Witam!
Mam problem z silnikiem w moim Roverze 214i (1998) - 1.4, 75KM, 8V. Silnik cyka, a auto więcej pali. Nie wiem co jest. Posiadam samochód od pażdziernika 2006. Wymieniłem olej paski itd. Następnie padła 1 świeca, więc wymieniłem wszystkie 4. Krótko później zorientowałem się, że silnik dość głośno cyka, a spalanie jest wyższe. Może ktoś z Państwa jest w stanie zidentyfikować problem.
Pozdr. Filip
piter34: zmieniłem tytuł wątku. Następnym razem podaj model R w nawiasach kwadratowych.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 00:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. Cykanie to normalka. Cykają wtryskiwacze. Masz jakieś nagranie audio?
2. Co to znaczy "padła świeca"?
3. Ile pali auto i w jakich warunkach (trasa/miasto) oraz przy jakiej "nodze"?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Kolego Filipie,wydaje mi sie ze ja też mam ten problem w swoim R214i 8V auto stało nie jeżdżone i nieodpalane przez jakieś 4-5 miechów. gdy je teraz odpalam słyszę takie cykanie na silniku. Probowałem dojść do tego co to może być i doszedłem do wniosku że to wtryskiwacze...(tak jak piter34 napisał) tylko ze u mnie cyka tylko na jednym cylindrze (przynajmniej mi sie tak wydaje). Staram sie odpalać swojego R dosyć często i nagrzewać silnik do włączenia sie wentylatora, i powiem Ci ze po paru razach przestało już cykać . A o spalaniu nie moge jeszcze nic powiedziec (patrz --> P.S )
(P.S Nie jeżdżę jeszcze nim bo dopiero kolo 20 lipca mam egzamin na prawko )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum