Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sie 2006 Posty: 261 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 23:14 [R75] Roleta przeciwsłoneczna
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Mam problem z automatycznie rozkladajaca sie roleta przeciwsloneczna na tylniej szybie w Roverze 75 2002r. Wciskam przycisk na desce rozdzielczej i slychac jak silniczek od rozkladania pracuje a jednak roleta nie wysuwa sie;/ Probowalem ja wyciagnac bo pomyslalem ze moze sie zaciela...ale niestety nie...Ma ktos pomysl jak to naprawic? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Lip 18, 2011 22:11, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 23:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kładziesz oparcie tylnej kanapy, wydłubujesz kilka plastykowych kołków mocujących tylną osłone podszybia, wymontowujesz osłone (do niej od spodu przytwierdzona jest roleta).
Kolega poprzedni piszac "rozłożyć" nie myślał o rozwijaniu rolety tylko o jej rozebraniu tak aby zobaczyć co jest z zembatkami .... rozbierz ja bez zasilania i zobacz co się tam stało ....
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 11:06
musisz mieć kable poprowadzone na tył i włącznik. Najlepiej sprawdz wyciągając tam gdzie masz guziki od grzania siedzeń to drewno, i sprawdz czy masz pustą zieloną wtyczkę , jak tak to montuju wszystko , no jeśli nie bedzie działało, a wszystko podłączysz to jeszcze czeka ciebie wizyta na komputerze i zaprogramowanie przez testbook .
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
w mojej wersji nie ma nic nawet grzanych foteli dopiero kupilem ,tylko chodzi mi oto czy wystarczy te rolete podlaczyc do pradu i do pstryczka u bedzie culac czy sa jakies sterowniki itd.a umnie niema wogole elektryki musze wszystko od nowa
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 11:22
sterowaniem rolety zajmuje się moduł nadwozia . ja na twoim miejscu założył bym zwykłą rolete, ale jak chcesz to musisz rozłożyć nowe kable i podłączyć prąd .
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Podłączę się do tematu.
U mnie jest taka sytuacja że roleta działała bez problemu. I któregoś dnia po prostu przestała i nie działa do tej pory. I nie wiem jak mam się do niej dostać?? Problem polega na tym że nie wiem jak złożyć oparcie tylnej kanapy ponieważ nie mam ani przycisków, ani pasów o których mowa w wątku: http://forum.roverki.eu/v...ghlight=oparcie
Nie sądzę że może to być wina przycisku od rolety.
Jak kupowałem auto to sprzedawca powiedział że roleta nie działa bo była mało używana (co najmniej dziwne tłumaczenie) ale jak wcisnąłem przycisk rolety to ona się zasunęła i zrobił straszne ze zdziwienia.
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 08:46
matrix215, oparcie tylnej kanapy żeby położyć trzeba mocno szarpnąć. Mówię poważnie, napoczatku np po lewej od góry włóż ręce i szarpnij a potem z drugiej. Szarpnięcie musi być naprawde mocne a co do używania to ja chyba uwierzyłbym sprzedawcy. Ja jak kupilem swojego R75 to roleta często gęsto sie nie składała. Po prostu sie zacinała a teraz jak ja ją dość często składam/rozkładam to nie pamietam kiedy ostatni raz sie zacięła Tak ze roletę raz na jakiś czas pasuje złożyć/rozłożyc
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 14:54
W moim Roverku zdemontowalem polke-wycialem rowek i przykleilem rolete.Byl problem w wsadzeniem ,ale poszlo.Instalacja do rolety byla wiec podlaczylem i bez tesboka ruszyla.
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 17:35
dobra biore sie do roboty i probuje rozebrac.
[ Dodano: Czw Maj 21, 2009 19:13 ]
no ok ale mam w\szystko rozebrane ale polka z tylu trzyma sie na jakis 3 klipsach przy samej rolecie i nie chce puscic a boje sie na sile
.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum