Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Mam proble z poduszką ( cały czas świeci ), a wczoraj komputer się chyba zwiesił ( pokazuje cały czas otwarcie maski i drzwi, nie da się włączyć alarmu, zamki się nie zamykają z pilota, a od środka zamykanie działa i jeszcze nie działają kontrolki kierunków w liczniku), coś komp ześwirował.
Odłączyłem akumlator na godzine ... i nie dalej to samo.
Pewnie czeba jechać na komputer ?
Ale gdzie ? Jestem z okolic Bielska B. (Śląsk)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 26, 2010 23:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 20:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wczoraj komputer się chyba zwiesił ( pokazuje cały czas otwarcie maski i drzwi, nie da się włączyć alarmu
Jeśli któryś czujnik zamknięcia drzwi/maski jest uszkodzony, to alarmu nie da się włączyć. Czy przy próbie włączenia słychać krótki sygnał dźwiękowy?
maciusbee napisał/a:
zamki się nie zamykają z pilota, a od środka zamykanie działa
Na początek sprawdź baterie w pilocie i spróbuj użyć pilota przystawiając kluczyk do szyby bocznej (jak najbliżej odbiornika, który jest przy dźwigni hamulca ręcznego).
maciusbee napisał/a:
nie działają kontrolki kierunków w liczniku
Rozumiem, że kierunkowskazy działają - problem jest tylko z kontrolkami?
Dzisiaj byłem na serwisie Rovera w Radzionkowie, powiedzieli że komputer chyba "konfortu" się zepsół, laptop się nie połączy, na miejscu się nieda z tym zrobić, czeba autko zostawić.
Teraz ( przed serwisem ) to już w aucie nie działa nawet klimatronik, wyswietka się "re", a na komputerze nic się nie wyświetla z komunikatów, tylko te od spalania itp. Niemacie czasem takiego komputera do roverka?? Jak mi naprawią to napisze co było zepsute.
witam ja mnialem ten sam problem i obiawy ale ja pomoglem na zasilaniu odłączyłem webasto i spowrotem podłączylem. u mnie pomogło na nowo wgranie oprogramowania do komputera. bo stare sie wykasowało
ważny jest twój stary numer części , bo tam są zawarte informacje które są bardzo ważne !
racja bo wszystkie informacje są zapisane w procku. W razie czego można go przelutować do drugiego modułu i problemu nie ma.
W razie potrzeby mogę przesłać na e-maila adres dobrego serwisu elektroniki w Warszawie.
z tego co wiem jet to EPROM (pamię nie ulotna stała )i mozna go skasowac tylko prze naswietlenie promieniami UV i troche jestem zaskoczony samo kasowaniem sie oprogramowania
Może to nie jest wcale problem pamięci. W body komputerach od r75 uszkodzenia zdarzały się na skutek zwracia na płycie. W takim wypadku najczęściej trzeba zakupić drugi moduł. Ostatnio kupowałem używany za 150zł z anglika. ale po wmontowaniu na tablicy może wyświetlać się błędy i wtedy trzeba podminić procka ze starego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum