Pompy wody nie trzeba wymieniać w dieslu Przyczynę można częściowo odnaleźć poprzez zdjęcie na chwilę (!!) paska wieloklinowego i sprawdzenie czy to czasem nie słychać za mocno naciagniętego paska rozrządu. Jeśli po zdjeciu paska hałas ustanie, to może to być wina alternatora lub sprężarki klimy, ale jeśli dalej będzie hałasować, to całkiem możliwe, że masz za mocno naciagnięty rozrząd.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 36 Skąd: Koszalin
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 19:39
Ok dzięki. Byłem dziś u fachmanów i jestem umówiony na jutro. Mają rozebrać rozrząd od początku. Mam nadzieje że to wyjaśni sprawę. Ale mam kolejne pytanie. Gdzie jest druga poduszka silnika ta od strony kierowcy? Gdzieś pod akumulatorem? Z góry dziekuje Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Maj 31, 2007 6:14 pm ]
And the winner is Brt again. No cóż, znowu posłuchałem sie klubowicza i zasugerowałem mechanikom aby sprawdzili naciąg paska rozrządu. Okazało się że w tym tkwił problem. Mechanicy przeprosili za kłopot i jak samochód był gotowy to przyjechali po mnie abym go odebrał:) Oczywiści wszytsko było na koszt warsztatu. Znowu jestem zadowolonym użytkownikiem Roverka:) Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum