Nie wiem, gościa z Bardzkiej nie znam, ale z Lutynią jestem na lini bo potrzebuję skrzynię do czołga. Same 400 tam stoją podobno.
A jak będziesz robił to zrób wszystko bo przy lakierowaniu Ci może kameleon wyjść. Lepiej raz a porządnie a nie w ratach. Koleś z Bardzkiej tak Ci to zrobi, że nie będzie żadnej różnicy w przed i po.
Dzisiaj zadzwonie do Lutyni to sie dowiem co maja i co moga miec. Mam nadzieje, ze uda sie zgarnac u nich komplet. A jesli chodzi o kameleona to wiem, ze tak moze wyjsc i chyba rzeczywis cie trzeba zrobic komplet za jednym zamachem... bleh...
_________________ God, root - what's the difference?
Jak wymienilem u Violli jeden reflektor na zamiennik, to nie minelo duzo czasu jak zmienilem na drugi. Zamienniki sa ladniejsze moim zdaniem... lepsze przezrocze i ladniejsze swiatlo. Te oryginalne, valeowskie sa (byc moze z racji wieku) jakies takie przydymione.
Ale trzeba przyznac, ze zamiennik u Tomiego sa w rozsadnej cenie. Co do zderzaka i pokrywy, ja bym sie skupil na uzywkach.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Jak wymienilem u Violli jeden reflektor na zamiennik, to nie minelo duzo czasu jak zmienilem na drugi.
Wlasnie tak sie zastanawiam czy nie bedzie sytuacji, ze bedzie sie tak roznic ze nie zmienie obu Jesli cena u Tomiego jest rzeczywiscie rozsadna (bo ja sie na cenach nie znam) to zamowie u niego.
Maski i zderzaka nie kupie nowych - tylko sprawdzalem ceny nowek.
Pewnie się da, ale trzeba uważać, żeby nie stracić dowodu rejestracyjnego.
W zasadzie z odleglosci 50-100m nie powiedzialbys pewnie, ze cos mu jest. Jedyny problem, to w nocy widac, ze prawy reflektor swieci w inna strone
Wczoraj Walkie jak zobaczyla auto u Gawina to stwierdzila, ze spodziewala sie po tym co napisalem, ze nie mam polowy przodu auta a to co mam to pikus (nie pimpus )
Jezdzic sie da
Vit0 odpuść sobie używane jak i orginalne reflektory. Ja po załozeniu zamienników od Tomiego dopiero stwierdziłem, że mam światła Zapraszam do porównań np. w sobotę
Niestety urwane zaczepy prawego reflektora, wiec i to mnie czeka.
Jeśli nie pogubiłeś tych zaczepów, to można je spokojnie posklejać. A nawet jeśli się nie uda, to reflektor do dwusetki nie jest na szczęście drogi (w przeciwieństwie do tego z 25-ki).
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Jeśli nie pogubiłeś tych zaczepów, to można je spokojnie posklejać.
Nie wiem w jakim stanie jest reflektor od srodka - ciezko w tej chwili tam cos dojrzec, bo przod jest troche wgnieciony i nie ma jak glowy wsadzic i oblookac czy jest caly czy plastiki w srodku polamane. Od tego chyba bedzie zalezalo czy bede szukal nowej lampy.
No wlasnie ciezko, bo przod jst teraz za bardzo przytulony do silnika i nie ma tam miejsca na glowe. Reka dzisiaj wymacam jakas to bede wiedzial czy reflektor nadaje sie jeszcze do uzytku czy juz nie.
Zadzwoń do Lutyni i zapytaj o części, byłem tam wczoraj i jest cały komplet części do Rovera 200. Rozmawiałem z chłopakami i będziesz mógł u nich kupić części, które potrzebujesz. Jeżeli chodzi o lakiernika, polecam tego na Bardzkiej, zna się na rzeczy i wie co mówi. Przedstawi Ci kilka wariantów malowania, sam zdecydujesz, jak chcesz mieć pomalowane i za ile Moim zdaniem ceny, jeżeli chodzi o lakiernika na Bardziej są dobre, w porównaniu do tego, co proponują pozostali, zarówno jeżeli chodzi o cenę jak i wykonanie.
Dzwonilem wczoraj do Lutyni i dogadalem sie na rezerwacje maski i zderzaka. Lampy maja tylko od anglikow, dlatego sobie darowalem. Rozwazam wziecie zamiennika od Tomiego.
Poza tym musze z tym wszystkim zaczekac jeszcze jakis czas.
[ Dodano: Czw Lip 12, 2007 10:52 am ]
walkie napisał/a:
Vit0, przeciez nie miales mocno wgniecionej maski. No chyba ze gdzies dobiles
Gawin powiedzial mi, zeby maske wymienic, dlatego zakladam kupno nowej. Fakt - nie jest mocno wgnieciona, no ale nie wiem jak wyszloby prostowanie. Nie znam sie, dlatego musialbym zapytac blacharza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum