Wysłany: Nie Lip 29, 2007 13:31 [R416] Problem z kontrolką
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Mam następujący problem. wskaźnik pomiaru temperatury płynu chłodniczego szybko rośnie. silnik jest zimny podjade jakies 200m i juz wskaźnik jest na połowie, później juz nie rośnie. czym to moze byc spowodowane?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 17:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 13:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
prawdzałem poziom jest ok. a co minut to jakies 2-3
Moim zdaniem takie zachowanie jest odpowiednie. Jeżeli po nagrzaniu silnika wskazówka wskazówka nie podnosi się powyżej połowy, to wszystko w porządku.
Ostatnio zmieniony przez emes Pon Lip 30, 2007 10:17, w całości zmieniany 2 razy
Mam następujący problem. wskaźnik pomiaru temperatury płynu chłodniczego szybko rośnie. silnik jest zimny podjade jakies 200m i juz wskaźnik jest na połowie, później juz nie rośnie. czym to moze byc spowodowane?
Konstrukcją silnika i układu chłodzenia.
Silniki serii K po prostu szybko się nagrzewają.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wysłany: Sro Sie 01, 2007 20:15
Spokojnie, u mnie to samo. Jak kupiłem autko i pierwszego ranka to zobaczyłem to panika ale przegrzebałem zaraz Wszechmocne Forum i emocje opadły Wszystko ok.
_________________ Wszystko dla ludzi, byle z głową.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Nie Sie 12, 2007 23:24
Witam!!
emes napisał/a:
Moim zdaniem takie zachowanie jest odpowiednie. Jeżeli po nagrzaniu silnika wskazówka wskazówka nie podnosi się powyżej połowy, to wszystko w porządku.
U mnie też zauważyłem ze silnik się dość szybko nagrzewa (ok. 2-4min) ale wskazówka zatrzynuje się truche przed połową skali i jeszcze wentylatora nie słyszałem Co za tym idzie należy chyba pochwalic wydajność chłodzenia ROVERka 416Si
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Ostatnio zmieniony przez Brt Nie Sie 12, 2007 23:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum