Wysłany: Sro Cze 06, 2007 20:22 [rover 216] z 1998r grzechotanie przy skrecaniu kierownica
Witam,
Mam pytanko dzisiaj zaobserwowałem że przy skręcaniu kierownica jak nie mam włączonego biegu jest na luzie cos mi grzechocze i taki dziwnny dźwięk sie wydobywa. Czy ktoś wie co to może być ile może kosztować naprawa mysle ż jest to coś w zawieszeniu..
Pozdrawiam,
Adam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 20:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Znaczy, podczas jazdy Ci grzechocze jak nie masz biegu wrzuconego, tylko toczysz sie na luzie?? Hmm dziwne, bo zwylkie grzechocze właśnie jak jest bieg wrzucony i wtedy są to przeguby. Ale u Ciebie hmmmmm. Pozostaje wjechać gdzieś na podnośnik lub kanał i przeglądnąc zawieszenie
Naprawialem coś takiego ostatnio w R214. Po przejażdżce byłem na 100% pewny, że to przegub... po wjechaniu na kanał okazało sie, ze to .... poduszka pod silnikiem/skrzynią. Była tak wyrobiona, że przy skręcaniu polosie sie tukły ze względi na prace silnika w komorze. No nie wiem jak to Wam opisac ale po wymienie poduszki wszystko wróciło do normy.
Znaczy, podczas jazdy Ci grzechocze jak nie masz biegu wrzuconego, tylko toczysz sie na luzie?? Hmm dziwne, bo zwylkie grzechocze właśnie jak jest bieg wrzucony i wtedy są to przeguby. Ale u Ciebie hmmmmm. Pozostaje wjechać gdzieś na podnośnik lub kanał i przeglądnąc zawieszenie
Dokładnie to coś grzechocze jak stoje na parkingu i krece kierownica
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 12:59 Grzechotanie przy kręceniu kierownicą w Rover 216 Si 1997r.
Witam. Grzechotanie przy kręceniu kierownicą - miałem coś takiego. Mechanik stwierdził, że to pompa od układu kierowniczego. Faktycznie płyn mi wyciekał. Dolałem i samo przeszło bez żadnej wymiany czy naprawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum