Wysłany: Pon Maj 28, 2007 12:41 [R420] Spadek mocy przy 3000 obr.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
jestem świeżym użytkownikiem rovera 420sdi z 96 r. Wczoraj w trasie przytrafił mi się następujący przypadek: na sporej prędkości przy przekroczonych 3000 obr. spadła moc silnika , auto zaczęło zwalniać a z rury wydechowej wydobywały się czarne, gęste spaliny. Kiedy wysprzęgliłem i przerzuciłem na "4" obroty spadły i ruszyłem spowrotem. Problem powtórzył się kilkakrotnie (byłem ze 150 km od domu). Sprawdzając później upewniłem się, że związane jest to z obrotami silnika - niezależnie od biegu i prędkości gdzieś pomiędzy 3000 a 3500 powtarzała się sytuacja. Czy ktoś na forum miał taką przypadłość? To mój pierwszy rover, ale mój poprzedni vw także był dieslem i nie spotkałem się z czymś takim.
AndrewS: dodalem nawiasy kwadratowe, dodalem opis tematu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 26, 2010 23:05, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 12:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sam przyznasz, że jak się bawiliśmy przepływomierzem Agaty, to tak to właśnie wygląda. Gdyby nie ten czujnik w środku przepływomierza, to rura kanalizacyjna jak w mordę strzelił
Nie jestem tylko pewien co do średnicy, ale wygląd ten sam, tyle że w tym przypadku, niezgodnie z reklamą, warto przepłacić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum