tak jakos po zlocie mnie naszlo, kiedy cała frakcja wrocławska przyjechała z radyjkami, czas zaopatrzyc sie w radyjko... tylko jakie ? Wychowałem sie jeszcze na OeNWuA od tamtego czy minęły wieki... Koledzy/koleżanki podpowiedzcie co teraz warto kupic tak aby zamontowac w konsoli R600 pomiędzy radiem a popielniczką.
w zamian za porade postaram sie zrobic dopasowanie w.cz. elektrycznie wysuwanej anteny teleskopowej na pasmo CB, tak aby mozna bylo ją zlożyc podobnie jak radiową
pozdrawiam
Pawel
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 22:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Paul ma TTI880 a ja mam ONWA MK2 (choc powiem szczerze, ze mam ochote zmienic na Unidena lub Presidenta, a moze na to TTI).
Ile chcesz kasy przeznaczyc na radio? Jesli powyzej 450zl to bez zastanowienia szukaj Presidenta. Polecam President Harry lub Johnny (z nizszej polki cenowej). Niby wnetrznosci te same co w Unidenach, ale lepsze filtry. Jedynie z tego co ludzie pisali na pl.rec.radio.cb to Presidenty z funkcja ASC wymagaja dodatkowego podstrojenia ASC bo oryginalne za duzo wycina.
Jesli masz wiecej kasy to Jackson albo Johnson
Z antena tez nie kombinuj tylko zamontuj dobra antene CB jak najwyzej na aucie. Jesli nie chcesz dziurawic dachu (tak jak ja) to uchwyt SP-INOX lub inny dzwonkowy (KF-150 lub SP-40) na klape. Po antenie President Florida mam uraz do magnetykow.
A jak pojawi sie AndrewS to pewnie dorzuci cos od siebie, bo tutaj to on chyba jest najwielszym magikiem jesli o temat CB chodzi.
pozdro
_________________ God, root - what's the difference?
Mam od stycznia tti770 w volvo i wszystko było by dobrze, gdyby nie trzeszcząco-pierdząco-hałasujący potencjometr głosu. Nie wiem czy to reklamować w ramach gwarancji.
Teraz z kupiłbym kolejnego unidena.
Z "bajerów" warto mieć radio z regulacją sygnału na antenie (RF GAIN) - czy cos takiego, z praktyki Ci powiem, że jest to przydatne gdy jedzie się w kolumnie - blisko siebie.
Mam od stycznia tti770 w volvo i wszystko było by dobrze, gdyby nie trzeszcząco-*&%#@*-hałasujący potencjometr głosu. Nie wiem czy to reklamować w ramach gwarancji.
Oddaj na reklamacje u mnie coś takiego nie występuje
Jak będziesz wybierał CB to zdecydowanie odradzam Cobre 75, pozornie bardzo fajne, małe, łatwe do ukrycia w samochodzie. Działanie tragiczne, trzeszczy, szumi, tragedia.
Zdecydowanie polecam Unidena 520XL, też małe ale jakość zdecydowanie lepsza. President Walker dogi, ale pełen wypas. Jeśli chodzi o antenę mam Wilsona Litlle i uważam, że jest ok.
Pozdrawiam
Witam przed zakupem swojego radyjka nasłuchałem się rad "doświadczonych kolegów" którzy twierdzili że wystarczy kupić tanie radyjko za około 200zł a do tego dobrą antene i taki zestaw będzie ok po namowach kupiłem alana A-199, niestety radyjko strasznie szumiało łapało strasznie dużo śmieci i odnośilem wrażenie że mało mobilów mnie słyszy na szczęście radyjko po paru dniach padło a w sklepie udało mi się wymienić na Presidenta Johnny II z ASC dopłaciłem kolejne dwie stówki ale tego nie żaluje różnica jest ogromna naprawde polecam.
pozdrawiam.
Mam radio CB już pare lat, na codzień jeżdze ciężarówką i wiem że Uniden 520XL ma o jedno pokrętło za dużo ( od odbioru ), ale Uniden jest bardzo dobrym radiem. Polecam Unidena 510XL !
Maciek
[R75 2.0CDT 00]
RF Gain? ...a właśnie, że jest potrzebne jak się jedzie b. blisko drugiego rozmówcy. Sprawdzone (w tti770), na wspólnych wyprawach w góry na narty itd. W 520 już parę razy też z tego korzystałem. W SJ413 (samurai) mam 510 tam jest to niepotrzebne bo najczęściej jeżdżę sam po bezdrożach.
A u mnie wszyscy uzywaja radyjek MIDLAND ALAN, co prawda nie wmontowane na stale, ale malutkie i calkiem niezle. Do tego calosc z antena z zasiegiem 13km zaplacilam chyba 300 zl. Szybko sie zwrocilo:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum