Wysłany: Wto Lip 24, 2007 15:49 [R620] Problem z anteną
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Na jakiej zasadzie działa antena w R600?? bo u mnie nie chce działać i muszę ją ręcznie wysuwać, to może być wina złego podłączenia czy radia?? i ewentualnie jak sprawdzić czy ona w ogóle działa czy nie jest po prostu spalona??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 31, 2011 21:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 15:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 16:04 Re: [R620 Si '94] Problem z anteną
herc napisał/a:
Na jakiej zasadzie działa antena w R600?? bo u mnie nie chce działać i muszę ją ręcznie wysuwać, to może być wina złego podłączenia czy radia?? i ewentualnie jak sprawdzić czy ona w ogóle działa czy nie jest po prostu spalona??
Po przekręceniu zapłonu słychać jak pracuje silniczek który ją wysuwa, jeśli to słyszysz to poprostu musisz ją wyczyścić, przesmarować i rozruszać. Jeśli nie słychać nic to silni nie pracuje
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 22:10
No własnie a ja w sprawie anteny....
U mnie silniczek chodzi, natomiast antenę mam cały czas wysunięta do góry i nie chce sie schować, jak bede miał chwilę to ją wyjmę, ale co dokładnie muszę przesmarować i co przeczyścić??
U mnie silniczek chodzi, natomiast antenę mam cały czas wysunięta do góry i nie chce sie schować, jak bede miał chwilę to ją wyjmę, ale co dokładnie muszę przesmarować i co przeczyścić??
A ja ją WD-40 potraktowałem od góry i pięknie się składa i rozkłada.
Są przeciwnicy tego środka ale on cały syf wypłukał i solidnie ją nasmarował.
Napsikaj go w każdą szczeline anteny powyginaj i nadal psikaj, składaj i psikaj rozkładaj i psikaj. Wycieraj i psikaj. Najlepiej robić to we 2 jeden włącza radio drugi rozkłada antene i psika oczywiście i odwrotnie Aż zacznie sama śmigać. 1/2 godz zabiegu musi pomóc
A jeżeli nie pomoże to dopiero wtedy weź się za rozbieranie.
Antena w Twoim Roverku działa po włączeniu radia i zasilana jest przez radio (nie jak tu pisza po zapłonie) Wyjmij więc radio i sprawdz wszystkie połączenia na kostkach. Kabel zasilający antene wychodzi z radia i jest koloru żóltego (o ile dobrze pamietam) Pozdrawiam.
problem jest taki że ręcznie składa i rozkłada się bez oporów ale silniczek w ogóle nie pracuje
to sprawdź czy napięcie dochodzi do silniczka, jeśli dochodzi to niestety wygląda na to, że silniczek kaput, jeśli nie to muszisz sukać dziury w kabelkach.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum