia z Leszna.
piter34: popraw tytuł wątku! jest niezgodny z zasadami kącika (model ROVERka w nawiasach kwadratowych)
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Pią Lis 19, 2010 22:44, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 20:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
lenistwo lenistwo lenistwo
ostatnio ze 3 razy był obrazek z kolejnością dokręcania śrub głowicy, a ułożenie znaków masz tak jak napisał ADAM1, w RAVE, a i na forum ZTCP pojawił się obrazek
swoją drogą ciekawi mnie wersja Roverka GTI
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 41 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 06:20
To jest silnik hondy twin cam. Nie sadze by byl w rave. Sugestia: 1. szukaj w hondzie concerto - jest link na stronach klubowych, 2. podawaj rocznik Twej rakiety.
Uklony dla Leszna sle W-wa.
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 12:50 Re: Jak ustawić rozrząd w 216 GTI D16A8
beza napisał/a:
Witam wszystkich. Mam takie pytanie jak ustawić rozrząd w swoim roverku 216 GTI silnik D16A8 wg.
znaków czy może ma ktoś schemat jak to ustawienie powinno wyglądać. I jak powinny być ustawione zawory. Może też ktoś wie w jakiej kolejności dokręcać głowice, bo ponoć kolejność dokręcania śrub jest ważna. Z góry serdecznie dziękuje za pomoc. Pozdrowienia z Leszna.
Patrz do załączników.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Dzięki bardzo za pomoc koledzy. Ale mam jeszcze jedno małe pytanko Jaki gwint ma śruba na dolnym kole pasowym, bo coś jej nie idzie odkręcić :-(
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum