_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 12:37
Borygo ALU zawsze stosowałem i Roverka też tym zalałem. I tak robie że nie płuczę wodą układu tylko wlewam borygo aż zacznie wypływać świeże, albo po jakimś czasie spuszczam i nalewam nowego, co oczywiście jest marnotrastwem ale bałem się płukać woda najpierw bo zawsze woda zostaje w układzie i później gdy bym dolał boryga to w sumie płyn byłby rozrzedzony.
Niedługo tez będę zmieniał płyn w innym autku i tym razem jednak planuje przepłukać cały układ wodą, może nawet kilka razy. A później jak juz będzie tylko czysta woda to dolać koncentratu w takiej proporcji jaka jest pojemność podana przez producenta (chociaż też nie ma pewności co do tej metody).
I nawiązując do tematu? co lepsze woda kranowa czy destylowana? bo gdzieś czytałem że kranowa woda ma jakieś związki wapnia które neutralizują jakieś inne związki co się tworzą na powierzchni aluminum, a w destylowanej wodzie nie ma żadnych związków. Więc w sumie kranówa jest lepsza od destylowanej. co sądzicie?
O zgrozo...
Kranówy nie wolno. Specjalnie google'a poczytałem, aby się upewnić... i się upewniłem.
Jeśli woda z kranu to chyba z Calgonem w komplecie...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum